Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva har du gjort sammen med hunden din i dag?


Tonje
 Share

Recommended Posts

En 20 minutter runde løse på jordet/beitet/skogen før touren på tv og 1 time løse langs grusveien som går fra huset her etterpå. Så blir det en lufterunde oppi beitet/skogen her før vi legger oss.

Nora har også fått seg et bad igjen. 4-5 dager siden sist, vi jobber med å få opp pels til letohallen om 2 uker :P

Snapchat-2941147448476349489.thumb.jpg.d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 1.3k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Idag har Aska og jeg blitt heisa ned med tau fra helikopter, satt av på fjellet, og så heisa opp igjen! Litt av en opplevelse!! Jeg var litt nervøs da det ble min tur. Tenk om Aska skulle få panikk..

Vi har gått sesongens første blodsporprøve. 1. premie og 2. plass (av 19 startende)

Idag dro vi til Valnesfjorden på skitur. Hadde en helt fantastisk tur i - 20. Aska var i tillegg en eksemplarisk trekkhund idag. Hun er en stor schæfer, og når hun virkelig tar i så merkes det! Er så

Posted Images

I formiddag busset vi til et populært turområde og gikk ca 1,5 t på ski. Det var ikke helt vellykket - jeg blir litt stresset når løypene er SÅ fulle av folk. Men pga betydelig snøskredfare måtte de opprinnelige planene endres, så da ble det sånn. Mona var egentlig veldig flink, men på slutten merket jeg at hun også var sliten av å bevege seg i sånn trengsel. 

I ettermiddag trasket vi bort til foreldrene mine (ca 30 min), og der tok hun den viktige jobben som vaffelsteking-overoppsyn :D

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nesten to timer med tur og masse tøysetrening med Blaze. Jeg lo så mye av han noen ganger at til og med Felix ville leke, DET skjer ikke ofte. Blaze var full av krutt og var helt tullball, kjempeartig å trene med han når han er så på. 

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tredje svaret mitt i tråden. I'm on a roll :P

I dag har Grim vært med på jobb (dyrebutikk). :ahappy: Vi tok morgenturen bort til bussen, og møtte tre rådyr på veien. Tok ca 20 min. Etter jobb gikk vi 40 min før vi tok bussen hjem. Mer får han ikke i dag. :P 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pepper har hatt overnatting vi bestekompisen sin Kompis som er en beagle, også gikk vi på tur i kveld. Gikk på Totlandsfjellet sammen med eieren til Kompis.

Pepper fikk løpe løs hele turen, så han har virkelig fått kjørt seg.

Gikk i 1,5 time ?

Sent fra min SM-G920F via Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Startet dagen med tissetur også rett til vet med fot som hadde hovnet opp over natten.

35-40 min tusletur med innlagt godbitsøk. En kort runde vi vanligvis bruker 20-25 min på.

Deretter  avgårde på dyrebutikken for å kjøpe inn tyggebein / bestikkelser :P

2 små tisseturer  i nabolaget I løpet av ettermiddag /kvelden. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tidi fikk i dag 1,5 times tur i skogen med @Snoffe og Casper :ahappy:

img 24228045812_7c81926e1a_n.jpg

 

Blondie ble hjemme for en rolig dag igjen. I går var hun med på 1 times tur i nabolaget, bånd tur, hvor hun fikk være litt løs etter ca halvparten av turen. Da var hun i storform og løp rundt og lekte hjemme i leiligheten etterpå. Men i dag er hun litt stiv igjen.

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Æsj, har vært sjuk et par dager. Positive er at hundene har sluppet å være alene hjemme, det negative er jo at det ikke blir så mye aktivtet da. I dag har de fått avbrekkt dentastix stappa inn i en kong hver, også har de vært ute i hagen å lufta seg litt. Yoshi synes det er digg med late dager, Jatzy der i mot, kommer stadig fykende med en eller annen leke. Vi gjorde i grunn akkuratt det samme i går, kjenner formen er pån vei tilbake, i morgen blir det tur igjen :)

Ute i hagen, i går..

10639519_10153682116015091_1098521990916

 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 tisseturer med litt herjing i hagen frem til kl. 13, med spising, soving og litt leking innimellom. Så gikk vi ned for å møte gubben på jobb, tok 50 min men valpen satt inni jakka deler av turen for å varme seg. 10 min venting innendørs med trening på ro på ukjent sted samt sitte og vente mens folk gikk til og fra. Valp i bil og avgårde til hundefrisør for kloklipp, trener på å sitte i bur i baksetet alene. 10 min trening på å vente i buret mens jeg handla hundemat, så hjem. Tissetur og leking i hagen, spise og så sove. Regner med han er ute i et par timer nå etter frisørbesøk og biltur :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 timer siden, Stine skrev:

Foreløpig har Tuva og Trym liggi i senga siden klokken 22.30 igår til 15.30 idag :P

Alle 3 fikk en båndtur på 1.5 t i snøføyka, Vigdis med kløven på :) Hun har også vært med C på jobb idsg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Idag har vi trent miljøsøk på havna. Aska jobba supert. Søket bra og selvstendig samtidig som hun var veldig styrbar. Hadde tre ukjente figuranter og melding med løsbitt. 

Den første var jeg heldig med timingen på, jeg hadde akkurat ropt henne til meg fordi det kom en bil. Så sendte jeg henne rett ut, og hun løp veldig fint rett frem akkurat der jeg ville ha henne, og så var jeg så heldig at det viste seg at det var akkurat inntil veggen der hun fikk ferten av figuranten som satt under/inni noe tak-greier. 

Neste figurant var veldig interessant. Jeg visste jo ikke hvor figuranten var, men ved noen terminalbygg ser jeg hun har noe. Det går an å krype under de, og jeg hadde allerede sendt henne under samme type litt tidligere. Men hun ser ut som hun vil hoppe opp på terminalen. Jeg kan se at det ikke er noen der, og tenker at her er det hvertfal noe, så ferten må komme fra under bygningen. Men hun vil ikke under, og prøver å hoppe opp, men det er for høyt og hun klarer ikke hoppet. Jeg prøver å sende henne under neste, og da begynner hun bare å hyle i protest, hun vil hoppe opp. Aska er til opplysning ikke en hund med lyd til vanlig, så at hun hyler er sjeldent. Jeg beveger meg heller litt bortover, for ferten kan gå alle veier på et sånt sted. Like ved sto det en container som jeg ser har døra åpen mot terminalbygget. Inni der finner hun figuranten. Ferten har gått ut av containeren og slått rett opp i veggen mot terminalbygget. 

Neste og siste figurant finner hun raskt og selvstendig under samme type bygg på motsatt side. 

Bra trening!

Nå ligger hun i senga si (faktisk, men ikke frivillig da) og syter fordi hun mener hun skal ha mat. Jeg har glemt å ta opp ny vom så jeg har gitt henne et egg og litt tørrforsnacks istedenfor, men hun er visst ikke helt fornøyd. Hun har spist v&h to (!) ganger tidligere idag allerede, så jeg synes hun har spist nok. Hun har utrykket sin matmangel ved å skrape på meg med labbene, klatre på meg (!) mens jeg sitter ved bordet, og snute på meg som en sel (triks hun kan...) Nå gikk hun og la seg i sofaen, gitt opp. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trening i hallen på formiddagen i går med vims og tøys med varga etterfulgt av en 30-40 min båndtur før vi dro hjem. Avsluttet dagen med seletur på en drøy time. 

I dag, 40 min sykkeltur med begge og feltsøk med Vims :) Kanskje et lite spor på varga om jeg ikke har fryst ihjel enda når vi er kommet så lang.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mannen har hatt Obelix med seg på joggetur, så jeg har ikke gjort så mye annet enn å legge et blodspor på ca 300 meter :) Siden det er snø så lurer jeg nesten på om jeg bare skal gå det i kveld etter jobb så det ikke blir så forferdelig vanskelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
    • Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...