Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvilken rase er det der?


Garp
 Share

Recommended Posts

  • Svar 197
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Somregel så spør folk om raser eller blandinger og "er det sånn mynde?" Men beste var da jeg og ei venninne ble stoppet av et eldre par som bare måtte vite hvaslags rase blandingen hennes var. Lup

Whippeten: Penny blir som oftest spurt om hun er mynde, men for noen dager siden ble altså denne hunden: Tatt for å være en sånn en... Til Pennys forsvar så hadde hun på seg genseren som er

Aussie, nuffe og st. bernhard har jeg også fått beskjed om at jeg har - og det er så godt å vite at om jeg skulle få akutt demens på tur, så er det alltid noen som kan fortelle meg hva slags hund jeg

Posted Images

Arla (Norsk Lundehund)

279042_10150226317445876_4447770_o.jpg

Er veldig ofte en rev eller Shiba..Ikke spørr hvorfor folk trur det er en Shiba for de ligner jo ikke i det hele tatt..

Jeg veit! Ikke et vondt ord om lundehunden, men hallo? Når en ser en lundehund og en shiba ved siden av hverandre, så blir jo forskjellen åpenbar, men de er virkelig veeeldig ulike. Da jeg fikk Aiko var hun jo omtrent den eneste shibaen på østlandet fikk jeg inntrykk av (det stemmer selvsagt ikke, men vi vakte virkelig oppstandelse hvor enn vi gikk), og da tenker jeg at folk gjetta lundehund fordi de aldri hadde sett noe sånt før, men visste om den sjeldne spisshunden lundehund. Nå veit jo de fleste om shiba pga Doge-farsotten, så da er det sikkert lettere å tippe det om lundehund enn å faktisk gå for det mest sannsynlige alternativet, men de færreste har jo faktisk sett en lundehund i levende live. :)
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hahaha, å som jeg har ledd av denne tråden :D:lol:

Hahahahahaha, fantastisk bra :lol: Jeg ser for meg at du ser ned på hunden din lenge, i slow motion, mens de du prater med står der og ikke forstår hvorfor :lol:

Hver gang jeg har nevnt Pyreneisk gjeterhund til folk tror de også at det er en pyreneerhund. Morsomt at de fremdeles tror det er pyreneerhund jeg snakker om når jeg sier de egner seg veldig godt til agility :lol:

Det er akkurat sånn det er MegaMarie. Jeg står å ser på Vips på 41 cm og 9 kg, og blir helt musestille. Og jeg er ganske sikker på at folk ikke skjønner hvorfor, for de er jo overbevist om at hun skal bli enorm og kritt hvit. :cowboy:

Ja pyreneerhunder er veldig gode i agility. Haha. gosj det er stygt å le, men jeg må le litt allikevel. :thumbs:

Utrolig mange artige historier her inne.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Morsom tråd! :D

Det er overraskende mange som spør hvilken rase min brune labrador er, selv folk som har hund selv. En del har også spurt om hun er jaktlabrador, og et par har spurt om hun er vorsteh eller vorsteh-blanding. Skulle trodd labradoren var lett å kjenne igjen, men det er vel fargen og det at hun ikke ser ut som en vandrende tønne som forvirrer folk :P

@Fillerya: For en utrolig vakker blandingshund :wub:

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en liten, som ofte er:

- Chihuahua. Alltid det. Om ikke så gjetter folk faktisk papillon.

Den andre den er:

- Shnoodledoodle

- Labradoodle

- Doodlepoodle

Ja... Som regel gjetter folk doodle. Om ikke så er det såklart:

- Puddel

- Lagotto

Her er chihuahuaen og puddelen min :)

post-43-1417858660,5627_thumb.jpg

post-43-1417858670,4338_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1507900_10153785032050165_905369098_n.jp

De fleste ser at han er langhåret schäfer, men det er forbausende mange som forteller meg at "de ikke er godkjent". Selv om jeg forteller at de er det, og at jeg stiller ham ut osv, så fortsetter de å hevde at de ikke er godkjent. Men det veies opp av at mange sier at det er den vakreste schäferen de har sett. ;)

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg oftest får spørsmål om er om det er ulv i de mao ulvehybrider.

Ellers er det en del barn som er overbevist om at de ER ulv, spesielt dersom de er grå. Et barn på en utstilling var veldig standhaftig og gav seg ikke, det måtte være ulv i hunden min. Så det så :sleep:

Canis_lupus_265b.jpg

Ellers er det en del som er overbevist om at de er malamuter. Noen er så sikre i sin sak at de i hvert fall må være blandet med mutter at de påstår jeg har blitt lurt når jeg sier det ikke er noen mutter i hundene mine. (sånn sett bort ifra de som ble krysset inn ca 25 år før rasen i det hele tatt ble godkjent av AKC i 1930, det er 2 av dem).

Alaskan_Malamute.jpg

Er de røde eller rødlige blir de gjerne rev, spesielt som valper.

Og de ser sånn ut:

Freke_26feb13c_zps6013a23c.jpg

Denali_26feb13j_zps6d3c5697.jpg

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så fin puddel! (hilsen mann i 20-årene)

Jordet-september-2014-09-20-143.jpg

Ellers så er det endel godt voksne menn som spør om det er en jakthund.

Og overraskende mange spør om han er renraset når jeg sier at han er en dalmatiner. "Jeg trodde ikke de var så store og kraftige"" (Casper er en relativt liten hannhund)... tydelig at de fleste vet hva en dalmatiner er, men de fleste har bare sett dem på film.

Søsteren min får alltid masse hvisking og slengkommentarer til seg på t-banen osv når hun reiser med Sniff. Hun er nemlig dyremishandler og skikkelig fæl som barberer hanekam på hunden sin. Men Sniff ser bare sånn ut hun. Det er vanskelig for mange å tro på.

Hæ? er det en dachs??

Sniff-og-Casper-jordet-september-2014-09

tur-8-grader-og-sol-m-sniff-1331.jpg

  • Like 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Sjeldent folk gidder å tippe på min engang. Ulv, husky og samojed er vel det som har gått igjen mest. En som lurte på om det var en golden retriever da. Det var litt festlig.

Hvilken rase har du egentlig? :)

Mine gutter er selvsagt bordercollieblandinger. Uten tvil.

fotoshootiskogen024_zpscac50112.jpg

Åh, de er så nydelige :wub:

Min drever:

imagejpg10.jpg

Blir som oftest forvekslet med beagle..

imagejpg1-2.jpg

Eller evt dachs..

imagejpg1-3.jpg

Skjønner folk kan ta feil, drever er jo ikke så veldig kjent. Men må si jeg heller liker de som spør "Hva er DET der?" :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når jeg hadde blanding mellom dalmatiner og engelske setter, var det engelsk dommer som falt helt i staver over den fantastisk vakre jakthunden(som han ikke husket navnet på i farta :) )

Når jeg hadde dalmatiner møtte jeg en mann som hadde vart oppdretter av pointer, han anbefalte meg å parre på den der, for det var en lekker pointer.

Fikk også en eldre dame i fistel etter meg, siden jeg hadde kamphund :shocked:

Nå som jeg har jaktgolden er det mange som tror det er toller, eller flat.

Og flere utstillingsdamer har fortalt meg at : det er en synd og skam at jeg er lurt av oppdretter til å tro at det er golden :P

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også fått høre det en gang, Gud'a'meg så dum jeg er som ikke har skjønt dette med at Bichon Havanais jo bare er et designernavn på en bastard, og uansett om man prøver å forklare, så har du jo bare blitt lurt trill rundt av oppdretter. :aww:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

@maysofie Jeg så det, men fikk ikke noe smart ut av det :P

Ordspill på ADHD-Hvit Gjeterhund? Tror jeg :P

Det med at mange barn tror hunder er ulver er for såvidt forståelig syns jeg, iallefall når de "ligner".

Ikke så mange som gjetter/gjetter feil på Maja egentlig. Vanligste er mops som garantert er pga ansiktet. Ellers har jeg hørt katt av barn, barna ble veldig imponert over at jeg gikk skitur med kattene (når jeg hadde to)

10636184_10152592469014471_9183161579160

Fineste pusen min :wub:

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har også fått høre det en gang, Gud'a'meg så dum jeg er som ikke har skjønt dette med at Bichon Havanais jo bare er et designernavn på en bastard, og uansett om man prøver å forklare, så har du jo bare blitt lurt trill rundt av oppdretter. :aww:

Yup, denne har vi også opplevd, men bare med tigergutten. Når det en sjelden gang kommer folk på gata som påstår de KAN akita, men de vet jo at den bare kommer i rødt, så må jo være en blanding jeg har. Synd, siden han er så fin ellers. Nytter ikke å fortelle at han er stilt ut med både BOB og CACIB :P

Også de som bare synes han er en "heldig blanding" og ser på meg med triste øyne når jeg sier at jeg har papirer på renraset hund, "nå har du blitt lurt, stakkar". Jeg har gitt opp å prate fornuft med slike folk.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...