Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilke kommandoer er lettest/viktigst lære valpen?


Lillymy
 Share

Recommended Posts

Min valp er 10 uker og mestrer sitt, la vær og legg seg og han kommer når jeg roper kom. Prøvde oss på hilse (gi labb) men det skulle han ikke ha noe av ?

hvilken kommando synes dere er viktigst lære tidlig / lettest for valp lære? 
 

han begynner på valpekurs i August, men kommando trening har vist seg være en fin avleder når han valpebiter (det og tug) og han synes det er gøy virker det som - Så fortsetter gjerne med litt mer trening hjemme og flere kommandoer ;) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kontakt og inkalling synes jeg er viktigst. Og selv om valpen gjør det nå så skal jeg love deg utfordringer med det når han blir eldre og mer tøffere på å utforske verden selv.

Det å sitte/ligge og bli kan også være nyttig. Gå pent i bånd på begge sider (samme med alle øvelser egentlig, hvis du har noen planer om hundesport). Hoppe over, klatre opp på og under ting.

Riste seg kan være nyttig. Lære inn praktisk posisjon for kloklipp og pelsstell.

  • Like 1
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for innspill ? - Jeg tror mer innkalling og øyekontakt/kontakt er et videre fokusområde for oss da ja - Ikveld prøvde jeg gi labb men brukte " hei"  når jeg satt på gulvet med han.. etter 7- 10 reps var resultatet at han begynte gi labb når jeg sa hei ? han tar ting veldig fort!  Så desto mer jeg får inn over de neste to ukene jo bedre sant?  Hvordan er de etter 12 uker med ting som ikke er lært før han bikker 12 uker? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

43 minutter siden, o1337 skrev:

Hvis jeg skulle startet på nytt ville jeg trent mer på håndtering og stell. Altså Børsting, kloklypp og sånn istedet for kommandoer ?

Helt enig. Det er superviktig å lære valpene til å bli vandt til å bli børstet, pusse tenner og klippe klærne. Ellers ville jeg fokusert på kontakt og innkalling under treningen. 

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er ikke opptatt av kommandoer, men har fokusert mye på håndtering og rotrening med nåværende (sistnevnte nødvendig her). Med forrige hunden var klostell problematisk, så det var viktig for meg å legge tilrette for at det ikke skulle bli det igjen. 

Har også fokusert på at ikke alle skal hilses på ute (hunder og folk) og prøvd å legge tilrette for positive opplevelser, da hunden var yngre gikk jeg alltid med godbiter ute slik at fremmede barn som ville hilse kunne få gi/kaste godbiter istedenfor å ta på. 

Kommandoen «opp på kasse» (hjemme trente vi på en plastkasse) har dog vært nyttig mtp å gå på vekten og bord hos veterinær.

  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenkte brått på ... hva med lek med andre hunder? Han har bare fått en dose vaksinering enda og får sin neste i uken han fyller 12 uker så jeg er litt var på lek med andre valper spesielt .. han hilser på hunder i alle fasonger og størrelser daglig og det går greit - han snuser og gir dempende signaler fort (setter seg ned logrer stort sett)  så det har ikke vært noe konfrontasjoner - men det er eneste interaksjonen han har sammen med meg stort sett - i valpekassen lekte han med søsken og var på playdates med naboens valper - Bør jeg skvise inn mer lek med andre med han før han fyller 12 uker? 

Endret av Lillymy
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For min del hadde jeg kuttet ut at han hilser på alle hunder når dere går tur, det kan fort bli et problem når valpen/unghunden har høye forventninger om å få løpe bort til alle hunder den møter :) Det er et problem annen hver hundeeier strever med. 

Ha heller få hundekompiser som han kan leke med :)

Enig med det andre, tren på kontakt og at alt rundt deg er moroland! Ikke sette for mye press på valpen og forvente at det den kan på stuegulvet hjemme kan den når dere er i parken med masse forstyrrelser. 

Lykke til med valp, det er slitsomt men gøy ! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som det sies over her, dropp hilsing på tilfeldige hunder på tur. Det eneste du oppnår med det er masse forventning, og frustrasjon når han senere ikke får lov, og mye trekkning og masing i passeringer. I beste fall. I verste fall overslag og utagering.

Gå turer sammen med andre i bånd der de ikke få hilse, og hold lek til "leketid" utenom tur, med trygge hunder du kjenner. Det er viktigere at hunden får leke med deg enn med andre, men selvfølgelig også sunt å utvikle språk og kontakt sammen med andre hunder.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
    • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
    • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
    • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
    • Først; det er omtrent umulig å svare på om en gitt hund er overvektig, uten å se/kjenne på hunden. Så til din valp; en vekt på 2.5 kg ved 16 ukers alder er ikke mye på en dvergpuddel. Husk at en dvergpuddelhvalp kan ende opp som både toypuddel og mellompuddel når den er utvokst. Ingen oppdretter kan gi noen garanti for hvilken størrelse ( her snakker jeg om høyde, som pudler kategoriseres etter, ikke vekt), hunden ender opp med   På voksne hunder kan selv hunder med omtrent samme høyde ha ganske stor variasjon i vekt, uten at det indikerer hverken overvekt eller undervekt.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...