Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva fórer du med og hva koster det?


Karianski
 Share

Recommended Posts

Jeg er stadig på jakt etter det perfekte fóret til hundene mine.

Men noe fór er upraktisk å oppbevare, noe er dyrt osv..

Nå opplever jeg at den ene hunden min ikke nødvendigvis holder vekta med det jeg fórer med og jeg må enten gi store mengder eller bytte. Og da startet jeg å regne litt på hva det koster meg PR dag..

Nå fórer jeg med essentials (fra petgarden). Betaler med rabatt ca 600,- for 12,5 kilo. Den siste sekken ble borte på 15 dager på begge hundene, det utgjør en kostnad på 40kr dagen, eller kr 20 PR hund.

Hva gjør dere og hvor mye koster det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 51
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Pedigree og Friskies er med litt for moro skyld bare for å se prisforskjellen egentlig. Vi har heller ikke prøvd alle fôrtypene, men bruker mest Robur eller Acana, eventuelt kombinert med Provit fross

Fin oversikt, men V&H kan en jo få mye billigere om en legger til rette for det. 50 kroner kiloet er jo idiotisk høyt sammenlignet med 13.25 - som er kilosprisen jeg betaler når jeg kjøper tyvekil

Selvfølgelig gjør enhver det som passer best for seg, sin lommebok, sin fryseboks og sin tidsplan. Men det blir likevel feil å framstille det som at kilosprisen på vom er fast, når den faktisk er veld

Posted Images

16 minutter siden, Karianski skrev:

Er du fornøyd med mush? Jeg har lest litt, men ser ikke den store forskjellen mellom det og vom? 

Og det er fordeler med liten hund ser jeg ?

Kjempefornøyd med Mush :) Brukte V&H tidligere, men synes min hund fungerer hakket bedre på Mush. Det kommer også betydelig mindre ut i andre enden enn da hun fikk V&H, så da konkluderer jeg med at næringsopptaket er bedre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har hundene litt ulike behov, så akkurat nå ser det sånn ut:

Malle: RC 4800 + V&H 
Ted: RC Westie + V&H 
(Pøppis: Valpefòr + V&H)

Hundene som ikke bor her får: 
Giz: Hills i/d mini stress + Hills i/d våtfòr
Is: Hills Stomach & Skin + V&H

Har nylig kjøpt inn ett parti Essential, som vi snart skal over på. Må bare tømme fòrdunkene med det vi har først. Er spent på å se hva hundene synes om det. 

Prismessig vet jeg ikke hva jeg ligger på, da det varierer hvor mye mat de behøver og hvordan fordelingen mellom rått og tørt er.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pr mnd vet jeg ikke helt, for jeg har for som jeg har fått i premie, og mye som jeg har fått div.

Men jeg forer med vogh, kjøpte blokk før, men gått over til 5kg pølser.  er 4X5kg=100kr

Hun ligger på ca 250-300 pr dag.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg betaler 265 kroner for en tyvekilos blokk med vom og hundemat i dyrebutikk, og den varer i cirka 25 dager for en hund. Det betyr at de spiser for knappe 11 kroner dagen hver. Jeg tror det ville vært billigere om jeg bestilte i store kvanta rett fra produsent, men det har jeg ikke helt økonomi til akkurat nå. 

Jeg hadde egentlig bestemt meg hardt for å bytte fôr på grunn av manglende kundeservice hos produsent, men så finner jeg ikke et fôr jeg er like fornøyd med heller...

Hundene får tørrfôr når jeg har fått tak i det gratis i premier etc. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*

Jeg fôrer rått etter Prey modellen. Kjøper kjøtt, avskjær, bein, og diverse innmat fra slakteri. 
Denne gangen kjøpte jeg tunger og hjerter som kjøtt, og betalte 350 kroner for 60 kg. Bein, lever, nyrer, o.l får jeg nesten gratis. 

60 kg kjøtt varer 2-2,5 mnd. Alt etter aktivitetsnivå, og om jeg supplerer med andre ting fra halvprisdisken osv. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Bruker vom og hundemat. Kjøper pølser på 500 gram da det er mest praktisk ifht begrenset frysekapasitet. Jeg betaler litt over 500,- for 16 kg (32 pølser). Han får vanligvis 500g om dagen, men nå som jeg forsøker å få han opp i vekt er matinntaket omtrent doblet, og det går dermed med mer penger til hundemat. Det ville vært betraktelig billigere å kjøpe blokker, men med frysekapasiteten jeg har nå går ikke det dessverre. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine to på 13,5 og 21 kg får 300 og 340 gram daglig. På 30 dager går det da med 19,2 kg.

Fóret før med 5 kgs pølser med V&H til 99 kr/stk. Da kosta det meg 380 kr/mnd.

Nå fórer jeg med 14 kgs sekker med Provit til 389 kr. Så nå koster det meg 530 kr/mnd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fòrer med Orijen og ACANA, litt om hverandre. Snittpris på 79kr/kg fòr.

  • Border collie tispe 14 kg: 210g per dag = 17kr/dag
  • Labrador tispe 27 kg: 170g per dag = 13 kr/dag
  • Border collie hann 23 kg: 170g per dag = 13kr/dag

Den minste hunden krever altså mest mat fordi hun forbrenner mest.

Per hund på ca 20 kg (14-27) koster det altså rundt 390-480kr i måneden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hund, 30 kg.Bruker royal canin medium adult. Prisen for 15kg ligger på 700-750,-. Det er stadig vekk 3 for 2 tilbud og da kjøper jeg det.

Regnet på det for en stund siden og mener jeg kom frem til rundt 250,- i mnd. 

Hund, 14 kg. Bruker royal canin 4800. Prisen for 12kg ligger på rundt 800,-. Ofte 3 for 2 på dette foret også. 

Synes å huske at jeg regnet at det ble rundt 100-150,- mnd. 

..jeg kjøper ofte for når det er 3 for 2 og tilbud så har som regel en god del for til de, så får aldri regna ut helt reelle forutgifter. Husker jo aldri helt når jeg kjøper hvor mye eller :lol:

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker vom og hundemat, blandet med raspede gulrøtter til han som "aldri blir mett". Går ei halv 500gr pølse per dag, fordelt på begge hundene.

Så ca 15 pølser som koster ca 22,- per stykk = 330,-

330/30 dager = 11,- per dag

Pluss et par kroner på gulrøtter. Rasper flere kg om gangen, fordeler i porsjoner og fryser ned. Så har ikke helt kontroll på nøyaktig hvor mye gulrot som går per dag :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg laget meg et regneark der jeg førte opp alle fôrene vår forhandler (Dyresjappa.no) har, sjekket anbefalt mengde på begge hundene, og regnet ut kost per dag og måned. Nå vet jeg av erfaring at mine kastrerte hanhunder skal ha litt under anbefalt mengde, men da har jeg ihvertfall et overslag. Og det gjelder jo de fleste fôr.

20 kr per dag for en stor hund synes jeg er helt rimelig. Jeg lurer på om vi bruker noe sånt som 16-17 kr dagen på Kovu for tiden på Robur Senior. Oversikten ligger på en server som er nede akkurat nå, men kan poste den senere om jeg husker det.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Valpen er 4,5 kilo og spiser 100 gr hver dag. Nå har jeg kjøpt en sekk Pro plan laks puppy til 549,-. Det gir en kostnad i mnd på 118 kr :lol:

Luna er 23 kilo og spiser 200 gr hver dag av Pro plan lam & ris. 15 kilo for 599,- gir en mnd pris på 240,- 

Kan trygt si at tørrforet er den minste kostnaden med de hundene... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De voksne tollerne spiser Brit care dog show champion, betaler 690 for 12 kg (varierer litt etter tilbud også). Kilospris på 57,5 ut fra den prisen.Går med ca 400 gram pr dag om jeg ikke husker feil (veier ikke, bare tar ca på øyemål nå :P ).

Valpen får taste of the wild pacific stream puppy. Kilosprisen på det er 61 kroner, men jeg kjøpte det på tilbud, husker bare ikke hva jeg betalte. Hun får også vom og hundemat, og jeg kjøper kilospølser som koster 30 kr pr stk. Aner virkelig ikke hva hun får pr dag utover at det er et par dl tørrfor, og ca nok med vom og hundemat. Jeg er veldig dårlig på å veie opp mat altså. :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eg bruker et fôr som heter opti life av en produsent som heter versele laga. Har ikke sett eller lest noen andre som forer med det, men de på dyrebutikken anbefalte det foret over de vanlige som RC, eukanuba, hills og proplan pga. høyere kjøttinnhold (butikken fører alle disse merkene og flere). Eg har prøvd acana og orjen, men syns hundene mine fungerer bedre på opti-life. I tillegg har butikken fast 3-for-2 tilbud på det foret så hver sekk koster meg ca. 450kr.

På to hunder på 32 og 27kg er eg da nede i ca. 13kr dagen per hund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...