Gå til innhold
Hundesonen.no

Podcast!


Teserere
 Share

Recommended Posts

Her kan vi dele tips til hvilke podcast man liker å høre på!

Jeg trenger å utvide horisonten min, foreløpig velger jeg innad i NRKs arkiver. Hørte på en svensk serie om jenter og økonomi for en stund siden, den var veldig interessant (finner dessverre ikke igjen linken). Forslag til virkelighetskrim, interessante læringsprogrammer, eller spennende forskning etc?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 98
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg digger podcast. Hører ca 20+ timer i uka tipper jeg.. Per dags dato har jeg 48 stk som jeg "subscriber" til. Dere skal få slippe å få alle, men kan nevne de jeg tror noen kan like (og som ikke har

Jeg hører bare på to stk. Krisemøte - med Kristopher Schau og Kyrre Holm Johannessen Alt du sier er feil Espen - med Kristopher Schau og Espen Thoresen. Jeg liker Kristopher Schau

Takket være tips her i tråden oppdaga jeg Mortified i sin tid. Og om 1.5 uke skal jeg lese fra dagbøkene mine under liveshowet deres i Oslo 23. juni!  

Posted Images

Jeg skulle også skrive Serial :lol: Jeg finner den bare via "podcaster"-appen som apple har jeg da. Første sesong syns jeg var awesome, bruker litt mer tid på å komme inn i sesong 2, men liker den godt! Veldig spennende. https://serialpodcast.org her og på facebooksidene finner du også mer bakgrunnsinfo og dokumenter om de to sesongene, også veldig artig når du kommer litt uti :) 


Ellers har jeg også hørt mest på nrk, særlig p3-dokumentarer digger jeg, men de kjenner du vel til.

Endel fagområder er også gode på podcaster. Når jeg har hørt ferdig serial ska jeg lete litt mer der og være flinkis :lol: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Serial er gøy. To sesonger! ? Den første er best, tykkjer eg.

Det er ein podcast til som går enda meir inn på samme saka som Serial i s1, den heiter Undisclosed state Vs adnan. begge kan vere litt.. Amerikanske. ?

Eg høyrer og mykje på answermethis, som ikkje er eit direkte kunnskapsprogram, men som svarer på spørsmål frå lyttarar, med humor! Får masse gøy info derfrå.

Og sjølvsagt No such thing as a fish. Laga av QI -alvana. Hardpakka med kuriøse fakta.

Og VG sin Uløst, om Birgitte Tengs-saka.

Eg brukar Beyondpod appen forresten, Android. Finner alle podcasta eg har innpå den. ?

Sent fra min D5803 via Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

P3 dokumentär (Sveriges radio) har mye bra,  P1 dokumentär (sveriges radio, NRK radiodokumentaren, NRK Ekko, Filosofiska rummet P1, Spanarna i P1 (begge sveriges radio). Mye svensk, men det er noe av det jeg hører på og vil anbefale :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere MÅ høre på Ferdigsnakka! :heart: Det er musikksatt høytlesing av norske forfattere, små, fine utdrag som er perfekte å lytte til i mørket etter å ha lagt seg og alt du har som selskap er din egen pust og stjernene som blinker.

Jeg liker også This American Life, det hører jeg på mens jeg trener. Det er et radioshow med ulike reportasjer som tar for seg et tema for hver episode, hvor en kommer tett på mennesker.

Jeg finner podcastene ved å bruke podcast-appen på iPhonen min og søke opp navnet på ting jeg får anbefalt. Som dere skjønner er jeg også n00b. :innocent:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus

The Last Podcast on the Left er vel min favoritt! Innom overnaturlige fenomener, konspirasjonsteorier og seriemordere. Det var lett å bli hekta og faktaen er dyp og bra researcha, men det er VELDIG amerikansk ift humor og sånn (nå er det 2 komikere og en ikke-komiker som driver det).

NoSleep er også veldig fin om man liker å høre på skumle historier. Skrekk-fiksjon, og er også min favoritt. Podcasten ble laga etter forespørsel fra brukere fra NoSleep underforumet til reddit. Mange bra historier, noen er mer "meh", men de som forteller historiene er alltid veldig engasjerte i historiefortellinga si. Vanskelig å legge fra seg, merker jeg.

Lore synes jeg er veldig fin! Tar for seg historien til overnaturlige fenomener (som vampyrer, varulver, spøkelser osv.), rare bygninger sin historie. Utrolig bra snakka (fordi jeg klarer ikke å komme på et bedre ord :lol:) og lett å bli hekta på!

Real Ghost Stories Online er grei. Dette er (overraskende nok) ekte spøkelseshistorier som folk sender inn. Noen er bra, noen er litt mer "meh" igjen. Liker ikke hosten så godt, han er ikke flink til å fortelle historiene. En interessant podcast, dog ikke så veldig engasjerende.

Rød tråd mellom hva jeg liker å høre på, eller? :lol:
Jeg hører via podcast-appen til iPaden min om jeg sitter på den, eller, når jeg hører via mobilen (Sony Xperia Z3), bruker jeg et program som heter podcast addict. Uansett søker jeg opp og bare trykker på "subscribe".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Og når dere har hørt ferdig Serial og Undisclosed må dere så klart fortsette med Truth and justice! Nok om podcast om samme sak, der hosten diskuterer episodene til Undisclosed og tar i mot lytterspørsmål. Tar seg veldig opp utover i sesongen, og man får høre intervjuer med et par karakterer man har hørt om gjennom de andre podcastene, men ikke hørt noe fra tidligere. Han drar også inn flere eksperter, og etter hvert dukker det opp noe nytt bevismateriale. Spennende..!

Ellers sverger jeg til Tusvik og Tønne (<3) og Lørdagsrådet i tillegg til en del av de nevnt over. Liker P3 Dokumentar, The American Life og Invisibilia, og når jeg får Harry Potter-abstinenser må jeg ta en liten tur innom MuggleCast.. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Stuff you missed in history class" (historienerding, kjempegøy) og "stuff mom never told you" (feminist/likestilling/kvinnehistorie) er to favoritter.

Jeg digger "freakonomics" podcasten også, velprodusert og tankevekkende. Undertittelen til showet er "the hidden side of everything".

Også har jeg brukt å høre på ørten forskjellige strikkepodkaster :icon_redface: Kan finne fram navn senere om noen vil det.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Tekopp skrev:

 

Også har jeg brukt å høre på ørten forskjellige strikkepodkaster :icon_redface: Kan finne fram navn senere om noen vil det.

Gjerne! Søkte opp et par, men de virket som veldig kjedelige monologer. Tips til noen hvor det er et par programledere ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg digger podcast. Hører ca 20+ timer i uka tipper jeg.. Per dags dato har jeg 48 stk som jeg "subscriber" til. Dere skal få slippe å få alle, men kan nevne de jeg tror noen kan like (og som ikke har blitt nevnt tidligere).

Ask Me Another: For de som liker spørrekonkurranser.

Can I Pet Your Dog? : Ja, det er hva det høres ut som. En podcast om hunder. Men dere er herved advart: Det er VELDIG amerikansk. En del hyling og den "amerikanske" måten å se på hund på. Jeg syns det er interessant fordi jeg syns det er interessant å se hvordan andre land ser på hund på mtp avl, turer, raser osv osv. (Selv om dette bare er tre personers syn på hunder og deres gjester)

Criminal: Dette er en podcast med historier om folk som har gjort noe galt og de som har fått noe galt gjort mot seg. Noen skikkelig perler innimellom her.

Hundepodden: Den nye norske podcasten om hund og alt som har med hund å gjøre. Bare en episode så langt, der de blant annet snakker med NKK, SAS og om Femundsløpet. De har også en utvalgt rase pr episode.

Mystery Show: Starlee Kine (fra Gimlet) løser mysterier som ikke bare kan googles. Ganske bra, jeg liker den godt.

 Stuff to Blow Your Mind og Stuff You should Know: Navnet er ganske forklarende.

The Mortified Podcast: Voksne leser fra sine barndoms dagbøker. Jeg ler ofte til jeg gråter når jeg hører på denne. Veldig morsom!

The Moth: En podcast der mennesker forteller sine historier. Fantastiske historier som får deg til å le, gråte eller bli forbannet. 

Wait Wait.. Don't Tell Me!: Ganske lik Ask Me Another, spørrekonkuranser.

Welcome To Nightvale: Vet egentlig ikke helt hvordan jeg skal beskrive denne.. Så jeg quoter bare: 

Sitat

WELCOME TO NIGHT VALE is a twice-monthly podcast in the style of community updates for the small desert town of Night Vale, featuring local weather, news, announcements from the Sheriff's Secret Police, mysterious lights in the night sky, dark hooded figures with unknowable powers, and cultural events.

 "local weather" er musikk. Og det er bare så mye rart som skjer i denne byen. Morsomt/rart å høre på. Og det er en av tidenes mest behagelige fortellerstemme. 

 

Det var 11 anbefalinger fra meg (av mine 48 :lol: ). Jeg har lagt til noen av de lengre oppe her også, gleder meg til å høre på!

Endret av ToneS
La til noe
  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Krutsi skrev:

Når får dere tid til å høre på podcaster? :-/ 

dere følger kanskje ikke med på x antal TV-serier kanskje :P:lol: 

Jeg tenkte det er en koselig ting å gjøre mens jeg strikker! Når jeg ikke har noen serier å se på :P Eller samtidig som jeg rydder eller vasker opp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, Krutsi skrev:

Når får dere tid til å høre på podcaster? :-/ 

dere følger kanskje ikke med på x antal TV-serier kanskje :P:lol: 

På bussen til og fra jobb :) Og iblant når jeg lager mat. Og på fly og sånn :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, Krutsi skrev:

Når får dere tid til å høre på podcaster? :-/ 

dere følger kanskje ikke med på x antal TV-serier kanskje :P:lol: 

Jo, jeg ser mye på serier også :P (Har ei liste med over 170 serier som jeg følger med på/vil begynne å se på :blink:) Men jeg hører som oftest på podcast når jeg gjør ting i huset, ordner meg før jobb, før jeg legger meg, noen ganger på tur osv. Evnt. fra og til jobb. Det blir fort en time eller tre om dagen det :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 timer siden, Krutsi skrev:

Når får dere tid til å høre på podcaster? :-/ 

dere følger kanskje ikke med på x antal TV-serier kanskje :P:lol: 

Når jeg er på jobb.

Må ha noe form for radio/musikk/podcast der jeg jobber (i åpent landskap, og med mange som prater i telefonen rundt meg).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Michellus
18 timer siden, Krutsi skrev:

Når får dere tid til å høre på podcaster? :-/ 

dere følger kanskje ikke med på x antal TV-serier kanskje :P:lol: 

Når jeg lager mat og er på do :lol::lol:

Edit: Også når jeg er ute på tur med hundene aleine :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, dette må jeg begynne med! Samboern tipsa meg om å høre på podcast når jeg går tur med hunden alene (han pleier å høre på Radioresepsjonen selv), og det tror jeg at jeg skal prøve. Jeg er egentlig en sosial turgåer som synes det er litt stusselig å gå helt alene. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Ikke at det hjelper problemet, men om dere ønsker å få bukt med lukt især på sommeren, så finnes det luktfjerningsprodukter også til utendørs bruk. Tjoppe kvittering og krav i posten til naboen er ikke dumt heller, selv om det trolig aldri skjer noe…
    • Jeg ville blitt så sinna at dette hadde jeg gjort: Tatt hundebæsjen deres og kastet (ikke lagt den pent) inn mot inngangspartiet deres. Opp etter dør og vegger. Hver enste bæsj! Og jeg hadde aldri gitt meg. De skulle virkelig fått oppleve hvor ekkelt dette er!   Men siden vedkommende er agressiv/voldelig så hadde jeg kanskje gjort det litt i smug...
    • Hei! Jeg har en whippet som har blitt syk, og ingen vet foreløpig hva som feiler han. Lurer derfor på om noen av dere har erfaring med det samme. Han har alltid vært litt merkelig i magen, men det siste året har det tatt av med 5 omganger heftig diaré. Det har gått over etter noen dager skånefôr og probiotika, men i desember kom første runde hvor han fikk en kraftig infeksjon i mage/tarm som krevde behandling med antibiotika. Da ble det også oppdaget b12-mangel, så det har han fått tilskudd av. Det ble mistenkt fôrintoleranse, så han startet på et veterinærfôr for sensitiv mage som han har gått på siden. Han ble frisk igjen, og magen har vært ok (men fortsatt ikke helt bra.) For en uke siden ble han syk igjen. Først diaré, og etter hvert ble formen verre og verre. På torsdag måtte vi dra til veterinær, og det ble bekreftet en ny infeksjon i tarmene og denne gangen har han også fått sår i slimhinnen på innsiden av leppene (hele veien på begge sider). Han har ikke matlyst og vil ikke drikke noe særlig. Det hører også med til historien at han ble operert for urinstein (struvitt) i januar, i tilfelle det kan kobles opp mot noe som er relevant for infeksjonen han har fått. Det er jo nødt til å ligge en sykdom bak som fører til at dette er et tilbakevendende problem - er det noen som har peiling på hva det kan være? (Han får selvfølgelig oppfølging av en dyktig veterinær, men er veldig interessert i å høre om noen har lignende erfaringer)
    • Port så den ikke kommer inn til dere om det er mulig? Antar porten blir pissa ned uansett, men er i hvert fall ett hakk bedre enn inngangspartiet.  Du kan jo også politianmelde, spørs om de gjør så mye, men da har du hvert fall ett papirspor om hendelsene hvor eier har vært truende. Vet ikke om det finnes noen form for tvisteråd etc man eventuelt kan kontakte om sånt.  Du kan prøve med citrus i innkjørselen din, det er jo en lukt mange hunder ikke liker og dermed unngår. Eventuelt så finnes det jo mange slike sprayer å få kjøpt som skal hjelpe mot tisselukt i det minste, sånn at de ikke går på do der igjen. Spørs hvor bra det funker ute da. Må nok eventuelt føres på, på nytt ganske ofte.  Ikke den kjekkeste eller første løsningen, men det er jo et alternativ om eier ikke er tilsnakkende og voldelig. Ser folk i statene bruker noen sånne "fuglekasser" med veldig høy/lys/ultrasonisk tone på som bare hundene hører som de skrur på når nabohundene er ute hvis de bjeffer kontinuerlig. Kanskje noe sånt kan fungere som aversiv for å gå på do i hagen dere også? Kan kanskje fungere med bevegelsessensor istedenfor lyd sensor?  Ryom Ultralyd Dyreskremmer: Solcelle & IP44 utendørs (skadedyrbutikken.no)  eller  RYOM Dyreskremmer: Beskytt mot uønskede dyr! (skadedyrbutikken.no) Sprinklerannlegg som har bevegelsessensor? Bonus om naboen får seg en dusj, og i det minste får du spylt bort/vannet ut tisset så det ikke lukter så altfor ille.  🙈 Dog synes noen hunder at vann er hysterisk morsomt også, så det kan jo få motsatt effekt ifht å ikke få den inn i hagen. Er du skikkelig desperat så finnes denne saken også: Både vann og lyd. Skremme bort uønskede dyr? Da blir det dette produktet! (skadedyrbutikken.no) Disse er jo ikke direkte skadelige for hunden, men den kan klart bli redd. Det er jo tross alt et aversiv uansett hvordan man ser på det. Riktig plassering så uskyldige ikke blir "offer" er viktig med slike løsninger tenker jeg. Disse vil jo også utløses av alle andre dyr som vandrer forbi, dere, barn og andre(postbud, gjester f.eks). Så om dere ender opp med noe slikt så må det plasseres lurt tenker jeg. 
    • Hei! Jeg har et stort problem! Flyttet inn i huset vårt for 1 år siden. Nabohunden bæsjer og tisser ned veggen/pottene med inngangspartiet vårt, dette skjer flere ganger iløpet av uken.  Jeg og samboer har flere ganger prøvd å gå i dialog med naboen uten bedring.Uansett hvor mange ganger vi må si ifra så blir det ingen bedring, naboen gir fulstendig fa@#€n !   Naboen har vært vanskelig,agressiv og vist en truende atferd når vi har tatt kontakt. Jeg synst dette er svært ubehagelig da en annen nabo informerte  oss om en voldsepisode mot en annen . Vi instalerte ringerklokke kamera grunnet problemet. har flere opptak der hundeeiern er tilstede og lar hunden pisse/bæsje uten å gripe inn/ opptak når hunden er uten tilsyn.  hunden går ned  innkjørselen vår og helt inn til inngangspartiet for å tisse/bæsje.   Vi synst dette er helt forferdelig ekkelt! Vi har flere småbarn som går inn og ut dørene som drar med seg dette inn i gangen. Jeg har brukt mange timer/dager  på skrubbing/vasking for å fjerne lukten i gangen!  sommeren var værst! Kunne ikke oppholde oss med innkjørselen da lukten var ekstrem og varm pisselukt slo oss rett i ansiktet. Spylte veggene,trappa,pottene og bakken flere kvelder og helte på med flere liter eddik for å døyve lukten mest mulig 🤢🤢🤢 kjøpte 2 dyre Potter rett før 17 mai som ble nedpissa etter 2 uker. Forsatt pissemerker som jeg ikke får bort.    Jeg ORKER ikke mer. Dette er uutholdelig!!    Hva kan vi gjøre for å få slutt på dette ?           
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...