Jump to content
Hundesonen.no

85 mm når man alt har 50?


Recommended Posts

hallo! jeg vurderer sterkt å kjøpe meg en 85 mm 1.8, men blir veldig usikker siden jeg har en 50 mm 1.4. skal være helt ærlig selvom 50 mmern er den jeg kanskje bruker mest er jeg ikke helt fornøyd da den gir ganske mye color fringing,og har ganske treg fokus. Jeg føler at 50 mmern er verken fugl eller fisk, sånn den er ikke vid nok til å gi fine oversiktsbilder og litt for vid til portretter (?) dette er nok en smakksak... Lurer på om noen av dere har begge linsene og kan fortelle litt? spesielt er jeg nysgjerrig på hvor hurtig og nøyaktig 85 mmtern fokuserer?

 

Link to post
Share on other sites

Jeg har ikke 85mm, men jeg har den nye versjonen av 50mm som kom til Canon i fjor. Jeg er veldig fornøyd med den, men jeg hadde byttet den med 85mm dersom jeg hadde råd til det nå :) . Jeg har fått inntrykk alle steder jeg leser, spesielt portrettfotografer, at det er "det beste" for portrett. Jeg tenker også ved hundefotografering at jeg ofte føler meg begrenset med 50mm, må veldig nærme spesielt for å klare å få gode bilder av den lille whippeten. 

Link to post
Share on other sites

Jeg er veldig, veldig glad i 50mm min. Den har vært min følgesvenn i 2 år, og vi har tatt bilder av alt fra tigere, fugler og hunder til portretter og "vanlige" ting.

I mine øyne er det ikke noe poeng i å ha både 50 og 85. De er såpass like at behovet for begge ikke er der. En huskeregel er at man har en vidvinkel, et normal og en tele. Da har man de fleste behov dekket :) 

Men det er helt klart en smakssak om man velger 50 eller 85mm. 50 og 85 er de objektivene som blir brukt mest til vanlig portrett fotografering, og de lærde strides om hva som er best (om det finnes). Jeg er som sagt fornøyd med min, så jeg holder meg til 50 :) 

Link to post
Share on other sites

Jeg tror heller ikke du burde bytte fra 50 til 85. Jeg har selv 85 mm, f/1.8. Den du ønsker deg sikkert. Jeg er utrolig fornøyd :) Jeg føler jeg stort sett kommer nært nok. Det jeg heller har problemer med er å komme langt nok vekk fra motivet, når motivet er nært meg.  Da jeg så etter et nytt objektiv visste jeg at jeg måtte ned under 50 mm for å finne noe som kunne gi meg mer den veien. Det er såpass lite som skiller 50 og 85 i lengde at det merker man ikke stort. Jeg gikk ned til 35 mm. Bruker stort sett 35 mm nå, men bytter til 85 mm når jeg vil nærmere innpå motiv som er lengre borte. 

Hvis du skal få skikkelig utbytte av å bytte objektiv/kjøpe nytt ville jeg gått for noe som skilte seg mer fra det du allerede har. Eks 100 mm. Tipper det er en del dyrere i pris da, har ikke sett  på hva som finnes i 100 mm nå til dags.

 

Edit: 85 mm er nok ganske rask i fokuset. Sliter sjeldent med uklare bilder. Har aldri følt at det har vært et problem heller.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×
×
  • Create New...