Jump to content
Hundesonen.no

Anbefalinger til rase? Dvergschnauzer?


Recommended Posts

Jeg ønsker å skaffe hund, men trenger tips og råd om valg av rase! det må være en barnevennlig rase (jeg har små barn), ikke for stor, helst allergivennlig (vet at ingen rase er allergi «fri») pga familie som har allergi. Viktig at hunden også passer til en aktiv livsstil, jeg liker å jogge/gå på langrenn. Har lest om mange raser og pekt meg ut dverg schnauzer:) men usikker på om den er for liten for å bli med på løping/langrenn? Eller er det og noen andre raser som kan passe? Jeg er i full jobb, så må tåle 8 t hjemme helst. I starten tar jeg den med i bilen og lufter i lunsjen tenkte jeg.

tips ? Råd? Andre raser jeg bør vurdere? Aldri eid hund før men vokst opp med at besteforeldre hadde hund, mye med den. 

Link to post
Share on other sites
 • 1 month later...

Min erfaring er at dverg snauzeren er en robust og hardfør liten sak. De som jeg møter i nabolaget her bor alle med barn i skolealder. Alle av dem bjeffer veldig ved passering av andre hunder, og gir svært høylytt beskjed hvis de ser en hund på veien hvis de er på tomta si. 

Mer enn dette vet jeg ikke om rasen. Jeg vil anbefale deg å ta direkte kontakt med oppdrettere av rasen.

De tåler svært godt mye mosjon, så ikke vær redd for det. Ta hunden med på ski turer og joggeturer. 

Andre terrier raser kan være border terrier og carin terrier? Mulig også welsh terrier og norwich og norfolk terrier, men disse tre siste er ganske sjeldene raser. 

Link to post
Share on other sites

Jeg vokste opp med dvergschnauzer og har gode venner med dvergschnauzere. Superfotte hunder! Definitvt en sprek, liten hund som kan være med på det meste av fjellturer og ski- og løpeturer. Har ikke inntrykk av at seperasjonsangst er et utbredt problem, de jeg kjenner håndterer ihvertfall fint å være alene hjemme en arbeidsdag. Men ja, ha en plan for den første perioden (som ofte kan være lengre enn man tror, eller håper på).

Som @Silyeah skriver, de kan bjeffe en del - men det er ikke umulig å trene mer eller mindre vekk. Både mine venner, og flere av dvergschnauzereierne i nabolaget, har lagt ned en del tid i dette og har fått hunder som kan passere andre hunder uten å lage stor ståhei. De krever en del pelsarbeid. Bein, skjegg og bryst bør gres flere ganger i uken for å holdes flokefritt når det er litt lengde på det og resten av pelsen nappes (med god pelskvalitet og god oppfølging kan noen "rullere" pelsen ved å gre jevnlig med en spesiell kam slik at de ikke trenger å nappes helt ned).

Ta kontakt med oppdrettere du liker og møt flere individer. Gjerne i forskjellige miljøer. Snakk med noen som eier dvergschnauzere, men ikke driver oppdrett. Da finner du nok fort ut om det er en rase som kan passe deg. Lykke til!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg kjenner til problemet med hunder som gjør ugang for oppmerksomhet. Min erfaring er at det beste er å bryte uvanen ved å fjerne tilgang en periode, f.eks. med kompostgrinder, eller fjerne møblene i noen uker. Dersom det er umulig så ville jeg sett om jeg fikk til å kjøpe rør på biltema og lage midlertidige beskyttere til bord- og stolben. Har aldri prøvd det selv, men tenker det er verdt et forsøk hvis ingenting annet fungerer. En meget midlertidig løsning (som jeg bruker på graving i sofaen) er å spraye eddik så snart hunden begynner med tullet sitt. Da henter jeg sprayflasken med eddik og sprayer området uten å gi hunden oppmerksomhet. Men eddik forsvinner raskt, så det er en løsning som kun fungerer i øyeblikket.
  • Kule videoer! Takk! Hvis man tenker seg at det sitter en Julius K9 sele på tredemøllehunden, så vil den ligge utenpå bevegelig musklatur/ledd uten å hindre bevegelse. Jeg vet at brystseler er populært på korte, kraftige bullehunder som har trøbbel med å få seler som passer. Når man må velge selen som passer minst dårlig i stedet for en god sele, så blir vanligvis ikke resultatet så bra. Når det er sagt; turseler SKAL hindre fri bevegelse ved uønsket trekking. Når mine hunder trekker så er det jeg som hindrer fri bevegelse (med vilje), og da er det viktig at den holder igjen uten å skade. Da er problemstillingen om selen holder seg såpass på plass at den ikke legger press på halsen, og det er avhengig av hund/sele kombinasjon. Jeg ser ikke problemet med brystseler som passer, men for meg personlig er de best som gå-løs sele. Da vil jeg ha en sele hundene kan komme seg ut av dersom uhellet er ute og de kommer bort fra meg. Vil ikke at de skal bli sittende fast i noe, og brystseler er de enkleste å rygge ut av.   
  • Burde vel være mulig å finne noe på Etsy etc, service dog vester, seler og tilbehør er jo et relativt stort marked i statene. Ellers hadde jeg nok bare sydd på en borrelås bit på en webmaster eller hurtta weekend warrior/active selene eller lignende, både feel active og nonstop har vel slike. Om rent plass til borrelåsmerker er det du er ute etter. 
  • Pingeling: De har vært skikkelig fy fy i mange år nå. Men, så går de der da, eierene som synes de er fy fy med y seler og hunder som holder på stryke med av pustenesvær pga de drar sånn. Er ikke det spor bedre da. Hunder som drar i bånd er det jo kun trekksele som duger🙂
  • Når man ser hvordan hunder beveger seg, ser man at reimene på brystseler ligger tvers over skulderen og skulderleddet. Det skjer ganske mye bevegelse der som vil bli hindret straks selen blir stram, og det er også min erfaring at den gjør på muskuløse hunder. På hunder med smalt bryst og lite utstikkende muskulatur (hiterrier) var det ingen synlig forskjell på bevegelse, men jeg kommer aldri til å bruke det igjen fordi jeg tviler på at det er noe bra å ha en reim der. Har man en hund som går med slakt bånd for det meste og selen er tilpasset slik at den er romslig nok til at skulderen kan bevege seg fritt, har det jo mindre betydning selvfølgelig.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...