Jump to content
Hundesonen.no

Valp 11 uker hater bur!


Recommended Posts

Hei! Vi har skaffet oss en Rottweiler valp og er tidligere vant til andre raser men raser av samme type på adferd. Men det er første gang jeg har opplevd det å venne valpen til bur er så krevende!  Som kjent er Rottis kjent for å tygge/spise alt de kommer over og kan fort ødelegge med sin sterke kjeve, prøver å få han til å venne seg til bur da vi ønsker å kunne ha han i bur både på dagtid når vi ikke er hjemme også på natt. Ønsker også at han kan se på buret sitt som sitt eget fristed der han kan roe ned og sove ellers også når han trenger søvn. De gangene jeg legger kong til han i buret eller har trent med godbiter for å prøve at bur skal være positiv opplevelse går han inn men bakbena er i døråpningen å han strekker seg etter belønningene som ligger der inne. Har prøvd å lukke døra noen ganger men da er det full panikk. Synes dette er så vondt og jeg har aldri opplevd lignende, med de andre hundene vi har hatt har de sovet i bur med en gang og går selv og legger seg når de vil slappe av. 
 

Noen som har noen gode råd å komme med? 
 

Mvh 

Line 

Link to post
Share on other sites

Er det mulig å heller bruke kompostgrinder for å skjerme der han ikke br komme til?

Jeg regner med dere har det største buret det er mulig å få tak i til en såppas stor hund? Jeg ville latt burdøra være åpen alltid, gi måltider, godbiter eller kong der inne, og la ham styre det selv. Og bruke bur minst mulig.

Jeg ville også gjort en vurdering om dere trenger buret i det hele tatt. Vi brukte bur til ridgebacken en unghundperiode da han var litt destruktiv, ellers har vi ikke brukt bur i huset her på en 10 års tid.

 • Like 3
Link to post
Share on other sites

Bur på dagtid pluss natt… dvs 2/3 av dagen…. Hadde du digget å blitt begrenset i å bevege deg i så mange timer? Skjønner godt at hunden ikke vil ligge i bur jeg, min hund flytter seg mye i løpet av natten, hun varierer sovested etter temperaturen og bytter mellom gulvet på soverommet, gangen, og sofaen i stuen. Å frata henne den valgfriheten i komfort hadde aldri falt meg inn. Om du ønsker dyr i bur kan du jo heller kjøpe deg et hamster eller lignende.

Anbefaler deg å se på Sveriges lover rundt hundehold i bur, det er en grunn til at de er satt. (Det er ikke lov å ha hund i bur!)

For å være litt hjelpsom: jeg hadde min i gangen da hun hadde potensiale til å tygge på ting hun ikke skulle (sko og ledninger feks). Å sette av et rom (som evt kan avstenges med grind dersom du mangler dør) tror jeg du vil lykkes bedre med.

Her kan du lese litt om norske retningslinjer når det kommer til plass

https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/kjaledyr_og_konkurransedyr/hund/veiledning_om_hold_av_hund.1458/binary/Veiledning om hold av hund

Edited by HeleneFS
 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Skjønner godt mange av dere synes bur er en fatal ting men som sagt så er vi nødt til å bruke bur på en rottweiler rase så vi ikke kommer hjem til et hus som er ødelagt.  Han spiser på alt som er, er vant til å ha hunder i bur når jeg er borte og på natt og de tidligere hundene har lett gått inn i buret frivillig. Har prøvd alt fra godbiter, kong, måltider… døra står vanligvis oppe på dagtid uansett så han kan gå inn men han har aldri gjort det. Som i innlegget så står det også at han strekker seg kun inn etter det gode hvis jeg prøver det. Nå spurte jeg om råd ang panikk for bur om noen har opplevd det. Ikke folk sine meninger rundt bur ☺️

Edited by Line
Link to post
Share on other sites

Har også eget rom til han der vi har satt opp grind for å prøve det men han får likevel panikk av den også. Enda da er det vanlig barne grind så han kan gå fritt på rommet sitt. 
 

OG Helene, hvem har sagt sååå mange timer?? 
Jeg er borte kanskje 1-2t hvis hunden er alene hjemme så vet du det å 🤨

Edited by Line
Link to post
Share on other sites
På 6/30/2021 at 8:31 AM, Line skrev:

 prøver å få han til å venne seg til bur da vi ønsker å kunne ha han i bur både på dagtid når vi ikke er hjemme også på natt.

De fleste vil nok lese dette som mellom 8 og 18 timer i bur, noe jeg synes er helt greit å reagere på da dette er både ulovlig og urettferdig mot hunden. Om du er mer hjemme og/eller sover mindre enn folk flest så er det kanskje mer fornuftig å oppgi antall timer.

Ellers anbefaler jeg å sjekke ut mattilsynets grenser for størrelse på bur.

Link to post
Share on other sites

Jeg er også sterk kritisk til den holdningen som fremkommer her. Hvorfor i all verden skaffer dere en rottweiler om dere ikke har kapasitet til å oppdra den? Å sperre selv de daffeste selskapsrasene inne i et bur 2/3 av døgnet er dyremishandling, men med en bruksrase som krever masse mental stimulering og fysisk aktivitet er dette absolutt, totalt og fullstendig ***** uhørt! ..og dere visste vel at rottweiler er en krevende bruksrase før dere adopterte denne stakkars valpen?!
 

De ~7 timene i døgnet hunden ikke skal ligge innelåst på cella, hva gjør dere sammen med den da? Forhåpentligvis noe som gjør at dere utvikler litt empati og sympati med det hjelpeløse vesenet som per øyeblikket fremstår som mindre verdt for dere enn møblene. 

..og den krasse tonen? Sorry, not sorry. 

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Hvor gammel er valpen? For meg høres det ut som han i det hele tatt er redd for å bli skilt fra dere og å være alene, og ville brukt med tid sammen med valpen og få ham generelt trygg både på seg selv og omgivelsene før dere starter på alenetreningen. Om du/dere må dra noe sted, ta ham med.

Hunder er forskjellige. Noen finner seg i eller er tryggere på mer enn andre. Noen blir ikke trygge alene, eller i bur. Når hunden får panikk i eget bur eller rom så er det ikke greit å utsette de for det. Da må dere begynne i en annen ende, og få hunden trygg først.

Det er en krevende rase dere har skaffet dere, og selv om du har mye erfaring fra før så er alle hunder forskjellige, og denne krever kanskje mer enn andre du har hatt.

Hele natten synes jeg også er for lang tid i strekk for en hund, som har behov for å røre på seg, bytte liggeplass osv. Jeg kan unntaksvis kjøre i 7 timer fra Oslo til vestlandet i ett strekk med våre gamle, bilvante hunder, men som oftest får de selv da en kort luftetur eller to i løpet av turen.

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
5 timer siden, Line skrev:

Har også eget rom til han der vi har satt opp grind for å prøve det men han får likevel panikk av den også. Enda da er det vanlig barne grind så han kan gå fritt på rommet sitt. 
 

OG Helene, hvem har sagt sååå mange timer?? 
Jeg er borte kanskje 1-2t hvis hunden er alene hjemme så vet du det å 🤨

Jeg tolket det som en  natts søvn pluss en arbeidsdag så da beklager jeg at jeg bare antok at det var det du mente. 

11 uker er fortsatt veldig ungt så jeg ville kanskje latt valpen få lov til å trenge mer tid til å bli selvstendig. Men der strides det i hundemiljøet, noen tror på å trene på å være selvstendig og alene helt fra dag 1, jeg tror på at hunder modnes forskjellig og det må være lov å la hunden trenge deg. Jeg kunne ikke trene på å være alene med min hund før hun var 4-5mnd fordi hun var utrygg og trengte meg. Vi begynte med at jeg fikk gå på do alene liksom 😅. Men i dag er hun en veldig avslappet og rolig hund også alene, så jeg synes det var riktig for meg å bare senke kravene og ta det i hennes tempo. 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Dette er jo bare veldig veldig tragisk. 😥 Har jo selv hatt lignende rase i mange år, og at den hunden der ikke har blitt avlivd før synes jeg er utrolig uansvarlig av eier. (om det er tilfelle at den har biti så mange ganger før).  Har man en krevende hund, eller en hund som er skarp eller usikker/ikke liker barn/ikke trygg i div situasjoner osv. så er det vårt ansvar som eiere å ha kontroll, kjenne vår hund, og å skjerme hunden fra potensielle vanskelige/skumle situasjoner.  Jeg synes det virker som om vi har en skummel trend hvor folk mer og mer forventer at alle hunder skal være snille og mest mulig nøytrale i alle situasjoner, og man har lite forståelse for adferd og instinkter, eller forskjellen på rasene. Man leser jo over alt at det er oppdragelsen som er viktigst, og som former bikkja, akkurat som om du kan trylle vekk instinkter med riktig oppdragelse.. 🤪 Som flere andre sier, man ønsker seg visse raser men er ikke klar for, eller klar over, driftene eller adferden til rasen. Også har vi useriøse eller uerfarne oppdrettere som ikke har godt nok fokus på riktig mentalitet eller riktige valpekjøpere. Kanskje heller ikke nok kunnskap. 
  • Vær obs på at de kan bli litt harde i magen av det. Så ville ikke gitt flere dager etter hverandre 😊 Jeg måtte slutte å gi til min, for hun tålte det ikke så bra, så de er forskjellige 😊
  • Vi har enda ikke tatt IGP1. 😂 Men vi har klart SL1! Så nesten da. Har enda ikke fått tatt mentaltest.. 🙈 Vi har absolutt prioritert spor, og fikk 94 av 100 poeng i sporet på prøva vår, som jeg er ekstremt fornøyd med og stolt av! 💪 Lyden i lydigheten var veldig mye bedre i sommer. Så fikk jeg korona, og vi hadde treningsfri nesten en mnd, og da kom lyden tilbake. Nesten borte igjen nå, men det er nok en ting vi må jobbe bevisst med hele tiden.  Er litt usikker på mål for 2023 ift hva som er realistisk. Lexi datt helt ut av det i lydigheten på prøva og jeg har blitt rett og slett litt usikker på hvordan vi skal løse det, da det er en adferd jeg kun ser i prøvesetting. Men vi må jo klare en IGP1! Og derfra er det forhåpentligvis kort vei til en IGP2.  Men kan vel egentlig si at det største målet mitt nå er å gå en prøve hvor lydigheten er like bra som på trening! 
  • Ja, ikke sant. Det blir jo til at valper skal være rolige både inne og ute i disse dager. Og jeg synes så synd på nye valpekjøpere som prøver så godt de kan å gjøre alt rett, også er dette rådene de får. Tror både valp og eier blir kjempestresset av alle disse begrensningene. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...