Gå til innhold
Hundesonen.no

Billig forsikring - høye veterinærutgifter - OK å tigge penger?


tillien
 Share

Recommended Posts

Jeg må nesten se ann de spesielle sakene, men bidrar sjeldent. Det irriterer meg at det er noen ganske teite unnskyldninger for hvorfor den ikke er forsikret. Du skal være veldig lite observant om du som hundeeier ikke har fått med seg at forsikring er lurt.. Eller tenker "det skjer ikke noe med min hund" så det trenger jeg ikke. 

Feks betaler jeg 160,- i måneden for 30.000 i veterinærforsikring. Det er ikke akkurat snakk om mye penger, iværtfall noe du burde ha råd til som hundeeier. 

For min del holder 30.000, det skal litt vesentlige skader til for å overstige det. Men om så har jeg buffer til det. Eller i værste fall forbrukeslån. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes dette er en vanskelig greie. Ikke at jeg gir til slike saker (det hjelper nok å ikke være på facebook), men dette med hund og penger.

Hundehold er en luksus som ikke er for alle. Samtidig er det enkelt å skaffe seg, og en viktig del av manges hverdag og ikke minst helse, både fysisk og psykisk. Er det rimelig å kreve at alle som skal ha hund skal ha råd til å legge ut 10-20k kr i et plutselig nødstilfelle? For om ulykken er ute og alvorlig nok så blir jo egenandelen, medisiner og evt rehab fort oppi det til tross forsikring. De aller fleste friske mennesker i full jobb har mulighet til å skrape sammen/låne en slik sum om det virkelig er nødvendig, men ikke alle.

Samtidig går det i de aller fleste tilfeller bra, og de fleste hundeeiere får aldri stort behov for forsikringen sin, eller de store utleggene. Skal den lille muligheten for at det blir et dyrt hundehold hindre folk med lite inntekt å ha hund?

Det jeg ikke synes er greit er å droppe forsikring hvis man har råd til det (evt ikke råd til å betale for behandling uten forsikring) og så be andre om å betale behandlingen til hunden sin når man ikke har pengene selv. Prøve kan man jo alltids, det er ikke ulovlig, men når du har valgt å ha hund så tenker jeg du må ta den avgjørelsen om hva du gjør om hunden blir alvorlig syk eller skadet og trenger dyr behandling.

Og er det da greit å avlive en hund som med riktig behandling kan bli frisk og ha mange år igjen, fordi man ikke har råd til behandlingen? Mange dilemmaer her som jamen ikke er svart/hvitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

14 timer siden, Annik skrev:

Akkurat nå synes jeg det er veldig teit med butikker som kun selger varer i butikk, og ikke på nett. Jeg og samboer fant endelig et kunstig juletre vi begge var fornøyde med, men får ikke kjøpt det :P

Damn you, @Mud! Det er din feil :icon_redface:

Hmm ? Feil tråd? :P

Vi har ikke likt utvalg på alt fordi nettbutikken ligger i Danmark :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...