Gå til innhold
Hundesonen.no

Bra fôr på budsjett?


Maren89
 Share

Recommended Posts

Hei! Har en liten fire måneder gammel valp i hus som jeg gjerne vil finne et nytt fôr til. Ser acana og orijen er veldig bra, men det blir jo dyrere enn mitt eget matbudsjett i lengden... 

Vil jo selvsagt ha det beste fôret jeg kan finne for valpen min, men helst skulle det vært billigere enn acana/orijen ?

Har dere noen anbefalinger? Har vært borti josera før, er det bra? Vurderer også å begynne med vom i tillegg til tørrfôr, men har aldri prøvd det før. Er det stress? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg personlig har ikke prøvd Josera, men jeg ble anbefalt det av noen for sikkert 10år siden. 

Personlig er jeg foreløpig veldig fornøyd med Pure Natural! Veldig fin i magen og normale mengder avføring. Smaken er det heller ikke noe å si på! Det går ned på høykant! Hvis du melder deg inn i valpeklubben til Musti så får du en liten pose gratis av enten dette eller Nutrima. Det velger du selv. :) Så får du prøvd det eventuelt. Som medlem a valpeklunnem får du også 10? % på fôr frem til hunden er ett år! Musti har jo også titt og ofte datovarer på 30% i mitt område hvertfall. 

Du kan også fôre rått som du nevner, det er ofte billigere, men det er jo litt klin da. (Jeg gir 50/50 Pure Natural Puppy og V&H Puppy, + lakseolje, og etter 5mnd alder har jeg også gitt Juniorflex, første gang jeg prøver sistnevnte så hvilken effekt det har vet jeg ikke enda)
Jeg synes ikke det er stress, men jeg ga også den forrige hunden min dette så jeg har holdt på med det så lenge at jeg tenker ikke over det. Jeg har en slik boks i kjøleskapet: IKEA 365+ Matoppbevaring med lokk - rektangulær/plast - IKEA (2l, plast) passer fint en 0,5kg pølse. Blir liggende litt på skrå når den er hel/tiner, men når du åpner den så funker det som bare det! Her går det 220g i døgnet så jeg tar opp ny pølse ca annenhver dag når hun får det tint. Roterer på to bokser så ting holder seg rent. Jeg kjører også på og fryser i kong/lickimat/slanger etc sånn at hun må jobbe litt ekstra for maten. Gjør både henne og meg fornøyd! 
20210416_012710.thumb.jpg.720d9b5c99bf4fa956529a8ecfd93cbf.jpg
Jeg er ufør så jeg kjører på og lager klart masse om gangen når jeg orker, så har jeg det liggende klart for en god stund fremover. Og det er veldig deilig på mine dårlige dager at jeg fremdeles da kan gi henne "enkel" (for meg) hjernetrim! Kan stikke litt ekstra godis i som vist her for enda mer hjernetrim. Det kan gjøre det litt for vanskelig når de er små dog. Anbefaler valpekong, som er litt mykere enn de røde og sorte, når valpen er ung frem til de lærer hvordan det virker. Spesielt de sorte kan bli litt demotiverende for dem iom gummien er såpass hard og de ikke klare tygge det som er inni "løst".  
Til gamlehunden så delte jeg opp 1kgs pølser i passende biter (ca 200g der også) i frossen tilstand. En god arbeidskniv og en hammer gjør jobben lett! Legg kniven der du vil dele pølsen og hamre til pølsa er delt. Så fikk han ofte en frossen porsjon og tygge på, spesielt på sommeren. (Foretrekker at de får det ute når det er frossent uten at det er inni noe da det kan bli litt ekstra grisete.) 

Oppdretteren min gir svjv Royal Canin og er fornøyd med det. 
Zooplus har prøvetilbud på litt diverse, utvalget varierer: 
Prøvetilbud Hund (zooplus.no)
Jeg var heldig når mi var mindre, da hadde de prøvetilbud på valpefôret til Wolf of Wilderness (deres eget merke). Tørrfôret gikk ned på høykant, våtfôret har jeg ikke somlet meg til å prøve enda, men det står nå her. ? Kan ikke si så mye utover det, da jeg ikke har brukt det for seg selv over tid, så vet ikke hvordan det affekterer pels osv. 

Hunden din er uansett fasiten! Noen fungerer utmerket på f.eks labb eller appetitt til fk, andre driter i vinkel av det, det samme gjelder for de fleste merker i en eller annen grad. Se på hva kroppen til hunden din forteller deg, se på pelsen, tredeputer, klør, avføring (Både mengde og konsistens), energinivå osv. 

Endret av Rocket
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Husk på at hunden skal ha mindre mengde av Acana og Orijen, så prisforskjellen er kanskje ikke så stor som du tror. Vi halvfôrer med vom og tørrfôr, og kjøper 30 pølser av gangen til en ok pris. Da går det én pølse om dagen på våre to. Om du har wheaten går det en halv pølse til et måltid ca., så da kan du ta ut den ene dagen, og la halve ligge til dagen etter, det er jo ikke så mye søl med det. Du får også kjøpt lettere porsjonerbare kjøttboller og skiver på 250g, men jo mindre de er oppdelt jo høyere er kg-prisen.

Av rimeligere fôr vil jeg isåfall tatt en titt på Apetitt, det er også norskprodusert, så kortreist. Men det kommer jo også an på hva hunden fungerer på.

Jeg laget denne oversikten for meg selv. Friskies og Pedigree er billig butikkfôr jeg IKKE anbefaler, men som jeg har tatt med for sammenligningens del. Odin er ca. 8 kg og Kovu ca. 40. Blått er råfôr, grønt er hermetisk våtfôr.

for.thumb.png.bca8363695fd78e99db5014f9e00e104.png

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal du fôre rått billig, er det VOM 18kg (3 pølser på 6kg) som gjelder. Billigere enn både MUSH og Provit. Du trenger fryseplass og det innebærer litt arbeid å dele opp og fryse 6kgs pølser, men du sparer penger. De mindre pølsene og kassen med oppdelte biter fra VOM er dyrt.

Av tørrfôr er det mye som er OK, og det varierer også en del mellom hunder hva de fungerer på. Ingen av mine hunder har fungert optimalt på Orijen eller Canagan f.eks, som ansees for å være "bedre" enn de merkene jeg bruker mest. Selv veksler jeg mellom forskjellige faste merker og prøver et nytt i blant, da jeg tenker det er bedre enn å fôre med samme type dag inn og dag ut. De merkene jeg ofte bruker er Proplan, Royal Canin, Acana og Appetitt.

Har du en litt større hund slik at det går noen sekker tørrfôr i løpet av året, kan du også sjekke ut de ulike rabattløsningene. Appetitt har en grei rabattløsning mener jeg, de andre merkene kan du forhøre deg om ved utsalgssted.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forer Josera ved siden av VIP storfemix og litt annet div til min eldste. Vanskelig å si hvor mye tørrfôret har å si siden jeg gir så mye annet ved side av, men han er iallfall finere i pelsen og sånn enn han pleier å være ? brukte Apetitt før, og jeg føler Josera funker mye bedre. 

 

Tror også VIP er billigere enn V&h og de andre merkene med rått. 

Endret av jma
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! Jeg sitter og vurderer råfôring til hunden min da han ikke er fryktelig interessert i tørrfôret sitt. Får også inntrykk av at det er billigere med råfôr i lengden. Dette er noe jeg ønsker å begynne med når han skal over på voksenfôr, men jeg vil regne litt på det først 🤭 Matte er ikke mitt beste fag, så jeg håper noen kan se på regnestykket mitt og se om jeg er helt på bærtur? 😅 Valpen er nå 5 mnd og 12kg, og får p.d.d dette: 160g BritCare Puppy Grain-Free Salmon (80g frokost + 80g lunsj) + 4 SMAAK kjøttboller (ca. 100g) til middag. Dette fungerer veldig bra så langt og han har lagt på seg fint fra han kom hjem til meg. Veterinær er også veldig fornøyd med holdet hans. I følge rasestandard skal voksenvekt være maks 18kg, så jeg tar utgangspunkt i det. Ved voksenalder ville han da fått 170g tørrfor fordelt på frokost og lunsj + 100g SMAAK. Jeg kjøper 12kg sekk til 969kr sekken. 170g daglig i en uke er da ca. 1190g, ganger det med 52 uker og får da ca. 62kg fôr i året. Det er omtrent 6 sekker i året, altså 5814kr. Legger jeg da til prisen for SMAAK kjøttboller så er det 100g daglig, 700g i uka og 36,5kg i året. 36,5x80kr er 2920kr i året, totalsum på 8734kr årlig for fôr. Vomprisen i nærbutikken er som følger: 29,- stk 10 for 219,- 20 for 419,- 3x6kg for 280,- Med utgangspunkt i 18kg voksenvekt skal han da ha 360g i døgnet, ca. 2,5kg i uka eller 131kg i året. Ca. 7598kr i året da, hvis jeg kjøper 1 og 1 pølse, 5738kr hvis jeg kjøper 10 eller 5488,9kr hvis jeg kjøper 20. Jeg kan også få 3x6kg for 280kr, det gjør det jo enda billigere. 18kgx8 = 144kg, 280x8 = 2240kr Er jeg helt på villspor her? 🤪
    • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
    • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
    • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
    • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...