Gå til innhold
Hundesonen.no

Nøytrale overskrifter og introinnlegg


Recommended Posts

Vet ikke helt hvor jeg skal legge denne tråden, så beklager om det ble helt feil.
Jeg husker vi har hatt en runde på hva startinnlegg burde inneholde, og at flesteparten ønsket informative startinnlegg, så tenkte dette var greit å ta opp.

Jeg lurer på om det er mulighet til å sette opp rettningslinjer/mal til hva og hvordan emner i Hundesaker i media skal fremstilles gjennom overskrifter og introinnlegg?

Jeg finner det frustrerende at overskrifter og introinnlegg sjeldent er nøytrale nok til at man kan lese gjennom artikler eller se videoer uten å ha allerede blitt presset i en retning eller synsvinkel, enkelte ganger føles det som om det regelrett trøs ned i halsen og at du ikke har noe i den tråden å gjøre om du ikke er enig. Det er vanskelig å holde det objektivt og konstruktivt videre i tråden. Jeg mener ikke at TS ikke skal få uttrykt sin mening om saken, dog bare at dette kan få komme frem etter at saken er lagt frem objektivt og saklig og i et annet innlegg. Det er mulig det bare er meg, men tenkte bare nevne det.

Litt tankespinn på kvelden :flowers:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja, jeg tenker som så at når man lager en tråd så skal man selv få velge hvordan man legger tingene frem og...

Disse trådene er til for å være informative. Det var ikke forslag at TS ikke skal få ytre sin mening om saken, men at informasjonen om den skal holdes nøytral slik at andre medlemmer ikke føler seg støtt.

Resten orker jeg ikke kommentere engang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I retningslinjene står jo følgende:

§1.2
Benytt en beskrivende tittel på tråden din. På denne måten kan man allerede før man har lest innlegget vite hva den omhandler. En tittel skal dog ikke erstatte trådens innhold. Trådens formål/problemstilling beskrives tydelig. Oppdaterte lenker og vesentlig informasjon skal alltid stå i første innlegg. Legges dette inn senere, skal det redigeres inn i første post. Bruk tid på å formulere posten din, så vil også medlemmene bruke tid på å svare og hjelpe deg.

Det burde jo dekke det?

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Disse trådene er til for å være informative. Det var ikke forslag at TS ikke skal få ytre sin mening om saken, men at informasjonen om den skal holdes nøytral slik at andre medlemmer ikke føler seg støtt.

Resten orker jeg ikke kommentere engang.

Vi er på et diskusjonsforum og forumet er til for diskusjon av engasjerende hundesaker/dyresaker i media. Hvis man føler seg støtt av at noen skriver hva de mener, så får man enten rapportere det, gå i seg selv og se om man kanskje er litt hårsår eller skrive et engasjerende motinnlegg.

Ingenting du leser er nøytralt, all tekst er farget av den som skriver den. Hadde du bedt en SV-er og en Frp-er om å skrive en nøytral tekst om innvandring ville du ha fått to vidt forskjellige tekster.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå tror jeg folk må lese hva jeg skrev én gang til.

Det var ikke ment som at trådstarter ikke skulle få ytre sin mening, men at denne kunne komme i neste innlegg eller nedenfor etter at saken var blitt lagt frem, det kalles informasjon og innledning, det er hva jeg ønsker. Når verken startinnlegg eller overskrift er informative uten å renne over med personlige meninger og usaklig språk, så sies det vell seg selv st disse ikke innleder til en god diskusjon eller åpenhet rundt temaet. Når saker ikke kan framlegges konstruktivt nok til at andre medlemmer føler at de kan gjøre sin egen mening om en sak de ikke vet noe om i utgangspunktet, for så å bli dyttet i en retning og nedkjørt om man er uenig. Jeg har ikke sagt at jeg føler meg støtt, så det nytter lite å skal 'gå inn i meg selv', jeg sa "medlemmer føler seg støtt". Nå blir dette bare vas på telefon uten strøm, men likevel.

Dette var rettet til én liten brøkdel av forumet, som er ment skal være informativt.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det ikke en viss fare for at startinnlegget blir så kjedelig at man ikke gidder å gå inn i en debatt om det er nøytralt.

Tidligere har klagen vært at kun en link til saken presenters, og at det ikke gir noen et godt utgangspunkt til å debatere. Om ett synspunkt legges frem fra starten av har man i det minste noe å ta utgangspunkt i, utover informasjonen artikkelen kommer med.

Jeg ser verdien i at startinnlegget og overskriften ikke ytrer veldig krasse synspunkter, men noe ekstra rundt hva TS mener bør jo komme med.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er litt enig med deg, men litt ikke. Jeg har vært litt lei av ukritiske tråder under "Hundesaker i media" der det blir lagt ut nye linker i tråd etter tråd, uten art TS ser ut til å ha et kritisk øye for hva som legges ut, i det hele tatt. Vi har jo alle tilgang på nettaviser og det er lite interessant å bare lese artikler, uten å få et innblikk i hvorfor TS har lagt ut linken. Litt refleksjoner er fint, ellers blir det ganske meningsløst, spør du meg. Samtidig er det jo fint å kunne være uenig med TS, uten å bli beskyldt for å drive med hersketeknikker og mobbing :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...