Jump to content
Hundesonen.no

Papillon min halter og virker stiv i bakbein


Recommended Posts

min hund på 9 år har i noen dager oppført seg rart, hun er en skikkelig sprettball til vanelig og det skjedde noe for noen dager siden som kanskje er grunnen til hun halter? hun prøvde og hoppe opp på kjøkkenstolen og falt på ryggen sin, men hun virket helt fin etterpå litt redd kanskje for å hoppe opp igjen, men var sprettete hele dagen ellers, men nå etter den dagen har hun bare vegret seg mere og mere for hopping, hopper ikke ned fra sengen ikke opp i bilen, og har generelt en stiv gange med halting av og til, først av alt: ja vi har vært hos dyrelegen og hun kjente på henne og sa hun var stiv og hoven i lår og korsrygg? trodde kanskje det kom p.g.a da hun falt, skulle gi henne smertestillende i 1 uke samt forsiktig massering og se om det gikk over, hvis ikke måtte de ta røntgen :( hun har litt patella på høyre kne grad 1 som aldri har plaget henne. Jeg er bekymret for artrose..hvordan utarter dette seg dere som har erfaringer? Synes det er trist å se henne så redusert og vil så gjerne hjelpe henne! 

ps: hunden min er ikke overvektig og får glucosamin og ACANA tørrfor med selolje over i tilegg. hun var helt frisk ellers og er min lille sprettball.

 
 
Link to post
Share on other sites
Guest *Kat84*

Når var sist du sjekket PL? Det kan utvikle seg fra første undersøkelse. 

Jeg avlivet min for et par måneder siden. Han var PL fri når han var 2 år gammel, og som 5-åring hadde han plutselig ikke kneskåler igjen. Om det var PL eller den sykdommen som gjør at femur beinet smuldrer i enten hofte eller kneledd vet jeg ikke, men de sterke og tydelige symptomene kom plutselig i hvert fall. Jeg tror god muskulatur gjorde at han ikke merket så mye til det før det var skikkelig galt. 

Gjør en undersøkelse til om det ikke er nylig utført dersom det fortsatt ikke er helt bra. Ellers er det kjempebra at du gir tilskudd for leddene! :) 

Lykke til! Håper alt er bra og at det bare er litt sårt! :)  

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Dette er jo bare veldig veldig tragisk. 😥 Har jo selv hatt lignende rase i mange år, og at den hunden der ikke har blitt avlivd før synes jeg er utrolig uansvarlig av eier. (om det er tilfelle at den har biti så mange ganger før).  Har man en krevende hund, eller en hund som er skarp eller usikker/ikke liker barn/ikke trygg i div situasjoner osv. så er det vårt ansvar som eiere å ha kontroll, kjenne vår hund, og å skjerme hunden fra potensielle vanskelige/skumle situasjoner.  Jeg synes det virker som om vi har en skummel trend hvor folk mer og mer forventer at alle hunder skal være snille og mest mulig nøytrale i alle situasjoner, og man har lite forståelse for adferd og instinkter, eller forskjellen på rasene. Man leser jo over alt at det er oppdragelsen som er viktigst, og som former bikkja, akkurat som om du kan trylle vekk instinkter med riktig oppdragelse.. 🤪 Som flere andre sier, man ønsker seg visse raser men er ikke klar for, eller klar over, driftene eller adferden til rasen. Også har vi useriøse eller uerfarne oppdrettere som ikke har godt nok fokus på riktig mentalitet eller riktige valpekjøpere. Kanskje heller ikke nok kunnskap. 
  • Vær obs på at de kan bli litt harde i magen av det. Så ville ikke gitt flere dager etter hverandre 😊 Jeg måtte slutte å gi til min, for hun tålte det ikke så bra, så de er forskjellige 😊
  • Vi har enda ikke tatt IGP1. 😂 Men vi har klart SL1! Så nesten da. Har enda ikke fått tatt mentaltest.. 🙈 Vi har absolutt prioritert spor, og fikk 94 av 100 poeng i sporet på prøva vår, som jeg er ekstremt fornøyd med og stolt av! 💪 Lyden i lydigheten var veldig mye bedre i sommer. Så fikk jeg korona, og vi hadde treningsfri nesten en mnd, og da kom lyden tilbake. Nesten borte igjen nå, men det er nok en ting vi må jobbe bevisst med hele tiden.  Er litt usikker på mål for 2023 ift hva som er realistisk. Lexi datt helt ut av det i lydigheten på prøva og jeg har blitt rett og slett litt usikker på hvordan vi skal løse det, da det er en adferd jeg kun ser i prøvesetting. Men vi må jo klare en IGP1! Og derfra er det forhåpentligvis kort vei til en IGP2.  Men kan vel egentlig si at det største målet mitt nå er å gå en prøve hvor lydigheten er like bra som på trening! 
  • Ja, ikke sant. Det blir jo til at valper skal være rolige både inne og ute i disse dager. Og jeg synes så synd på nye valpekjøpere som prøver så godt de kan å gjøre alt rett, også er dette rådene de får. Tror både valp og eier blir kjempestresset av alle disse begrensningene. 
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...