Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvor mye er for lite?


LilleZara
 Share

Recommended Posts

Jeg hadde ikke dratt til vet. for testing før du har full oversikt over hvor mye mat det faktisk kommer i henne iløpet av en uke. :)

Mål opp alt og før logg, da vet du sikkert. Samt prøv nå å trekke fra på måltider med det hun får av ekstramat, i tillegg til å bytte variant.

Sikkert vært litt mindre aktivitet nå enn på sommertid også, så da må det litt mindre mat inn enn tidligere også om det stemmer, eller vær like aktive såklart.

Er det ca 1 kg hun bør gå ned, eller mer om du evt. mener det, prøv 2% av den vekten (ikke det hun veier nå!) på Proteinrikt fullfôr, minus mengde på VogH på det hun evt. skulle fått ekstra, og se om det hjelper på over tid.

Det kommer ikke til å skje med det samme, isåfall blir det for lite mat igjen, for man skal gå ned bare litt og litt for at det skal være sunt.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke helt enig i at man skal drite i vekta siden vi snakker om en dachs.. Veldig belastende for ryggen å ha ekstra kilo å dra på.

Tips jeg har er vel å fylle opp med feks rå gulrot i maten, slik at hun ikke trenger å være sååå sulten hele tiden. Hvis du går over til tørrfor så er det lurt å måle opp dagsrasjonen i et beger og fordele dette utover både på frokost og middag, men også bruke av dette som godbiter. Da slipper hun å få noe ekstra hvis dere skal trene på noe, men får bare litt mindre middag feks :)

Hvis du har familie eller venner som liker å gi henne noe ekstra hvis hun tigger osv, så kan man ta en liten hvit løgn og si at hun kun skal ha hundemat pga feks allergi :P

Ja er ryggen jeg er redd for,det skal ikke være mye ekstra før det blir belasting. Men tror ikke at hennes vekt er 9kg likevel,tror hun hadde vært fin med 10kg. Men NED må hu uansett,for 12kg er mye.

Lurt det med tørrforet! Det skal vi gjøre om vi prøver oss med bare tørt-mannen virket som han ville det. Jeg liker best v&h,da jeg vet det er skikkelig mat. Men er kaskje verdt et forsøk for en periode :)

Familien gir henne MASSE. Uansett hva jeg sier,"Hun dør mye yngre når dere feiter henne opp" osv. Men de klarer ikke la være. Men nå er vi ikke såå mye hos familie til at det har ekstremt mye å si,kanskje to ganger i mnd. Men likevel veldig irriterende.

I går var jeg hos mamma og pappa,vi spiste Mc. Donald`s ,og jeg klarer jo å se når de sniker pomfri (vet de ikke skrives slik) under bordet liksom :gaah: Jeg overser om det er sakk om litt hamburgerygg eller noe,det er i det miste magert.

(N-knappen min virker dårlig i dag,så beklager om det mangler litt Ner rundtforbi :P)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vekta se på hva som passer henne og ut fra bildene så det ikke så galt ut som 3 kg men noe ned ja.

Hvordan? Mer mosjon (da kommer det muskler som veier mer) musker er bedre enn fett. MAgrere kost. Gjerne vei opp godbiter og alt hun skal ha i løpet av dagen og sett det fram på kjøkkenbenken med beskjed at det er kunn denne maten hun skal ha. KAnskje lurt å sette det i nærheten av der dere lager brødmaten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja er ikke så lett å få de ned... Min dachs raser ned i vekt bare jeg tenker på å gi hun mindre mat, mens andre sliter veldig med det..

Det finnes vel sikkert noe diettfôr også, med færre kalorier, som sikkert også kan prøves. Selv om jeg er enig i at VOM er best :)

Ja er veldig irriterende når andre ikke kan respektere at man sier nei.. Så lenge det er "vanlig" mat som feks hamburgerrygg så er det jo ikke krise. Men når det er snakk om potetgull feks med masse salt og fett, så er det virkelig ikke bra.. Og det gjelder jo selv om hunden er tynn eller har et par kg for mye. Potetgull/chips/godteri er IKKE hundemat pleier jeg å si :P Men det er som regel glemt i løpet av kort tid.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiser hun lemmen og annet snacks man kan finne i grøftekanter f.eks? Litt avhengig av hvor vi har bodd har jeg lurt på om ikke hunden kunne klart seg helt fint på alt æsjet de finner langs veien.. (spesielt slitsomt at det må ha vært en anorektiker i nabolaget som gjemte matpakker o.l. i buskene)
Nei, det er ikke lemen her vi bor. Hender de finner noe, men det er heller sjeldent.

Ane : Er det tatt blodprøve for sjekke ut stoffskiftet? Da forrige hunden min ( Engelsk Setter) som var tynn plustelig ble overvektig var det pga lavt stoffskifte.
Det har jeg ikke nei. Får kanskje gjøre det om dette vedvarer lenge :) Nora veier nå 16-17kg. Hun er flott ved 14kg. Hun får ca 140g proplan kylling/laks på en dag delt på morgen og kveld. Ida får samme for, 350g i et måltid, og er heller for tynn enn for tjukk. 20g15s6.jpg Dette får hun morgen og kveld. Jeg har ikke peiling på mengde egentlig, men er det ikke lite for? Bør jeg gå mer ned? Synes det er fælt lite allerede :P De får like mye mosjon som før. Nora gikk opp i vekt i sommer på kennel og en periode hun stjal Idas mat. Burde ha godt ned igjen nå synes jeg.
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Frøkena her får samme mengde :) Er nok på størrelse med Nota også,som ei lita Labrador tispe. Hun har alltid fått masse aktivitet men,legger svært fort på seg. Labrador genene skylder jeg på ;) Har slanket seg endel kilo har vært fint hold lenge nå. I sommer når hun var halt på å fikk kun mini turer gikk hun ned i vekt kun ved gi litt mindre mat.

Du kan jo se det ann på Nora men,går hun ikke ned litt snart har jeg vurdert sjekket stoffskiftet ja. Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...