Gå til innhold
Hundesonen.no

Vurderer å flytte til Oslo eller i nærheten. Noen tips?


Ravensburger
 Share

Recommended Posts

Hei. 

Vi er en familie som bor på Vestlandet nå som har lyst å flytte nærmere Oslo området. Problemet er at vi vurderer å begynne søke oss jobb, men er veldig usikker på avstand og hvor det er bra å bo. Kunne godt tenke meg å bo i Oslo men prisene er jo ikke for vanlige folk :) Så derfor lurer jeg på områdene rundt Oslo.. Er snart ferdig sykepleier og har sett en del stillinger i Ahus sykehus.

Hvor er det bra å bo for familie med barn og hund? Helst ikke så altfor langt unna Oslo. Gode skoler og trygge omgivelser. Er selv innvandrer og har ikke lyst å bosette meg i et strøk med høyt antall innvandrere SOM IKKE INTEGRERER SEG (før folk begynner å rope rasisme ❤️ )  hvis dere skjønner hva jeg mener.

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis dere ikke finner høye kommunale avgifter avskrekkende, kan Eidsvoll muligens være et ok sted. 
Ås skole er meget bra, men ungdomsskolene er nok så som så (Vilberg var slettes ikke noe godt sted da vi bodde der, men kan jo ha skjedd noe siden sist). 
Det er nok litt bygdepreg der fremdeles, som kan slå begge veier ifht det å være innvandrer, men det var tidligere et mottak for mindreårige asylsøkere der, og disse ble sendt til Ås skole (som er meget gode på integrering og trygt miljø, eller de var nå hvertfall det). 
Prisnivået på boliger er ganske lavt til heromkring å være. 
Eidsvoll er ca en time kjøring nord for Oslo, men man bruker bare 30 minutter inn med toget. Mange pendlere bor der, så kollektivtilbudet er godt (i "normale" arbeidstider. Noe dårligere på kveld, helg). Går tog 2 x i timen, så det det ev. skorter på er buss til og fra stasjonene. Bør sjekkes i forkant. 
Ullensaker byr på tettsteder som Kløfta og Jessheim. Det er mer klunder å reise fra Jessheim, da det kun går et tog forbi der, og dette er tilfeldigvis et som stopper i ett sett. Tar altså mer tid å reise, selv om det er nærmere Oslo. Ikke sjekka buss derfra, aldri vært aktuelt for meg (ikke bodd der). Kløfta har faktisk bedre togtilbud, men er et mindre sted (og også rimeliger boliger, tror jeg). 
Lillestrøm (Skedsmo) eller Lørenskog kan nok være naturlige valg om man får seg jobb på Ahus. Nært og greit. 
Vi valgte i vår tid Eidsvoll, og bolig ut fra hvilken skole vi ville ha ungene på. Kikka ikke på boliger som soknet til skoler der de ikke engang gadd å snkke med oss i forkant, og jeg hadde nok noen spørsmål som potensielt var vanskelige å svare på. 
Trygg oppvekst er viktig! Så mitt heteste tips er å kontakte skoler i områdene dere kikker, og gå for det som virker tryggest for ungene. 
Eidsvoll er fint å bo med hund. De har utvidet båndtvang i kommunen, med et område som unntak (vanlige båndtvangsregler der, og er veldig bra turområde). Ullensaker bedriver utstrakt bruk av utvidet båndtvang. Lillestrøm har hundejorde. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker jo at Lillestrøm, Skedsmo, Lørenskog osv. er naturlige valg nær Ahus. Da kan også kanskje Høybråten, Karihaugen og andre ytre områder i Oslo være aktuelt. Ellers har du jo Kalnes sykehus nær Fredrikstad og Sarpsborg, om det ikke er for langt ut. Skoler kjenner jeg lite til, men så lenge du er innenfor et par timers radius av Oslo i de fleste retninger så kan du velge mellom ganske mange hundeklubber, hundeskoler, og det er mye fine turområder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fint mulig å bo i Oslo og jobbe i Akershus, men vil bare minne om den hersens bomringen... skal du jobbe på ukurante tider, og trenger bil, så er det kjipt å betale over 100 kr dagen i bom... Det blir verre utover nå, når de nye bommene settes igang. 

Legge til: Jeg bor i Oslo og jobber i Akershus. Bruker t-banen, da det er mulig (og betaler da kun månedskort for sone 1). De gangene jeg MÅ ta bil, så koster det meg 50-60 kr. hver vei, pluss at det er en ekstra "rushtidsbom" (som ikke bare gjelder i rushen ? ) på 18 kr. hver vei. Fra juni øker dette... Fordi det kommer flere bommer. 
Dette er absolutt noe å ta med i regnestykket. Gitt at man tror man trenger bil, da :) 

Endret av Shokata
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det er aktuelt å jobbe utenfor Oslo, ville jeg nok prioritert å se på bolig utenfor Oslo også. Er god kollektiv transport innover til byen hvis man først skal noe, men nærhet til jobb ville nok jeg prioritert. Ahus ligger nærme både Lørenskog-området og Lillestrøm/Skedsmo-området, og vil tro du får mer for pengene der enn du vil få i Oslo. Det som kan være greit er å tenke ut om du ønsker å ta kollektivt eller kjøre bil til jobb, og dermed finne ut hvilke områder som er tilgjengelige da. For eksempel er det relativt dårlig kollektiv reiseveg fra Oslo til Ahus. Men dersom det er vel så aktuelt å søke seg til sykehusene i Oslo, så kan det jo være greit å se på steder som er tilgjengelig i begge kanter.

Selv bor jeg i Groruddalen, på Trosterud, og synes Groruddalen har fått et ufortjent rykte. Bor masse forskjellige folk av ulik etnisitet, og de fleste er godt integrert. Hyggelige naboer og gode skoler. Trygt og fint, aldri opplevd noe ubehagelig. Utrolig fin natur med umiddelbar nærhet til Østmarka, og t-banen som bruker 15-20 min til byen. Her er også relativt rimelige store leiligheter også, i forhold til resten av Oslo. Vi kjøpte for to år siden, og fikk en 80 kvm 4-roms til i underkant av 3,5. Litt lenger ut i dalen er det også områder med rekkehus i god størrelse til en fin pris, som på Ellingsrud eller Høybråten. Som nevnt over er bompenger et hensyn å ta, man kan i såfall regne ut hva dette vil koste på ulike strekninger på fjellinjen.no. Ellers kan man jo vurdere å skaffe seg el-bil, da dette er mye billigere. Det er også gode kollektiv-forbindelser internt i Oslo, og greit med busstilgang ut av Oslo.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...