Gå til innhold
Hundesonen.no

Radii - Jack russell terrier


laikamor
 Share

Recommended Posts

På lørdag flyttet en 1år gammel Jack russell tispe inn hos oss. Hun het Lilli hos tidligere eier, men siden jeg ikke var helt komfortabel med det navnet så bestemte jeg meg for å bytte navn. Hun heter nå Radii ?
Hun virker som en veldig snill frøken. Veldig sosial, men litt skeptisk og forsiktig til nye ting. Hun hadde aldri hilst på katt før hun kom til oss, så det var noe av det jeg var mest spent på. Vi har to kattunger, så vi er litt avhengig av at de kan bo sammen. Foreløpig har det gått kjempefint! Kattene er vant med hund, så de er veldig avslappet. Radii synes de er veldig interessante, og hilser fint på de. Men så blir de litt skumle om de kommer løpende og lekende mot henne.

Vi har jo ikke blitt så veldig godt kjent enda, siden hun ikke har vært her så lenge enda. Men tenkte det var greit å bare lage en egen tråd her allerede, så kan jeg oppdatere litt om hvordan det går fremover.

Hun har brukt en del tid på å roe seg ned i nytt hjem. Men merker at hun nå er mere åpen for å ta imot godbiter, og hun virker mer "med". Hun er ikke noe glad i at vi går fra henne, da står hun og klynker. Har bare vært alene mens vi har vært på do osv til nå. Har passet på å gå inn igjen når hun er stille. Håper det også går seg til etter hvert. Hun var vant til å være alene fra før, men alt er jo nytt nå. Tenkte å få kjøpt et kamera så jeg kan se hvordan hun er når hun må være litt mer alene.

Ellers har vi allerede klippet klør, og det gikk fint. Hun takler håndtering veldig bra. Jeg må derimot jobbe litt med teknikken, da det var veldig uvant å klippe klør på en så liten hund ? Hun må også slankes en del, da hun er ganske så rund.

Hun hadde aldri vært løs ute før, så den neste tiden er planen å trene masse innkalling. Har langline, som jeg tror hun vil sette pris på å få løpt litt med. Håpet er at hun vil kunne gå løs på tur etter hvert, men det får vi bare se an.

Slenger med noen bilder, selv om jeg ikke har fått tatt så mange enda. 

IMG_20210918_201253.jpg

IMG_20210918_201449.jpg

IMG_20210918_221158.jpg

IMG_20210919_113409.jpg

IMG_20210919_113538.jpg

IMG_20210919_125559.jpg

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

43 minutter siden, simira skrev:

WOW! Den roen med kattene!

Det at hun ikke har gått noe løs betyr kanskje at hun ikke har noe erfaring med å stikke av også? Har du virkelig funnet gull her?

Ja, det ser lovende ut med kattene. Hadde forventet at hun var mer gira på de.

Det var min tanke også mtp å gå løs, så jeg krysser fingrene ? Vil heller ha en som aldri har lært seg å stikke av, enn en hund som har lært at det lønner seg å stikke av. Skal ta på langline på henne i morgen tenkte jeg, så hun kan få løpt fra seg litt i hagen. Vi har dessverre ikke noen inngjerede områder her (bare en liten hageflekk), men hun får hvertfall mulighet til å løpe litt med langline. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hun begynner å bli litt modigere med kattene nå. Litt interessert i å løpe etter når de løper, men fremdeles veldig rolig. Tør ikke slippe henne helt løs sammen med de enda. 

Ellers har vi vært ute i hagen med langline på i dag. Så da har hun fått løpt litt, og vi har testet et par innkallinger. Veldig bra foreløpig ? Ikke noe særlig forstyrrelser her, men en plass må man jo starte. 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I morgen er det en uke siden vi hentet Radii. Hun virker fremdeles veldig snill ?

Hun sliter dog en del med å finne roen og slappe av. Hun har måtte være litt alene, og da veksler hun mellom å stå og ule og å slappe av. Også når vi er hjemme så sliter hun veldig med å finne roen, da er det full fart hele tiden. Må fysisk holde henne for at hun skal slappe sånn noenlunde av. Håper det går seg til etter hvert. Jeg har sovet på sofaen med henne hver natt, men i natt vil jeg prøve å sove i egen seng. Krysser fingrene for at hun klarer å sove. Samboeren vil ikke ha hund på soverommet, så da må hun etter hvert klare å ligge alene i stua. Skjønner jo at alt er nytt og skummelt, men jeg krysser fingrene for at vi finner ut av det snart. Veldig stressende for henne også å være så på hele tiden. 

Og ellers har hun vært på do inne noen ganger. Hun er ikke den enkleste å få til å gå på do ute. Tror nok det henger sammen med at hun er litt engstelig av seg, og det virker som hun helst går på do på samme plass hver gang. Så selv om vi går tur i en times tid så går hun ikke på do. Av og til går hun utenfor når vi kommer hjem, men hun har også da gått på do inne etter tur. 

Så ja, utfordringene kommer nok mer frem når vi blir bedre kjent... Men tror absolutt at begge disse tingene vil gå seg til ettersom hun blir tryggere, og med litt mer tilvenning. 

IMG_20210922_124807.jpg

IMG_20210923_185406.jpg

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

25 minutter siden, simira skrev:

Har dere startet alenetreningen fra scratch? Jeg tenker jo at når en såppas ung hund, og i tillegg forsiktig av seg, bytter hjem, så kan man med fordel det. Så kan man heller gå fortere frem hvis det viser seg å gå bra?

Vi har prøvd å starte forsiktig, men så ble det plutselig et par timer torsdag og fredag pga jobb. Men vi skal bruke neste uke nå på å trene mer på det, at vi bare forsvinner ut i korte perioder. Så håper jeg vi ikke har ødelagt for mye med at hun måtte være alene. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynner å gå seg til mtp å roe seg ned nå. Hun finner mye lettere roen nå, og virker også mindre stressa. Var med meg ned på syrommet i dag, hvor jeg egentlig ikke forventet at hun ville finne roen med det første. Tok med senga hennes ned. Men hun la seg ned og slappet av hele tiden mens vi var der ?

Hun blir mer og mer venn med kattene. Så nå leker de sammen, sover innimellom sammen og vasker hverandre. Hadde virkelig ikke trodd at det skulle gå SÅ bra! ? 

Hun har ikke være alene noe i helga, utenom når vi selv er på toalettet eller i dusjen. Det er uling og bjeffing med en gang. Hun virker også stressa når vi går ut døra, da smetter hun ut så fort hun kan. Virker som hun da er redd for å bli alene. 

I morgen tenker jeg at jeg får begynne å trene litt mer på den biten. Både at man ikke trenger å smette ut døra når den åpnes, samt at jeg kommer tilbake selv om jeg går ut. Aldri trent slik med en hund som reagerer så mye på å bli alene før. Men jeg håper vi får det til! 

Ellers har vi truffet på noen folk som vil hilse på henne ute på tur. Det synes hun bare er stas, og hun blir kjempeglad for litt ekstra kos ?

https://youtube.com/shorts/h9emGFLNzU4?feature=share

 

Snapchat-144311338.jpg

IMG_20210926_152802.jpg

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er på jobb i dag, så Radii er litt alene hjemme. Eller, samboeren min er hjemme, men han sover fremdeles. Hun fikk en fylt kong når jeg gikk, så hun var underholdt litt. Så når den ikke var interessant mer kom det et par ul før hun la seg ned og slappet av. Hun slapper fremdeles av ? Midt på stuebordet ?

Ellers har jeg endelig begynt å sove i min egen seng. Hun hadde med seg et bur, så nå har hun sovet i det ved siden av sengen min et par netter. Det går veldig fint. Jeg er egentlig ikke noe glad i bur, så målet er at hun kan sove uten det etter hvert, men uten å komme opp i senga. 

Har ikke trent så mye enda, har fokusert mer på å lære seg å være rolig. Har hatt noen få korte økter med sitt og ligg-trening. Også trener vi litt innkalling når vi er ute. Prøver å alltid ha med noe belønning på tur, sånn at vi kan trene litt innkalling underveis. Hun er stort sett veldig flink! ? 

1633158223825.jpg

IMG_20210927_125634.jpg

IMG_20210928_130132.jpg

IMG_20210929_190150.jpg

IMG_20210929_221500.jpg

IMG_20210930_154251.jpg

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

I dag har meg og Radii vært på vår første trening med hundeklubben sammen. Mest for å se hvordan hun ville oppføre seg i et slikt miljø med andre hunder. Har jo ikke trent noe særlig hjemme, annet enn sitt, kontakt og innkalling. Hun mister fort fokus hjemme i hagen, så jeg hadde ikke de største forventingene. Men jeg synes det gikk overraskende greit. Stort sett lett å få kontakt med. Øvelsene tar vi nok litt i eget tempo. Jeg har ikke helt motivasjonen enda for å trene inn alle lysighetsøvelser. Men tenker det er godt for henne bare å lære å være rolig og holde kontakt selv om det er andre rundt oss ?

Oppdaget blodflekker på gulvet idet vi skulle reise på trening. Tydeligvis løpetiden som har startet. Vet ikke om dette er hennes første eller om hun har hatt en før. 

IMG_20211010_185648.jpg

IMG_20211010_190145.jpg

IMG_20211010_185836.jpg

IMG_20211018_120244.jpg

  • Like 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Det går bedre og bedre i hverdagen her synes jeg ? Hun har vært alene noen arbeidsdager, og det har stort sett gått veldig fint. Hun er flinkere til å slappe av, og hun begynner å høre mer etter på oss. 

Har kjøpt flexi bånd som vi nå går med på de fleste turer, og det funker veldig greit for oss. Aldri vært noe fan tidligere. Men nå får hun mye mer frihet, pluss at vi kan trene innkalling på de daglige turene, uten å måtte drasse på langlina. Merker at hun utnytter de 8 meterne også, så hun løpet frem og tilbake og får mye mer mosjon enn om hun måtte gå i kort bånd. Vi bor jo landlig til også, så det er ikke så mange vi møter på tur. Hun er stort sett flink på innkalling også, men jeg har ikke turt å slippe henne helt. Usikker på reaksjonen om vi f.eks hadde truffet på rådyr og hjort på nært hold. 

Ellers fikk vi besøk av en elghund på tur ene dagen. Hun har jo løpetid og lukter godt, også for jakthunder. Hun tok det fint, og han hunden var snill. Og eier dukket opp etter en liten stund. 

Neste løpetid så tror jeg nok vi prøver ut truse... Hun er ikke noe flink på å vaske seg, så det har vært mye blod rundt på gulvene og sofaen (har dekket til med tepper). Hadde håpet at hun ble bedre etter hvert ut i løpetid en, men hun er ikke så veldig opptatt av å vaske seg. 

IMG_20211030_232043.jpg

IMG_20211030_112401.jpg

IMG_20211030_112239.jpg

IMG_20211030_091909.jpg

IMG_20211025_212916.jpg

IMG_20211025_090316.jpg

IMG_20211020_165515.jpg

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, simira skrev:

Hun virker så fin, og jeg elsker å se henne sammen med kattene. I wish!

Ja, det går kjempebra. Blir mye bilder og videoer av de sammen ? Må hele tiden passe på da, for hun blir fort litt voldsom når de leker. Ho katten sier ifra når nok er nok, og går unna. Men hannkatten er så bedagelig og grei, så han legger seg bare ned og maler selv om Radii står og tygger på han ?❤️

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...
  • 2 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ikke at det hjelper problemet, men om dere ønsker å få bukt med lukt især på sommeren, så finnes det luktfjerningsprodukter også til utendørs bruk. Tjoppe kvittering og krav i posten til naboen er ikke dumt heller, selv om det trolig aldri skjer noe…
    • Jeg ville blitt så sinna at dette hadde jeg gjort: Tatt hundebæsjen deres og kastet (ikke lagt den pent) inn mot inngangspartiet deres. Opp etter dør og vegger. Hver enste bæsj! Og jeg hadde aldri gitt meg. De skulle virkelig fått oppleve hvor ekkelt dette er!   Men siden vedkommende er agressiv/voldelig så hadde jeg kanskje gjort det litt i smug...
    • Hei! Jeg har en whippet som har blitt syk, og ingen vet foreløpig hva som feiler han. Lurer derfor på om noen av dere har erfaring med det samme. Han har alltid vært litt merkelig i magen, men det siste året har det tatt av med 5 omganger heftig diaré. Det har gått over etter noen dager skånefôr og probiotika, men i desember kom første runde hvor han fikk en kraftig infeksjon i mage/tarm som krevde behandling med antibiotika. Da ble det også oppdaget b12-mangel, så det har han fått tilskudd av. Det ble mistenkt fôrintoleranse, så han startet på et veterinærfôr for sensitiv mage som han har gått på siden. Han ble frisk igjen, og magen har vært ok (men fortsatt ikke helt bra.) For en uke siden ble han syk igjen. Først diaré, og etter hvert ble formen verre og verre. På torsdag måtte vi dra til veterinær, og det ble bekreftet en ny infeksjon i tarmene og denne gangen har han også fått sår i slimhinnen på innsiden av leppene (hele veien på begge sider). Han har ikke matlyst og vil ikke drikke noe særlig. Det hører også med til historien at han ble operert for urinstein (struvitt) i januar, i tilfelle det kan kobles opp mot noe som er relevant for infeksjonen han har fått. Det er jo nødt til å ligge en sykdom bak som fører til at dette er et tilbakevendende problem - er det noen som har peiling på hva det kan være? (Han får selvfølgelig oppfølging av en dyktig veterinær, men er veldig interessert i å høre om noen har lignende erfaringer)
    • Port så den ikke kommer inn til dere om det er mulig? Antar porten blir pissa ned uansett, men er i hvert fall ett hakk bedre enn inngangspartiet.  Du kan jo også politianmelde, spørs om de gjør så mye, men da har du hvert fall ett papirspor om hendelsene hvor eier har vært truende. Vet ikke om det finnes noen form for tvisteråd etc man eventuelt kan kontakte om sånt.  Du kan prøve med citrus i innkjørselen din, det er jo en lukt mange hunder ikke liker og dermed unngår. Eventuelt så finnes det jo mange slike sprayer å få kjøpt som skal hjelpe mot tisselukt i det minste, sånn at de ikke går på do der igjen. Spørs hvor bra det funker ute da. Må nok eventuelt føres på, på nytt ganske ofte.  Ikke den kjekkeste eller første løsningen, men det er jo et alternativ om eier ikke er tilsnakkende og voldelig. Ser folk i statene bruker noen sånne "fuglekasser" med veldig høy/lys/ultrasonisk tone på som bare hundene hører som de skrur på når nabohundene er ute hvis de bjeffer kontinuerlig. Kanskje noe sånt kan fungere som aversiv for å gå på do i hagen dere også? Kan kanskje fungere med bevegelsessensor istedenfor lyd sensor?  Ryom Ultralyd Dyreskremmer: Solcelle & IP44 utendørs (skadedyrbutikken.no)  eller  RYOM Dyreskremmer: Beskytt mot uønskede dyr! (skadedyrbutikken.no) Sprinklerannlegg som har bevegelsessensor? Bonus om naboen får seg en dusj, og i det minste får du spylt bort/vannet ut tisset så det ikke lukter så altfor ille.  🙈 Dog synes noen hunder at vann er hysterisk morsomt også, så det kan jo få motsatt effekt ifht å ikke få den inn i hagen. Er du skikkelig desperat så finnes denne saken også: Både vann og lyd. Skremme bort uønskede dyr? Da blir det dette produktet! (skadedyrbutikken.no) Disse er jo ikke direkte skadelige for hunden, men den kan klart bli redd. Det er jo tross alt et aversiv uansett hvordan man ser på det. Riktig plassering så uskyldige ikke blir "offer" er viktig med slike løsninger tenker jeg. Disse vil jo også utløses av alle andre dyr som vandrer forbi, dere, barn og andre(postbud, gjester f.eks). Så om dere ender opp med noe slikt så må det plasseres lurt tenker jeg. 
    • Hei! Jeg har et stort problem! Flyttet inn i huset vårt for 1 år siden. Nabohunden bæsjer og tisser ned veggen/pottene med inngangspartiet vårt, dette skjer flere ganger iløpet av uken.  Jeg og samboer har flere ganger prøvd å gå i dialog med naboen uten bedring.Uansett hvor mange ganger vi må si ifra så blir det ingen bedring, naboen gir fulstendig fa@#€n !   Naboen har vært vanskelig,agressiv og vist en truende atferd når vi har tatt kontakt. Jeg synst dette er svært ubehagelig da en annen nabo informerte  oss om en voldsepisode mot en annen . Vi instalerte ringerklokke kamera grunnet problemet. har flere opptak der hundeeiern er tilstede og lar hunden pisse/bæsje uten å gripe inn/ opptak når hunden er uten tilsyn.  hunden går ned  innkjørselen vår og helt inn til inngangspartiet for å tisse/bæsje.   Vi synst dette er helt forferdelig ekkelt! Vi har flere småbarn som går inn og ut dørene som drar med seg dette inn i gangen. Jeg har brukt mange timer/dager  på skrubbing/vasking for å fjerne lukten i gangen!  sommeren var værst! Kunne ikke oppholde oss med innkjørselen da lukten var ekstrem og varm pisselukt slo oss rett i ansiktet. Spylte veggene,trappa,pottene og bakken flere kvelder og helte på med flere liter eddik for å døyve lukten mest mulig 🤢🤢🤢 kjøpte 2 dyre Potter rett før 17 mai som ble nedpissa etter 2 uker. Forsatt pissemerker som jeg ikke får bort.    Jeg ORKER ikke mer. Dette er uutholdelig!!    Hva kan vi gjøre for å få slutt på dette ?           
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...