Jump to content
Hundesonen.no

Fant en "kul" på hunden min (bilde)


Recommended Posts

Trodde jeg fant en flått på hunden, men så viste det seg at det var en utvekst  av ett eller annet slag, han er en gammel herremann så blir jo bekymret.
Skal til veterinær, men er det noen som har erfaringer med dette? Ser ut som en vorte med ruglete overflate,  og den synes ikke før man tar pelsen til side.
103543304_10163740866190094_5675167281825680860_o.thumb.jpg.9e42a9a11ba4232da1d3cea41c6f0d2a.jpg104124978_10163740869410094_754425248062057620_n.thumb.jpg.6685251854686d770d005a6ce41dcfd3.jpg

Link to post
Share on other sites

Odin på 14 har masse sånne, særlig en på poten og en bak øret som har vært der i årevis nå. Så lenge den sitter "løst" i huden så du kan flytte på den, og ikke ser ut til å plage/irrtere hunden, så er den sannsynligvis ufarlig. Rett og slett en vorte.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
Just now, simira said:

Odin på 14 har masse sånne, særlig en på poten og en bak øret som har vært der i årevis nå. Så lenge den sitter "løst" i huden så du kan flytte på den, og ikke ser ut til å plage/irrtere hunden, så er den sannsynligvis ufarlig. Rett og slett en vorte.

Tusen takk for raskt svar! Har jo lett opp bilder som en gal, men kunne ikke finne lignende kreftkul med ruglete overflate som er så lite rødt/"hoven". Den sitter løst i huden, kjenner den ikke fra innsiden av munnen heller. Han er også 14 år, så er vel kanskje vanlig at de får slike på sine eldre dager ? Skal til vet for en helsesjekk til uka, så hører for sikkerhet skyld, men ble mer beroliget nå! ?

Edited by Irene86
Link to post
Share on other sites

Min har også noe som ligner ? Den har ikke vokst på flere mnd og hunden min er nå 10 år. Jeg tror nok det bare er en type vorte. Og så lenge det ikke plager hunden, så hadde jeg ikke vært så bekymret ?

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
 • 2 years later...

Har hatt flere eldre hunder, og alle har fått kuler og andre "duppeditter" i huden etterhvert. Helt normalt, og så lenge hunden ikke synes de er ubehagelige eller vonde, er de ingenting å bry seg med.  Men få gjerne en liten sjekk ,når hunden er inne hos vetten til andre undersøkelser. Lurt å få en alderdomssjekk årlig.

 

 • Like 1
Link to post
Share on other sites
On 6/12/2022 at 10:28 PM, CamillaSW said:

Fikk du svar fra dyrlege? Fant en slik kul på min 2 år gamle hund nå. Blir livredd for kreft🫣

Det er sannsynligvis helt ufarlig, men noen ganger er det verdt å dra til dyrlegen tidlig for vår egen mentale helse og sinnsro.

Har hatt en del rare utvekster på unge hunder som har kommet og gått. Et par av mine fikk faktisk kviser i ansiktet i unghundtiden, men de så ut som typiske kviser. Ikke ruglete.
 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • 1. Hvor ofte kjøper dere mat til hunden(e) deres? og hvor lenge varer hvert innkjøp? - Kjøper tørrfôr ca hver tredje mnd, VOM når det er tomt. Har ikke helt oversikt.    2. Sekkene med mat kan være store og tunge, er det tungvint for deg/dere å dra for å kjøpe? - Tørrfôr bestiller jeg levert på døren. VOM kjøper jeg maks 15kg av gangen, og det er ikke veldig stress med bil.    3. Er fór-merket viktig for deg?   - Ja og nei. Ville aldri kjøpt Royal Canin, men det er pga innholdet, ikke merket.  4. Hvor mange kg kjøper dere om gangen og hvor mye koster det? - Kjøper som regel 20x0,5kg VOM for 400, og 12 kg tørrfôr for 900 ish, men den kjøper jeg kun på tilbud. Kunne fått VOM billigere et annet sted, men velger å støtte en lokal selvstendig butikk fremfor stor kjede. 
  • Jeg har hatt lignende rase selv, og forstår at dere blir skuffa. Om de kun tar inn hunder som kan gå i flokk så forstår jeg godt at de ikke tar inn raser som rottweiler og lignende. Men har aldri før hørt om noen som kun tar inn hunder som går med andre hunder? Og man har jo uansett aldri noen garanti for at hunder som ikke kjenner hverandre går godt sammen? Jeg hadde aldri latt dem ha min hund om de slapp henne løs med alt av andre fremmede hunder 😅 
  • Kjøper hundemat ca. en gang pr. mnd. Varer ca. 6 uker. Jeg råforer min hund, så store/tunge tørrforsekker kjøper jeg aldri. Det er helt avgjørende at det er naturlig råfor, utover det er ikke merket så viktig. 3 kg, koster rundt 400,-.
  • Hovedsaklig Dyresjappa, men har også bruke Zooplus og Animail (som nå er Vetzoo).
  • Tusen takk for raskt svar Simira! kan jeg spørre hvilken forhandler som leverer til dere?😊  Gjerne kom med flere svar til dere andre som ser innlegget, fint med innsikt i forskjellige gjøremåter.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...