Gå til innhold
Hundesonen.no

Hva vil du si om denne rasen?


ida
 Share

Recommended Posts

Tenkte å starte en litt anderledes "hvilken rase skal jeg velge" tråd. Jeg sier et rasenavn på en rase jeg lurer litt på om skal bli min neste og dere siterer og skriver (gjerne subjektivt) hva du vet om eller syns om rasen. Ved å sitere rasenavnet kan flere hive seg på og skrive et rasenavn for å få sonisenes synspunkter, uten at vi trenger å lure på hva/hvem det snakkes om :)

Jeg har nå truffet tre eksemplarer av en rase som jeg syns er veldig passe på alle områder, men jeg vet egentlig ingenting om den:

"Tibetansk terrier"

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 676
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Seriøst, labradorfolk. Get over it.

Det er så mange jakthunder som er så vakre og herlige, er det noen der ute som kjenner en singel jeger på sånn rundt min alder? (Nei, det var ikke ot, vi snakket om jakthunder!)

Har et veldig godt inntrykk av borzoi. Kameraten min hadde en fantastisk borzoi som het Baba, noe av det morsomste jeg har opplevd skjedde da vi gikk tur med den hunden. Sikkert ikke helt p.k men. Kom

 

"Tibetansk terrier"

Til dags dato ikke møtt et eneste hyggelig eksemplar. Og det er veldig trist for det kan da virkelig ikke være hele sannheten?

Gneldrete og sure, hissige og tjukke. Dårlig hundespråk og liten forståelse for beskjeder fra andre hunder og mennesker for den del.

Håper noen kommer med mer positive omtaler! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kun erfaring med en, men han var veldig sammekjønnsaggresiv og stresset. Han virket å være litt mye hund for eieren (som var førstegangseier tror jeg) hos en litt mer erfaren eier tror jeg nok det kunne ha vært anderledes :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Tibetansk terrier"

Ekstremt mye lyd, glade i å slåss. Har tidligere fått kritikk for at jeg sier sånt om en rase jeg bare har erfaring med fra å ha vært nabo med dem et år på rasetorget på D4A, men de bjeffa 6 timer i strekk og slåss med jevne mellomrom, så sånn er det med den saken. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare hatt gjentatt kontakt med en tibetansk terrier som barn. Den var naboen til mine søskenbarn sin og mitt søskenbarns store skrekk da hun bjeffet og viste tenner. Men egentlig var hunden bare grei når man etter å ha snakket med eier hoppet over gjerdet for å hente en ball. Logret og ville gjerne hilse og ha kos.

Ellers har jeg bare sett de på utstillinger og ikke direkte møtt de. Men mange ser ut som trivelige hunder synes jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjenner en og den er for det meste en morsom og hyggelig hund, men den er en skikkelig stabeist. Er det noe den ikke vil eller noe den har bestemt seg for, må man fysisk korrigere den :P Også er det mye lyd. Utover det så oppfatter jeg den som en veldig enkel hund å ha :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Tibetansk terrier"

Har kjent bare en og kjenner den ikke så veldig godt heller, men den var ihvertfall happy go lucky, gøyal og herlig, men den sleit litt med å være alene hjemme, bråkte mye da (dog litt usikker på om det var hunden eller eier som var mest skyld i det problemet), utagerte litt på andre hunder (stress/usikkerhet, ikke så veldig tøff) og generelt litt lyd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

At det er veldig greit å vite hva man anskaffer seg når man kjøper en Dogo, greit å vite hva den opprinnelig ble avlet til. Dogo er en hund som Vokter og som setter sin ære i å gjøre den jobben ordentlig. Vi sluntrer ikke unna på jobben liksom. :mad:

....Mine tidligere naboer inni skauen visste at de hadde kjøpt en Dogo, men trodde tydligvis at de bare hadde kjøpt en brun valp som ville bli en stor brun glatthåret muskelhund. Og det ble den jo.... men også en Dogo gitt (jøss liksom :blink: ), så min personlige erfaring med rasen utfra det ene individet er dårlig.

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitt neste kjøp blir nok en dogo canario til - hva har folk å si om den rasen?

Stor, tung vokterhund med mye alvor bak handlingene sine. Gjerne samkjønnsaggressiv. Tålmodig med barn og en god familiehund hos noen som vet hva det innebærer å ha en sånn hund.

--

Drever folkens? Drever!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mitt neste kjøp blir nok en dogo canario til - hva har folk å si om den rasen?

Fine hunder, om man kjøper rett individ, og vet hva man skaffer seg. De fleste Dogoeiere bommer på begge deler...

Men kjøper man hund etter gode foreldredyr (de finnes) og tar sosialisering/miljøtrening og lydighet på alvor - så kan man få en super hund :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samboer har forelska seg i Ungarsk Viszla av alle raser. Jeg har aldri møtt en, hva har dere å si om de?

Ååå, de er så pene (korthår) :wub: hvis de bare kunne kommet uten jaktinstinkt :icon_redface: I London var de (merkelig nok) superpopulære. Vi hadde mange innom på klinikken. Utrolig koselige hunder, men veldig hypre (jeg mistenker mangel på mosjon på flesteparten).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...