Gå til innhold
Hundesonen.no

Hund som napper etter bena


hundefrelst
 Share

Recommended Posts

10 minutter siden, SandyEyeCandy skrev:

Aiko, 6.5 år gammel shiba, napper i knehasen (bare venstre) på meg når vi er på tur. Hun er "gøyal". :P Hun gjør det på andre hun er glad i også, og gjør det kun for oppmerksomhet (som hun får). "Din fæle rakkerhund!" sier jeg, til et henrykt smileansikt som hopper ved siden av meg og er så innmari glad. :heart: 

Dette har selvsagt ingenting med scenarioet beskrevet i første post å gjøre, men all napping er ikke pga stress, overslag eller gjeting. :teehe:

Nei såklart trenger det ikke å være pga stress, gjeting og usikkerhet! :) 

Jeg føler ihvertfall selv, personlig, når jeg kommer på besøk med mine to barn. At hunden er ivrig, glad og ikke helt vet hvor hun skal gjøre av seg. Hun legger seg i hælene på spesielt meg, og da møter jeg en skikkelig happy hund når jeg snur meg :)

Men det er ikke alltid hun gjør det av iver, føler jeg. Blant unger synes jeg det virker mer som gjeting. Trenger ikke å være kombinasjon med stress heller. Men hun peser lett om barn styrer for mye rundt. Tydelig litt demping inne i bildet.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 minutter siden, Klematis skrev:

Jeg husker hva det første snuppa her gjorde da vi hadde besøk av en atferdskonsulent som skulle treffe den andre hunden min.

Det første hun gjorde var å ta en solid tak med tennene rundt leggen på dama, som hylte auuu!

Da var hun ca 9 mnd. Det var lettere pinlig.

Hun har også hatt en periode hvor hun er så ivrig etter å gå etter meg, at hun tråkker meg på hælene, og det er en smule irriterende.

Hun har hatt perioder hvor hun hopper opp og napper meg i armene.

Nå er hun 15 mnd, og det er fortsatt litt tassing etter meg, men hun er veldig mye bedre.

Bitingen nå er bare når hun blir veldig ivrig, og hun er mer og mer kontrollerbar, og rolig der også.

Haha, det kan jeg forstå var pinlig ja!  

Litt unghundfakter, altså? :)  Man må vel regne med litt slikt, og hunden her er nok ingen unntak. Dette er sikkert dens måte å være litt trass på, hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Klematis
Akkurat nå, hundefrelst skrev:

Haha, det kan jeg forstå var pinlig ja!  

Litt unghundfakter, altså? :)  Man må vel regne med litt slikt, og hunden her er nok ingen unntak. Dette er sikkert dens måte å være litt trass på, hehe

Ja, jeg sa gå vekk og snudde meg bort når hun begynte. Gav minst mulig oppmerksomhet, men samtidig beskjed om at det ikke er greit. Det gjør jeg fortsatt når det koker litt over i toppen på henne, og hun tror hun kan hoppe på meg eller nappe etter meg.  Da er det ikke så interessant å fortsette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

25 minutter siden, Klematis skrev:

Ja, jeg sa gå vekk og snudde meg bort når hun begynte. Gav minst mulig oppmerksomhet, men samtidig beskjed om at det ikke er greit. Det gjør jeg fortsatt når det koker litt over i toppen på henne, og hun tror hun kan hoppe på meg eller nappe etter meg.  Da er det ikke så interessant å fortsette.

Ikke sant :) Sjeldent det blir moro om man ikke får noe igjen for oppførselen.

Vi får prøv å sette sammen noe her,  og håpe på at eier får bukt med dette. Litt kjedelig for besøkende at de har en sort skapning hengende etter seg under oppholdet, hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er nok gjeting siden det er en gjeterhund. Det er lurt å belønne henne for noe man vil at hun skal gjøre istedenfor, slik at hun får brukt energien sin på en annen adferd. Om man bare sier "nei", så har hun jo fortsatt all denne "gjeterenergien" i kroppen og vil fortsatt gjøre det når hun ser sitt snitt til det. Hunder gjør det som lønner seg, så om eierne ustyrer seg med de beste godbitene hun vet, og belønner når hun sitter, altså er raske og stikker til henne en godbit i det øyeblikket hun finner på selv at hun skal sette seg ned, så vil hun gjøre det oftere og oftere, og siden å sitte er utforenlig med gjeting, så vil hun gjete mindre. Det man belønner, det får man.

For å unngå denne situasjonen med gjester, kan man f.ex. gi henne en Kong fylt med godsaker når de kommer, så hun blir mere opptatt av den og man får henne ut av veien en stund. Hun er vel mest oppspilt når de akkurat har kommet så da er det nok vanskeligst å stoppe.

Siden hun er en gjeterhund, er det nok belønning i seg selv å få gjete, det hun oppnår er at hun får brukt det som er genetisk nedarvet fra generasjoner tilbake, og dette gir henne et "kick". Akkurat som en trekkhund vil dra i båndet og en jakthund vil jage, vil en gjeterhund gjete ting.

Det vil nok være lurt å la henne få bruke hodet og nesa si litt, for eksempel søke etter godbiter, gå spor, lydighetstrening, klikkertrening etc., så hun får brukt opp energien sin på andre ting.

Her viser Sophia Yin hvordan man trener en hund til å sitte når den vil ha noe, istedenfor å hoppe opp. Noe lignende vil fungere med gjeting, selv om jeg ikke har klart for meg hvordan man løser det når man går. Kanskje man kan belønne hunden for å gå pent ved siden av seg istedenfor å gå bak og gjete.
http://drsophiayin.com/videos/entry/say_please_by_sitting

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for lange og gode forklaringer,  Schæferblanding! :-)

Kan vel oppdatere og si at ting går allerede mye bedre. Hunden er enkel å navigere på andre tanker, så det går helt fint. Eier var mest redd for om det kom til å utarte seg til noe mer enn en bagatell sånn sett :) 

Vi kan enkelt komme på besøk nå, og eier roper ikke annet enn navnet på hunden så stopper hun. Da er hele seansen slutt :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 years later...
På 1/14/2016 at 7:59 AM, tonjek skrev:

Min bc napper i legger hvis han blir stresset/veldig oppspilt. Er ikke alltid det skal så mye til. Jeg har bare stanset ham, og roet ned situasjonen med sitt/ligg. Veldig sjeldent han koker over nå (16 mnd), men han var helt ekstrem da han var liten. En gjenganger var at han begynte så fort vi snudde på tur og begynte å gå hjemover igjen.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

35 minutter siden, Marjorie Ellen Lobb skrev:

 

Jeg kaller det»bøtta er full» min bc-terv 18 mnd er høy reaktiv. Oppspilt på null komma null. Vi bor landlig, rådyr overalt. Hun vil jakte/gjete. Blir utafor på tur når hun får vift/syn. Så blir hun stresset. Jeg avleder, går med dobbelbånd hals og rygg, snur osv. godbiter når hun lyder. Tror det er med oppspilthet når det kommer folk mot oss i disse situasjoner, mye snø Idag og veldig leken, men vil gjete bena på folk, prøver å ta henne inn.  Idag var det en glefs. Jeg ba vedkommende å ignorere henne, tok henne til side men han ville hilse. Ikke bra. Sa til han at Idag ble det litt mye og vi er på vei hjem. Han sa at dette må jeg ta hardt, nå.  Kom hjem med vondt i magen, hun skjønte dette. Så vet jeg at det kan være for mye stimulanse på sånn en dag, må roe henne og ha inne trening de neste dagene. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
    • Yuhu! Valpen min er litt småskeptisk til fremmede og det er noe vi jobber mye med. I stad var det en som fikk hilse på han, satte seg på huk og lot Melvin komme bort for å si hei på eget initiativ. Jeg så at han var litt usikker (halen), men han gjorde alt på eget initiativ og hadde all mulighet til å trekke seg unna når han følte for det. Mannen satt helt stille. Plutselig så trekker han seg bakover og bjeffer til som bare det. Da hadde han hilst og fått kos av denne mannen i en gooood stund, luktet rundt og virket ok med situasjonen. Mannen nevnte at han hadde hund selv og at det sikkert luktet av klærne. Kan lukten av en hund være grunnen til at han plutselig bråsnudde sånn? Han er ikke slem på noe vis, bare bjeffer og trekker seg unna. Han er også usikker på andre hunder og dyr, noe vi også jobber mye med. 🫠
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...