Gå til innhold
Hundesonen.no

Familiehund for tur og lydighetstrening.


Tusselabb
 Share

Recommended Posts

13 timer siden, Malamuten skrev:

 


Vær obs på at en del cockere har en del ressursforsvar og noen er ganske ufyselige til folk, selv om rasen skal være mild og omgjengelig. Mange fine cockere også, men ifht cocker så er kanskje springer et tryggere valg, med mindre de blir for store eller noe igjen? De er ikke perfekte de heller, men på meg så virker cockeren som litt mer belastet rase(og sånn sett et litt mer utrygt valg) enn springeren. 

Etter at jeg begynte å se på Cocker Spaniel, finner jeg mye om aggresjon både mot andre og egen familie. 

Springer blir litt stor. Ser det kan være ganske stor forskjell på en stor SS og en liten CS. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 72
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg synes du har veldig mange fornuftige tanker om hundehold og det å kombinere barn og hund, og tenker at så lenge dere er mer opptatte av å få den rette hunden fra den rette oppdretteren (og ikke so

Jeg har to hunder hjemme som jager katter og mener de må dø, og jeg har da naturlig nok ikke katter selv. Likevel er det flere avkom herfra som bor med og omgås katter helt uproblematisk, så selv om i

Ja, det beste er nok å først velge rase/oppdretter, finne rett kull og ta ferie osv deretter, men man kan jo være heldig at ting klaffer også, ingenting galt i å prøve på det, kanskje det går, kanskje

Posted Images

57 minutter siden, Tusselabb skrev:

Etter at jeg begynte å se på Cocker Spaniel, finner jeg mye om aggresjon både mot andre og egen familie. 

Springer blir litt stor. Ser det kan være ganske stor forskjell på en stor SS og en liten CS. 

Jeg trur helt oppriktig at en dansk-svensk gårdshund hadde passa utmerka inn hos dere, for ikke å snakke om mellompuddel. @tmp har mellompuddel i aktiv barnefamilie og kan kanskje si noe om det?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

23 timer siden, Tusselabb skrev:

 

Det jeg ser mest på nå, er Dvergschnauzer og Cocker Spaniel. To ganske forskjellige hunder bortsett fra størrelse.

Både DSG og Dvergschnauzer har vel endel vokt i seg. Er det slike raser du tenker på, eller andre vakthunder?

Er det vanlig å ha hunden adskilt på eget rom, til voksne kommer hjem fra jobb?

 

Det er forskjell på vakt og vokt. Vakt, eller varsling, gjelder som du ser under både ds og dsg. Det kan trenes på og kontrolleres noe, men i hovedsak må du regne med at de sier fra når det ringer på døra, og sannsynligvis også når det går folk på gårdsplassen. Hvis de er ute alene i hage/løpestreng kan de også fint lære seg å si fra hvis noen går forbi på veien.

Vokt er noe annet. De varsler ikke, men passer på. Det du ikke vil ha er en hund som skal kontrollere og passe på hvem som "får" gå inn i og ut av huset deres, med barn og besøk osv. Jeg tror ingen av rasene som har vært nevnt i denne tråden har noe nevneverdig med vokt.

Hva som er vanlig med barn og hund varierer veldig, du finner noen tråder om det på forumet. Men om barna skal ha besøk uten at det er voksne hjemme så ville jeg definitivt ha hunden på et annet rom. Barn for får seg så mye, og selv om hunden er aldri så snill så kan uhell skje, og du har ansvaret. Og hunden må ta konsekvensene...

22 timer siden, Line skrev:

DS er varslere, som sier fra når det kommer folk til gards. Hvor mye de varsler er individuelt. Det kan trenes bort til en viss grad, men er man allergisk mot bjeffing er det en dårlig deal å kjøpe DS. Mine varsler når det kommer folk inn og om det passerer hunder utenfor gjerdet (når de er i hagen). På tur bjeffer de sjelden, men det kommer an på hunden de møter. Folk bjeffer de ikke på når de er på tur.

Det stemmer for dsg også, de er strengt tatt ganske like når det gjelder alt det der.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vil slå et slag for puddelen, lett lært og aktiv hund som er med på det meste. De kommer i 4 størrelser, og synes ikke det er så stor forskjell på de 3 minste størrelsene. Storpuddelen skiller seg ut som litt mer dannet og "lydig", men det kommer kanskje av at det ofte stilles større krav til store hunder. Puddelen kommer i flere farger , så man finner alltids noe man liker. Har selv dvergpuddel som trives godt med barn og folk. Dersom han synes det blir for mye trekker han seg bare stille bort. Puddelen er med på alt og stortrives som regel med de fleste hundesporter. Puddelen min er i ekstase når han får trene agility, og rallylydighet er en god nummer to. De er atletisk bygd og sier ikke nei takk til en joggetur. 

Har også sheltie i hus, og de stiller på ganske lik linje som puddelen. Men opplever sheltien som en mykere hund, på godt og vondt. De hører lettere etter, men er samtidig mer følsomme for dårlige opplevelser. Begge raser krever pelsstell, men puddelen er jo på nivå med for eksempel bichonen. Legger ved et bilde av  puddelen min, med bare noen av sine forskjellige looks. En morsom del med å ha puddel er at den kan se ut akkurat som man selv ønsker. :D 

IMG_5831.JPG

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, Poter skrev:

Litt OT. @simira hva vil du si skiller dsg og heeler fra hverandre gemyttmessig?

Heeler er vel en gjeterhund? Min lille erfaring med heeler og litt inntrykk/magefølelse vil si at de har litt mindre jaktinstinkt og litt mer lyd. Muligens litt mer egne meninger. Men jeg har ikke veldig mye erfaring med heeler, kjente en superlydig, og har såvidt møtt @Justisia med to. @soelvd kjenner vel kanskje flere dsg enn jeg kjenner heelere?

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange gode innspill her fortsatt.

Jeg har fortsatt en veldig åpen tilnærming til hvlken rase vi skal ha (labradoren er jo ikke sååå stor :-) ), og har det ikke travelt.

Det som er vanskelig er å orientere seg i jungelen av oppdrettere. Skjønner at ingen vil snakke ned oppdrettere på åpne forum. Spesielt hvis de driver med oppdrett selv.  Vil ikke spamme ned forumet med en tråd for hver rase for å få anbefalt hvem jeg skal kontakte. :-)

Må vel bestemme oss for rase, og ta det videre deretter. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere kan jo prøve å møte noen individer av rasene dere er interesserte i og se om kjemien stemmer. Ofte kommer det jo ned til det, hvilken type hund man liker. 

Er helt enig i at det er kjempevanskelig å finne en god oppdretter. Det er en jungel! Men det går. Det tar bare litt tid og det er en fordel å få kontakt med de rette folkene. Her inne er det mange gode folk. Om du kommer med noen av de rasene dere har lyst å sjekke nærmere, så kan vi tipse om brukere som det går an å kontakte også kan du få tips videre fra dem.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, simira skrev:

Heeler er vel en gjeterhund? Min lille erfaring med heeler og litt inntrykk/magefølelse vil si at de har litt mindre jaktinstinkt og litt mer lyd. Muligens litt mer egne meninger. Men jeg har ikke veldig mye erfaring med heeler, kjente en superlydig, og har såvidt møtt @Justisia med to. @soelvd kjenner vel kanskje flere dsg enn jeg kjenner heelere?

Ja og de to gav jo et supert første inntrykk av å være rolige og sindige, og superlydige :P 

Det er mye forskjellig innen rasen, men mye lyd har de fleste. Også er de fleste veldig happy. Ikke alltid sammen med fremmede, men blant folk de kjenner. Jeg har ei tispe som er reservert ovenfor fremmede men tar helt av ovenfor folk hun kjenner, en valp som synes alt av folk er spennende men klarer beherske seg, og hannen som tror hele verden eksisterer kun for han. 

De har helt klart egne meninger. Det var en gang i tiden jeg anså Rottweiler som sta, vel, de er barnemat i forhold til staheten jeg synes heeleren har. 

Tispa mi har en del jakt i seg, hannen not so much, med mindre det dreier seg om ball. Det er ganske varierende der også, for enkelte er kjappe til sette etter småvilt. De er rå på å holder gårder fritt for skadedyr sier de med erfaring.

Som Poter nevnte, er det viktig å velge oppdretter med omhu. Det er litt ymse hos rasen og dessverre er det ikke alle som tar diverse helseproblemer så alvorlig når det kommer til avl. Vi har flere som er flinke til å føre databaser over hunder med diverse, hva de har gitt, hva avkom har fått osv. Så man burde til en viss grad klare å avle friske og fine dyr. Men, det er ikke alt som kommer frem, og det er ikke alt som det testes for, selv ikke om søsken feiler noe. 


 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Corgi og jrt er robuste hunder som passer godt til turer med små og store. OT men kanskje den råeste hunden jeg har sett i hele mitt liv er i jrt tispe. Personlig er ikke Corgien en hund for meg, men ser at de kan ha store positive sider for familier. Glad, trenbare, robuste og av en passe liten størrelse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her logrer jeg og flyr mellom mange forskjellige raser.

Pelsstell er jeg ikke redd for, så mellompuddel og dvergsnuser er fortsatt veldig aktuelle. Her har jeg fått god hjelp til å orientere meg blant forskjellige oppdrettere.

Jeg har også snust litt mer på Springer Spaniel. Er det noe her som har kjennskap til opprettere? Hvilke er ok, hvilke bør jeg styre unna? Ser det ligger kull ute på sidene til Norsk Spaniel Klubb, som er leveringsklare i løpet av sommeren. Og et av kullene er bare noen mil fra der jeg bor.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du har fått mange gode tips her, men jeg tenkte kanskje å tipse deg om den litt mindre kjente rasen Schipperke. Ser du vurderer JRT og de to rasene er ganske like bare at Schippen er litt mindre skarpe. Tenk litt mer gjeter og litt mindre terrier. De er små, men robuste, lærevillige, energiske og med på det meste. De liker aktivitet og kan være med på både løpetur og skitur, men skal ha en god avknapp og tåle å tilbringe en rolig dag på sofaen. Rasen er liten i Norge og har her jevnt over et ganske godt og stabilt gemytt (det kan variere en del i andre land) samt at de er veldig friske. De er vanligvis gode med barn så lenge de er sosialisert godt med dem og de fungerer godt som familiehund, de skal være modige og ha litt attitude og de har en deilig praktisk, omtrent selvrensende pels. 

Negative sider er at de har vakt i seg så de har lav terskel for å bjeffe. Vi begynte å jobbe med bjeffingen dagen vi fikk vår hjem noe som har resultert i at vår nesten ikke bjeffer så det er mulig å minimere det, men det var tydelig at det lå veldig latent i ham. De er også reserverte mot fremmede så de trenger god sosialisering og de har gjerne et godt utviklet jaktinnstinkt og tar gjerne rotter, mus og fugler om de får lov så vær obs om barna har hamster eller noe. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 minutter siden, Tusselabb skrev:

Jeg har også snust litt mer på Springer Spaniel. Er det noe her som har kjennskap til opprettere? Hvilke er ok, hvilke bør jeg styre unna? Ser det ligger kull ute på sidene til Norsk Spaniel Klubb, som er leveringsklare i løpet av sommeren. Og et av kullene er bare noen mil fra der jeg bor.

Jeg har et veldig godt inntrykk av Kennel Desperado i alle fall.

Tok en kjapp titt på det kullet som ligger ute på sidene til spanielklubben, og uten å ha gått så veldig grundig inn i stamtavlene synes jeg helsa ser fin ut (PRA Cord-1 er såvidt jeg har skjønt recessivt og dermed uproblematisk at en av foreldrene er bærer, men det er det sikkert andre her som kan mer om enn meg).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 23.5.2016 at 3:29 PM, Tusselabb said:

Jeg har også snust litt mer på Springer Spaniel. Er det noe her som har kjennskap til opprettere? Hvilke er ok, hvilke bør jeg styre unna? Ser det ligger kull ute på sidene til Norsk Spaniel Klubb, som er leveringsklare i løpet av sommeren. Og et av kullene er bare noen mil fra der jeg bor.

 

Der er mange bra oppdrettere. Forskjellen ligger litt i HVOR aktiv du ønsker å være med hunden. Noen avler for høyere aktivitet enn andre.
Selv kan jeg varmt anbefale denne oppdretteren, om du ønsker en aktiv og energisk hund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...
21 minutter siden, Tusselabb skrev:

Hei igjen

Da ser det ut til at det blir hund på oss.

Takk for gode innspill og tips.

PS: Det blir en mellompuddel fra en oppdretter anbefalt av flere her på sonen.

Så koselig, håper dere blir fornøyd :ahappy: Men altså, nå er vi (eller i iallfall jeg :P) nysgjerrig på hvilken oppdretter? :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

12 timer siden, Tusselabb skrev:

Madame Gautier

 

7 timer siden, 2ne skrev:

@tmp har pappaen til det kullet, om du skal ha nå i sommer? :) Det blir sikkert bra, mammaen og pappaen er noen fine pudler :ahappy: 

Nommin er det bertebebis du skal ha? :wub: Så utrolig koselig i så fall :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...