Gå til innhold
Hundesonen.no

Akkurat nå, Desember


Guest Belgerpia
 Share

Recommended Posts

  • Svar 4.1k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Herregud!  Dere vet den eksamenskarakteren jeg fikk, som var midlertidig? Vel, jeg har fått den endelige: Jeg fikk A!!!!!!!!!!!

Jeg må legge det ut her også Min lille Nora er mestvinnende berner sennenhund tispe i Norge i 2015

Oh, forresten så sendte jeg inn dette bildet av Nora og meg til konkurransen "Jakten på kjæledyret" for noen uker siden, og i forige uke fikk jeg telefon om at jeg hadde fått andreplassen og vunnet 1

Posted Images

21 minutter siden, rosinbolle skrev:

Si meg, ligger Flåklypa på Hadeland? 

Kjell Aukrust-museet er vel på Tynset, men det høres mistenkelig ut som Hadeland på dialekta. I hvertfall for mine trønderske ører.

Kjell Aukrust-senteret ligger på Alvdal. :) Men det fiktive Flåklypa er vel oppi Lom, ja.

 

Dessverre var det ene treet vårt alt for digert til at vi kunne ha det inne. Det var forsåvidt plass til det, selv om det var så svært og omfangsrikt at vi alle begynte å le da vi fikk det inn i stua. Men siden det var nesten bart på den ene siden ble det innmari sidetungt og vi klarte ikke å få det til å stå støtt i noen av juletreføttene våre. Så da ble det bare det ett juletre på oss i år også. Det andre gir fint bar til å ha på trappa, da. 

Men nå er altså juletreet pyntet og det begynner å nærme seg tid for vårt tradisjonsrike lille julaften-måltid. :) Ribbelukta ligger i huset og jeg skal begynne å lage baconsurrede dadler snart. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Elisabeth00 skrev:

Takk, håper det funker for deg å kutte det ut etterhvert. Problemer med søvnen er noe dritt, uansett om det er forbigående eller varig :)

Melatonin har jeg også fått mot innsovningsvansker, føler det har hjulpet noe i perioder, men ikke mer enn at det like gjerne kan være placebo. Nå hjelper det ikke i det hele tatt dessverre :(

Jeg har hatt innsovningsvansker og hypersomni hele livet, så er nok noe jeg kommer til å ha bestandig, men håper ikke insomnien blir kronisk. Har liksom "endelig" fått et fungerende liv mtp hypersomnien (siste 1.5 årene omtrent pga medisin), og det fungerer helt greit å bruke 1-2 timer på å få sove, så frustrerende med et nytt problem.

Takk, jeg sender deg nok en meldig etterhvert. :)

Her er det hypersomni med lang innsovning som er medfødt. Mamma fortalte at hun ikke syns det var noe slitsomt med baby hun, jeg sov jo fra 9-9 fra jeg var mini, og hun syns det var kos å synge/lese en evighet før jeg sovnet. Så fikk hun mine brødre som sov som normale babyer, skjønte plutselig hva alle snakket om :lol:

Takk :) Ja ikke sant, det å ikke få sove bare fordi er liksom derfor jeg føler jeg blir gal her :lol:

Prøver å tenke at folk bare er hyggelige, men rart hvor sårbar man blir når man ikke har fått sove... Nå har jeg fått sove 3 timer, og bare det hjalp godt altså. Ser igrun samme tendenser hos folk når det gjelder migrene også (folk med alle mulig plager kjenner seg sikkert igjen tipper jeg), får så utrolig mange tips og råd uten at jeg har spurt om det. Vet at rådene er velmenende, og har det alltid i bakhodet, men det blir likevel litt slitsomt og frustrerende til tider :lol: 

Er til å bli fullstendig tullerusk av... Jeg har en mor som er sånn, det som funker for henne eller søsteren til nabiens svogers tremenning nå funke på meg og... Ender jo med at jeg sier minst mulig for å unngå "maset ". Hun mener det jo godt selvsagt, men man blir lei, spesielt når man ikke har spurt etter råd. :hug: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, Mud skrev:

Stappmett. Spist restene av jegergryta med rensdyrkjøtt fra i går.  Det er fryktelig godt. 

 

Gubben lager jegergryte med reinsdyrkjøtt nå, gleder meg til middag!

 

Søster kom over å farget håret mitt, så nå er jeg julefin med nyklippet og nyfarget hår :ahappy: Ble mye mørkere enn hva jeg hadde tenkt, men er ikke krise. Har hatt den fargen på håret før, og jeg liker det forsåvidt. 

 

I kveld skal vi kose oss og se på Harry Potter, og andre kjekke ting på tv :) julete, ingefærøl, julekaker og snop står på planen etter middag :D 

Casper skal få seg en runde rundt blokkene også :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

Jeg har null julestemning og det gjør meg så trist. Hadde julestemning tidligere i år med masse snø og juleforbredelser i praksis, men julestemninga forsvant med snøen gitt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 minutter siden, Christine skrev:

Jeg har null julestemning og det gjør meg så trist. Hadde julestemning tidligere i år med masse snø og juleforbredelser i praksis, men julestemninga forsvant med snøen gitt. 

Her også... Treet er pyntet og julemusikken står på, men julestemningen lar vente på seg :|

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Home sweet home, handlet aaaalt for mye juletrepynt - halv pris på alle julevarer på nille, og vi har lite juletrepynt fra før. Og en nisse til meg og en til lillemor :lol: Og ny vannkoker, og mat, og godteri ( nytt og bedre/strammere liv er utsatt til over nyttår *fnis* ) og gudene veit hva vi har handla. Ble vel med noen julegaver og. Og akvarie da :D:D

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, rosinbolle skrev:

Si meg, ligger Flåklypa på Hadeland? 

Kjell Aukrust-museet er vel på Tynset, men det høres mistenkelig ut som Hadeland på dialekta. I hvertfall for mine trønderske ører.

Nei, det er nok Hedmark dialekt :) Som de andre sier så ligger ekte Flåklypa på Lom, men der prater de uforståelig :Laugh:

Spist nok graut og snop hos mamma! Fytti jeg er mett..... Traff på en laus irsk setter på vei hjem, fulgte etter den men den skvatt unna hele tiden..... Kjørte pent og pyntelig bak den så den ikke skulle bli kjørt på, og jaggu løp den ikke rett til eieren sin som var ganske urolig stakkars. Noen unger som hadde slept den ut, og hele selskapet var vel ute og leita. Godt det endte bra :) Eieren var super takknemlig!

Ser ikke ut som om vi lider noen nød med gaver iår heller, det er passe fullt under og rundt treet! Tuva inspiserer hver pakke nøye, så den bæreposen med gaver til dem ligger gjemt i boden enn så lenge :Laugh:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Deilig at alt er klart altså. Må dra over gulvene daglig siden hundene røyter (3 av 5), men da går det til gjengjeld fort, og vi slipper å få ufrivillige tøfler bare av å gå fra et rom til et annet :P

Her er julegrøten fortært, nok en familietradisjon :) Restene blir selvsagt til riskrem til i morgen. @Pixie Jeg tror jeg ville satset på en halv middagsporsjon grøt per hode, for det kommer jo krem i tillegg og saus oppå der igjen, og man er gjerne (altfor) mett etter middagen. Med mindre de er ekstremt glade i riskrem og lite glade i julemiddag :P  Her blir det ihvertfall alltid altfor mye riskrem. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 timer siden, HeleneFS skrev:

6 100,- for å fikse bilen...

Men dieselvarmer må man ha! *nekteråskraperutenklokken05ommorgenen*

Pøh, sånne fancy ting er bare for pyser.... :P Hilsen hun med 18 år gammel bil, som ikke har sånne ting montert. Bare lar bilen gå litt jeg, så fikser det seg :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Bananen skrev:

Heeei! :wave:

Hei Bananen! Long time no see! Og jeg tenker på deg hver gang Strider bruker sitt deilige "arvedekken", fremdeles med litt golden-pels for minnenes skyld!

Holdt på å tørne gærn av jobben idag, så vanvittig mye å gjøre og så kort tid å gjøre det på og så når det er feil i dataene man får levert, så ble det til nesten orbit her (enda jeg er ekstremt robust for jobb-stress..).  Men jeg har et råskinn av en dansk sjef, hun fikset opp (alle norske sjefer er på juleferie.. hun og, men hun hjelper alltid uansett om hun har fri eller ei) og sa at "Nå tar du juleferie Tonje, jeg vil ikke se deg mer på pc-en i julen!" En ordre jeg absolutt vil etterkomme et par dager ihvertfall.

Juletreet er oppe, Shy har plukket av kulene, vi har hengt dem opp igjen og Shy har tatt av dem igjen..jaja. Gubben har ordnet krumkaker og julemat til familieinnrykk 1.ste dag og 3dje dag. Det er noenlunde rent her, som det ihuga B-mennesket jeg er, har jeg levd ut B-siden min og startet rengjøring sånn 23-23:30 og holdt på til ett-halv to.. Fantastisk effektivt og jeg ble ikke så gal og sinna av det slik jeg pleier. Synd man ikke kan holde på slik utenfor ferier.. 

Gikk en deilig lang tur med biskene i dagslys idag, supert var det! Imorgen er det ingen planer - sove lenge, spille på PC-en, gå tur, leke med bisker, spise god mat, se på TV (det er en ny serie på Netflix, Jessica Jones, helt suveren!). Det skal bli en alle tiders dag! Ingen plikter eller mas eller noe!

 

 

 

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde svigerfar på besøk jeg, han så ut som sitt gode gamle jeg :wub: (om noen ikke har skjønt det, så er jeg veldig glad i svigerfar). Fikk prata litt med han, lovet å skrive ut skjemaene og eventuelt hjelpe å fylle ut med tanke på hjemmehjelp/sykepleie, og hadde en liten snill alvorsprat om Tass med han. Så snakket vi om morgendagen og vi er enige om at vi nekter stress. :aww: Jeg orker ikke, har for mye kjipe minner fra jul som lita, både stress og alkohol. Her er det ingen som drikker alkohol på julaften, og de som stresser kan holde seg langt unna meg. Jeg ordner det jeg orker av rydding og pynting i kveld, kan ta sen kveld, kan jage gubben opp med barnet og sende henne til tanten om jeg ikke står opp før han må ut. Og så skal jeg KUN lage mat, og kose med lillemor, se tegnefilmer og tre nøtter til askepott osv. :ahappy: Endelig! For første gang i mitt liv får jeg jul litt mer på mine premisser. :ahappy:

 

  • Like 21
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Ingvild skrev:

Kjell Aukrust-senteret ligger på Alvdal. :) Men det fiktive Flåklypa er vel oppi Lom, ja.

Alvdal var det, ja! Det er på vei sørover, det også :D

1 time siden, Stine skrev:

Nei, det er nok Hedmark dialekt :) Som de andre sier så ligger ekte Flåklypa på Lom, men der prater de uforståelig :Laugh:

Men det høres jo omtrent ut som slik som faren til samboern snakker, og han er jo hadelending så det holder! ;) itte,  je, tel og tjukke l'er, også det tonefallet da. Men du har vel rett, mitt øre er litt utrent. Samboern høres mer ut som en generell østlending ispedd litt ufrivillig trønderdialekt, han, så der nytter det ikke å sammenligne iallefall :P 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, rosinbolle skrev:

Alvdal var det, ja! Det er på vei sørover, det også :D

Men det høres jo omtrent ut som slik som faren til samboern snakker, og han er jo hadelending så det holder! ;) itte,  je, tel og tjukke l'er, også det tonefallet da. Men du har vel rett, mitt øre er litt utrent. Samboern høres mer ut som en generell østlending ispedd litt ufrivillig trønderdialekt, han, så der nytter det ikke å sammenligne iallefall :P 

Standardtilnærmingen på Hadeland er pensum i sosiolingvistikk. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Eplefe skrev:

Standardtilnærmingen på Hadeland er pensum i sosiolingvistikk. 

Kult! Du skulle studert mannen min og kompisene hans da :) De høres veldig annerledes ut enn foreldregenerasjonen! Spesielt svigerfar har en skikkelig bred, koselig dialekt som skriker Nora, Nyt Norge eller Nøkkelhullmerke-reklame. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 minutter siden, Raksha skrev:

Hadde svigerfar på besøk jeg, han så ut som sitt gode gamle jeg :wub: (om noen ikke har skjønt det, så er jeg veldig glad i svigerfar). Fikk prata litt med han, lovet å skrive ut skjemaene og eventuelt hjelpe å fylle ut med tanke på hjemmehjelp/sykepleie, og hadde en liten snill alvorsprat om Tass med han. Så snakket vi om morgendagen og vi er enige om at vi nekter stress. :aww: Jeg orker ikke, har for mye kjipe minner fra jul som lita, både stress og alkohol. Her er det ingen som drikker alkohol på julaften, og de som stresser kan holde seg langt unna meg. Jeg ordner det jeg orker av rydding og pynting i kveld, kan ta sen kveld, kan jage gubben opp med barnet og sende henne til tanten om jeg ikke står opp før han må ut. Og så skal jeg KUN lage mat, og kose med lillemor, se tegnefilmer og tre nøtter til askepott osv. :ahappy: Endelig! For første gang i mitt liv får jeg jul litt mer på mine premisser. :ahappy:

 

Så fint å høre :ahappy: 

 

Jeg er kjempe imponert over Casper, han har vært svært grei med juletreet :D snuser på det og er nysgjerrig, men tar ikke ned noe. Eller nå lyger jeg litt, for han klarte ikke helt å du seg :lol: han stjal en candy cane :lol: av en eller annen grunn så ELSKER han peppermynte :P  han knasket og tygget så fornøyd på candy canen, fikk spist en halv før jeg oppdaget det. 

Reste  av treet har fått være i fred, og alle candy canene er flyttet lengre opp på treet :P 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...