Gå til innhold
Hundesonen.no

Amubullen Alvin


Mentha
 Share

Recommended Posts

  • Svar 162
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nå har jeg vært her i ei stund, og syntes det er på tide at jeg lager ei tråd om Alvin   Alvin er en amerikansk bulldog på litt over halvåret- født 2 september 2015.  6 mnd. er tydeligvis hormon

Sitter å ser igjennom bilder fra i vinter, og det slår meg hvor kul bikkje jeg har! Jeg pleier å si når folk spør at jeg egentlig ikke har jobba så mye med han, at han nesten har kommet som "ferdig

Vi har hatt julephotoshoot for noen dager sida, ooog.. det gikk jo greit, det! Etter litt overtalelse, og pælming av x-antall snøballer i den retningen kamera stod, fikk jeg noen bilder hvor Alvin så

Posted Images

På 29.8.2017 at 8:10 PM, jma skrev:

Gratulerer så mye med fine resultater :) Han er veldig søt asså  :wub:

Takk! Er utrolig digg å få bra resultater, særlig siden rasen har problemer med dette.. 

Lille valpen min blir nå to år gammel, til lørdagen faktisk! Og i år, som i fjor skal vi gå kjærringsveiven.. Jeg gleder meg, og krysser fingre og tær for at vi får like fint vær som forrige året :) 

Et av nyeste bildene jeg tok av han nede på tomta :) han har lagt seg litt ut de siste ukene, men ligger nok fortsatt ganske stabilt på ca 33kg. Akkurat passe da jeg ikke ville ha større enn 35kg.. Det eneste jeg "savner" på han er ett litt større hode, men utenom dét så er han ganske så perfekt fysisk i mine øyene ihvertfall ;) 

 

fullsizeoutput_2ca.jpeg

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Tok noen nye bilder av Alvin her om dagen vi var ute å gikk tur! Det er så flott å gå ute nå på høsten, syntes jeg! Det er bare de forbaska hjortelusfluene som jeg fint kunne klart meg uten men- pytt, pytt! Ut i skauen må vi jo uansett. Nå har frosten kommet, så da er det nok ikke lenge til dem forsvinner igjen :D 

Både meg og han har på oss refleks når vi er ute i skauen når det er jakt, bare for sikkerhetsskyld. Henger igjen fra da jeg hadde hest og var på ridetur i skauen under jakta, da var det alltid rød refleks på hjelmen, og refleksdekken på hesten. #safetyfirst, jeg tar ingen sjanser!

DSC_0040.jpg

DSC_0106.jpg

DSC_0144.jpg

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har lagt sportreninga på is siden i sommer. Mista sykt piffen da han/vi ikke greide EN DRIT, han bare vimsa i sporet, så på fuglene, lukta etter rådyr og rev- ja, gjorde alt annet enn å gå det forbaska sporet jeg hadde lagt :P Sikkert jeg som har feila etter eller annet sted, for jeg har eeegentlig ikke så veldig god peil på det å gå/legge spor. Jeg bare går etter magefølelsen, og det har jo funka supert, helt han begynte å surre. 

Jeg søkte etter råd på en facebookgruppe, og der fikk jeg beskjed at Alvin ikke gikk spor, han gikk på overvær- og jeg måtte begynne helt fra scratch. Da mista jeg enda mer "piffen", følte at det jeg og han hadde jobba med i nesten 1 1/2 år var totalt bortkasta. Ble litt skuffa og lei meg, følte meg litt mislykka, egentlig. 

Så jeg bestemte meg for å legge alt av trening på hylla for en stund. Så de siste 2-3 mnd. har jeg egentlig bare gått turer og trent litt enkel lydighet. Har ikke hatt noe spesielle mål i det hele tatt, har kun hatt fokus på å ha det GØY.

Men i dag, for første gang på mange uker la jeg et kort spor, med en vinkel. Han fikk gå det med en gang, og greide det fint! La så et til, og han greide det også helt OK. Måtte holde han igjen, og var petimeter på at han skulle gå akkurat det hvor jeg hadde gått. Jeg la sporet såpass kort at han ville spore mer, noe jeg syntes var moro å se. Neste gang jeg skal jeg legge et lenger spor med lenger liggetid, og se hvordan han tar det. 

Planen framover blir å legge et par spor i uka. Nå har jeg fått tilbake lysta, og håper på at vi greier å måke til med noen lengre og godt utførte spor før vinteren kommer! :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Mira2.0

Så lurt å ta en pause, for så å begynne helt enkelt igjen :) Det gjør jeg ofte når ting låser seg i treningen med hestene, akkurat som om de trenger en pause for å fordøye det litt før man kan plukke ting opp på nytt. Gøy at du merker lysten til å gjøre mer :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Vi har hatt julephotoshoot for noen dager sida, ooog.. det gikk jo greit, det! Etter litt overtalelse, og pælming av x-antall snøballer i den retningen kamera stod, fikk jeg noen bilder hvor Alvin så normal ut, og ikke som om kunne få pryl når som helst :P  Han hater å ta bilder og han likte ikke lua jeg dro på han, så jeg hadde ikke veldige forventninger til et bra resultat :P

 

fullsizeoutput_361.thumb.jpeg.3bea20c8a83a136d2fbf8d9932c6cee7.jpeg

fullsizeoutput_365.thumb.jpeg.4a47c36a5e4a264b8a07d01aebab9f2b.jpeg
 

  • Like 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

På 26.12.2017 at 2:49 AM, Raksha skrev:

Så fine dere er :) 

 

 

På 27.12.2017 at 9:42 AM, LØJ skrev:

Kjempe fine julebilder:wub:

 

På 28.12.2017 at 5:40 PM, jma skrev:

så søte da :D 

Tusen takk, dere :heart: han er ingen perfekt ambull, men han er perfekt for meg :wub:

De siste ukene har Alvin vært en seriøs, SERIØS masebikkje! Kan komme hjem fra to timers tur i skauen, han setter seg like herlig ned ved utgangsdøra å piper for og ut. Spretter opp bare jeg leer på stortåa. Jeg blir gal. Normalt sett er han greit fornøyd med sånn lengde på turene våre, men plutselig er det ikke nok lenger.  

Planen i dag blir derfor å legge prioriteringen på hodetrim, så kanskje han blir fornøyd stakkar. Jeg har trent LP med han gjevnt, men har hatt hovedfokus på at han skal få svirra fra seg i skauen fordi det er det han har trengt.. Fram til nå :P Så stikker ut å legger et spor for han nå, trasker en luftetur og trener litt lydighet før vi går gjennom sporet.. Krysser fingrene for at det hjelper 

Og, haha! Jeg har prøvd ut ballonger på Alvin, jeg døøør. De første gangene han fikk til å bære på den trudde jeg det var helt tilfeldigheter, men nå ser jeg at det er dét han jobber for. Hoppinga og sprettinga etter den er bare en bonus :punk:

DSC_0003.thumb.JPG.2cb96e10897a3c68d77071a44e30aa3f.JPG
Freser litt rundt med en gang, dette er dritmoro!DSC_0027.thumb.JPG.c6fd35d555c3c73ea6003693c4c0503c.JPG
Endelig! Trur egentlig ikke det har gått helt opp for han at han har den i kjeften..
DSC_0030.thumb.JPG.01ad7e134ac73a294565595b6d4b1ca1.JPG
Bullefnatt i pur lykke når det går opp for han at han fikk tak i ballongen
DSC_0072.thumb.JPG.bcad94a8eccb5f7a2992385dea9d271f.JPG

"Shit ass, mams, har du sett? Jeg fikk tak i den! Ta bilde av meg nå. Jeg skal til og med stå stille for deg"
DSC_0091.thumb.JPG.f052d6cbd51602eef5cb2e94c0044518.JPG
"Øy, den sprakk?! What the... Det her var SYKT gøy! Har du fler? Du pleier å trylle fram fler? Jeg bare står her full av forventing mens du blåser opp en til, jeg :thumbsup: " 

Noen ganger har jeg lyst til kaldkvæle den forbaska dritbikkja. Så ser jeg sånne bilder som dette, også er han plutselig verdens beste klovnehund igjen, som jeg aldri ville byttet ut med noe, eller noen :heart:

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
På 31.12.2017 at 10:29 AM, LØJ skrev:

Han høres ut som den perfekte bulle for deg:wub: Har man først fått ambullen under huden så blir den der...:heart:-rase!!

Han er min lille trollunge :wub: Og selvom jeg av og til blir dritlei hele bikkja, vil jeg aldri ALDRI bytta han vekk, eller gjort om på avgjørelsen om å kjøpe han. Veien blir til mens man går, og han har gitt meg noen grå hår oppgjennom de to åra jeg har hatt han. Samtidig ser jeg at de egenskapene han kommer litt til kort på, tar han igjen med sjarm, kjærlighet og spillopper :) Hundeholdet mitt har utvikla seg til at jeg vil ha en litt mer reinavla brukshund enn det Alvin er, men det er jo ikke han sin skyld! :P Så når ting går litt på tverke for oss, må jeg se alle de jækla gode egenskapene han har, og ikke "alt" det han IKKE har/er. For han er en sinnsykt ålreit bikkje. Sånn egentlig :heart:

Jeg har sagt at det aldri mer kommer en ambull til i hus med mindre avlen endrer seg drastisk. Noe jeg personlig IKKE trur kommer til å skje. Jeg syntes det er forferdelig trist, for jeg trur at ambull ER den perfekte rasen for meg. Neste hund jeg skal ha vil jeg også skal være en FCI og NKK godkjent rase, og der faller jo ambullen totalt vekk. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Lenge siden jeg har oppdatert her inne- Macen gikk ad-undas, og gidder ikke sitte på telefonen å skrive... 

Vi har kost oss veldig mye med all snøen- jeg ELSKER vinteren! Til neste vinter skal jeg spare til nye, bedre ski så jeg får utnytta langrennsløypene i området maksimalt. Jeg bor rett ved en langrennsløype på 7km., et kvarters kjøretur fra en løype på litt over mila. Etter 30 minutters kjøring har jeg flere steder med sinnsykt fine løyper, enten i skog eller på fjellet. GLEDER meg til jeg får bedre råd, så jeg kan spandere bedre utstyr til både meg og Alvin :) 

Vi har også sysla litt med lydigheten, og vi har mange elementer som nesten er perfekt! Må "bare" litt finpussing til :P Selv om jeg p.d.d ikke har noen planer om å starte i konkurranse med han liker jeg at det vi gjør er 100%. Planer har lett for å forandre seg. I hvert fall mine planer :innocent:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 years later...

Lenge siden jeg har oppdatert her, for føler jeg ikke har hatt så mye å komme med... 

MEN det har forandre seg!! Vi ble nemlig godkjent ekvipasje i Norske Redningshunder i september!! 

Alvin er den første amerikanske bulldog i Norge som har kommet igjennom, og dere aner ikke hvor hvor STOLT jeg er av oss. Med 2 1/2 år jobbing kom vi jaggu i mål ?

Han har utviklet seg til å bli en GOD hund. Jeg har ikke presset han igjennom noen av prøvene, og ukas arbeid gikk som en drøm. 

Jeg har også tenkt igjennom om jeg orker å møte med en bulldog, på grunn av all stigmatiseringen som følger.. Men etter hvert så har jeg tenkt - **** it!-. Nå står vi på lista og er klare til å redde liv. 

Hurra for oss!  

  • Like 10
  • Thanks 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...

Alvin blir sju til høsten, og jeg har allerede begynt å se på ny rase. Det eneste jeg vet er at jeg vil ha en 15-20 kilos hund som er omgjengelig med "alt".  Ser for meg at jeg kommer til å fortsette med redningshund, så det må være litt trøkk i dyret. Har sirkla meg inn på en håndfull raser, så nå er det bare å begynne jobbinga med å undersøke linjer på det som er interessant. 

Alvin er en skikkelig mammadalt. Han kan ikke komme nærme nok meg. Han maser om å ligge på armen på natta, og på kvelden ligger vi skje i sofaen. En borrelås-hund, rett og slett. Litt usikker på om det er en rasegreie eller en Alvin-greie. Men det er noe jeg ønsker meg veldig i neste hund også. Håper jeg får det! Men viktigst er en mentalt og fysisk frisk hund, så er resten en bonus ?

Endret av Mentha
  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...