Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan var russetiden din?


Tonje
 Share

Recommended Posts

Inspirert av russeprat i skam-tråden, hvordan var russetiden din? :) 

Jeg var russ to ganger, først svart, så rød. Den første ble jo mest gøy, men jeg var nokså rolig av meg. Festet kun i helgene (tror jeg..?), men det ble jo noen fridager i Mai så :P Ingen russebuss, men venner og en storebror med kul BMW som kjørte oss hit og dit. Jeg hadde også frakk første året, som jeg tegna på selv. En slags tribal drage. Jeg tok bare to russeknuter tror jeg; satt under pulten en skoletime og spiste en pakke sjokoboller :barfy:

Jeg hadde min første whippet, Ike, i russetida, så det ble faktisk noen skogsturer i russeklærne. Russen sin det tenker jeg! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 50
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Grønnruss har nesten høyere verdi på russekortbørsen enn gullruss!  Tenk så mange barnehjerter du kunne gledet! Verdien er som følger : Gullruss /Grønnruss er verdt 4 sortruss.  1 sortruss =

Russetiden var helt grei, med noen høydepunkt og noen nedturer - det hører vel med til ungdomstiden generelt? Jeg kommer fra ei lita bygd, så vi måtte ut til byen for å gå på videregående. Det va

32 år siden..hjeeeelpes...... Vi var ikke flere russ på skolen enn alle satt i russestyret og vi hadde kun to biler. På "min" bil, en herlig, gammel Bedford, hadde vi limt på en koffert (at det g

Posted Images

Usedvanlig rolig.... :) Var rød-russ i -99 og gjorde ikke noen store sprell egentlig... Var ikke med på russebil/buss. Eneste jeg egentlig var med på var at vi skulle være våken i et døgn på skolens område.... :) Det var i seg selv litt utfordrene for meg, og jeg prøve å gå på skolen morningen etterpå.... Men jeg hadde ikke sjans, var nødt å dra hjem å sove.... :blink: 

Jeg har aldri og kommer aldri til å bli noe festmenneske. Så det var særdeles lite festing i den tiden også. Jeg hadde helt vanlig russebukse, men hadde ikke masse hilsninger på den...

Høres sikkert ut som en skikkelig kjip russetid, men det synes jeg ikke det var. Det var akkurat sånn som jeg ville ha det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Første russetiden var i 2000, da var jeg blå kruss. Russetiden var såklart avholds, men det var nok av festing og dansing i gatene. Tidlig på våren var vi på krusseturné og holdt ungdomsmøter i hele fylket, og hadde jevnlige treff. Hjemme i Molde i russetiden kjørte jeg rundt i tantes gamle opel eller opphavets ford, enten til fest eller rundt i rundkjøringene. Tok en del knuter, den eneste alkoholrelaterte å være avholds hele russetiden. Det la ingen demper på stemningen, det kan jeg love!

Andre russetiden var særdeles rolig, i 2001 etter allmenfaglig påbygging. Jeg var vel på en fest eller to, men hadde ingen klær eller utstyr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var blåruss, og var med i russestyret :)

Hadde det kjempegøy. Deltok på det meste av russekroer, pluss landstreffet i Stavanger.

Husker vi hadde en pornokro, hvor jeg var ikledd sort tape over puppene + en sort hotpants (bikini underdel) :P og en nissekro hvor jeg gikk i kort nisseskjørt og med kort nissejakke.

Ikke russebil, men mine gode venninner hadde det, så satt ofte på med de :)

Var tider det! haha!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde det kjempefint :) Var litt spent siden jeg avsluttet på en annen vgs enn jeg begynte på (gikk første året på en vgs, andre året i utlandet og tredje året på en annen vgs), men det var faktisk flere i min situasjon som jeg fikk god kontakt med og ble gode venner med selv om jeg ikke egentlig kjente noen på den siste vgsen jeg begynte på :) Hadde ikke bil (eller buss) (kollektivruss er stas :D ) og var nok ikke den mest iherdige russen, men hadde da klær, var på de fleste av de store festene og hang mye med vennegjengen. Var ikke dritings hele tida heller (jeg måtte jo være edru nok til å komme meg på riktig tog og buss de gangene jeg ikke sov hos noen), hadde ikke noe fravær og satset litt på skolen fordet :) Var ikke med på noe sånt hærværk mot andre skoler/russ, selv om "egging" og vannkrig var en ganske big deal blant russen hos oss. Tok endel knuter, men ikke sånn ekstremt. Var i et forhold på vei til å gå over, så det var ikke så mye sprell i "den" retningen heller egentlig :teehe: Ingen kongle her liksom. Men jeg koste meg og hadde det gøy, selv om jeg ikke var noe utprega festmenneske (det kom først når jeg ble student faktisk), og angrer ikke på noe. Syns også russetida sett som voksen egentlig er litt artig, så lenge de ikke gjør slemme ting.

Var russ i 2006, så har faktisk 10-årsjubileum i år :) Men som gravid med termin rundt 17 mai blir det ikke noe reunion, heller ruging her :lol: 

Men kan fortsatt kjenne det rister litt i dansefoten av denne (selv om det på ingen måte gjenspeiler min musikksmak og jeg liker heller ikke å danse, egentlig :lol: ), selv om jeg ikke har like lyst på vodka og cola som når jeg var 18 :lol: Men det var stas å danse seg nedover hovedgata i Lillestrøm i russetoget ihvertfall :) 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For meg var egentlig russetiden negativ, mer negativ enn positiv i alle fall. Jeg opplevde det som at folk endret seg helt, "sånn bare fordi", og det syns jeg var ganske falskt egentlig. Husker jeg ble veldig satt ut av at folk kunne endre seg så radikalt bare fordi de ble russ, og når man er russ er alt lov, gjøre ting de gjerne hadde sett ned på ganske kraftig tidligere. Jeg hadde liksom en forventning om at det skulle være gøy, men at man skulle være seg selv. Mye av det tror jeg kom fordi folk som aldri hadde rørt alkohol før plutselig var drita hele tiden.

Jeg har aldri festet så lite som i russetiden faktisk :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

38 minutter siden, mushi skrev:

Jeg var ikke russ og gjorde ingen russting :P Festet mye, men ikke med andre som var russ. 

Var ikke jeg heller, og gjorde heller ikke russeting, ikke festet jeg noe særlig heller, hverken med ikkeruss eller russ :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er russ nå jeg. :lol: Foreløpig har det gått rolig for seg, rullet bare en gang. Imorgen er det russens dag på Tusenfryd, også litt rulling senere i løpet av russetiden tror jeg. 

Største gleden med å være russ er at jeg slipper å planlegge hva jeg skal ha på meg av klær om morgningen. Drar på meg russedressen og går ut av døra! :lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kunne godt gått tilbake og tatt russetiden en gang til!!!

13141006_10156939458785529_272351298_n.j

Vi hadde en van med jungeltema som het "mattersville". Hver morgen plukket vi opp alle bil-medlemmene slik at vi kom sammen til skolen :D. Selv om vi ikke hadde revers var vi nok en av de som var mest ute å kjørte. Vi var ikke særlig skoleflinke, haha. Flere buss-russ pleide å rulle med oss, for de hadde bare sjåfør i helgene. Bilen var pusset opp på lavbudsjett og vi gikk faktisk i pluss da vi solgte den. 

Deltok på landsstevne i Kongeparken.

Angrer på at jeg bare drakk rusbrus på den tiden, ble som oftest bare dårlig av alt sukkeret. Også angrer jeg på at jeg hadde helt blondt hår, også angrer jeg på at jeg ikke var mer utadvent, haha. Kunne ønske jeg kunne fått en sjanse til...

13115839_10156939475950529_783989119_n.j

Var 2007 - russ.

Husker jeg kom i en massiv krangel med venninna mi 16 mai, derfor droppa jeg hele 17mai, angrer litt på det også, haha.

13115676_10156939487310529_1285286597_n.

Her er inni bilen. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var russ i 2009. Rusla rundt i Trondheims gater med russefrakken min, tok masse gøyale russeknuter, var med på rampestreker på skolen til alle døgnets tider, var på en del hjemmefester og var mye rundt i parker og grillet+drakk øl. Jeg hadde en kjempeartig russetid! Hadde egentlig ikke tenkt å være russ, men er glad for at jeg heiv meg med. :) Men er også glad for at det ikke tok helt av og at det ikke var miljø for å svi av tusenvis av kroner på en tre uker lang fest. Det var gøy, men moderat liksom. 

Russefrakken min: 

image.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var russ i 2012 og var vel egentlig en ganske rolig russ. Deltok på noen uskyldige russeknuter og var med på et par fester. Jeg gikk på skole et godt stykke hjemme i fra, så det ble ikke så mye henging med folk utover i skoletiden. Jeg var som sagt med på etpar fester og sov over hos venninner. Det jeg husker best fra russetiden var at russefotografen ikke fikk gjort jobben sin særlig bra, fordi hun som regel var for drita og kom ikke inn på festene :P 

På russebuksa hadde jeg bilder av hundene, og siden jeg gikk formgivning ble det litt maling av uskyldig sommerfugler. Og strykemerker fra kategorien som NOAH eller noe sånt hadde laget.

533121_3806483283132_240833999_n.jpg?oh=

Og så trente jeg hund i russebukse og brukte russelåta som musikk xD

 

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var også russ i 2012. Var på Tusenfryd, Tryvann og ett par andre treff. Til Tryvann fikk jeg armbåndet til en kompis som ble syk og snek meg inn med det.

Hadde to hester i full trening og ansvaret for en hoppe som føllet 2.mai, tok lappen i samme periode så ikke sånn veldig mange sprell. Tok en del knuter, men tror knapt jeg drakk hele perioden.

Sent fra min Nexus 5X via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har faktisk 30-årsjubileum som russ i år, jeg :lol:. Har de siste par årene fått kontakt igjen med en av bestekompisene mine fra videregående, det er litt moro egentlig. Vi var tre kompiser som hang sammen gjennom hele russetida. Det teite var at jeg var sammen med en danske som gikk på skogskolen på Steinkjer på den tida - det var jo sånn passe teit, men det gikk da bra, det også :lol:

På Steinkjer var det ikke vanlig med russebusser den gangen, det gikk mer i skramlete kassebiler som var malt røde (ja, jeg var rødruss), men jeg var ikke med på noen slik bil - jeg fresa rundt i min mammas røde Boble i stedet, jeg :). Jeg var gjerne sjåfør, men var selvsagt med på det meste av fester og moro, og hadde en ganske rikholdig russelue, for å si det sånn :aww:. Vi drev heldigvis ikke med herverk, vi bare hadde det moro sammen. OK - jeg var vel med på den russekroa som halverte Klubb 80 til Klubb 40 på Levanger, men ellers var vi bare snille... trur eg... :aww:

Jeg hadde også sånn frakk som Ingvild, der hadde jeg tegnet Karsk som gikk og trakk ei tralle med øl. Den frakken har jeg faktisk ennå :lol:. Jeg fant den på loftet på gården til pappa i fjor sommer :)

Jeg husker det som en morsom, men særdeles slitsom tid.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg husker jeg syntes russetida var skikkelig oppskrytt. Det var iskaldt, jeg var 17 og kom ikke inn på utestedene klassekameratene kom inn (vi var rødruss) og jeg hadde tentamen i realfag 6., 8. og 15. mai. Husker datoene ennå fordi jeg syntes det var så dårlig gjort. Hadde ambisjoner om å komme inn på studiet også, så jeg kunne liksom ikke bare drite helt i det. Men det ble da noen knuter likevel og noen fyllekuler på meg. Det var jo gøy nok. Hadde russefrakk med Simba på :) Var ikke kultur for bil eller buss på skolen min, vi kjørte vanlig buss, vi :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var tidenes kjedeligste russ. Tror jeg var med på to russekroer og det var det. Tusla nå rundt i russedrakten min da, min mor dro til afrika og var borte hele russetiden mens vi samtidig hadde hussalg, så jeg hadde mye visninger i russedressen. :aww: 

Jeg drakk ikke og ble heller aldri "regnet med" av de som styrte og stelte med russegreiene. Jeg var (og er) skrekkelig god på å være usynlig. :D

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gjorde minimalt ut av russetida. Var på byen et par-tre ganger, og det mest utagerende jeg gjorde var å sette en L bakpå en politibil :P Hadde ikke noen russebil/buss, men var sjåfør på en annen i russetoget på 17.mai. Å kjøre sikksakk mellom løpende småbarn og gjøre sitt aller ytterste for ikke å drepe noen, var svært lite gøy. 

Nå har jeg blitt sånn som irriterer meg over russen, og synes de kan dempe musikken når de kjører i tettbygde strøk :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vært russ 2 ganger. Blå og rød, kunne vært svart også. :lol::icon_redface:

Første året var jeg mye med klassekompiser, festet dag og natt men ikke slik at det gikk utover skolen. Var ikke fylt 18 så ble mest på russecampen, andre russetiden var jeg mest med egne venner, tok av russebuksen for å være i ølteltet. Begge var morsomme, men rødrusse-feiringen gikk mest ut på å være samlivsterapeut for venninnen min og karen hun holdt på med. De er sammen i dag, så noe må jeg ha gjort riktig.:lol:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Jeg var russ i 2011 (og i 2010, bare som maskot :P). Det er ikke noe miljø for russebuss osv her i byen, men vi kom da oss rundt uansett. Svei av mye penger og tok egentlig russetiden helt ut :aww: Jeg hadde en utrolig kul russetid, møtte mange fantastiske mennesker og gjorde mye gøy. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var rødruss i 1990 og var med på russebil. En gammel folkevogn med busseter montert inni (godkjent!) og jeg var eneste på bilen som ikke hadde lappen, så da slapp jeg å være sjåfør :D På den tiden bodde jeg midt oppå en fjelltopp med flere kilometer til nærmeste busstopp der det passerte 2-3 busser for dagen, så jeg fant ut at hvis jeg skulle komme meg litt rundt så måtte jeg være på en bil. Mye festing, men jeg hadde noen venninner på bussen som hele tiden prøvde å få denne vinkorken i russelua, uten å klare det, så noen måtte være litt mindre full og passe på at de kubba i bilen i det minste :lol: 

En fin tid, selv om siste eksamen var 16 mai. Og en uke etter russetiden slutta, så stoppet bilen for godt, så vi fikk ikke solgt den heller. Enda bra den var ganske billig :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...