Gå til innhold
Hundesonen.no

Katteluke


Feline
 Share

Recommended Posts

Noen som har erfaring med sånne katteluker som åpnes med kattens microchip?

Funker det? Blir det fort ødelagt? Dyrest er best? Tåler den regn? Liker katten din den? Kommer andre katter seg inn? ...Andre ting jeg bør tenke på?

Har lyst å lage et utendørs kattehus med slik luke, så kan katten ha et varmt sted ute der hun kan ha litt mat også. Derfor tenker jeg på en sånn luke med chip, så ikke nabokattene skal komme inn og stjele maten. Når jeg setter mat på trappa er det andre katter som spiser den opp :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke selv men solgt en hel del og jobber med to som har sånn selv.  

Sureflap som jeg kjenner til er helt super den. Er vel kun to typer og de koster rundt det sanme. De tåler selvfølelse regn.  Det eneste jeg har vært borti som har gått i stykke er selve luka som sprekker pga hard medfart fra nabokatter som tror de kommer inn men den er billig å bytte. 

Kollegaen min har hatt et par tilfeller hvor en annen katt kom inn fordi den var litt vel glad i hennes katt og gikk derfor inn samtidig som den andre (så døra fikk ikke lukket seg). Men det er ikke akkurat normalt.  

På de fem-seks årene jeg har solgt disse dørene har det vel vært feil (fra fabrikk) på én dør og der fikk kunde ny dør. Har tre års garanti   Sikkert solgt over 200 stk.   Kan være et problem hvis chipen flytter på seg da du er avhengig av at den er i nærheten av hodet for å få opp luka. Så sjekk hvor chipen er før du evt kjøper. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har en sånn. Den lukker seg fort, så andre katter kommer seg ikke ut/inn. Den tåler fint regn. 

Det som er å være obs på er som Ozzy skriver at chippen ikke har flyttet på seg, to av pusene våre har chippen for langt bak så de kommer ikke ut/inn. Kjøpte sånn halsbånddings som gjør at den går opp likevel, men halve poenget var å slippe halsbånd så litt kjedelig. Jeg syntes den har litt dårlig rekkevidde, selv med halsbåndet må de stå med hodet mer eller mindre inni luka. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Katta til søstra mi syns luka var skikkelig ekkel, det var ille nok for han å bruke ei vanlig luke, men med mekanismen ble det enda værre. Måtte endel trening med snop og et par skikkelige regnskurer før han begynte å bruke den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 26.3.2016 at 6:13 PM, Feline skrev:

Noen som har erfaring med sånne katteluker som åpnes med kattens microchip?

Funker det? Blir det fort ødelagt? Dyrest er best? Tåler den regn? Liker katten din den? Kommer andre katter seg inn? ...Andre ting jeg bør tenke på?

Har lyst å lage et utendørs kattehus med slik luke, så kan katten ha et varmt sted ute der hun kan ha litt mat også. Derfor tenker jeg på en sånn luke med chip, så ikke nabokattene skal komme inn og stjele maten. Når jeg setter mat på trappa er det andre katter som spiser den opp :(

Vi har en slik, fungerer kjempebra. Før vi fikk en sto nabokatta i stuen hele tiden, det skjer aldri nå lengre. Katten vente seg fort til å bruke den (etter å ha blitt dytta igjennom et par ganger, haha). Den har overlevd en haug med år nå, kostet litt over en tusenlapp på dyrebutikken. Vi har ingen negative opplevelser med den i det hele tatt. Nå er det tak over døren her, så aner ikke med regn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 years later...

Anbefaler deg å teste først med en billig luke om mulig finn en som gis bort på finn. 
Jeg investerte i sureflap, hub og en putekasse til å ha ute. Fiksa opp og styrte på, og katta vil ikke bruke det. Hun stikker heller opp i skogen om hun synes noe er skummelt.  (Og hun er vandt med kattedo med luke etc fra før)
Mat og godbiter, samt teppet med hennes lukt er heller ikke nok til å lokke henne inn ? Jeg skal dog prøve noen justeringer med "vinduer" etc før jeg gir opp prosjektet. Hadde vært så greit på vinteren at hun har muligheten når jeg må ha terassedøra lukket når hun er ute. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...