Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva ønsker du i valpepakken?


Belgerdama
 Share

Recommended Posts

jeg MÅ ikke ha valpepakke. Men jeg ønsker meg fôr for de første dagene (kjekt om man skal over på et annet fôr senere).

Blir veldig glad for alt annet

Da vi hadde valpekull sendte vi med

valpepakke fra fôrleverandøren

halsbånd og bånd evt sele

leke

teppe

hefte med info om rasen og bilder av kullet og valpen

Noen fikk valpebok (Åsa Ahlbom)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Basis er vel teppe med lukt fra mor, litt mat og et enkelt halsbånd/kobbel? Vi fikk også med en enkel leke og en børste, børsten var veldig fin å få med for oss som ikke har erfaring med den typen pels. Leken har ikke blitt brukt så mye, hadde kanskje vært annerledes om den også hadde hatt lukt fra søsken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mat + teppe og/eller leke med kjente lukter.

Som fersk valpekjøper syns jeg det var veldig fint å få med et hefte med informasjon om rasen, grunnleggende oppdragelse og andre tips/råd fra oppdretter. Det var også bilder av foreldre + valpen fra den var nyfødt til 8 uker gammel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå blir min neste valp den første "ordentlige" valpen jeg kjøper, sånn ifht valg av rase, oppdretter, registrert osv. Så jeg er jo litt newb da. :P Men jeg syns det hadde vært veldig koselig med et lite hefte med div info om valpen/slekta/valpetiden, kanskje litt bilder? Trenger ikke være noe annet enn printa ut på et ark og puttet i en perm liksom. Lenge siden jeg har hatt valp så litt basic skriv om, dette skjer mest sannsynlig, men ikke fortvil det går over med alderen/vist du er konsekvent med slik og sånn. :lol:
Prøvepose med div godbiter/ev tyggeben, så man kan teste hva valpen liker f.eks. Liten sekk med fôret valpen er vant med, eventuelt en beskjed om hvilket fôr den er vant med.
Halsbånd/sele/bånd er jo alltid koselig, bare det å kunne låne en sele i starten er jo greit iom de vokser så fort, men jeg hadde nok allerede vært på shoppingspree å handlet dette allerede. :lol:

Skal man legge litt penger i valpepakken så er jo en bok om oppdragelse eller rasen fint å ha med.


Sånn alt i alt så forventer jeg jo egentlig ikke mer enn valpen, reg papirene og vet attest. :) Alt utover det er bare en bonus.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bilder av valpen fra den var født til den blir levert, det ønsker jeg meg. Og også bilder av foreldre og slekta bakover om det er tilgjengelig. Ikke nødvendigvis ekte bilder, men print/utskrift.

Ut over det har jeg ikke behov for valpepakke. Jeg er kanskje for "dreven". Har det meste av alt hjemme. Men, hadde det vært første valpen min, så tror jeg nok jeg ville harr følgende:

En liten mappe med bilder av valpen og foreldre.
Et lite halsbånd og lenke som jeg kan bruke ved henting, vel vitende om at jeg ville nok fort ha kjøpt mitt eget - det tror jeg gjelder de fleste.
Litt hundemat som valpen er vant med å spise.
Et hefte med info om valper generelt.
Kanskje en matskål.
Et id-skilt med mitt telefonnummer på og hundens navn.
Bæsjeposer - det får man aldri nok av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmmm, da vi kjøpte valp sist fikk vi med endel fôr (det de brukte til valpene), info om rasen og raseklubbens valpehefte, egenskrevet info fra oppdretter om hva de har gjort med valpene fra fødsel og fram til levering + tips om hva man bør gjøre og ikke gjøre med valpen, anetavle, vektskjema fra fødsel til levering (også med datoer for kloklipp og ormekurer), veterinærattest, matskåler og div småting fra oppdretters forleverandør og så var det sikkert noen andre småting. Leke og teppe hadde jeg levert hos oppdretter to uker før, så det tok jeg med meg igjen.

Ideelt sett kunne jeg tenkt meg; fôr, infoskriv, anetavle, vektskjema, en teppebit og en leke. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syns det er veldig koselig med litt stæsj i valpepakka :)

Da jeg kjøpte retrieveren min fikk jeg halsbånd, kobbel, hundemat, teppe med lukt, en leke, perm med bilder, raseinfo, en cd med valpebilder og retrieverhåndboka.

Med malamutene har jeg fått halsbånd, kobbel, perm med info, papirer, hundemat og valpebilder.

Syns dette har vært koselige valpepakker å få :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi får royal canin sin valpepakke. Tror ikke det er så mye. Litt for kanskje? Noen som vet hva den inneholder? Tror ikke vi får med noe annet en infoperm og bilder i tillegg. Men nå har vi handla det meste

Sent fra min GT-I9300 via Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg trenger ingen ting/syns noe er et must i en valpepakke egentlig, men hadde satt stor pris på retrieverkobbel og/eller fløyte og dummy (veldig rasespesifikt det altså :P ), ting jeg aldri får for mye av. Leker og litt fôr er også kjekt. Da vi var mer ferske valpekjøpere ble vi veldig glad for ei god bok om valpeoppdragelse (vi fikk fra valp til voksen av Åsa Ahlbom da vi kjøpte Decoy + retrieverhåndboka).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10700522_10152779638830256_1047625681153

Bare at nå har jeg byttet ut Dr.Clauders med Royal Canin (forrige var Pro Plan, men siden de har byttet ut litt ingredienser har vi gått over til noe annet.) også får de med seg 2 valpeseler itillegg til halsbånd&bånd, også en utfyllende valpeperm med tips og råd med alt fra sosialisering, pelstell, om rasen, renslighetstrening, hjemme alenetrening osv.

  • Like 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fikk med et "mamma-teppe" som bikkja dreit ut første kvelden :lol: hahaha. I tillegg til mat vi måtte kaste fordi hun var så dårlig i magen at hun måtte gå på et annet for i noen dager og vi deretter bytta ut til et for i samme serien. Good times. Pluss papirene og sånn.

I ettertid synes jeg det mest anvendelige hadde vært info om slekta, bilder av valpen fra valpetida (gjerne på en USB-stick da, hvem vil ha dårlig printa bilder på et A4-ark :lol: ) og kanskje en bok. Det er sånt du har enda etter 8 år. Alt annet nips naps og leker og utstyr blir ødelagt i løpet av kort (eller om man er heldig, litt lengre) tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt annet nips naps og leker og utstyr blir ødelagt i løpet av kort (eller om man er heldig, litt lengre) tid.

Det minte meg på at jeg fortsatt har den teppebiten Willy fikk med seg fra valpekassen sin - den er snart 7,5 år gammel :). En grønn liten fleecebit :wub:. Og den leken Yasmine fikk med seg fra Tsjekkia da jeg hentet henne, lever i beste velgående (vel - den bor visst i bilburet hennes da, så den har det trygt og godt :)).

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det minte meg på at jeg fortsatt har den teppebiten Willy fikk med seg fra valpekassen sin - den er snart 7,5 år gammel :). En grønn liten fleecebit :wub:. Og den leken Yasmine fikk med seg fra Tsjekkia da jeg hentet henne, lever i beste velgående (vel - den bor visst i bilburet hennes da, så den har det trygt og godt :)).

Valpen min var så sykt glad hun kom seg vekk fra mor si trur jeg, så hun gikk ens ærend på den teppe-biten og dreit den ned med diare før hun senere spydde på den delen jeg omtenksomt og kjærlig klippet av så hun skulle ha et minne fra valpetiden sin. Nope nope nope sa bikkja mi.

Med en retriever faller det seg slik at leker blir båret på. Rundt og kring, ut, inn, ut, inn, så ligger de plutselig ute på verandaen... Så kommer plutselig snøen. Plutselig har leken ligget under 100kilo snø hele vintern... Eller i gjørme.

Og er det ikke en tøyleke, men i gummi, så kan den tygges i stykker. Hun er på sin 35 kong, eller noe sånn :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...