Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, Januar


Snøfrost
 Share

Recommended Posts

  • Svar 4.3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg fikk 5 på eksamen!  5!    

Sonen, hils på Lyn!  

Møtte en rosa goldendoodle på tur i dag. Den hadde tygget hull i en tube med konditorfarge, og husets femten år gamle datter hadde tatt ham i dusjen for å få det av. Men det kom ikke av, det bare ble

Posted Images

1 minutt siden, Wednesday skrev:

Høres ut som det er lurt å høre på han :hug: God bedring! 

 

Jeg sitter i matteforelesning og ser dobbelt. Urk. Det ER så upraktisk! Skulle ønske det funka med briller :( 

Yep. Takk :hug: Du og! 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 timer siden, Ingvild skrev:

 

Ja, men HVA :P?  Jeg er så ensporet om dagen at jeg kun tenker på ting som er relatert til byutvikling. Men egentlig har jeg lyst til å gjøre noe helt annet for å koble av planleggerhjernen litt. Jeg er bare litt usikker på hva, føler ikke jeg har noe interesse for noen ting om dagen. Også skulle det helst vært noe her på Ås. Selv om det er kanskje ikke superfarlig, jeg kan vel ta meg råd til noen Osloturer. Jeg må i alle fall finne på noe mer å bruke dagene mine på, for jeg savner følelsen av å ha det litt travelt. 

Synkronsvømming?

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 timer siden, Argyr skrev:

Ja, det er jo flott! :sheldon: Jeg har hatt den tvilsomme gleden av kunstig overgangsalder i en kort periode, komplett med hot flashes. Du har min fulle sympati. 

Takk :lol:

Sitat

Nei, på mange måter er det nok greiere å være hund. Så lenge man havner et fornuftig sted, i alle fall. En vill bjørn med dyrepassere, det hadde vært noe å være!

Jeg fortutsetter at jeg hadde havnet et fornuftig sted :aww: Hvem ville vel ikke hatt ei bikkje som meg, liksom *kremt* :P 

Sitat

Jeg mente et litt bredere publikum enn kun sonen, da. :P 

Syns ikke det er noe bedre utenfor sonen heller jeg :P 

Sitat

Det har nok ikke gjort saken noe bedre at jeg er hjemme heller, hun har jo fått full anledning til å klenge på meg nesten hele døgnet, fått lov å bli med på badet om kvelden, sove i senga, ligger stort sett helt oppi meg, gjerne med hodet i fanget mitt, osv. Jeg synes jo det er koselig, men det er nok ikke helt sunt for en hund som i utgangspunktet er litt uselvstendig og ikke har andre hunder eller mennesker rundt seg mesteparten av tiden. Litt for mye "du och jag". I tillegg har jeg drevet og forsvunnet når hun ikke følger med på tur, for å oppmuntre til å holde seg i nærheten og følge med. Det har sikkert ikke hjulpet, det heller.  

Og så kan vi legge til at jeg har trent for sjelden og ikke veldig systematisk, og det har fungert på mer selvstendige hunder, men ikke Katla. Jeg visste hun var urolig, men siden hun ikke rørte noenting og ikke gjorde fra seg, så tenkte jeg at pipinga når jeg gikk bare var misfornøyd klaging over at hun ikke fikk være med, som sikkert gikk over, for det har de andre hatt også. Sutring og/eller bjeffing når jeg har gått, og så blitt stille når de skjønte at det ikke funka, og det har blitt mindre jo eldre de har blitt. Katla piper gjerne når det er noe hun vil og ikke får, om det er maten som lages for treigt, om hun er stengt borte eller om det er hund/folk/leker hun vil bort til, så vokal er hun absolutt. 

Og så kom jeg hjem til den maltraktere døra og en hund som var rimelig bortreist, da ramla poletten ned. Da skjønte jeg hvorfor det å være rolig når jeg gikk og kom tilbake ikke hadde noen effekt på stressnivået hun viste og at hun ikke var sleip når hun prøvde å smette ut døra når hun skjønte jeg skulle gå. Da var det bare å slå seg selv i hodet og begynne å planlegge så det ikke ble noe verre. 

Her ligger det til dels genetisk, jeg fikk ihvertfall tilbakemelding fra oppdretter om at de hadde en tendens til å være litt sånn - men hun selv hadde jo andre hunder, og dermed ble det ikke noe problem fordi de knytta seg til hverandre også. Så konklusjonen for Katlas del blir vel en uheldig kombinasjon av flere faktorer. Det kan jo hende du har en sånn du også, for alt vi vet? Men med andre hunder tilstede? Eller kanskje hun bare er mammas lille gull og blir fornærma over at hun ikke får være med. :P 

Ja, altså, hun er mammas lille gull og vil aller helst være med meg overalt, og hun får jo stort sett det. Jeg må vel innrømme at jeg ikke er så innmari mye bedre, jeg hadde jo meg henne til NKK Hamar ifjor, der hun egentlig hadde oppholdsplass i NKKs telt, men på søndag fikk jeg et snev av seperasjonsangst og henta buret og henne så jeg kunne ha henne hos meg, bare fordi jeg ville det. Hun måtte jo sitte i bur like mye som når hun sto i NKK-standen, men jeg liker å ha henne med meg, hun er så enkel og grei å ha med rundt, så jeg kan nok skylde meg selv litt der. Det er hun og meg :heart:

Hun får ikke være med på jobb da, ikke enda i hvert fall, så jeg reiser fra henne/dem 2 ganger i uka nå. Nora er også urolig når jeg er borte, sier de som passer henne, men hun er jo heller ikke vant til å ikke få være med. Den eneste som ikke stresser er Leah, men hun er også den mest selvstendige av dem. 

Folk (dvs mamma og pappa) har spurt om jeg ikke burde lære de å være alene hjemme, men som sagt, jeg har ikke hatt behov for det. Da måtte jeg reist ut av huset og sittet på cafe eller noe sånt noe da, bare for at de skulle være alene noen timer. Det har jeg ikke helt sett poenget med. Selv om det skulle vise seg at jeg har noe arbeidsrestevne igjen, så vil de jo ikke være hjemme alene noe mer enn toppen halve dagen, og det har jeg tro på at de fikser, selv om vi kanskje må gå litt tilbake i treninga. 

Sitat

Det jeg synes er litt rart, er at hun trenger veldig lite støtte av meg for å sjekke ut skumle ting. Hun vil ha støtte, vite at jeg er bak henne og ikke løper skrikende i motsatt retning, men hun er hele tiden i forkant og nærmer seg verdens styggeste grantre som plutselig står på stien og er farlig. :lol: Men det er kanskje jeg som surrer med hva som er hva når det kommer til mentalitet? Hun har mot, men ikke selvstendighet kanskje? Blir spennende å gå MH etterhvert.

Jeg vet ikke hva du har tilgang til av duppeditter jeg? Jeg synes livestreaming var best, siden poenget var å evaluere hvordan det gikk, kunne avbryte ved behov, finne best tidspunkt å slippe ut igjen, osv. Dermed måtte jeg ha to duppeditter som kunne kommunisere live med hverandre. Om du uansett ikke får brutt inn underveis, så kunne du kanskje satt laptopen mot der de er og satt den på opptak og sett over etterpå? Hvis du har laptop med fungerende kamera, da. 

Jeg har arvet en mac-sak, den har webkamera. Må se på hvordan jeg kan gjøre det! :) 

Sitat

Håper det går over all forventning og fortsetter i lang, lang tid!

Takk :ahappy: 

45 minutter siden, Siri skrev:

Hva er det du jobber med nå? 

Jeg pakker varer i NKKs nettbutikk :) 

21 minutter siden, Betty skrev:

Ikke jeg! Sommer hele året hadde ikke gjort noe. :aww:

Wee! Da er vi 3 :D 

21 minutter siden, Betty skrev:

Akkurat nå syns jeg forkjølelsen bare skal slippe taket. Jeg er ikke dårlig nok til å være hjemme fra jobb, men det er en himla teit jobb å ha når nesa renner og jeg er hes og hoster (kundesenter/callsenter og svarer på ørtogførti telefoner om dagen, og jeg sitter i åpent landskap så forsøker å hoste og snufse i det stille *sukk*). Blir smågal snart! Enda godt det er mute-knapp på telefonen, så kundene slipper å høre på hosting og harking. :P

God bedring :) 

--

AN lurer jeg på om jeg skal orke å dusje før jeg drar til frisøren, eller om jeg skal få vasket håret mitt der. Jeg har sovet med armene over hodet i natt, det straffer seg, og det kjennes ut som for mye pes å måtte vaske håret sjøl :P 

Deilig vårfølelse i dag da! Lurer på hvordan det er å kjøre? Det så bart ut på asfalten, men det betyr jo ikke nødvendigvis at det ikke er glatt :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Pippin&Symra skrev:

Synkronsvømming?

Ja, ser for meg at jeg har et skjult talent på den arenaen. :lol: 

Har sendt mail til studentinnebandylaget og hørt om jeg kan være med på et par treninger og se om jeg fremdeles syns det er gøy (har ikke spilt siden gymtimene på vgs, så det er jo en stund siden). Også vurderer jeg å kontakte Ås Frivilligsentral og høre om jeg kan gjøre noe fornuftig og givende for dem. Dessuten håper jeg universitetets mikrobryggeriforening begynner med åpne bryggekvelder igjen snart, så jeg kan dra på et par slike og forhåpentligvis lære litt mer om ølbrygging. Det er jo i det minste en start på veien mot en mer hobbyinnholdsrik fritid!

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

26 minutter siden, Wednesday skrev:

Høres ut som det er lurt å høre på han :hug: God bedring! 

 

Jeg sitter i matteforelesning og ser dobbelt. Urk. Det ER så upraktisk! Skulle ønske det funka med briller :( 

Litt upraktisk å måtte huske at 22 er 2 og 8888 er 88, jeg ser den.

Jeg sitter som så ofte og venter på en elev som ikke kom til avtale. Eller jeg pusler med litt andre ting imens jeg venter, men det hadde vært så greit med en beskjed om at h*n ikke kom. :getlost:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

God morgen!

Jeg er på hotell i noen dager. Så idag hadde jeg sen frokost. Og nå sløver jeg i senga igjen. 

Planen idag er å få lest endel pensum - "barn i risiko".

Så blir det en spasertur i 12-1230 tida for å få litt luft. Tenkte å prøve å finne et kjøpesenter her, kikke litt og spise lunsj der.

Ha en strålende tirsdag alle!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lot bilen stå i dag, og gikk til jobb. Begynte nemlig å prøve å skrape av den, og gav opp. Må være ca 1cm med is som dekker hele bilen. Det regna og var 4-5minus.

På morraturen i dag frøys jakka mi delvis til is. Helt sprøtt at det kan regne når det er minusgrader. Øverste laget av snøen hadde frosset også, så det var som å gå tur på en gigantisk Crème brûlée :D

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, *Kat84* skrev:

Min tur til å ha dustebikkje! 

Våknet 5 minutter på 6 av at mannen kommer løpende inn på soverommet. 

Stå opp stå opp stå opp! Han bæsjer på gulvet! 

Står opp og ser en bæsjesprut utover hele gangen. Da har det allerede kommet masse i stua og på kjøkkenet :getlost:

Og jeg?  Hadde fortsatt ikke vært på do, og der satt jeg på alle 4 og brakk meg samtidig som jeg skulle tørke opp. Heldige dustemann som skulle på jobb:bye:

 

Haha, sorry, men mannen din minner meg om xn min her. Han tok seriøst aldri ansvar, selv om bikkja sto med døren og pep og det hadde tatt xn 2 minutter å slippe hunden ut i hagen og inn igjen. Grunnen til at han ikke hjalp var for det var "MIN" hund og han skulle på jobb, så jeg fikk ta ansvar selv. Han dro den strikken litt for langt, så det er ingen hemmelighet at jeg slo opp med han fordi han var ekstremt egoistisk og selvsentrert. Selv om hunden er min så forventer man kanskje litt hjelp til nød...jeg gjorde veldig mye for han som jeg ikke trengte (lagde mat, vasket opp, vasket klær, vasket og ryddet leiligheten, var aldri utro slik han var med meg)....

Synd med sprutbæsjen, det er skikkelig kjipt!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, 2ne skrev:

Jeg pakker varer i NKKs nettbutikk :) 

Ahhhhh... kanskje jeg må bestille noe i NKKs nettbutikk da :D 

Det EEEER så deprimerende når man sitter på kontoret og sola dukker fram fra tåkehavet og man øyner litt lys... og så går persiennene ned... Så mye for moderne bygninger liksom... Takke meg til vinduer man selv kan åpne, og gardiner man selv kan trekke for og trekke fra sånn akkurat når det måtte passe :aww: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*
24 minutter siden, HeleneFS skrev:

Haha, sorry, men mannen din minner meg om xn min her. Han tok seriøst aldri ansvar, selv om bikkja sto med døren og pep og det hadde tatt xn 2 minutter å slippe hunden ut i hagen og inn igjen. Grunnen til at han ikke hjalp var for det var "MIN" hund og han skulle på jobb, så jeg fikk ta ansvar selv. Han dro den strikken litt for langt, så det er ingen hemmelighet at jeg slo opp med han fordi han var ekstremt egoistisk og selvsentrert. Selv om hunden er min så forventer man kanskje litt hjelp til nød...jeg gjorde veldig mye for han som jeg ikke trengte (lagde mat, vasket opp, vasket klær, vasket og ryddet leiligheten, var aldri utro slik han var med meg)....

Synd med sprutbæsjen, det er skikkelig kjipt!!!

Han exen din høres utrolig kjip ut! 
Problemet her var ikke at han ikke slapp ham ut. Han ringte og lurte på hvordan det gikk med ham, for han syntes så synd på ham. 
Meningen var at han skulle slippe ham ut for å tisse sånn at jeg kunne få sove littegrann lengre enn ellers. Men i det han åpner soveromsdøra og går inn i stua så hører han den der lyden som ikke trenger å beskrives noe videre.. 
Går ut på gangen igjen, og Sjef skynder seg inn i stua og bæsjer enda mer før mannfolket klarer å få tenkt seg om. 
Han ble så sjokkert at han ble satt ut. Og var stressa for om han kom for seint på jobb. 
Så han ba om unnskyldning for å stresse meg sånn om morgenen. Så jeg sa til ham at neste gang så legg i hvert fall et håndkle over sånn at det får trekke litt opp så blir det i hvert fall litt enklere å få det opp. 

Han hadde jo også den tankegangen at det er min hund og mitt ansvar. Det var helt til Sjef sjarmerte ham i senk. Nå sitter han å koser, tar ham med utenfor, trener på litt forskjellige øvelser, og liker ham faktisk ganske godt ;)

Så han er ikke håpløs. Han blir bare mer satt og "stresset" når det er noe galt med hundene enn hva han blir med ungene. Ungene klarer å i hvert fall å forklare hva som er galt som han sier. Og det er jo sant nok. 

 

Gulvet er nå vasket for andre gang. Og det er svinkaldt her inne fordi jeg har luftet ut i alle ender i et par timer for å være sikker på at lukta er helt borte. 
Nå er det på tide å hente opp middagen for dagen :)

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, SFX skrev:

 

Er det noen som har erfaring med noen av disse online dating-sidene? Jeg har kjent på at jeg er klar for å prøve, men jeg aner ikke hvor jeg starter. Ei venninne og jeg fabulerte om et system i utstillingskatalogen, hvor du har et symbol for fullcertet hund, et symbol for hund som står for championatet, et symbol for "single eier som svinger begge veier", et symbol for "mannlig eier som er streit", et symbol for "i et åpent forhold", et symbol for "ønsker uforpliktende moro", også videre. Er det en klubb som vil fremme det forslaget på neste RS i NKK?

Hahaha! Det hadde blitt litt av en katalog :lol: 

Ta med en for lykkelig gift og uinteressert også, bare fordi jeg har lyst til å krysse der litt uti juni :D 

Nettdating er ikke greia for sånne som meg. Synes det er preget av litt halveis ærlige folk, og mange som bare vil ha en fling.  Nå prøvde ikke jeg noe særlig da, og ekstremt kortvarig uten å betale noe som helst. Men kjenner jo andre som har vært innom også. 

Møtte riktignok kjærestemannen på nett, men det var på et vanlig nettforum. Antar man kan ha like flaks på datingsidene, men man har jo ikke samme mulighet til å se personen i kommunikasjon med andre som på andre arenaer,  som hundeutstillinger, åpne nettforum og på jobb f.eks.

 

2 timer siden, Siri skrev:

Hhahaa, jeg innså også at Fronpage muuuuligens var litt out of time :lol:. Jeg har laget mange sider i Frontpage opp gjennom årene, og har fortsatt noen liggende ute liksom, men noen ganger er det kanskje greit å modddernisere seg :lol: 

Frontpage fungerer helt ypperlig,  må bare legge inn litt Java, litt flash,  litt mer moderne html koder osv :aww: 

Joda, vet siden min er gammeldags og tungvindt kodet,  men den fungerer. Akkurat nå er den litt kaotisk fordi den er under oppdatering. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 minutter siden, Snøfrost skrev:

Frontpage fungerer helt ypperlig,  må bare legge inn litt Java, litt flash,  litt mer moderne html koder osv :aww: 

Joda, vet siden min er gammeldags og tungvindt kodet,  men den fungerer. Akkurat nå er den litt kaotisk fordi den er under oppdatering. 

Java og Flash er hatobjekter altså :lol:. Forresten - du vet at linken til websidene dine i signaturen din linker til denne tråden? :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Siri skrev:

Java og Flash er hatobjekter altså :lol:. Forresten - du vet at linken til websidene dine i signaturen din linker til denne tråden? :lol: 

Har ikke orket å fikse etter at sonen rotet det til :P

Skal fikse etterhvert... 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

39 minutter siden, Siri skrev:

Ahhhhh... kanskje jeg må bestille noe i NKKs nettbutikk da :D 

Det EEEER så deprimerende når man sitter på kontoret og sola dukker fram fra tåkehavet og man øyner litt lys... og så går persiennene ned... Så mye for moderne bygninger liksom... Takke meg til vinduer man selv kan åpne, og gardiner man selv kan trekke for og trekke fra sånn akkurat når det måtte passe :aww: 

Her har jeg vindu som ikke kan åpnes, med persienne som kan heves, men som ikke vil senkes lenger ned enn der den har kilt seg :aww: Litt irriterende det også. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest *Kat84*
1 minutt siden, Raksha skrev:

Tro om jeg rett og slett har fått influensa i bursdagsgave jeg. Fytt så vondt alt er. Tilogmed vondt å være tissetrengt :o:lol: 

Har du bursdag i dag? Gratulere med dagen :D 

Og god bedring :console:

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, *Kat84* skrev:

Har du bursdag i dag? Gratulere med dagen :D 

Og god bedring :console:

 

Yup. Takk :lol: Har avblåst den og prøver igjen en annen dag. :aww: 

Takk. Håper ikke det er influensa, for det er vel ganske langvarig. Jeg har ikke hatt influensa på det jeg kan huske. :o 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Siri skrev:

Nå ble jeg jo ikke nysgjerrig i det heletatt på hva det var du gikk på :lol: 

VG scam. :lol:  Satt på VG i halvsøvne, så merker ikke at jeg var blitt ført til pop up side/fake VG side. Ser lik ut som vg, positivt kommentarfelt og et tilbud som er for godt til å være sant. Så var det nesten gratis telefon til de første + prøving av en streamingtjeneste som man kunne avbestille innen en uke uten kostnad. Selvfølgelig kjøper man egentlig bare streamingtjenesten og risk for i tillegg å bli scammet. Tjenesten var enkel å avbestille, men den mnd kostnaden om man ikke hadde avbestilt var veldig høy (selvsagt ikke opplyst om), så antagelig her de tjener penger. 

Det har vært kjempemange oppslag om det i media de siste årene om at folk ikke må la seg lure av VG scam. Skjønner ærlig talt ikke hvordan det er mulig å være så kørka. Men interessant at jeg som normalt aldri går på sånne ting, generelt er skeptisk til tilbud fra ukjente aktører og alltid trippelsjekker sider før nettkjøp kunne gå på noe sånt :lol: 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
    • Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...