Gå til innhold
Hundesonen.no

Kake - Pavlova


MonicaT
 Share

Recommended Posts

Hjemmelaget Pavlova er ikke best, fire forsøk og alle blir rare på en eller annen måte! Nei takke meg til pose så får jeg heller bruke den fancy kenwooden til andre kaker :P

Wæh!! Men why? Jeg får lyst til å be deg komme hit så jeg kan vise deg. Haha. Skjønner ikke!

Viktig med romtempererte egg. Kan det være noe du har glemt?

:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@Maria Funka fint uten romtempererte egg her. Hvorfor er det viktig?

@AnetteN funker pose, så bruk pose. :)

Brukte forøvrig oppskriften i frutimian sin matblogg, får ikke inn link, men pynta bare med blåbær og jordbær

Jeg synes alltid det blir bedre med romtempererte egg. Men jeg veit ikke altså. Bare synes det er fascinerende at jeg synes pavlova er superenkelt mens andre ikke får det til. Lurer på hvorfor. Mest fordi jeg er litt over gjennomsnittet kakeinteressert. Jeg nekter å tro at Annette er sykt dårlig til å lage mat sånn ellers, så jeg blir nesten sur på hennes vegne fordi det ikke går. Haha.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Wæh!! Men why? Jeg får lyst til å be deg komme hit så jeg kan vise deg. Haha. Skjønner ikke!

Viktig med romtempererte egg. Kan det være noe du har glemt?

:P

Jeg synes alltid det blir bedre med romtempererte egg. Men jeg veit ikke altså. Bare synes det er fascinerende at jeg synes pavlova er superenkelt mens andre ikke får det til. Lurer på hvorfor. Mest fordi jeg er litt over gjennomsnittet kakeinteressert. Jeg nekter å tro at Annette er sykt dårlig til å lage mat sånn ellers, så jeg blir nesten sur på hennes vegne fordi det ikke går. Haha.

Du kan tro jeg har bannet selv :lol: jeg tror det blir for lite eggehvite og sukker i bunn så kenwooden ikke får blandet det ordentlig :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan tro jeg har bannet selv :lol: jeg tror det blir for lite eggehvite og sukker i bunn så kenwooden ikke får blandet det ordentlig :P

Gammel kenwood? Min gamle funker dårlig på sånt, blir alltid litt hvite og sukker igjen på bunnen som ikke blir blandet
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må bare slenge inn denne lenken siden den forklarer hvorfor jeg personlig er skeptisk til at man venner seg til å bruke pose og ferdigmat - selv om det smaker godt.

http://m.db.no/2012/03/04/nyheter/innenriks/mat/innholdsbedrag/grandiosa/20525916/?www=1

:) Men nok om det fra meg. Lykke til med kaka!

Jeg fikk bare lyst til å støtte deg i dette. Jeg tror at vi snart kommer til å oppleve at folk våkner når det gjelder all den dritten vi blir lurt til å ha i oss. Og hvis folk ikke lenger vil kjøpe skadelig juksemat så slutter jo produsentene å lage det også. Jeg kunne ønske at alle oppdaget hvor lett det er å lage mat fra bunnen, og hvor mye bedre og billigere maten blir! Sånn, nok preking for i dag. :P

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

 

Du kan tro jeg har bannet selv :lol: jeg tror det blir for lite eggehvite og sukker i bunn så kenwooden ikke får blandet det ordentlig :P 

Gammel kenwood? Min gamle funker dårlig på sånt, blir alltid litt hvite og sukker igjen på bunnen som ikke blir blandet

Dere vet at dere kan justere hvor dypt pisken skal vispe? :P

Og så for å få god marengs, må bollen være helt ren og tørr, og så må den piske lenge nok..

Generelt når man baker skal også mel kun piskes lett inn eller vendes inn, for ellers blir kaka seig ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere vet at dere kan justere hvor dypt pisken skal vispe? :P

Og så for å få god marengs, må bollen være helt ren og tørr, og så må den piske lenge nok..

Generelt når man baker skal også mel kun piskes lett inn eller vendes inn, for ellers blir kaka seig ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kan man? På 40 år gammel kenwood?

Har en annen maskin jeg bruker, ble perfekt der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere vet at dere kan justere hvor dypt pisken skal vispe? :P

Og så for å få god marengs, må bollen være helt ren og tørr, og så må den piske lenge nok..

Generelt når man baker skal også mel kun piskes lett inn eller vendes inn, for ellers blir kaka seig ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kan man? :P min er også ganske ny og jeg irriterer meg over at den ikke går helt ned!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan man? På 40 år gammel kenwood?

Har en annen maskin jeg bruker, ble perfekt der.

Ja, det vil jeg tro.. Finn frem verktøyet som var med og fiks ;) evt Google og la bonden fikse :P

Kan man? :P min er også ganske ny og jeg irriterer meg over at den ikke går helt ned!

Ja...

Folk burde lese bruksanvisningen :aww::lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, det vil jeg tro.. Finn frem verktøyet som var med og fiks ;) evt Google og la bonden fikse :P

Ja...

Folk burde lese bruksanvisningen :aww::lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hah! Du tror jeg har verktøyet eller bruksanvisning? :lol: Næh den får bare være. Har en annen som fikser marengs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hah! Du tror jeg har verktøyet eller bruksanvisning? :lol: Næh den får bare være. Har en annen som fikser marengs. 

Google og finn deg en skiftnøkkel, så fikser du det ;)

Og mens kan du spørre bonden om han vet likheten mellom en alvdøl og skiftnøkkel? (Begge er store i kjeften og ubrukelig) :lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Google og finn deg en skiftnøkkel, så fikser du det ;)

Og mens kan du spørre bonden om han vet likheten mellom en alvdøl og skiftnøkkel? (Begge er store i kjeften og ubrukelig) :lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Eeeeller bare bruke den nyere maskinen som funker :D
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Jeg klipper min selv. Har kjøpt en billig klippemaskin på Biltema som fungerer helt supert, med flere ulike innstillinger for pelslengde. Klipper henne 3 mm på kroppen og 6mm på hale og ører. Når hun skal klippes tar jeg frem en slikkematte med leverpostei som hun koser seg med mens jeg klipper. Gjør dette ca. 5 minutter om dagen, så det tar en stund før hun er helt nedklippet, men hun slipper det stresset hos frisøren i hvert fall, og hun rekker ikke å bli lei ettersom det er såpass korte økter.
    • Sommeren nærmer seg (håper jeg), og jeg har begynt å tenke på om jeg skal klippe ned hunden i år også (som tidligere somre), eller ikke: Han blir så fin med kort lettstelt pels, Han takler varmen så mye bedre, han tørker fortere etter han har badet osv. Men; Han liker absolutt ikke denne timen det tar å klippe han ned. Hundefrisøren sier han er grei, oppfører seg bra. Men pistrer og piper. Og jeg må dra han inn "med makt". Og da blir jeg litt sånn; "Er det verd det? Skal han få slippe klippingen?" Skal / Skal ikke 
    • Haha ja, så sant man har fryser på forhånd. 😂 Jeg kjøpte meg fryser ene og alene mtp råfôr når jeg kjøpte leilighet. Blir billigere i lengden uansett. 😁
    • Jeg «har» også en hund som er usikker på fremmede mennesker og dyr (hun måtte bli igjen hos foreldrene mine da jeg flyttet, men jeg tok meg av treningen av henne). Hun har alltid vært tilbaketrukken og skeptisk, helt siden hun var valp. Så har iallfall et par ord å meddele. Det er en sterk genetisk komponent til dette, og ulldotten min kommer nok aldri til å bli den sosiale hunden som oppsøker andre. Uavhengig av om vi hadde vært enda bedre på å sosialisere henne i oppveksten, ville nok det genetiske utgangspunktet hennes uansett begrenset hvor komfortabel hun ville vært med fremmede.  Erfaringsmessig så tror jeg at det beste man kan gjøre i en slik situasjon er først og fremst å eksponere valpen for positive opplevelser med andre, under kontrollerte forhold. Kanskje har du venner eller familie som kan hjelpe til med treningen, og la alt foregå på valpens premisser.  Vel så viktig tror jeg det er å lære valpen at den IKKE trenger å forholde seg til andre hvis ikke den ønsker det. Nå vet ikke jeg om dere sliter med f.eks. passering av andre folk eller hunder pga. skepsisen, men det gjorde iallfall vi. Kinderegg-metoden kan være veldig effektiv for å få valpen til å ta kontakt med deg når andre mennesker/hunder kommer til syne, men også for å skape positive assosiasjoner til å møte på andre på tur.    EDIT: Sånn ang. selve bjeffingen, så ville jeg kanskje trodd at dette hadde roet seg av seg selv dersom den generelle tryggheten rundt fremmede mennesker og dyr ble bedre, for å konkludere. Men nå var jo dette bare en enkeltsituasjon. Hvorvidt bjeffingen i situasjoner med fremmede er et generelt problem hos dere vet jo ikke jeg
    • Yuhu! Valpen min er litt småskeptisk til fremmede og det er noe vi jobber mye med. I stad var det en som fikk hilse på han, satte seg på huk og lot Melvin komme bort for å si hei på eget initiativ. Jeg så at han var litt usikker (halen), men han gjorde alt på eget initiativ og hadde all mulighet til å trekke seg unna når han følte for det. Mannen satt helt stille. Plutselig så trekker han seg bakover og bjeffer til som bare det. Da hadde han hilst og fått kos av denne mannen i en gooood stund, luktet rundt og virket ok med situasjonen. Mannen nevnte at han hadde hund selv og at det sikkert luktet av klærne. Kan lukten av en hund være grunnen til at han plutselig bråsnudde sånn? Han er ikke slem på noe vis, bare bjeffer og trekker seg unna. Han er også usikker på andre hunder og dyr, noe vi også jobber mye med. 🫠
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...