Jump to content
Hundesonen.no

Den beste regnbuekaken


Recommended Posts

Jeg har bursdag om en liten måned og skal ha et lite familieselskap med nær familie, tantunger og sånt. Jeg er ikke så veldig på bakingen, så jeg tenkte at jeg bare skulle lage en kake. Sjokoladekake er litt kjedelig, jeg vil ha noe som passer til alle. Så jeg tenkte regnbuekake, det er jo gøy for ungene også.

Men så vil jeg gjerne ha en god oppskrift. Jeg er ikke så fancy av meg når det kommer til ingredienser. Liker ikke kaker med fruktsmak og sånt noe særlig. Liker det søte, vanilje, sjokolade og sånt. Noen her som har en god oppskrift?

Jeg tenkte jeg skulle prøve å lage en her hjemme først og se om jeg får den til før jeg lager den til bursdagen, men da kan jeg jo bare halvere røren eller noe sånt :)

Edit: Noen som har prøvd denne kaken? http://passion4vintage.com/2013/11/dobbel-vanilje-regnbuekake/

Den hørtes god ut synes jeg. Er det noen som har prøvd å lage den med bakepulver og vaniljeessens kontra cream of tartar og vaniljepasta? Og skal man ha like mye vaniljeessens i som vaniljepasta om man bytter?

Link to post
Share on other sites

Har ikke prøvd den, men den så jo god ut! Jeg har bare laget denne før, med annen glasur da; http://www.veganeren.com/2011/10/regnbuekake.htmlMen det er jo en enklere versjon, den du linker til ser jo enda finere ut. :)

Men hvis du skal bytte ut vaniljepasta med noe (vet ikke om det går jeg, har aldri prøvd pasta før og vet ikke hva forskjellen evt. er) ville jeg heller brukt vaniljeekstrakt. Mye, mye bedre og mindre falsk vaniljesmak, og ganske lett å få tak i (sist kjøpte jeg på Kitch'n, men de har vel på noen matbutikker også). :)

Link to post
Share on other sites

Jeg spurte søstra mi om jeg kunne lage den til bursdagen til minste kidden som blir 6 år, og søstra mi bare "skal du lage sånn homokake!?". Jeg tenkte ikke i de baner i det hele tatt XD Noen er visst lei av gay pride og fargerike profilbilder XD

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Cream of tartar får du kjøpt på en del innvandrerbutikker. Er sikkert mulig å lage uten, men når det gjelder sånne baking soda/cream of tartar osv syns jeg stort sett det er lettere å følge oppskriften :)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har en valp på 3 måneder, har trent litt på hjemme alene trening. Treningen så langt har vart i 20 min til 1 time. Han virker trygg og selvstendig, finnes ikke redd eller usikker ellers. Han fotfølger meg ikke til badet eller soverommet, kun for å finne på sprell og å utforske rommet. Jeg kan lukke dørene uten at han bryr seg, han er på stuen og leker med lekene sine eller biter i ledninger jeg ikke får sikret på stuen   Han har en hel avsperret og valpesikret gang når han er alene hjemme. Han bruker gangen om dagene også, leker og herjer der men det blir noe annet når stuen stenges av.  Jeg ser (med mine uprofesjonelle øyne) ingen tegn på stress, panikk eller separasjonsangst når han forlates helt alene.  Hva tenker dere om dette; Det første kvarteret så hopper han opp på døren (hopper på døren når vi skal gå tur også, må læres vekk) og syter høylytt etter meg, men ikke bjeffing og han virker ikke redd. Han kan så vandre litt mens han syter og klynker og synes synd på seg selv. Men det er som om at han er på utgikk etter noe å leke med, noe å ødelegge og å utforske og ikke panikk og frykt-vandring. Akkurat slik han gjør hele dagen mens jeg er hjemme også, alltid på utgikk etter pøbelstreker å finne på. Ene gangen gnagde han på foten på kommoden i ca 2 minutter før han gikk lei. Det fremsto ikke som panikk-gnaging eller noe, bare helt vanlig "skal bite og ødelegge alt jeg ser fordi jeg er en valp"-adferd, for det å bite på kommoden forsøker å han å gjøre ellers også. Etter 10-15 min med hopping på døren, syting og vandring så legger han seg ned ved døren og ligger der og venter til jeg kommer hjem. Etter det første kvarteret så kan det komme et bittelite klynk her og der en sjelden gang mens han ligger der, men ikke høylytt syting som i starten og ellers ingen lyder. Han ser og høres rolig ut.  Er dette et godt tegn på at han er klar for 3 timer alene? 1 time vs 3 timer, er det egentlig noe forskjell nå når han roer seg ned innen et kvarter hver gang han er alene?  
  • Jeg hadde en hund som var allergisk mot midd, og han fikk V&M og ris ved siden av så han ikke skulle bli så hard i magen.  Synes i dag at RAW funker bedre enn V&H. De blir ikke så harde i magen av det   Vet om noen som bruker kokt/stekt søtpotet som godbit. 
  • Støv og lagermidd er vanskelig. Veldig mange dyrleger og dyrebutikker selger allergifor, men lagermidd er noe som oppstår i alt tørrfor (og tørre godbiter). Jeg anbefaler vom og hundemat, samt ting som agurk og gulrot som godbiter. Her må man prøve seg frem til man finner noe hunden liker godt nok til å bruke som belønning. Man må også se på hvordan livet til hunden er. Hvis den sover på soverommet, så er det kjempeviktig å få den tilvendt å sove et annet sted, for det er den verste plassen en allergihund kan oppholde seg. Avhengig av hvor alvorlig allergien er, så må man kanskje ta en del grep rundt hundekurv, sofabruk, støvsuging og husarbeid. Dersom det er proteinkilder hunden reagerer på i tillegg, så er det bare utprøving/utelukking som funger for å finne ut nøyaktig hva som er problemet, sånn at man kan unngå det. Allergi hos hund er kjipt og kan være vanskelig å håndtere, men det er viktig å gjøre det man kan.  
  • Hun skulle ikke bruke det lengre når jeg sa hvor dårlig Frolic var. 😊
  • Det er iallefall støv allergi og midd også tror jeg.  Og mye annet. Husker ikke alt som sto på arket.   
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...