Jump to content
Hundesonen.no

Ekstra hud på albue fra å ligge hardt


Recommended Posts

Hunden min har fått noe ekstra hud på albuen, dyrlegen sa det var normalt, og at store hunder spesielt får det av å ligge på harde underlag. Hun har kun fått det på en side. Hun har seng i hver etasje, men velger ofte gulvet selv, så får ikke gjort så mye med det. Noen som har erfaring med dette og eventuelt vet noe som kan hjelpe til å få det bort? Vokser liksom litt ut så det ser nesten ut som om hun har lagt seg på en tyggis, kun litt av det er fast i huden mens resten er mer som en fold som "henger".  Erfaringer med å smøre på noe? eller noe annet? 

 

Link to post
Share on other sites

Å forebygge er nok det eneste som faktisk hjelper. Hvis hunden velger gulv ville jeg hvertfall gjort istand flere helt tynne underlag (f.eks slike matter til under treningsutstyr, om vanlige tepper ikke er «bra nok») og oppmuntre hunden til å ligge der istedenfor rett på gulvet. 

Link to post
Share on other sites
8 timer siden, Stjerneskinn skrev:

Å forebygge er nok det eneste som faktisk hjelper. Hvis hunden velger gulv ville jeg hvertfall gjort istand flere helt tynne underlag (f.eks slike matter til under treningsutstyr, om vanlige tepper ikke er «bra nok») og oppmuntre hunden til å ligge der istedenfor rett på gulvet. 

Takk for svar. Har matter på store deler av gulv allerede og hun ligger mye på mattene, så det er allerede på plass, men selvfølgelig er ikke hver kvadratmeter er dekket.  Hun er 6 år og har ikke hatt noe sånt tidligere, så kanskje noe de blir mer utsatt for med alderen🤔 Uansett tenkte jeg på om noen hadde noen erfaringer med salver eller lignende for å smøre på, ser ikke ut som det plager henne noe, men er redd det skal bli sårt selv om det ser fint ut nå.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Vi har en snill og grei 1.5 åring, som går pent å bånd, kommer på innkalling og kan mange grunnferdigheter, altså relativt lydig både inne og ute, også med div forstyrrelser. MEN når det dukker opp en katt går rullegardina ned. Hun fryser til is, og blir stående bom stille, før hun reagerer. Hun har også fotografisk hukommelse på steder hun før har sett katt, så da bygger hun seg opp og stresser når vi går forbi feks nabohus, selv om ikke katten er ute. Hun har hatt en erfaring med å jage katt, da ga hun seg ikke før katten hadde gjemt seg bort og vi tok henne fysisk vekk. Er det noen som har erfaring med å trene bort dette på noe vis, vil sladretrening med avstand ha noe for seg feks? Er dette noe som roer seg med alderen? Vi har ikke tilgang til hundevant katt å "trene med", så må ta det på sparket evt på tur.  Er forberedt på at det ikke går, og at vi alltid må være føre var når vi er ute med henne, men hadde vært veldig fint å få ned stressnivået litt 😆 
  • Det blir anbefalt å ikke fòre V&H og tørrfôr i samme måltid fordi det taes opp forskjellig i systemet. Rått er mye tyngre å fordøye. Jeg pleier å gi tørrfôr på morgenen, dagen, og rått på kvelden når vi er ferdig med all aktivitet 😊   Hvor mye valpen trenger varierer veldig fra individ til individ, og kommer an på gener, hvor mye valpen vokser og aktivitetsnivå. Så her må du følge med på holdet på valpen. Du skal lett kjenne ribbein og se tydelig midje, med ikke se noe særlig ribbein eller hofteben osv. Da er den for tynn. 
  • Foringsveiledningen for V&H er vel noe  sånt som 4% av kroppsvekt for valper, så hvis jeg ikke regner helt feil er det 280 gram for din hund. Delt på to, siden du vil fore halvt om halvt = 140 gram. Så halverer du jo bare tørrforet også.
  • Hei =)  Har en labrador hann på 10 uker nå . Han skal da ha 6 dl med tørrfor fordelt utover dagen. Har lyst å fore halvt  om halvt med tørrfor og vom hvordan skal jeg da finne ut hvor mye vom han skal ha i forhold til tørrfor ? Han veier nå 7 kg  noen som kan hjelpe meg å finne ut regnestykket å hvordan man regner det ut?  Har prøvd meg litt frem der jeg har brukt et desilitermål og stappet vom nedi til det måler 3 dl. og målt opp 3 dl tørrfor. vet jo ikke om dette ble riktig   
  • Hvordan gjøres dette? Erfaringer? Hva må jeg passe på?
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...