Gå til innhold
Hundesonen.no

Neseprøver litt forskjellig


Debbie
 Share

Recommended Posts

Jeg skal trene inn neseprøven, og skal sjekke ut forskjellige måter å lære inn, noen som har tips?

Hører også at de skal kokes etter bruk- hvor lenge?

Fryses- hvor lenge?

Hvor lang tid brukte dere på å lære inn neseprøven?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Debbie skrev:

Jeg skal trene inn neseprøven, og skal sjekke ut forskjellige måter å lære inn, noen som har tips?

Hører også at de skal kokes etter bruk- hvor lenge?

Fryses- hvor lenge?

Hvor lang tid brukte dere på å lære inn neseprøven?

Jeg holder på nå/begynner å få noe som ligner en øvelse. 
Jeg har brukt veien om via frystarget, for å slippe å få plukking før hun har et ordentlig søk - da det fort kan gå litt fort :lol: Startet med å få frystarget på den i hånd, med mange pinner liggende i en haug lengre unna. Så la jeg se rett ned foran meg, og fikk frys på den der. Videre flyttet jeg den gradvis nærmere og nærmere haugen med pinner, etterhvert ble den haugen spredt mer utover, mens jeg la "min" pinne nærmere. Når dette gikk fint så begynte jeg å flytte på de litt forskjellig, for at det ikke skal bli så tydelig at det er den jeg tar på du skal ha, men faktisk må skru på nesen - og videre gikk jeg litt forover i trening med å legge ut "ordentlig", både at hun så på og ikke, men også litt tilbake med frys fra hånd nærmere de andre. 
La ikke på apporten før hun kunne finne og markere riktig pinne uansett hvordan de lå, men feil jeg gjorde - trente for lite på markering på forskjellige steder, så det er et tips. Generaliser frys på rett pinne ved søk forskjellige steder... Apporten var enkelt lagt på ved å kommandere apport 3-4 ganger, så vente ut neste gang. Hold fast trener jeg for seg. 

Jeg fryser eller koker ikke pinner. Har en pose med berørte pinner som alltid ligger til lufting, og en eske med nye pinner. Når jeg har brukt pinnene legger jeg de i en pose for seg selv så de kan luftes en periode, mens jeg fortsetter å ta fra esken til det er tomt. For meg har ihvertfall et av kriteriene blitt at du skal plukke den som lukter mest av meg, ikke deg selv eller annet. 

Tja, jeg holder på enda. Det begynner å ligne på noe, men hadde mammaperm fra slutten av desember til midten av mars - etter det har det egentlig gått fort frem fra å kun fryse på de til å ha noe som ligner en øvelse! Begynte vel så smått i september/oktober tror jeg?

Håper noe var forståelig :lol: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 hours ago, Debbie said:

Jeg skal trene inn neseprøven, og skal sjekke ut forskjellige måter å lære inn, noen som har tips?

Hører også at de skal kokes etter bruk- hvor lenge?

Fryses- hvor lenge?

Hvor lang tid brukte dere på å lære inn neseprøven?

Bruker neseprøver i glass på mine hunder (olivenglass har perfekt størrelse). Slipper en pinne og en godbit nedi ett glass, og belønner hver gang hunden stikker nesa nedi og lukter. Pga glasset er det lett å høre. Utvider fort med flere glass. Jobber samtidig med hold pinne og å plukke opp pinne. Når trening med glass er enkelt legger eg pinnene på gulvet, starter gjerne med 2 pinner. Tror det skal ligge noen videoer på Youtube som viser denne innlæringen. 

Koker ett par minutter bare, skal ikke så mye til. Bruker alltid nykokte pinner til innlæring, mens til mer rutinerte hunder kan pinnene gjenbrukes. Eg fryser ikke selv, men vet de som gjør det oppbevarer pinnene i frysen. 

Husker ikke hvor lang tid eg har brukt på innlæringen, men begynte å jobbe med det ganske tidlig. Det som tar lengst tid er å få avstand og ett selvstendig søk. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...