Gå til innhold
Hundesonen.no

Dagens hundetrening!


Tyttebæra
 Share

Recommended Posts

3 timer siden, MegaMarie skrev:

Vi har vært på feltsøkkurs i hele helgen :D Deilig å få tips og input fra noen som kan det litt bedre enn oss. 

Første dagen og første økten vår syntes jeg var veldig bra! Vi kjørte et ca 20 x 50 felt. Hun sliter ikke like mye med å gå ut på andre gjenstand nå som hun gjorde før. Hun leiter bra, plukker bra og etter en liten påminnelse om at jo, man skal sitte i utgangstilling selv om vi er i marka, så avleverte hun veldig bra også :D I helgen spyttet hun ikke ut noen ting som jeg kommer på, uteom en litt vanskelig plastikk greie. Andre økten vår var ikke fult så bra. Da kjørte vi et 50 x 50 felt og hun var tydelig varmeberørt og det kom frem at hun sliter litt med å velge bort gjenstander. Denne gangen var det en hagehanske hun ikke ville plukke.. Merkelige dyret. Men vi fikk henne til å plukke den tilslutt og ga oss med det. 

feltkurs-5.jpg.5b820aed94c0203f5b9d11b92921a792.jpgfeltkurs-7.jpg.0363d1bad69f1e273de59878f1da92f1.jpg

feltkurs-8.jpg.83e513c1ac4fe35329bc277b02239127.jpg

feltkurs-21.thumb.jpg.d168223cae93876211f908030577cfc3.jpg

feltkurs-22.jpg.936e0188bcaa5d7a12b6f23133f02fca.jpg

feltkurs-25.thumb.jpg.63ffe70d5879e6f724929f50ffaeea57.jpg

Dag to startet vi med en liten apportøkt. Jeg syns det fungerer veldig bra. Tidi er flink til å holde, vi må bare jobbe enda mer med alt slags mulige rare gjenstander tenker jeg, siden hun noen ganger velger å ikke plukke noe. Deretter hadde vi laget oss et kryss, med små koridorer i hver retning, hvor vi stod i midten av krysset med korridorer ut på hver 45 graders vinkel ca. Jeg skulle starte med å sende henne ut i korridoren som var rett fremfor oss hvor vi hadde fått en påvirkning, men Tidi hadde fått ferten av gjenstanden i korridoren til høyre for oss. Jeg har ikke helt lært med å lese slike ting av hunden enda, så da jeg sendte henne så løp hun rett ut i korridoren til høyre. Instruktøren sa at hun tydelig så at Tidi viste meg at der var det noe før jeg sendte henne. Da har jeg noe å være litt obs på fremover, lese hunden! Hun plukket fint og vi prøvde oss på den første korridoren igjen. Det virket som hun hadde noen problemer med å gå forbi et terrengskiftet som var i denne korridoren. Tilslutt måtte jeg gå ut med henne i feltet og slik at hun gikk hele veien til gjenstanden. På de 2 siste korridorene fikk vi litt påvirkning og da gjorde hun en god jobb. 

På siste økten vår jobbet vi med at jeg skulle bevege meg på linjen mens hunden var i feltet. Da hadde vi to korridorer  ved siden av hverandre med et mellomrom hvor det ikke var et felt. Det lå en gjenstand uti den første korridoren, og etter hun hadde plukket denne skulle jeg forflytte meg langs linjen mot korridor nummer 2 og ta henne i mot der. Det var en god trening! Som instruktøren sa så blir man fort så fascinert av det dyret som jobber der ute at man glemmer å bevege seg selv på linjen. En fin ting vi kan jobbe mer med fremover. I neste korridor skulle hun hente en gjenstand før jeg bevegde meg videre til den første korridoren igjen. Hun hadde noen problemer med gjenstanden i siste korridor igjen, som her var en ball :lol: Det er helt merkelige gjenstander hun reagerer på. Men hun kom inn med den tilslutt! 

Alt i alt en veldig bra helg! Vi har fått masse å jobbe med, men jeg har tro på at vi kan bli startklar til august! Vi skal ha en oppfølgingskveld da, så det blir bra tilfelle vi støter på noen problemer. Vi fikk kommentarer på at Tidi kanskje var alt for lydig, at hun derfor ikke alltid vil løpe ut på gjenstand nummer 2. Kanskje slippe opp litt på lydigheten en periode så hun blir litt mer hetset og giret på feltsøket. Instruktøren tror også hun har fått litt for mye påvirkning, så her må vi jobbe oss mot mindre og mindre påvirkning etterhvert, prøve oss frem og se hva som skjer. 

feltkurs-53.jpg.eaf72b1ea352bfea1cb9cd2ed0a6b839.jpg

feltkurs-54.jpg.710bdae0e51602985c4f38fd7813fd12.jpg

feltkurs-66.thumb.jpg.b6645a194f241d7245c107e3fe75658a.jpg

 

Fy søren så kjekt å "få være med på kurs" med dere og få delta i de ulike vurderingene av hvor dere er i løypa. Herlige bilder av herlig hund også!!! Superteam:wub:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 141
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg lurer på om det er noen interesse for å ha en noe lignende tråd som AN-tråden med fokus på hundetrening?  Tenker da på en tråd der man kan oppdatere og skrive litt om hva som opptar en, hva man jo

Fellesdekk på avstand i går. Andre økten vi har trent med det. Jeg sto på 10 meter avstand og han lå som en prest! Hjalp nok litt at det var varmt, men han ble liggende selv når hunden vedsiden av han

Var så flott vær så jeg dro ut og begynte på feltsøket med tzili  

Posted Images

Lørdag ble det lydighet. En økt med pirk på neseprøve - det går sakte men sikkert fremover. Økt nr 2 kjedet vi sammen sitt/dekk u/marsj(l'en), ruta og apportdirigering uten å apportere. Økt tre ble kjeding av L'en motsatt vei ift momenter, løpe rundt og fri ved fot. Alt i alt går ting fremover, må veksle hva som skal piskes og hva som skal kjedes sammen, men vi fikk en fin fremadsending rundt kjegle - den tar jeg med meg!

I går var det redning. En økt med runderingstrening, to slag med noe påvirkning og så to uten at hun fikk påvirkning. Veldig fint! 100-150 m spor etterpå, gikk sporet, men ble veldig hektisk - ble nok for ferkst. Men mye fint både på LP og med NRH om dagen :)

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har det blitt lite hundetrening. Dvs at jeg har hatt en liten økt med begynnende frysmarkering, og gått et kort spor. Vi prioriterte å gå en fin tur i dette nydelige vårværet istedenfor. :ahappy: 

Sporet gikk hovedsaklig på asfalt, og gikk så som så. Han slett med opptaket og vinklene, men fikk med seg alle gjenstandene. Da vi kom til første gjenstand så la han seg ned ved den, og jeg gikk bort for å belønne. Da jeg kom bort så spratt det en katt ut av en busk under en meter fra Fetter og den la på sprang, men Fetter ble liggende ved gjenstanden. :o :lol: Flink gutt! :wub: 

 

 

 

@Nathalie98 Jeg ser at du trener redning. Har du holdt på lenge med det? Kommet langt? :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, Artemis skrev:

 

@Nathalie98 Jeg ser at du trener redning. Har du holdt på lenge med det? Kommet langt? :) 

Ikke så veldig lenge, holdt på snart et år, inkludert valpekull :)

Har ikke kommet så innmari langt, men har et håp om å kanskje kunne prøve på b i år hvis alt fortsetter som nå! Sliter mest med sporet - der kan det gå litt fort, men alt går fremover :)

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fellesdekk på avstand i går. Andre økten vi har trent med det. Jeg sto på 10 meter avstand og han lå som en prest! Hjalp nok litt at det var varmt, men han ble liggende selv når hunden vedsiden av han spratt opp og løp til fører flere ganger samt ikke ville dekke igjen. Veldig fornøyd med innsatsen hans! IMG_20180514_181132.thumb.jpg.5387de8a40dae9c48657e45b2542feef.jpg

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I kveld har vi vært på trening med lokallaget, og endte opp med å rundere litt. Var skikkelig varmt i dag, så økten ble ikke så lang. Runderte tomt et stykke og så fikk han to funn mot slutten. Gikk veldig bra i dag, men det er alltid noe å pirke på selvsagt. Jeg må huske å være tydelig med kroppsspråket når jeg styrer ham. Rundering er skikkelig gøy altså. :ahappy: 

 

Ellers har vi hatt et par småøkter med frysmarkering. Gikk veldig fint først, men må passe på å ikke gå for fort frem ser jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har fått gått en del spor i det siste,  senest i går.  Bestemte meg for et par dager siden for å ta vekk all mat osv i sporet og bare gå på gjenstand og belønning.  Det ser ut til å ha gjort det litt lettere å markere gjenstander,  men til gjengjeld så får vi også mer fart/drag i lina og litt mer unøyaktig  sporing (etter ipostandard)..  Vell,  heller en glad hund som gjør rett,  om ikke perfekt, enn en hund som ikke vil vise gjenstander, men er tvingt. Så får vi se hva vi får til å fikse på fart og predisjon senere uten å miste markeringen igjen ?

Håper vi får gått noen i dag og,  men det er så mye vind foreløpig at det ser dårlig ut 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@MegaMarie jeg har vel egentlig ikke så mye planer utover. Venter valper (forhåpentligvis) i Juli og da forsvinner minst 2 mnd hvor jeg ikke kan reise så mye. Men klubben i nærheten skal vel ha stevne i september- så kanskje da...
Så ut som om dere hadde ett flot feltkurs!!
----

I går gikk vi jordespor- første gang på stubbmark, og jeg innser at godbiter i sporet kan jeg bare kutte ut. Selv om hun stoppet ved de, så spiste hun kanskje bare en- eller ingen. Hun lot seg forstyrre MYE av "stebror" som gikk spor på nabojordet. Men hun markerte i det minste alle 3 pinnene, selv om hun gjør det motsatte av hva jeg egentlig vil hun skal gjøre :P Jeg vil gjerne at hun plukker de opp, men blir stående der hun er,(eller legger seg, sitter- spiller ingen rolle)  nå dekker hun- plukker pinnen, men tygger på den og spytter den gjerne ut flere ganger, så hun må lete etter den igjen før jeg rekker å komme fram til henne... litt usikker på hva jeg skal gjøre med det- siden hun IKKE tygger/spytter om jeg trener på det utenfor sporet :o jeg må også se litt mer på belønningen på pinnene- vil gjerne finne en godbit hun ELSKER og som hun kun skal få ved pinnene, men tror ikke jeg klarer å finne noe som er "bra nok" så da må vi nok bare leke, selv om det blir slitsomt den dagen vi går i A og det er 30 varmegrader :drool:
Vi trente også litt meldingstrening, og nå begynner også innkomstene å sitte-bokstavelig talt ;) 

For noen dager siden trente vi også spor- og felt i skogen... Veldig fornøyd med det, selv om hun på slutten fikk overvær av feltet (gjenstandene) og ble mer giret på å sjekke ut det, enn å spore... Tror jeg må tenke litt mer over slike ting med denne... Hun gjør liksom ikke bare det hun blir satt til- hun får med seg det meste rundt også ;)

20180514_155345.thumb.jpg.ac830926d2e5b1d38446a6e9a8263c2b.jpg

Endret av AussieAllTheWay
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lydighet på planen i dag, på klubben!

Veldig fornøyd med mye, mens en del igjen på annet. Første klubbtrening på gress i år, så fellesøvelsene hadde fokus på ikke snuse. 

Økt nr én var en kjede med tre sport inn, løpe rundt, transport og ruta - bra! :) Økt to ble fokus neseprøve, der har vi en del igjen,men det handler mye om mengdetrening... Så hadde vi en siste økt med fri ved fot. Der var fokuset på at det ikke var lov å kikke, så ble kommandering med mye ting som jeg  hele tiden - og jeg fikk en saktemarsj jeg er innmari fornøyd med ?

Alt i alt, godfølelsen på plass! Bilde fra tidligere, men sånn det føltes ?

received_1999829596916642.thumb.jpeg.5b8ca00685e380d00d5b146e583054f4.jpeg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde en suveren trening 17 mai. Spor, felt og litt meldingstrening. 8 bikkjer og 4 mennekser..
Yngstemann fikk for første gang hente 3 gjenstander i feltet- og kun påvirkning på den første. YEY- det går framover :) Sporet hennes var ett fremmedspor- første i år, og hun markerte alle pinnene (4) Oooog hun meldte veldig bra på de 3 meldingene vi kjørte. 
Taco og Mia fikk hvert sitt felt, der Taco jobbet superbra, mens Mia litt mer "lukte på blomstene" typs- satser på det er gravidhormoner som gjør henne slik ;)
Taco fikk også sitt første blodspor for året- sitt andre ever tror jeg. Bare 6 timer gammelt, men knusktørt og varmt. Gikk veldig bra :D Blir vel så vi satser på blodspor med henne i år tenker jeg. 

Nå skal Zök og jeg straks reise å miljøtrene oss litt på ei utstilling. Samt jobbe litt med ukens prosjekt som er flest mulig felles og enkeltdekker i ulike miljøer. 4 minutter er ukens mål :D vi er ca halvveis her hjemme i kjent miljø :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har vi vært på NRH-trening. 

Vi avsluttet med et spor som ikke ble et spor, hadde absolutt ikke tid til å være nøyaktig i dag, så når hun hadde vært på noen skritt  valgte hun å virkelig gå på den veien rett frem - selv om sporet gjerne kurver seg. Ikke vår dag på spor i dag, fikk riktig nok gjenstand da... 

Runderingsøkta var derimot veldig fint, det vi jobbet med satt! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 5/21/2018 at 9:05 AM, MegaMarie said:

@AussieAllTheWay Hørtes ut som en super 17mai trening da :D Zök begynner å bli flink, jo! Takk for tips med å trappe ned påvirkning på felt! Påvirkning på første gjenstand og deretter ikke er jo en fin nedtrapping :)

Ja, hun har kommet langt bare på noen få treninger! Hjelper å trene gitt ;) Søndag gikk hun i ett nytt terreng igjen, og eneste påvirkningen hun da fikk, var at hun (og Taco) var med å tråkke feltet. Så ikke at jeg la ned gjenstandene. Fikk hente 2 av 4 stk. Veldig klart at hun skjønte hva hun skulle- og bare 2-3 sekunders tenking da jeg sendte henne ut andre gang. Men nå må vi ha ukjent felt snart. Så vi ikke risikerer at hun kun går når jeg har vært der... Taco har litt av det- og det er jo ett resultat av at jeg stort sett gjør ting selv :P

I går hadde vi fri. Kun en enkeltdekk i 4 minutter her hjemme, og ett par oppsitt/neddekk. Vi er jo så trege at hun ikke kan ordene ennå, så det er ukens prosjekt i tillegg til masse enkelt/fellesdekker over alt- lære seg kommandoen på oppsitt/neddekk ;)

33060358_10155222813561780_7603569496770

Så fikk hun og Taco massasje og laser behandling før vi la oss :D

33234811_10155223817556780_1105774385878

33106962_10155223817631780_3128045228800

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har hatt en kjempefin dag treningsmessig! Hundene har akkurat vært 4 dager med mamma og 3 late dager med avslapping på hytta. Når de hadde fått slik fri var de virkelig fine å trene med! Spesielt Deli. Så jeg tror innerst inne hun har godt at mindre trening (men jeg synes trening er så gøy, og vil gjerne trene litt hver dag!) 

Iværtfall, de ville jobbe og sprudlet. 

På formiddagen tråkket jeg et minifelt i "skogen" bak huset - ca 5-6m X 15-20m. Gikk ut med 2 gjenstander mens hun satte i sitt og bli. Hun løp ut, søkte og kom inn med en gjenstand YEY. Sendte henne på nytt uten påvirkning, skjønte ikke helt å rusla rolig ut i feltet, begynte å søke og fant! Å kom inn! La deretter ut to nye gjenstander mens hun satte i sitt å bli. Løp kjapt ut til første og kom inn med den. Nummer 2 uten påvirkning sleit hun med, endte opp med å sende henne på 1 meter fra gjenstanden, men hun plukket opp! Sånn btw - har akkurat gått kurs der hun ikke ville plukke noe annet enn ballene sine, såå *jubel*

På ettermiddagen var vi på fellestrening, Deli har forferdelig fvf, men idag var det mye bedre bare pga sprut og engasjement fra henne! Trente også innkalling, hun satt i ro og kom rett til meg uten å begynne å vase med noe annet. 

..så, fornøyd! Bør hunden(e) min(e) få mer fri å trenes mindre?  :lol:

 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Utstillingstrening alene i klubben i går kveld (:lol:) hvor vi fikk noen gode tips av andre som trente noe annet. Luna gikk et flott ferskspor på morgentur etter vi møtte rådyr (:lol:) og i kveld tror jeg at jeg prioriterer skogtrening over mer utstilling. Det er så dørgendes kjedelig selv om jeg har 1,5 uke å lære bikkja å løpe på.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

18 hours ago, Kristiin said:

Vi har hatt en kjempefin dag treningsmessig! Hundene har akkurat vært 4 dager med mamma og 3 late dager med avslapping på hytta. Når de hadde fått slik fri var de virkelig fine å trene med! Spesielt Deli. Så jeg tror innerst inne hun har godt at mindre trening (men jeg synes trening er så gøy, og vil gjerne trene litt hver dag!) 

Iværtfall, de ville jobbe og sprudlet. 

På formiddagen tråkket jeg et minifelt i "skogen" bak huset - ca 5-6m X 15-20m. Gikk ut med 2 gjenstander mens hun satte i sitt og bli. Hun løp ut, søkte og kom inn med en gjenstand YEY. Sendte henne på nytt uten påvirkning, skjønte ikke helt å rusla rolig ut i feltet, begynte å søke og fant! Å kom inn! La deretter ut to nye gjenstander mens hun satte i sitt å bli. Løp kjapt ut til første og kom inn med den. Nummer 2 uten påvirkning sleit hun med, endte opp med å sende henne på 1 meter fra gjenstanden, men hun plukket opp! Sånn btw - har akkurat gått kurs der hun ikke ville plukke noe annet enn ballene sine, såå *jubel*

På ettermiddagen var vi på fellestrening, Deli har forferdelig fvf, men idag var det mye bedre bare pga sprut og engasjement fra henne! Trente også innkalling, hun satt i ro og kom rett til meg uten å begynne å vase med noe annet. 

..så, fornøyd! Bør hunden(e) min(e) få mer fri å trenes mindre?  :lol:

 

Så bra dere hadde en god økt :D Ja, Deli bør ihvertfall få mer fri virker det som! Så si i fra om 1 uke så trener vi feltsøk og rute sammen :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I dag har vi bare trent på bli. Jeg fikk tips fra en på agilitytrening som hadde en veldig fin bli på start at han trente bli over alt og at det alltid skulle være uforutsigbart. Så jeg trente litt tilfeldig på tur. Sitt og bli, så gikk jeg tilbake og belønnet. Sitt og bli, så utløste jeg de i en fri kommando, sitt og bli mens jeg latet som jeg kastet pinne, den var vanskelig. 

Så trente vi også gå fint i bånd. Det tok bare nesten 5 år ?? Men i dag var første gangen siden Tidi var valp at begge hundene mine gikk fint i bånd sammen på tur ? Også langs bilveien også, hvor Tidi er redd. 

 

Endret av MegaMarie
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har nesten ikke trent på ei uke, siden jeg har vært i dårlig form, men vi har holdt enkelt/fellesdekk prosjektet vår igang med minst en dekk om dagen. I dag ble det 5 minutter på skogstur med alle 4 jentene. Bare litt ros underveis- ellers lå Zök (og de andre) som en prest.

Ble også ett felt på Zök, men det var ikke helt bra- må nok kjøre litt mer påvirkning igjen, for hun roter litt for mye før hun bestemmer seg for å løpe ut. Selv etter hun har vært å hentet en gjenstand, så virker hun til å ha glemt hva hun skal :P Så noen skritt tilbake, også satser vi på litt mer fres neste gang :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

27 minutes ago, AussieAllTheWay said:

Vi har nesten ikke trent på ei uke, siden jeg har vært i dårlig form, men vi har holdt enkelt/fellesdekk prosjektet vår igang med minst en dekk om dagen. I dag ble det 5 minutter på skogstur med alle 4 jentene. Bare litt ros underveis- ellers lå Zök (og de andre) som en prest.

Ble også ett felt på Zök, men det var ikke helt bra- må nok kjøre litt mer påvirkning igjen, for hun roter litt for mye før hun bestemmer seg for å løpe ut. Selv etter hun har vært å hentet en gjenstand, så virker hun til å ha glemt hva hun skal :P Så noen skritt tilbake, også satser vi på litt mer fres neste gang :D

Så flink du er med fellesdekk/enkeltdekk trening hver dag! Det burde jeg også begynt med. Jeg har jo alltid 2-3 min å avse hver dag. Men det er så kjeeeedelig! Har lyst til å begynne å trene dekk og bli med forstyrrelser, det er gøyere! Men da må jeg kort ned tiden først i begynnelsen.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

39 minutes ago, MegaMarie said:

Så flink du er med fellesdekk/enkeltdekk trening hver dag! Det burde jeg også begynt med. Jeg har jo alltid 2-3 min å avse hver dag. Men det er så kjeeeedelig! Har lyst til å begynne å trene dekk og bli med forstyrrelser, det er gøyere! Men da må jeg kort ned tiden først i begynnelsen.

Begynte jo fordi jeg hadde ett lite håp om å bli klar til D-stevne i Juni, og da er det jo 3 min og 30 m avstand... Nå blir vi ikke klar for det uansett, men jeg vil gjennomføre uansett- kjekt å ha i verktøyboksen ;)
Neste uke skal jeg øke avstanden- og få til 40m ifra i ett par minutter. Sååå skal jeg korte ned på avstanden- og kjøre forstyrrelser- for DET kan bli "artig" å få frk "lett i ræva" til å klare :teehe:

Har stor tro på at masse enkeltdekker i ulike miljøer er vel så bra trening, eller bedre enn fellesdekk på klubben hver onsdag :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 hours ago, AussieAllTheWay said:

Begynte jo fordi jeg hadde ett lite håp om å bli klar til D-stevne i Juni, og da er det jo 3 min og 30 m avstand... Nå blir vi ikke klar for det uansett, men jeg vil gjennomføre uansett- kjekt å ha i verktøyboksen ;)
Neste uke skal jeg øke avstanden- og få til 40m ifra i ett par minutter. Sååå skal jeg korte ned på avstanden- og kjøre forstyrrelser- for DET kan bli "artig" å få frk "lett i ræva" til å klare :teehe:

Har stor tro på at masse enkeltdekker i ulike miljøer er vel så bra trening, eller bedre enn fellesdekk på klubben hver onsdag :lol:

Så flink du er! Oppe i avstanden og alt! Det er ikke vi. Men jeg har vært oppe i 3 min og fått ufrivillig forstyrrelser av og til. Men avstanden må jeg helt klart trene på også. Tror jeg skal prøve å ta en liten økt i hagen hver kveld med ulikt fokus hver gang. Noen ganger på avstand, noen på tid, noen med forstyrrelser ?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...