Gå til innhold
Hundesonen.no

Skranglegutten klarte det!


jaktlykke
 Share

Recommended Posts

Må bare få skryte litt av Storm som deltok på ordinær blodsporprøve hos Sotra Brukshundklubb i går.

Det blåste stiv kuling og det i seg selv gjør sporarbeidet meget krevende. I tillegg så var sporet lagt mer eller mindre på berg med minimalt med vegetasjon så jeg visste at det ville bli utfordrende. Sporet blåser bokstavelig talt vekk...!

Men vi startet nå med friskt mot og Storm jobbet utrolig bra. Tempoet var flott - sikkert fordi han måtte konsentrere seg så mye - og han jobbet aktivt på vinden. Det var ingen lett oppgave og han måtte ha seg en liten badepause i en pytt som han fant oppe på berget før han jobbet videre.

Etter en god halvtime var vi i mål og jeg var kjempefornøyd med å komme til sporslutt. For dette var rett og slett vanskelig og utfordrende.

Der vi bor så er det stort sett skog, tett brakekratt og ikke mer enn 6-7 meter med plan mark før det er en eller annen haug eller stigning. Så å gå spor slik vi gjorde i går var en nøtt :)

Det viste seg også på resultatene. Det ble delt ut kun èn førstepremie og den gikk til min lilleplutt :wub:

Ikke nok med det - han fikk også HP og ble prøvevinner :bananas:

NVCH%20Storm_zps0imzccqw.jpg

Kritikken hans:
"Meget god start. Flott tempo. Meget godt tapsarbeid i vinden. Markerer sårleie. Sporslutt etter 30 min. Meget erfaren fører som leser hunden godt.
Dommerens begrunnelse for tildeling av HP: Særdeles vanskelige vindforhold. Ekvipasjen løste dette meget godt"

  • Like 40
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk alle sammen for gratulasjonene - jeg er utrolig stolt over denne knerten som har utviklet seg så bra :) Han har ekstremt mye mer jakt i seg enn gamlingen; med ham har trening alltid vært barneskirenn mens Storm har hatt lett for å miste fokus og begynne å jakte sånn underveis i sporet eller holde stoooort tempo for han er så himla ivrig osv. Han er som en duracellkanin til tider :P
Men nå har han modnet og "landet" og jobber mye mer konsentrert og målrettet og han gir aldri opp! Det er en egenskap jeg setter stor pris på i ettersøkssammenheng for det er noe helt annet enn det vi driver med her.

Så koselig at dere vil på kurs da! Jeg holder gjerne kurs for dere :)

På denne siden av året er det sikkert litt vanskelig med mindre dere vil hatt det en gang i sommerferien? Ellers er jo våren en fin tid.
Om dere har lyst og noen kan stå litt i bresjen for å finne lokale og terreng så er jeg åpen for det meste :)

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Det virker jo som at de det er snakk om i artikkelen tar godt hensyn til valpenes behov og utøver god dyrevelferd, og det er vel og bra. Uansett synes jeg det er skummelt med slike trender som involverer dyr, spesielt fordi man aldri vet hvordan det kan utvikle seg. Med en såpass stor etterspørsel, kan vi liksom ikke se bort ifra at det kan skapes mange useriøse aktører som ikke setter valpenes velferd i absolutt første rekke. Forholdene man har sett i utlandet som blir beskrevet i artikkelen er jo ren tortur…
    • Hvis han gjør fra seg rimelig raskt om morgenen så tenker jeg at han faktisk må ut da. Du sier ikke hvor ung, men det kan ta litt tid før de lærer seg å sove hele natta. Men det kan være at han også bare har behov for å røre litt på seg eller bytte liggested, så jeg ville prøvd uten bur.
    • Kast buret på søppeldynga der det hører hjemme.  Her er det ingen som står opp ‘før tiden’ med mindre det er snakk om dårlig mage eller lignende . De sover da også i sengen eller i kurver på gulvet for de som ønsker det.
    • https://www.nrk.no/stor-oslo/valpeyoga-har-kommet-til-norge-_-dyrebeskyttelsen-vil-ha-forbud-1.16816919 Pengegriske ‘grundere’ utnytter små hvalper til inntjening. Tragisk å se at over 40 % svarer at de vil benytte seg av tilbudet. Kanskje ikke overraskende når man ser hvor mange som stadig anskaffer seg vandrende lidelseshistorier på fire ben ..  Håper Dyrebeskyttelsen får gjennomslag her. 
    • Et lite problem, men kanskje noen har et tips eller to?  Har en unghund som våkner litt tidligere enn jeg ønsker på morgenen. Han våkner opp mellom 05.30 og 06.30. Før jeg fikk hunden våknet jeg av meg selv og sto opp en gang mellom 06.30 og 07.00. Tidsmessig er ikke dette noe stort problem, jeg får sove nok selv om jeg står opp 05.30. Jeg ønsker imidlertid ikke å stå opp før jeg må. Vil heller ha den timen på kvelden. Han pleier å sovne av seg selv på kvelden og vi legger oss rundt kl 22. Luftetur umiddelbart før han legger seg for natta. Har prøvd å ha han våken lenger, men det hjelper lite, det er bare jeg som får mindre søvn da. Hunden våkner og starter med å bevege seg litt i buret, strekke seg, og etter litt tid blir det piping/klynking. Jeg pleier å våkne da og han slutter med lyder når han vet at han har greid å vekke meg. Hvis ikke jeg våkner(svært sjeldent) så begynner han å bjeffe. Jeg er ganske sikker på at dette er noe jeg kunne løst ganske lett med ignorering og at jeg venta han ut. Utfordringen min er at jeg bor i blokk og har naboer jeg ikke ønsker å forstyrre med lengre bjefferunder på morgenen. Han lager nok lyd ellers. Vi pleier å ta en rask tur ut når han våkner, og da både tisser og bæsjer han ganske raskt. Rett inn igjen. Jeg er heller ikke helt sikker på om han da våkner fordi han må på do, eller om det er et potensiale for litt mer sammenhengende søvn. Han har fint greid å dressere meg til å stå opp litt før jeg vil, men jeg har latt det skje da det er viktigere for meg å ta hensyn til naboenes velferd.  Er det noen som har noen tips til hvordan man kan få hunden til å sove litt lengre på morgenen?   
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...