Jump to content
Hundesonen.no

Trening på tom mage?


Recommended Posts

Har tidligere fortalt om lille DSG damen som har gitt oss en del utfordringer.

Har funnet at hun er lite inntressert i å høre nevneverdig på meg, men noe mer på hugget om hun ikke har fått mat på noen timer.

Forer alltid 2ggr daglig, men om morgenen er hun ikke noe inntressert i mat, så den får ofte bar stå fremme når hun er alene.

Det første dyret gjør når vi kommer hjem er å tisse, og å stupe i matfatet.

Så nå får hun mat om morgenen, men jeg tar den vekk før jeg går, og vips er det mye mer fokus på meg, og godbitene som tilbys for "gode handlinger".

Men 2 timer tur, og litt hodebry gir veeeldig sulten liten hund da, og jeg får jo noe dårlig samvittighet. Regner egentlig med at hun skjønner at hun må spise når maten blir servert etter hvert, men inntil da...

Slem, eller dårlig hundeeier?

Link to post
Share on other sites

Tvert imot fornuftig hundeeier. Bedre at hunden får oppleve å bli sulten å ha lyst på mat, samt fungere bedre på trening enn at hun sulter seg fordi hun ikke vil ha. På sikt har gjerne slikt også en positiv effekt på å bli kvitt problemet i sin helhet. Antagelig vil hun etter en stund forstå at hun må spise når hun har mulighet, om hun faktisk blir sulten. Det er heller ikke nødvendigvis det at hunden har det fælt under veis fordi den er sulten og har lyst på mat når den kommer hjem.

Edit: Når maten står fremme så har de hele tiden et valg og de kan bare gå å småspise litt innimellom og da vil de aldri få veldig lyst på mat og det hele blir bare litt dumt. Blir de sulten og ikke har tilbudet på mat hele tiden så setter de mer pris på maten når de får den og det hele blir litt mer positivt.

 • Like 2
Link to post
Share on other sites

Min får mat om morgenen, tur og trening og mat på kvelden, da er hun sulten. :) Hun fungerer bedre på trening når magen ikke er full, og man minimaliserer også sannsynligheten for magedreining (særlig agtrening).

Link to post
Share on other sites

Ikke slem hundeeier nei.

Om vi skal trene "seriøst" gir jeg frøkna her hjemme en halv porsjon av middagen sin, for hun bikker over i nær manisk intensitet om hun blir for sulten og kan tjene godbiter på diverse adferder.

Og om hun takker nei til mat om morgenen konsekvent, så har hun ikke lyst/behov for den. Å la mat stå fremme når ingen spiser den er i mine øyne en uting man helst bør unngå.

Link to post
Share on other sites

Jeg kuttet ut mat før kurs en periode, etter råd fra en instruktør. Senere spurte en annen instruktør meg "hvor godt jobber du på tom mage"? Siden det har hundene fått halv porsjon før kurs og trening.

Kan du ikke evt. gi hunden mat etter tur og hodebry? Litt vanskelig å forstå helt hvordan du gjør det, men så lenge hun får så mye mat hun trenger i løpet av en dag så ville jeg ikke bekymret meg.

Link to post
Share on other sites

Joda hun får mat når vi kommer inn etter dagens "trim".

Nå får hun mat om morgenen, og så blir skålen fjernet før vi går på jobb.

Ser jo den at jeg ikke hadde vært sprudlende om jeg skulle gått på fjellet om ettermiddagen uten mat innabords, men nå får hun jo litt snacks underveis om hun er "grei jente".

Uvant med ny hund som ikke er inntressert, når man i alle år har hatt en som gjør "hva som helst" for noen ekstra forkuler :-)

Link to post
Share on other sites

Litegranne bekymret for dette med magedreining og, hun hopper og spretter veldig.

Bare gi en liten neve da. Om du vil gi noe. :) Du tenker jo tydeligvis på det, og selv om det ikke er farlig eller noe galt å gå på tom mage så er det lettere og bedre med litt næring i kroppen. Er ikke så mye som skal til for å få opp blodsukkeret litt uten å risikere magedreining. Eller om man vil gi mere så er det jo ikke verre enn å enten vente litt før man går ut eller bare holde hunden i bånd den første tiden så den ikke får gjort så mye sprell. :)

Link to post
Share on other sites
Guest Belgerpia

Litegranne bekymret for dette med magedreining og, hun hopper og spretter veldig.

What??

Det er vel ikke en rase som er kjent for å ha sånne problemer?

Jeg har tre hunder, tre hunder med langt over gjennomsnittet med energi - og jeg tror du ville fått et ganske annet syn på definisjonen på hopp og sprett om du hadde sett gjengen. Jeg forer en gang for dagen, skal jeg trene så får de maten ETTER trening, det skjer ikke at jeg gir bikkja mat før den blir trent - jeg spiser ikke masse mat og går ut å gjør noe fornuftlig jeg heller, og godbiter øker både fokus og blodsukker hos bikkja - vinn vinn.

Magedreining får den neppe av å skippe to måltider pr. dag - og siden i den i utgangspunktet ikke spiser noe særlig av frokosten så tipper jeg bikkja er på samme nivå. Gi heller et griseøre eller margbein før du går på jobb/skole - da har den litt å holde på med i stedet.

Link to post
Share on other sites

Jeg har litt motsatt erfaring, men individer er også ulike. Hvis hundene ikke har hatt litt mat i magen før trening (dvs enten frokost tidligere på dagen eller halv middag hvis vi trener sent) er den så desp at den ikke holder fokus, blir raskt frustrert og nærmest spiser fingrene mine når godbiten "endelig" kommer fordi den er så sulten. Med litt mat i magen har de vært mer sanset og fokusert. Men det har vært snakk om valp /unghund og matvrak, så det gjelder nok ikke alle.

Personlig synes jeg det er vanskelig å gjøre en god jobb på tom mage selv, uansett hvor mye kake jeg får lovnad om ved god oppførsel :P

Link to post
Share on other sites

Jeg har aldri skjønt dette med flere måltider til voksene hunder :) Med mindre de har skyhøy forbrenning og/eller skal arbeide svært hardt over lengre tid (jakte/trekke fulle dager over flere dager i strekk) De aller fleste bikkjer i normal aktivitet blir feite nok med et måltid :P

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Jeg kjenner til problemet med hunder som gjør ugang for oppmerksomhet. Min erfaring er at det beste er å bryte uvanen ved å fjerne tilgang en periode, f.eks. med kompostgrinder, eller fjerne møblene i noen uker. Dersom det er umulig så ville jeg sett om jeg fikk til å kjøpe rør på biltema og lage midlertidige beskyttere til bord- og stolben. Har aldri prøvd det selv, men tenker det er verdt et forsøk hvis ingenting annet fungerer. En meget midlertidig løsning (som jeg bruker på graving i sofaen) er å spraye eddik så snart hunden begynner med tullet sitt. Da henter jeg sprayflasken med eddik og sprayer området uten å gi hunden oppmerksomhet. Men eddik forsvinner raskt, så det er en løsning som kun fungerer i øyeblikket.
  • Kule videoer! Takk! Hvis man tenker seg at det sitter en Julius K9 sele på tredemøllehunden, så vil den ligge utenpå bevegelig musklatur/ledd uten å hindre bevegelse. Jeg vet at brystseler er populært på korte, kraftige bullehunder som har trøbbel med å få seler som passer. Når man må velge selen som passer minst dårlig i stedet for en god sele, så blir vanligvis ikke resultatet så bra. Når det er sagt; turseler SKAL hindre fri bevegelse ved uønsket trekking. Når mine hunder trekker så er det jeg som hindrer fri bevegelse (med vilje), og da er det viktig at den holder igjen uten å skade. Da er problemstillingen om selen holder seg såpass på plass at den ikke legger press på halsen, og det er avhengig av hund/sele kombinasjon. Jeg ser ikke problemet med brystseler som passer, men for meg personlig er de best som gå-løs sele. Da vil jeg ha en sele hundene kan komme seg ut av dersom uhellet er ute og de kommer bort fra meg. Vil ikke at de skal bli sittende fast i noe, og brystseler er de enkleste å rygge ut av.   
  • Burde vel være mulig å finne noe på Etsy etc, service dog vester, seler og tilbehør er jo et relativt stort marked i statene. Ellers hadde jeg nok bare sydd på en borrelås bit på en webmaster eller hurtta weekend warrior/active selene eller lignende, både feel active og nonstop har vel slike. Om rent plass til borrelåsmerker er det du er ute etter. 
  • Pingeling: De har vært skikkelig fy fy i mange år nå. Men, så går de der da, eierene som synes de er fy fy med y seler og hunder som holder på stryke med av pustenesvær pga de drar sånn. Er ikke det spor bedre da. Hunder som drar i bånd er det jo kun trekksele som duger🙂
  • Når man ser hvordan hunder beveger seg, ser man at reimene på brystseler ligger tvers over skulderen og skulderleddet. Det skjer ganske mye bevegelse der som vil bli hindret straks selen blir stram, og det er også min erfaring at den gjør på muskuløse hunder. På hunder med smalt bryst og lite utstikkende muskulatur (hiterrier) var det ingen synlig forskjell på bevegelse, men jeg kommer aldri til å bruke det igjen fordi jeg tviler på at det er noe bra å ha en reim der. Har man en hund som går med slakt bånd for det meste og selen er tilpasset slik at den er romslig nok til at skulderen kan bevege seg fritt, har det jo mindre betydning selvfølgelig.  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...