Gå til innhold
Hundesonen.no

"Lille Fluff" aka Tiffy (Löwchen)


HeleneFS
 Share

Recommended Posts

  • 1 month later...
På 3/10/2020 at 2:42 PM, Stjerneskinn skrev:

Så utrolig søt hun er. ? Det blikket får meg til å få litt lyst på havanais igjen (vet hun ikke er en slik en, men likner bare veldig). 

De er jo nært beslektet så det er ikke så rart at de ligner :) ! 

- - -

For en merkelig tid vi er inne i, men jeg tror Tiffy er fornøyd med at jeg sitter hjemme og jobber hver dag nå. 

Tiffy er straks 9 måneder og har fått sin første løpetid! Det folk sier om at hunder roer seg etter første løpetid tror jeg er hundre prosent korrekt for denne frøknen. Det var en gang i løpet av påsken så forandret hun totalt personlighet og hun gikk fra å være "umettelig energisk" til å finne den berømte av-knappen inne. Hun er så avslappet og det er ren idyll. Jeg ser at hun er  ukomfortabel med løpetiden, halen holder seg mye nede og hun er ikke så giret på å gå tur, men av og til glemmer hun det er seg selv igjen. Det går litt opp og ned. 

Siden sist så har vi prøvd blodspor og det var hun veldig skeptisk til i begynnelsen. Hun ville egentlig ikke gå, men når hun hadde gått et spor og funnet ut at det ikke var noe farlig så gikk hun ett til uten problem. Vi kommer til å gå mer blodspor!

Egentlig har jeg lyst til å begynne å trene agility snart så håper det dukker opp et kurs i løpet av sommeren!

 

Hun er akkurat hva jeg ville ha i en hund: en fin og problemfri liten pelsdott som gir meg mye glede og selskap!

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...

Må slenge inn en liten oppdatert her! 
 

Trist at alle bildene ble borte herifra! Nå er Tiffy 15mnd og en liten frøken med STORE meninger. 

7612CE70-196F-44ED-A6EC-DCC3A95BFF2A.thumb.jpeg.098aec8642a0cd61a89d521b3d8f8f7a.jpeg

Vi har vært på 3 utstillinger i høst og hun har fått

- NKK Lillehammer: Excellent 2jkk, juniorvinnertittelen glapp dessverre

-NKK Rogaland: BIR med storcert, ikke CACIB pga junior. Hun ble satt foran både champion hanne og champion tispe. En veldig morro opplevelse.

- Sunnfjord hundeklubb: BIR med lite cert. 

Jeg hadde forventet å jobbe lengre med å få tak i det store certet, så det var veldig merkelig å få det på andre forsøk! 

Vi begynte med agility i vår og trener dette 1-3 ganger i uken. Håper å starte i blåbær til våren.

 

Endret av HeleneFS
  • Like 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Nytt år! Tiffy er 1,5 nå i januar og hun er en skikkelig snill liten hund.

2A0A661E-8755-42BF-ABB1-AD4361F68F03.thumb.jpeg.391a4a362d6a997f2c03720738efdd2f.jpeg

Vi har litt pause fra all trening de siste månedene  pga mye jobb etterfulgt av løpetid. Jeg savner fellestreninger i hundeklubbene, men sånn er det nok flere som føler det i disse tider. Motivasjonen er også litt fraværende pga dette så da er det greit med en hund som er fornøyd med å bare få snuse litt i nabolaget.

16ABBDB1-8590-45C0-B9DB-28B37E2AF35E.thumb.jpeg.ab068fcb293bddfc9e4ddabeb8bea1f7.jpeg
 

Forrige uke prøvde jeg å ta henne med på ski og det gikk ganske greit. Vi gikk bare 3 km med masse pauser og hun lå i front og trakk flere ganger (hun har trekksele), det var overraskende morro. Ikke mye hjelp i oppoverbakkene, så tror jeg må ha flere Løwchen om det skal ha effekt! ?

B2338EB9-CE7C-4582-8E83-2D3927AD2933.thumb.jpeg.867811884e123a0a654c25a3de7837be.jpeg

 

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
    • Yuhu! Valpen min er litt småskeptisk til fremmede og det er noe vi jobber mye med. I stad var det en som fikk hilse på han, satte seg på huk og lot Melvin komme bort for å si hei på eget initiativ. Jeg så at han var litt usikker (halen), men han gjorde alt på eget initiativ og hadde all mulighet til å trekke seg unna når han følte for det. Mannen satt helt stille. Plutselig så trekker han seg bakover og bjeffer til som bare det. Da hadde han hilst og fått kos av denne mannen i en gooood stund, luktet rundt og virket ok med situasjonen. Mannen nevnte at han hadde hund selv og at det sikkert luktet av klærne. Kan lukten av en hund være grunnen til at han plutselig bråsnudde sånn? Han er ikke slem på noe vis, bare bjeffer og trekker seg unna. Han er også usikker på andre hunder og dyr, noe vi også jobber mye med. 🫠
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...