Gå til innhold
Hundesonen.no

Har hunden din noen sinne grepet inn og hjulpet deg i en truende situasjon?


MerlePerle
 Share

Recommended Posts

Guest Jonna
7 timer siden, staffgirl skrev:

Hei JeanetteK!

Var bare noe jeg reagerte på av det du skrev!! SITAT: " Det ene var schaferhunden min som var så stødig på test at han ikke ble patruljehund"!! Sorry men her skurrer det for meg!:-) En hund som er tenkt til enten patruljehund eller tjenesthund i politi/vakttjeneste går igjennom en såkalt Funksjonsanalyse, der man bestått eller ikke bestått, enkelt og greit! Men når du sier at hunden din var "FOR" stødig..så er det ikke noe som heter det! 

En stødig hund for meg er den tryggeste hund å kunne utdanne, nettopp til tjeneste og evt. i skarpe situasjoner!  Og grunnen til det er at en mentalt stødig hund får 4 eller 5 i mot (alle poeng givningene er alt mellom 1-5)

Jeg er  utdannet lydighets instruktør, figurant- og testleder i K-test, MH og FA. Leder og trener av hundegruppa i det vaktselskapet jeg jobbet i over 6 år, og tør og påstå at jeg har endel erfaring om akkurat dette temaet..!! UTEN å være noe form for verdensmester... for det er jeg ikke!! MEN trygge hunder er et must i slik tjeneste. Jeg skal ikke "synse" for mye når det gjaldt din hund, men det må finnes et mer korrekt ord for den adferden din hund viste. Skulle gjerne vist hva de forskjellige poengene hunden din fikk i de forskjellige momentene i testen! :-D Send meg de gjerne!

Med tanke på at denne hunden VAR tjenestehunden min i offentlig etat så vet jeg hva jeg snakker om. Og tenker ikke bruke kvelden på å kverulere hvordan du oppfatter det jeg skriver eller ikke. Han hadde så lite aggresjon og tok situasjoner så lite på alvor når situasjonen ikke var reel at nei han ble ikke patrulje hund. Han ble søkshund både i miljø og på folk nettopp pga det. Skjema til den hunden har jeg ikke da dette nå er over 10 år siden. Men det står veldig bestått på skjema hans :)

Så kan du fortsette "ikke synse for mye" om hunden min og hvis du ønsker det så kan jeg sende deg min erfarings liste på PM også ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 years later...

Goldenhannen vår grep inn på eget initiativ da en større, fremmed, løs schäfer angrep faren min og bet ham i låret. Vet ikke hva som provoserte den, men dette var på 80-tallet, så jeg antar den hadde blitt trent med alt annet enn PF/NS, og fått et dertil forhold til mennesker. Begge (både far og golden) måtte sys. Schäferen vet jeg ikke hvordan det gikk med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...