Gå til innhold
Hundesonen.no

Betaling av paring.


anonym2323
 Share

Recommended Posts

Akkurat nå, Shlush skrev:

Jeg har ramlet av i svingen! Du har lånt ut din tispe til en oppdretter mot at du skal få en valp? Oppdretter bruker sin egen hannhund?

Hvorfor i all verden skal DU betale noe som helst til oppdretter? Det er oppdrette sitt kull? Oppdretter låner DIN hund?

Riktig så langt?

Ja ikke så lett og forstå?

Tispa er mi, jeg lånte en hund av henne. Jeg betalte 900kr til henne. Så ble det kunn en valp og hun forventer 900kr til. Så  er valpen registrert begrunn av hun lurte meg og sa det var en ny regel om utstilling på rasen. Så sier de andre oppdretterene at hannen ikke tar mer betalt en parings-summen om det kunn bli en valp. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Vilje skrev:

Jeg har litt problemer med å få tak i historien her. Men forstår jeg det riktig som at du har sendt din tispe til eieren av hannhunden, som så har tatt ansvar for å inseminere din tispe? Hvorfor har du ikke gjort mer research på hannhunden som skulle brukes på din tispe? Som tispeeier er du jo medansvarlig her, og det er jo slettes ikke bra at man bruker aggressive hunder i avl. Ett minimum for å velge en hannhund til å avle på er jo at du har møtt hunden!

 

Edit: er valpen født hjemme hos deg? Og valpeprisen for tibetansk spaniel er da høyere enn 9000 kr? 

 

Nei.

Hu har ikke nevnt noe som helst om aggresivitet. Hun nevnte det etter jeg sa at meg og samboer hadde snakket med kennel klubben, som sa vi kunne registrere om begge var øyenlyste.

Hun insiminerte tispen hos en annen, jeg som betalte den summen 500kr tok hun for insimineringen... Men ser det er merkelig en insiminere også. Hun sier for å være på den sikre siden. men hun som oppdretter vet vell mye om paring og burde vell ha erfarne hannhunder tenker jeg.

Nei hørte de var verdt 9000kr uten stamtavle.. Var en som sa 5000kr , for han regna ugregistrerte hunder som blandingshunder. Så da mente hun det ikke var så mye penger å hente inn. 

Snakket med hun som insiminerte, og hun sa bare jeg ikke skulle betale mer. Så sa hun og at hannhunden var grei. Hun insiminerte jo hunden hennes.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg sliter fortsatt med å henge med...

Men hadde dere noen form for skriftlig eller muntlig avtale i forhold til betaling??

Jeg ville sagt at de skal få 900 til HVIS de øyelyser hannhunden så du får registrert den ene valpen! Pengene blir IKKE utbetalt før hannhunden er øyelyst + eier har signert registreringspapirene dine.

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

om hannhundeier er registrert oppdretter så ville jeg meldt fra til nkk om saken. Ellers ville jeg og tilbudt meg å betale øyelysing pluss de utestående 900 kr, men kun om hun da øyelyser hannhunden så dere får registrert valpen. Og sørg før å ha alt skriftlig fra nå av, samt sørg for å få sprangpapirene samtidig som du betaler resten av beløpet så det ikke blir mer tull.

Og skal du ha flere kull så vil jeg anbefale deg og sette deg langt bedre inn i hvem du avler på, hva som er sjekket osv, Ikke bare spør hundeeier, men sjekk selv i dogweb. Og med noen du kjenner wå dårlig så ville jeg vært med på paring/inseminering så du i det hele tatt vet at det er rett hund som blir brukt.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis det er 900 kr for paring og 900 kr for hver levende valp ved 5 uker (som jo er den vanlige formuleringa på min rase, i hvert fall), så er det jo riktig at hun skal ha 900 kr til. Det er jo en levende valp, liksom. At det har kosta å insiminere er ikke hannhundeiers feil eller problem. 

Jeg sliter mer med at det er brukt en hund som er så aggressiv at den ikke kan øyelyses enn at den ikke er øyelyst. Det er ikke et temperament jeg ville tatt med meg videre i avl. Men, gjort er gjort, så det er bare å betale om du vil ha registrert valpen i NKK. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Vilje skrev:

Samtidig spiller det vel kanskje ikke så stor rolle om valpen blir registrert eller ikke for dette er jo uansett ikke linjer å avle videre på.

Man registrerer da ikke bare hunder som skal avles videre på... Klart valpen bør registreres, om den så blir reg med avlssperre. 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når man ser tråder som denne så begynner man å skjønne hvorfor det er mange uregistrerte hunder i Norge.

Før man parer to hunder, så sjekker man opp at alt er i orden på forhånd, og man skriver kontrakt. Det bør gjøres lenge før de to utkårede i det hele tatt får se på hverandre, det er ikke noe man begynner å sjekke ut etter at valpen(e) er født.

Det er selvfølgelig kjedelig å havne i en slik situasjon, men med et minimum av forarbeid hadde dette aldri skjedd.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...