Gå til innhold
Hundesonen.no

Tygg/snacks ?


Stjerneskinn
 Share

Recommended Posts

Før hadde Odin vanligvis tyggebein liggende rundt om. Etter at Kovu ble kastrert og matvrak så sluker han alt, så da går det ikke, og Odin har fått så dårlige tenner (eller har alltid hatt, men blitt verre) at han ikke liker så mye tyggeting lengre uansett. Så da blir det sjelden. En dentastick i blant, og noe mindre og mykere til Odin. Og så har Odin bein av hud i bilburet for å slappe av.

Ville nok gitt oftere om vi hadde hatt bare én hund. Etter hva hunden liker og trenger.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal jeg gi noe så må poenget være at det tar litt tid å spise. Små hudruller og pinglete griseører  forsvinner på et minutt. Dentastix? 5 sekunder. Problemet er at hun gnager så intenst at vi må opp i størrelse for at det ikke bare forsvinner nærmest umiddelbart. Og så er det en del vi har prøvd som jeg etterhvert har blitt skeptisk til (mye produsert i Kina med usikker matsikkerhet) eller direkte redd for. Kjøpte et stort serranognageben til jul, og det var selve benet som skulle til pers, ikke kjøttet - det resulterte i knusktørr betongavføring og nesten forstoppelse enda vi fikk avbrutt tidlig. For ikke å snakke om hva jeg må gjøre for å få henne vekk fra slikt - hun spiser til det er tomt og er det godt og nytt nok kan det ikke byttes i noe som helst - jeg må kle på meg og dra ut og selv da er hun i tvil. Og fortvilet når hun ikke finner det når vi kommer tilbake. Ergo blir det ikke så ofte lenger av sånn skikkelig «tygg». Et par ganger i måneden?

Dekker tyggebehovet med nylonbein. Hun elsker dem. Og så elsker hun fôrkuler (eller godbiter alt etter som) i en sånn liten ball med hull i som hun må rulle rundt for å få dem ut - det kan enkelte ganger ta forbløffende lang tid :D Og Markies passer forbløffende godt inn i hullene på ymse Kong Extreme-leker, det tar også litt tid å få gjort kål på. Noe slikt får hun daglig.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gir noe snacks/tyggebein etter hver hovedtur - altså hver dag får de ett. Ikke noe som varer lenge og ikke noe stort. Kan være alt fra dentastix, slike ruller med and/okse/biff etc (unngår kyllingen), sjeldnere griseøre/hale. Ofte har jeg også fryseren med diverse fra jakta som de får, og kalkunhals er populært. Vi varierer mye hva de får :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hver dag etter kveldsturen. Det varierer litt hva det er, grisehaler, okselunge, tørrfisk, hjorteører, lammebein og annet jeg finner på å kjøpe. Selv om du ikke regner med rått, så gjør jeg det, det er jo tyggeting/snacks det også, så hun får også kalkunnakker, bruskbein, andenakker og andre råe ting man får kjøpt i ferdige poser. Hender jeg har fått tak i bein etter slakt også. Selv om du skriver "snacks utenom", så er jo alt regnet med i dagsrasjonen, ellers hadde jeg hatt en smellfeit hund :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Piglet Det kommer jo helt an på mengden man gir. Jeg gir også rått tygg, men det regner jeg som sagt som en del av maten, og det blir gitt som et måltid her, men når jeg gir tørket tygg anser jeg ikke det som mat, selv om jeg muligens minsker andelen fôr litt den dagen det gis.

Noe som ernæringsmessig er helt unødvendig (men ikke nødvendigvis usunt av den grunn), er altså det jeg vil frem til her. ?

_

Selv gir jeg Provit oksemuskel en gang ukentlig, innimellom veksler jeg med Provit svinerull. (Har også god erfaring med tørrfisk fra hundemix.no, men samboeren tåler ikke lukten så har sluttet med det, selv om det for meg var helt overkommelig ift all annen tørrfisk jeg har vært borti. ?)

Endret av Stjerneskinn
Lenke til kommentar
Del på andre sider

22 minutter siden, Stjerneskinn skrev:

@Piglet Det kommer jo helt an på mengden man gir. Jeg gir også rått tygg, men det regner jeg som sagt som en del av maten, og det blir gitt som et måltid her, men når jeg gir tørket tygg anser jeg ikke det som mat, selv om jeg muligens minsker andelen fôr litt den dagen det gis.

 

Det kommer jo an på størrelsen på hunden også, for min golden blir det jo en mindre del av totalen enn til en liten hund. Og det jeg gir er jo ernæringsmessig helt unødvendig, hun kan jo bare få maten sin. Jeg gir det for at hun skal få dekket noe av tyggebehovet, på grunn av tenner og fordi det er greit å få noe i magen før sengetid. Og fordi hun er så søt at hun fortjener noe godt :teehe:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det varierer veldig, har ikke noe fast system på det. Til voksne hunder gir jeg kanskje to-tre tyggeting i uka i perioder, og så er det andre perioder der de kanskje får to-tre på en måned.

Til valper og unghunder gir jeg tykke hudruller som de har tilgang på hele tiden. Som voksne er de ofte ikke like glad i disse, så da får de diverse ører, haler, oksemuskel og annet jeg finner i butikk. I tillegg får de bein etter slakt og tørrfisk innimellom.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...