Gå til innhold
Hundesonen.no

Lufter du hunden før den ber om det selv?


Mirai
 Share

Recommended Posts

Det varierer. På morgenen går vi ut innen en time etter at folk er stått opp, han ligger helt til vi ber han være med ut. Noen dager har han mye energi og vil ut igjen 2 timer etter lang hovedtur og da piper han ved døra, andre dager er han lat og ligger og sover i seks timer i strekk og jeg må be han være med ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 54
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Lufter i grunnen til noenlunde faste tider hver dag. Sjelden de ber om å få gå ut. Er bare en del av hverdagsrutinene

Skulle jeg venta til Stina sa i fra at hun måtte ut, hadde vi gått tur to ganger i løpet av ei uke. Så nei, her venter vi ikke.

Ja det gjør jeg, rett og slett fordi jeg lufter når det passer for meg. Lufter selvsagt ekstra om de hinter om det, men stort sett så holder det med de luftingene jeg tar "innimellom" når jeg har hend

Her har vi faste rutiner på når bikkja blir lufta, på morgenen, midt på dagen når vi kommer hjem fra jobb, etter middag og på kvelden før vi legger oss sånn ca. Det skjer vel så og si aldri at han selv gir uttrykk for at han må ut på do.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med mindre det er snakk om akutt sprutende diaré, så sier ikke min i fra, blærekapasiteten overstiger sannsynligvis lufterutinene våre ganske betraktelig. :)

Jeg lufter når jeg står opp om morgenen, og rett før jeg legger meg om kvelden, og så er det turer jevnt i løpet av dagen. Gamlebikkja som gikk på kortison måtte luftes minst en gang i timen om kvelden, og hvis ingen husket det sa hun enkelt og greit i fra ved å hoppe på døra og pipe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her luftes det stort sett til faste tider: når vi står opp, når jeg kommer fra jobb (etter rundt sju timer), så går vi tur utpå kvelden en gang, og kanskje en tissings på plena før vi hopper i seng. Mine hunder maser også litt før kveldsturen, selv om det ikke er mange timer siden vi tok en lufterunde, de gleder seg. :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Varierer.

Jeg har stort sett faste rutiner. Lufter de før jeg drar hjemmefra om morgenen, lufter med en gang jeg kommer hjem, lufter etter mat, og før vi går å legger oss. Blondie er veldig rutinehund, så om hun ikke får gå ut med en gang etter de har spist mat, så maser hun :P Ikke fordi hun nødvendigvis må så veldig på do, men bare fordi det er rutinen :P Tidi gir veldig sjeldent beskjed. Men innimellom gir de beskjed.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg slipper dem ut i hagen med en gang jeg våkner om morgenen selv om de ikke har mast. Og så sørger jeg for at de holder seg ute , både i form av litt tygg og tur frem til jeg går på jobb. Samme etter jobb. Er det bra vær så er jeg ute med dem men bare jeg får dem ut døra så er de på beina og ordner , graver , tygger , kjefter og leker til jeg roper dem inn. Selv mine som er helt lav stress aktiviserer seg greit i flere timer bare de har noe å holde på med,de ligger ikke og sløver ute med mindre det er veldig varmt , selv om de får bra med tur i tillegg. Syns det er trist at noen hunder venner seg til å være helt passive så stor del av døgnet :(

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Mine må aldri si ifra. Jeg lufter når jeg står opp -i ukedagene er det i femtiden. I helgene rundt 7. Sover aldri lenge. Eller i så fall er jeg oppe og lufter. Lufter en gang midt på dagen og så når vi kommer hjem. Hovedtur får de etter at jeg har spist. Deretter luftes de et par ganger i løpet av kvelden. De har aldri behov for å si ifra at de må ut egentlig. Kun om det er noe spesielt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lufter jevnlig og hyppig fast frk dachs og unghunden/valpen. De sier ikke fra med lyd, kun ved å gå til døren, og det er ikke alltid like lett å få med seg. I tillegg luftes de om jeg ser at de går til døren mellom de vanlige luftingene. Setteren luftes fast 3 ganger per dag pluss minst en skikkelig tur/treningsøkt. Hun sier fra med lyd om hun MÅ ut ellers og da er det ikke til å misforstå. Dog er det sjelden at hun trenger å si fra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gjør litt begge deler, egentlig. Her hjemme setter hun seg heldigvis ved døra og "prater" i god tid før det blir helt krise, men som regel rekker jeg å lufte henne før det har gått så langt. Vi går turer litt etter klokka, og utenom spør jeg "må du ut?" hvis hun virker urolig. Hun "svarer" såpass tydelig at da slipper jeg å lure.

Tror ingen liker å måtte holde seg over lengre tid, og ikke er det spesielt sunt heller...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De blir sluppet ut om morgenen, om de vil. Om kvelden SKAL de ut, så jeg slippet å risikere å måtte stå opp om natta. Ellers når de ber om det (utenom den daglige turen/treningen). Mine kan også fint holde seg i 10 timer eller mer, spesielt hvis været er dårlig. :P

Men ti timer i bur handler jo ikke om å kunne holde seg, men om å kunne bevege seg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, og nei. Vi har faste luftetider, vi slipper ham ut med en gang vi står opp, og etter frokost osv er det morgentur før jobb. Så må han holde seg til vi kommer hjem fra jobb, men da er det rett ut. Så får han langtur etter middag og ut og tisse rett før vi legger oss. Hvis han må på do innimellom de faste luftingene sier han i fra selv, og da må han gjerne veldig. I helger og ferier følger vi ikke den faste rutinen, så da må han si ifra litt mer selv utenom turene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De må ut om morran/før vi skal legge oss/før vi skal bort/før og etter mat. Ellers sier de som regel ifra, vi har jo verandadør i stua så de går til den når vi er i stua eller utgangsdøra hvis vi er på kjøkkenet. På sommeren står jo en dør mer eller mindre alltid åpen da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her går vi tur tre ganger for dagen. Er vi hjemme hos oss selv, får han lov å være i hagen så mye han vil. På sommeren kan han ofte gå ut og inn hele dagen og virkelig koser seg i hagen :)

Er vi på besøk hos kjæresten, så går jeg 3-4 ganger for dagen.

Teo eier derimot ikke tålmodighet, når han f.eks skal tisse på morningen :P Da synes han jeg er aaaaaaaltfor treig med å få på meg klær og sko :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
    • Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...