Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp som jokker


Fadia
 Share

Recommended Posts

Hei! Jeg har et spm som jeg håper noen kan hjelpe oss litt med. Vi har nylig fått en valp, han er nå ca 16 uker og vi har vært opptatt med å miljøtrene og sosialisere med faste valpevenner. Han leker veldig fint med de andre hundene, men har de siste gangene begynt å jokke/ri på de. (Selv når leken er rolig). Vi har korrigert han med å si strengt nei og får han bort fra de andre valpene. Når han har roet seg så får han leke igjen, og da skjer det igjen etter at han har lekt en stund. Kan dette være stressrelatert? Dette skjer jo også når han er rolig ?Eller er det dominans? Leser mye rart på nettet så man blir litt forvirret. Noe annerledes vi må gjøre? Setter pris på svar? 

Endret av Valp som rir
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm, litt vanskelig å so hva det er når man ikke kan se det…(kan være gira/høy) men vil ikkje se på det som noe problem enda. Om han gjør det ofte så ville jeg heller ha tatt han ut av hele situasjonen. Men det er en dårlig vane å dra med seg videre i livet.

jeg ville ha stoppet å la han leke med andre hunder og heller trene på å holde seg rolig rundt dem, du vil få mye igjen for det når han blir eldre. Samme med miljø også, tren mye avknapp

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt typisk stress. Selv om leken er rolig så er han ung enda, og trenger kanskje ikke holde på så lenge. Det kommer også an på hvor ofte dere treffer andre. Kanskje trappe ned litt? Det beste dere kan gjøre er å lære dere å lese hundene og avslutte leken før det skjer. Prøv gjerne også å gå litt båndturer sammen, trene litt og gjøre andre ting enn å la valpene bare leke når dere er sammen. Hvis andre hunder blir ensbetydende med å leke så kan hunden fort få utfordringer med stress rundt dem.

At dette er dominans er nok ganske utdatert. Det KAN være hormonell adferd, men på en 16 uker gammel valp tviler jeg på det.

  • Like 2
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for svar! Valpen har faste lekekamerater, ca 2-3 valper og vi treffer de kanskje en gang hver andre uke. Han er noen dager i uken hos en 'onkel' på snart 11 år som ikke er så gira på å leke så han overser valpen vår. Valpen har invitert han til lek flere ganger, men han er helt uinteressert og vil bare være i fred. Han har sagt ifra i form av at han snur seg vekk, bjeffer på han og dytter han forsiktig bort når valpen vår nærmer seg. Aldri har han vært aggressiv. Kan det være en årsak til at han blir litt stressa når de andre valpene først inviterer han til lek? Føler vi muligens overtenker, men vi ønsker kun den beste oppdragelsen for valpen vår. ? Heldigvis er han fortsatt valp og vi får bare trene masse på å roe han ned og være trygg blant andre hunder. Dette er en labradorvalp og veldig glad i alt og alle. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annenhver uke er nok ikke for mye nei, men de må dere se an hver gang og prøve å ta pauser i leken, og avbryte før det glir over i stressadferd. Det at han veksler hjem i løpet av uken kan også være en kilde til stress, men vanskelig å si uten å se valpen. Jeg tror ikke det har noe med avvisningen av den gamle å gjøre, det har han tvert i mot bare godt av. Men som sagt ville jeg også trent på å være rundt andre hunder uten at det er lek, det er faktisk mye viktigere enn selve leken.

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, simira skrev:

Annenhver uke er nok ikke for mye nei, men de må dere se an hver gang og prøve å ta pauser i leken, og avbryte før det glir over i stressadferd. Det at han veksler hjem i løpet av uken kan også være en kilde til stress, men vanskelig å si uten å se valpen. Jeg tror ikke det har noe med avvisningen av den gamle å gjøre, det har han tvert i mot bare godt av. Men som sagt ville jeg også trent på å være rundt andre hunder uten at det er lek, det er faktisk mye viktigere enn selve leken.

Godt poeng! Takk for tips. Han er der heldigvis kun et par timer om gangen 2 dager i uken (fordi vi er på jobb) så blir han passet på av et familiemedlem. Mulig vi må trene på ro der også? Han er veldig flink til å fokusere på oss når vi går forbi andre hunder. Idag satt vi oss på en benk i en travel gate og bare trente ro. Han ligger og slapper av når folk og andre hunder går forbi, men er de altfor nære og reagerer ser han på det som en invitasjon til lek, men da bare avleder vi han og han roer seg igjen. Når han er gira og begynner jokkinga så fjerner vi han, men han kjemper imot og vil tilbake å leke. Vi har foreløpig bare 'holdt han fast' ved å legge han på ryggen i fanget og stryke til han roer seg/holde fast ved båndet og får han i sitt-posisjon. Vi sier ingenting mens vi gjør dette også får han flink når han har roet seg. Det er det vi har fått beskjed om, men har du noen andre tips? Skal han få lov å leke når han har roet seg eller skal vi bare avslutte og dra? Heldigvis jokker han aldri hjemme på gjenstander eller på oss og andre familiemedlemmer. Kun på andre valper.. 

Endret av Valp som rir
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville som sagt prøvd å ta pauser i leken før han begynner å jokke. Jeg foreslår også at dere beveger dere litt mens valpene leker, og ikke står stille på et begrenset område. Det kan være kilde til både stress og konflikter.

Ideelt ville jeg hatt valpene i bånd og gått en liten tur sammen uten at de fikk hilse, og så sluppet de sammen på et trygt område etterhvert, mens dere fortsetter å bevege dere. La de holde på en liten stund, men bryt av før jokkingen starter, og ta inn hundene for en pause der dere enten går litt igjen, trener ro, eller andre ting.

Hvis dere avbryter på grunn av jokking og gir ham en pause, og han er rask til å starte jokkingen igjen, så ville jeg nok ikke latt ham leke mer. Hvis det holder med den pausen går det nok bra. I løpet av et par timer ville jeg nok uansett tatt noen pauser hvis de ikke roer seg selv innimellom. Særlig hvis dette er hunder dere skal omgåes litt så er det en fordel for alle at de ikke må herje absolutt hele tiden!

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...