Gå til innhold
Hundesonen.no

Trening på tom mage?


nettemoren
 Share

Recommended Posts

Har tidligere fortalt om lille DSG damen som har gitt oss en del utfordringer.

Har funnet at hun er lite inntressert i å høre nevneverdig på meg, men noe mer på hugget om hun ikke har fått mat på noen timer.

Forer alltid 2ggr daglig, men om morgenen er hun ikke noe inntressert i mat, så den får ofte bar stå fremme når hun er alene.

Det første dyret gjør når vi kommer hjem er å tisse, og å stupe i matfatet.

Så nå får hun mat om morgenen, men jeg tar den vekk før jeg går, og vips er det mye mer fokus på meg, og godbitene som tilbys for "gode handlinger".

Men 2 timer tur, og litt hodebry gir veeeldig sulten liten hund da, og jeg får jo noe dårlig samvittighet. Regner egentlig med at hun skjønner at hun må spise når maten blir servert etter hvert, men inntil da...

Slem, eller dårlig hundeeier?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tvert imot fornuftig hundeeier. Bedre at hunden får oppleve å bli sulten å ha lyst på mat, samt fungere bedre på trening enn at hun sulter seg fordi hun ikke vil ha. På sikt har gjerne slikt også en positiv effekt på å bli kvitt problemet i sin helhet. Antagelig vil hun etter en stund forstå at hun må spise når hun har mulighet, om hun faktisk blir sulten. Det er heller ikke nødvendigvis det at hunden har det fælt under veis fordi den er sulten og har lyst på mat når den kommer hjem.

Edit: Når maten står fremme så har de hele tiden et valg og de kan bare gå å småspise litt innimellom og da vil de aldri få veldig lyst på mat og det hele blir bare litt dumt. Blir de sulten og ikke har tilbudet på mat hele tiden så setter de mer pris på maten når de får den og det hele blir litt mer positivt.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke slem hundeeier nei.

Om vi skal trene "seriøst" gir jeg frøkna her hjemme en halv porsjon av middagen sin, for hun bikker over i nær manisk intensitet om hun blir for sulten og kan tjene godbiter på diverse adferder.

Og om hun takker nei til mat om morgenen konsekvent, så har hun ikke lyst/behov for den. Å la mat stå fremme når ingen spiser den er i mine øyne en uting man helst bør unngå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kuttet ut mat før kurs en periode, etter råd fra en instruktør. Senere spurte en annen instruktør meg "hvor godt jobber du på tom mage"? Siden det har hundene fått halv porsjon før kurs og trening.

Kan du ikke evt. gi hunden mat etter tur og hodebry? Litt vanskelig å forstå helt hvordan du gjør det, men så lenge hun får så mye mat hun trenger i løpet av en dag så ville jeg ikke bekymret meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda hun får mat når vi kommer inn etter dagens "trim".

Nå får hun mat om morgenen, og så blir skålen fjernet før vi går på jobb.

Ser jo den at jeg ikke hadde vært sprudlende om jeg skulle gått på fjellet om ettermiddagen uten mat innabords, men nå får hun jo litt snacks underveis om hun er "grei jente".

Uvant med ny hund som ikke er inntressert, når man i alle år har hatt en som gjør "hva som helst" for noen ekstra forkuler :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litegranne bekymret for dette med magedreining og, hun hopper og spretter veldig.

Bare gi en liten neve da. Om du vil gi noe. :) Du tenker jo tydeligvis på det, og selv om det ikke er farlig eller noe galt å gå på tom mage så er det lettere og bedre med litt næring i kroppen. Er ikke så mye som skal til for å få opp blodsukkeret litt uten å risikere magedreining. Eller om man vil gi mere så er det jo ikke verre enn å enten vente litt før man går ut eller bare holde hunden i bånd den første tiden så den ikke får gjort så mye sprell. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Litegranne bekymret for dette med magedreining og, hun hopper og spretter veldig.

What??

Det er vel ikke en rase som er kjent for å ha sånne problemer?

Jeg har tre hunder, tre hunder med langt over gjennomsnittet med energi - og jeg tror du ville fått et ganske annet syn på definisjonen på hopp og sprett om du hadde sett gjengen. Jeg forer en gang for dagen, skal jeg trene så får de maten ETTER trening, det skjer ikke at jeg gir bikkja mat før den blir trent - jeg spiser ikke masse mat og går ut å gjør noe fornuftlig jeg heller, og godbiter øker både fokus og blodsukker hos bikkja - vinn vinn.

Magedreining får den neppe av å skippe to måltider pr. dag - og siden i den i utgangspunktet ikke spiser noe særlig av frokosten så tipper jeg bikkja er på samme nivå. Gi heller et griseøre eller margbein før du går på jobb/skole - da har den litt å holde på med i stedet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har litt motsatt erfaring, men individer er også ulike. Hvis hundene ikke har hatt litt mat i magen før trening (dvs enten frokost tidligere på dagen eller halv middag hvis vi trener sent) er den så desp at den ikke holder fokus, blir raskt frustrert og nærmest spiser fingrene mine når godbiten "endelig" kommer fordi den er så sulten. Med litt mat i magen har de vært mer sanset og fokusert. Men det har vært snakk om valp /unghund og matvrak, så det gjelder nok ikke alle.

Personlig synes jeg det er vanskelig å gjøre en god jobb på tom mage selv, uansett hvor mye kake jeg får lovnad om ved god oppførsel :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri skjønt dette med flere måltider til voksene hunder :) Med mindre de har skyhøy forbrenning og/eller skal arbeide svært hardt over lengre tid (jakte/trekke fulle dager over flere dager i strekk) De aller fleste bikkjer i normal aktivitet blir feite nok med et måltid :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...