Jump to content
Hundesonen.no

Hvor ofte bader dere hunden?


Recommended Posts

Så lenge de ikke har vært borti noe som lukter vondt. Ingen av de ruller seg heldigvis, men en av de har badet i vann som har stått stille lenge, og virkelig ikke luktet godt et par ganger. Så bades de bare ca to ganger i året. 

Link to post
Share on other sites

Basenji, korthåret. 1-2 ganger i året. Pleier å gi henne en god dusj med hundeshampoo etter løpetid.

Har også brukt å gi hundene en dusj dersom de har vært å rullet i gjørma eller andre illeluktende ting, men det gjør ikke hun.

Link to post
Share on other sites

Ved behov, rett og slett, ca. 1-2 ganger i året. Om de stinker hund eller sau, eventuelt har rullet seg i noe lite digg så får de en runde med shampoo. Ellers så spyler jeg bare av dem gjørme og saltvann etter bading og jobb flere ganger i uka i sommerhalvåret. Border collies, noen langhåret og noen korthåret 😊

Puddelen, puddelblandingen og den portugisiske vannhunden vi hadde før fikk alle generelt 1 bad i måneden, de ble riktignok børstet mye mer regelmessig enn borderne også. 

Link to post
Share on other sites

Collie korthåret og Norsk buhund som alle bades med shampoo 1-2 ganger i året ifb. med røytetiden. 

Bruker blåser etter bading i elva, gjørmeturer og ellers sånn generelt og det sparer meg (og dem) for mye bading med shampoo. 

Link to post
Share on other sites

Da hunden var med på jobb og herjet masse med andre hunder på div underlag ute ble han badet ofte siden han rett og slett ble skitten. Nå mer ved behov en sjelden gang og nesten sluttet å bruke shampo med mindre det skulle være nødvendig, skyller av pollen en del sommerhalvåret.

Link to post
Share on other sites

Jaktlabradoren min ble etter hvert dusja/badet hver fjortende dag til en gang i måneden. Siden han en periode var besøkshund var det viktig at han var ren. Etter hvert begynte han å svømme jevnlig som rehabilitering og da ble det bad, dusj og føn. Han hadde veldig tynn pels med lite underull  

Jaktgoldentispa mi som jeg har nå, regner jeg med å dusje ca 1 gang i måneden foreløpig. Hun har underull og dekkhår i moderat mengde (tror jeg). 

Link to post
Share on other sites

Har puddelblanding som vaskes med shampo og balsam ca hver 3. måned i forbindelse med klipp. Skylles ellers med rent vann ved behov, noen ganger klutvask i skjegget om hun har griset med vom eller fiskeolje. Lukter ellers ingenting av henne. Hun har enkelthåret pels uten dekkhår/underull. 

Link to post
Share on other sites

Amerikansk bulldog. kort, hvit pels. Nå på vinteren dusjer jeg han aldri. På sommeren dusjer jeg han 2-4 ganger i mnd.. Han bader mye i tjennvann, og kan begynne å lukte myr om han ikke blir dusja med såpe med gjevne mellom. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Heisannsveisann, liten stund siden nå det var noe lyd fra oss. Jeg tenker titt og ofte på det, men finner liksom ikke helt tiden altid til å skrive å være så aktiv. Er så mye som skjer i livet og merker at tiden med mye PC-sitting liksom er forbi, hehe. Siden sist har vi vært på sommerferie, roadtrip på Sørlandet. Da hadde vi med oss bare Kiska og Haru, og lot Logi være hjemme på pass. Det ble slik litt av ulike årsaker i år, ettersom det er begrenset med plass i bobilen, Haru som var valp og krevde en del samt at Kiska er en hund som rett og slett også krever en del. Neste år satser vi på at alle 3 kan være med! Men Logi led ingen nød og storkoste seg hos "besteforeldre". Ellers går mye av tiden til oppussing. Jeg bor i et gammelt hus og vi totalrenoverer stua, så det krever sitt (+ enkel oppussing ellers i huset), og jeg får ikke gjort så mye alene heller (noe selvsagt) så det tar litt ekstra tid fordi det må passe for de som hjelper og. Men ja, da er det ikke så mye tid å ta av igjen, haha. Jeg og Haru jobber med grunnleggende øvelser imellom slaga, samt det hverdagslige som må trenes på selvsagt. Han har rukket å bli 7 måneder nå, og tiden går fort! Blitt en real pøbel også, så er veldig spent på tenåringsfasen kjenner jeg, nå den kicker inn for fult.  Nå går det jo fort mot jul, men etter nyttår skal vi legge inn mer gir på treningen også, så 2024 tror jeg blir et bra hundeår - jeg gleder meg! Deler noen bilder fra den siste tiden: Haru på tur i sommer hvor han fikk smake på bringebær og blåbær:   Her er vi på tur i sommer og går Tømmerrenna i Vennesla: Også fra i sommer hvor vi gikk en relativt kort men noe småkrevende tur opp til et utsiktspunkt ved Månafossen. Kiska poserer! Haru og Logi går godt overens og deler gjerne plass: Haru med bestevennen sin Olli (Finsk Lapphund) som er 1,5 måned yngre enn han. Her fra da Olli var på overnattingsbesøk, til deres store glede! Har har også blitt så stor nå at han har arvet det gamle halsbåndet til Elvis, min gamle hund. Med sin egen navntag selvsagt. Litt for stort enda sånn sett, men nå drukner han ikke helt i den hehe. Han kler den veldig godt også! Og veldig fint å kunne la slikt gå i arv og kjenner jeg.
  • Okei da skal jeg prøve på det å se om det funker bedre 
  • Så lenge han ikke er tynn så får han i seg nok mat. Men da ville jeg heller redusert mengden han får til hvert måltid.
  • Små trolla nærmer seg to år med stormskritt ❤️ Ela, Jøss og Nano er alle 3 øyelyst fri som voksene ❤️ og med det håper vi at både Jøss og Ela kan gi meg valper senere ❤️
  • Nei han er ikke tynn. Akkurat passe vill jeg si. Vi mater han bare 2 ganger om dagen da 3 og 4 ble alt for ofte for hannes del så funket bedre med 2. kan vere at det er for mye mat men han skulle jo ha spist mere enn bare 2 tugger per måltid? Jeg bruker å ta bort maten etter ei stund åsså får han ikke før neste måltid på kvelden men da kan han også spise di to tuggene som han spiste på morgen, av og til rører han det ikke i det hele tatt 😅
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...