Gå til innhold
Hundesonen.no

Havrevingens Qali aka Lexi


jma
 Share

Recommended Posts

  • Svar 136
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Lexi er da et resultat av at vi har netthandla hund. ? Jeg har jo drevet med presa i 13 år, men for ca et år siden begynte jeg å vurdere en annen rase som jeg kunne trene IGP med. Og skulle jeg det så

Asså, hun sover syv timer i strekk på natta, sier i fra når hun må på do, har lært seg å legge seg på plassen sin i stua når hun får beskjed,  og elsker både ball, drakamp og pølser. Og så masse perso

I dag har jeg og Lexi bestått ferdselsprøva ??  Da er vi klare for neste mål som er IGP1 ila 2021. ?        

Posted Images

  • 1 month later...
På 9/7/2019 at 11:03 AM, MegaMarie skrev:

Så fin hun er blitt ? Hvordan er hun i hverdagen? Krever hun mye? 

Tusen takk! ? Asså for meg så er hun et prakteksemplar av en brukshund valp ? Som liten valp så sov hun mye mindre og var mye mer aktiv enn hva jeg er vant med, men det var jeg forberedt på. Så hun måtte overvåkes og underholdes en del ? Men samtidig så klarte hun fint å roe seg ned inne med litt hjelp så lenge vi hadde vært i aktivitet. Nå som hun er blitt litt større, så er hun blitt noe roligere. Og vi har fått gode rutiner. 

Vi har noen dager med sportrening, lydighetstrening og tur, noen med bare et par korte turer og litt lek, og noen med tur og fellestrening. Så dagene varierer litt. Jeg merker ikke noe veldig stor forskjell på henne fra dag til dag. Hun er noe mer urolig inne de dagene med lite aktivitet, men ikke mye. Får hun et bein eller en leke som hun kan ligge og surre med, så er hun fornøyd. ? Jeg synes hun har en utrolig fin mentalitet, og hun er trygg og ganske selvstendig, noe jeg tror hjelper mye på ting og tang. Hun slapper av når det ikke skjer noe eller hun får beskjed om å gå å legge seg, og det er såå deilig. Men hun er alltid klar for å jobbe og har utømmelig med energi og veldig fint fokus. Jeg har jo måttet være ganske bestemt med visse ting og rutiner, og kloklipping og børsting har vært en prøvelse ?  Men den runden har jeg heldigvis gått igjennom før med andre hunder, og det blir bedre og bedre. Og jeg vil heller at hun skal ha litt egne meninger og være litt rampete enn å være tilbakeholden. Det er ikke så veldig mye som skal til før hun lager lyd under trening eller koker litt over når det skjer noe, så jeg prøver å gjøre alt på en rolig og kontrollert måte for å unngå lyd og stress. Og det funker stort sett veldig greit. Bittelitt lyd er det, men ikke mye. Inne er det så og si ikke lyd i det hele tatt. Også er det jo bitinga da, hun elsker jo å bruke tenna i lek og diskusjon ? Noe jeg har skjønt er vanlig på rasen. 

Så jeg vil ikke si at hun krever kjempe masse, men klare grenser og regler må hun ha. Og med gjevnlig mosjon og trening i løpet av uka, så fungerer hun veldig fint i hverdagen. Det er absolutt ikke sånn at vi trener masse mentalt hver dag, det er sånn fem minutter en dag, og 20 min neste dag, og kanske 1,5 time en annen dag (spredt utover dagen). Også går vi i gjennomsnitt tilsammen kanskje tur en time-halvannen. Vi har også stor inngjerdet hage da. 

 

19 timer siden, AussieAllTheWay skrev:

Så nydelig :D

Jeg kjenner/ trener sammen med søstra hennes- med striper. Nydelig hun også ?

Ååh, så gøy da ? Er det Qle Qla? Åssen er temperamentet på henne? 

Endret av jma
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
9 timer siden, Sofie & Aska skrev:

Så fin! Må få veid Wuna igjen snart,  men hun er nok mer enn 24 kg. 

Tusen takk! ? Ja, jeg tror Wuna har ligget et par kilo over Lexi hele tiden. Lexi har veid 24 kg i halvannen måned nå, så jeg regner ikke med at hun blir sånn veldig mye større. ? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 timer siden, jma skrev:

Tusen takk! ? Ja, jeg tror Wuna har ligget et par kilo over Lexi hele tiden. Lexi har veid 24 kg i halvannen måned nå, så jeg regner ikke med at hun blir sånn veldig mye større. ? 

Hun var 27 kg sist jeg veide henne. Håper hun ikke skal bli noe særlig mer enn 30 kg som voksen. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 timer siden, Sofie & Aska skrev:

Hun var 27 kg sist jeg veide henne. Håper hun ikke skal bli noe særlig mer enn 30 kg som voksen. 

Jeg hadde jo håpa på at Lexi skulle bli litt stor, siden jeg er vant med store hunder, og foreldrene hennes er begge over 30 kg. Men men, det har jo egentlig ingenting å si ? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Da har frøkna blitt 10 mnd. Har ikke veid henne siden sist, men synes hun har utvikla seg litt siste måneden. Har ikke blitt så mye bilder pga været og årstiden ? 

Det er juleferie fra treninga, så jeg prøver å få trent litt hjemme. Men det blir ikke like bra og mye som på treningene på hundeklubben. Ting begynner å falle litt mer på plass med utgangsposisjon. Vi har begynt å gå litt mer enn bare et par skritt fvf, og det går bedre og bedre. Ellers har vi fokusert en del på innlæring av stå, sitt og ligg under marsj. Venstre vendinger har blitt veldig bra, høyre må vi trene mer på. Hun sitter også noen ganger for høyt over bakken, så det er en ting jeg hele tiden må huske å være obs på. Sier noen ganger «sitt» for å forsterke og få henne til å sette seg mer nedpå, noe som hjelper. Jeg bruker mye godbiter fordi hun blir litt høy og gjør mer feil med mye bruk av leke. Men synes uansett det er enklest å bruke godbit ved innlæring. Tempoet kunne vært bedre synes jeg men prøver jeg å øke tempo intensitet får jeg raskt mer lyd i tillegg. Så det får vi se på seinere ? 

 

midt i en gjesp ?

F1098F50-3F9C-4B51-BC5D-52DDB72810BE.thumb.jpeg.e5ddb03532374dbe1bc2d02cbd2b431d.jpeg
 

0F8F6A9E-3D82-4B68-BF15-C247D3120B6E.thumb.jpeg.b101a024826e890e350a1ae40b65b366.jpeg

 

260C2916-1B6A-4859-A1E4-667B2BD7AF06.thumb.jpeg.55658f3c459140e5c3b5723bef015736.jpeg

 

89CC6C7B-DB07-463E-A392-2F804C5EBA51.thumb.jpeg.f269f26d18bf722ff3c03a500ff93944.jpeg

 

Fra dagens trening 

 

 

 

 

 

 

 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...