Gå til innhold
Hundesonen.no

Erfaring med Havanaise?


Nella
 Share

Recommended Posts

Søsteren min og familien vurderer hund. De har sett på havanaise med tanke på at datteren har allergi. Noen som har erfaring med rasen som kan fortelle litt om den? Er det trygge gode familiehunder og hvordan er lydnivået? Tar gjerne i mot tips om seriøse oppdrettere. Om det er i nærheten av vestfold, så er det et pluss. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anbefaler deg å gå inn på hjemmesida til norsk bichon havanais klubb. Der står det en liste over oppdrettere som følger krav om øyelysning og sjekk av patellaluksasjon, og ellers avler på friske hunder.

Når datteren har allergi så burde de bruke tid på å finne ut om hun reagerer på havanaisen. Den sides å være allergivennlig og en del allergikere har god erfaring med rasen, men en del reagerer også dessverre. Svigermoren og svigerinnen min reagerer kraftig på havanaisen vår, og jeg kan selv reagerer på valpepelsen.

De fleste havanaiser fungerer godt i småbarnsfamilier så lenge barnet blir fortalt hvordan en valp skal håndteres og respekterer når valpen trenger ro og hvile. Jeg fikk min som omplasseringshund 1.5 år gammel. Da var hun ikke vant til barn, men ble fort venn med lillebroren min på 9 år. Andre barn er hun skeptisk til, og jeg lar henne aldri være alene med lillebroren min i tilfelle han ikke klarer å lese signalene hennes på at hun feks vil være i fred.

Når det gjelder lyd så er det en del havanaiser som varsler dersom det feks ringer på døren. Dersom en setter grenser fra første stund så kan dette i stor grad unngås. Min forrige var ingen varsler, heller ikke den jeg har nå selv om hun var det der hun bodde før. Det er også viktig med sosialisering med voksne trygge hunder i forskjellige størrelser for å unngå redsel for større hunder. Min er livredd andre hunder, spesielt store, og blir nok sett på som en "gneldrebikkje" av de vi møter. 

Jeg anbefaler søsteren din å melde seg inn i gruppen "bichon havanais i Norge" på Facebook. Det er en veldig aktiv gruppe der hun kan spørre om alt hun lurer på og se mange flotte bilder av hundene :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for et fint og utfyllende svar. :) Jeg videresender det til henne. Kan nok være lurt som du sier at datteren møter hunder av den rasen for å se. Når det gjelder varsling, så sa hun at det var ikke noe problem med litt lyd når det ringer på. Tror det er mer bjeffing i tide og utide hun er litt redd for. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rasen har eksplodert i populæritet på kort tid, mye useriøse oppdrettere med liten kunnskap, vær obs på dem. Generelt er det jo myke hunder, mitt inntrykk generelt er at Frisé er mer "terrier" enn denne, altså tøffere. Lyd må man tåle med rasen, med hunder forøvrig generelt, men dette er en varsler og det skal de og få lov til altså. Mitt inntrykk er dog at det ikke er de mest bråkete. Vær obs på voldsomme mengder pelsstell, hårlaget varierer og dermed hvor mye de må stelles, men generelt krever denne typen pels (hår) mest av alle typer og mer enn krøllpels. Også fryser de veldig lett da de ikke har underull, men dette gjelder jo alle de allergivennlige. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har de vurdert puddel? De finnes jo i alle størrelser, snille og greie familiehunder med masse humor, miljøsterke, ikke typiske gneldrehunder og røyter ikke. Med allergi ville jeg uansett besøkt hjem med de rasene de vurderer. Dra på besøk til diverse oppdrettere av rasen flere ganger for å teste allergien. har inntrykk av at havanaise er mykere enn puddel i gemytt og at de har mere krevende pelsstell pga den myke pelsen som floker seg.

Sent fra min SM-G900F via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Så nydelig han er, dette hjalp IKKE på valpefeberen! Det er noe med de sorte kelpiene…🥹 
    • Så fine bilder 😍 Hun ser flott ut! 
    • Da er han kommet i hus ☺️  Vickulas E’Ra, fra E-kullet som hadde Egypt som tema. Ra er da solguden. Til daglig går han derimot under navnet Tempo.  Han skal bli en liten potet og brukes til agility, rally lydighet og spor. Det blir også litt utstilling tenker jeg ☺️   Vi hentet han i Sverige på mandag og tok en overnatting på Geilo på vei hjem. Han var veldig flink i bilen, sov masse ☺️ På alle pausene våre møtte han alt vi traff av miljøer og folk som om han hadde sett alt før. I går var vi hjemme hjemme.    Første uhell inne var i dag tidlig. Jeg brukte nok litt for lang tid på å kle på meg og lot han stå på gulvet å vente. Hadde ett til uhell senere på dagen også. Han har til nå hatt overraskende god blærekapasitet og tisser stort sett kun etter å ha sovet. Men senere på dagen tisset han inne etter å ha lekt.    I dag hadde vi dagens første biltur i bilbur i bagasjerommet. Det ble konsert. Roet seg i det vi kom frem, så vi fikk avsluttet på godt vis. Kjørte så videre til mine foreldre, og på vei hjem derfra var han mer rolig. Så det kommer seg vel etterhvert.    En ting jeg skal fokusere mer på med denne hunden er ro ute. Så i dag har vi både sittet i ro utenfor her i nabolaget og vært på kafé hvor han satt rolig under stolen og på et tidspunkt sov ☺️
    • Nå har ikke jeg hatt tisper, men personlig er jeg skeptisk til å få tispe, jeg trives veldig godt med hannhund. Så det er nok smak og behag (for noen, andre spiller det ingen rolle for).
    • Gratulerer 😁 Gøy med enda en kelpievalp her 😍 Haha, uff, kanskje slemt å le 😂🙈 Hvorfor skal du aldri ha hannhund igjen? Hilsen hun som har hannhund for første gang og blir skremt her 😱 Åå ☺️ Litt godt å høre for oss som sitter her med de minste rakkerne. Jeg tenker det ofte faktisk, at det er bare nå han er så liten og snart faller den søte fleece pelsen av og han blir stor. Så man må prøve å nyte det og, selv om det er mye strev 😂
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...