Gå til innhold
Hundesonen.no

Trekkhundtråden


Heidihj
 Share

Recommended Posts

Tenkte vi kunne ha en egen trekkhundtråd der vi kan diskutere, spørre, dele og bare skravle om alt som gjelder trekkhunder.

I denne tråden er en trekkhund en hund som trekker, om det er snakk om de tradisjonelle sledehundrasene, de moderne sprinterne og alt annet.

Kjør på!

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 1.8k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Som regel klarer ikke jeg med mine kameraferdigheter å fange den fine stemningen av å kjøre hund med hodelykt. Men så.. har man flaks! Bilde fra treningstur i går- Tatt uten blits og på slutten av tre

SE på dette fantastiske spannet fra Vikerfjell-løpet da (mine hunder. Klippet vekk meg selv, er ikke meg som er viktig her) Kari Hope har tatt bildet.

Om han trekker og dere har tenkt å la han trekke så bør han jo ha en sele som er egnet for det synes jeg. Vet noen synes at trekkselen er bare for jobb (spann, sykkel, ski etc) men her i huset brukes

Posted Images

Denne helgen er det NM i barmarksløp! Både klasse A, B og C er representert. Spennede! Selv følger jeg spesielt med på klasse B, der flere malamutekjørere deltar. Bl.a. skal kullsøster, halvsøster og annen slekt av Mayah delta. Oppdretter til begge mine stiller med 2-spann sykkel, samt endel andre malamutevenner. Gøy! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klasse A: alle hunder (som oftest alaskan husky og stående fuglehunder)

Klasse B: Alle renrasede hunder som ikke er siberian husky eller stående fuglehunder

Klasse C: Siberian husky

Det er ikke alltid det er delt inn sånn. Ofte går det ikke an å delta i noe annet enn klasse A. Der er jo fuglemixene og ah'ene, så det er ikke lett for andre hunder å hevde seg. Malamute, grønlandshund og samojed er de vanligste klasse B hundene, men det hender andre raser glimter til å møter opp også :-)

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det lov å være med selv om man bare er på hobbynivå? :)

Hvor tidlig kan man la en valp bli med å løpe? Er det best å ha den løs ved siden av, eller koblet til "resten"? Resten i hermetegn, da min gruppe ikke er spesielt homogen, en dvergpinscher og en whippet :P Planen er å ha de to whippetene festet sammen når de begge er voksne.

Vi kjører ikke veldig langt, alt fra 2-3 km, til 10 km maks.

10729339_886929124650885_1944882962_n.jp

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi vil også :-D

Noma har litt husky i seg (1/7 raser... dvs... vi vet ikke hvilken type husky, så kan godt være flere raser). Noe man merker godt ved trekking. Har hatt myye moro med henne.
Jeg har både kickbike og kickspark, og synes det er noe av det morsomste jeg kan gjøre... Noen ganger har jeg blitt forbikjørt av hundespann der jeg pleier å trene selv... får frysninger langt inn i margen - er så kult! :drool:
post-11727-0-98571900-1413568370_thumb.j

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne helgen er det NM i barmarksløp! Både klasse A, B og C er representert. Spennede! Selv følger jeg spesielt med på klasse B, der flere malamutekjørere deltar. Bl.a. skal kullsøster, halvsøster og annen slekt av Mayah delta. Oppdretter til begge mine stiller med 2-spann sykkel, samt endel andre malamutevenner. Gøy! :)

Så spennende! Hold oss gjerne oppdatert :)

Fin tråd!

Mine "trekkhunder" er bare til hobbybruk, og de trekker så mye som 15,7 og 17,2 kg tillater :P

Men jeg liker å gi de variert trening, både fysisk pg psykisk, så da blir det sykling, fjellturer, kløving, kjettingtrekk og skiturer alt etter vær og årstid :ahappy:

post-838-0-40011600-1413571020_thumb.jpg

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg drømmer om trekkhunder :P

Har 6 hunde, men dessverre så tror de at stram line betyr stopp. Har noen vintre forsøkt å få iallefall noen av de gira på å trekke men ikke hatt så stort hell. Jeg har drevet med kjettingtrekk (og skal ta opp igjen det nå) og har en liten slede, eller jeg har to, men den siste skal jeg forsøke å selge. Har gått litt på ski, men jeg er dårlig på ski, og siden hundene ikke trekker så er det ikke noe gøy om de ikke kan løpe løse ved siden av, og det er vanskelig i oppkjørte løyper.

Kunne virkelig tenkt meg en god trekkhund om vinteren, men de skal jo aktiviseres på sommeren også og det har jeg ikke tid til da all tid går til lydighet/bruks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Trekking er gøy :D Kickbiker (kickspark om vinteren) endel med min dalmatiner, han synes det er stor stas. Ble ikke noe denne sommeren/høsten pga. ryggskade, så får se når (eller om) det blir mer trekking. Han er ikke superintens (i den første videoen bruker han endel tid på snøspising :P ), og hender jeg må hjelpe til litt selv, men finfin trim både for meg og for ham.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest bikkje1

Simba (9 kg) er trekkhund på ski og når vi jogger. :) Vi sliter litt med motivasjonen hans når han "bare" skal trekke meg, siden han mener det går fort nok fra før.. :P

@Elisabeth00

Hvordan er det å bruke minipina-selen til trekk på dvergpinscheren? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Snusmumrikk

Nå begynte jeg å glede meg til dette :

Hehe ja, Ekko er en latsabb som bare løper ved siden av meg. Han går fram og drar i motbakkene når det blir tungt og tempoet går ned da, men på flata ligger han ved siden av så lenge Ymse er med og drar opp tempoet. Snart vinter nå :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gleder meg skikkelig til det blir snø nå :D Snørekjører litt med varga både sommer og vinter, men hun er ikke akkurat noen supergod trekkhund, hun har blitt bedre og hun trekker en del da, men ikke akkurat konkuransenivå :P Men en gang i fremtiden med en annen (eller to) hund(er) så har jeg veldig lyst til å prøve meg på barmark eller nordisk eller noe slikt. Og drømmen er jo å ha et slags lite spann som duger greit nok til turkjøring i fjellet, det ser så deilig ut. :) Blir neppe huskyer eller noe slikt, blir nok å ta det man har så blir sikkert et merkelig blandingsspann med malle/hollender og kanskje noe annet :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh, jeg savner "fart og spenning". Men denslags er nok slutt for min del. Jeg kan ikke ta tjangsen på å "tryne" med høy fart (høyenergiskade) og skade det ille jeg har igjen av vev i ansiktet. For tiden rydder jeg ut av garasjen og planlegger hvem jeg skal overlate diverse utstyr til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen god trekkhund for tiden, men deltok engang i tida på lysløyperenn på 3km med phalenen Tinka. Deltok også med mors Munster og en lånt trekkhund (AH). Storkoste meg og i fremtiden har jeg plan om fuglehund igjen og om jeg får med trekkegenskaper på kjøpet blir jeg veldig glad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Teller det med ung BC som trekker matmor opp alle bakkene og veldig mye ellers også? hehe :P

Har planer om å begynne kjettingtrekk i vinter, om 2-3 år skal jeg få ordnet skikkelig vinterklær og ski til meg selv, så vi kan snørekjøre på vinteren, ikke sikker på hvordan det foregår på sommeren? Oo Men akkurat nå har vi litt andre prosjekter å jobbe med.

Kickbike og/eller kickspark har vi også veeeldig lyst på. Hvordan er den på steinete fjellveier? Eller burde man holde seg til grus veier (er ikke skog her)?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må slenge meg på denne og følge .. ikke fordi jeg driver med hundekjøring, men fordi jeg har begynt å innse i det siste at jeg muligens burde det.

Har to blandingshunder på nå drøyt 1,5 år, kullbrødre (!). De er blanding av schæfer, boxer, setter, border collie, og ymse annet. Såvidt vi vet. Omplasseringsprosjekt, Dyrebeskyttelsen .. de er halvstore, drøyt 20 kg, og noen ordentlig solide energibunter. Spekulerte fælt i sommer på hvordan vi skulle få "brukt" noe av denne energien vi ante at bygde seg opp, og prøvde meg bl.a. på å jogge. Det holdt på å ende skikkelig dårlig - jeg hadde ikke sjans i havet til å holde dem igjen. Så, det ble sykkelen her for noen uker siden, spente dem foran og nå er det gjort. Jeg kan ikke skjønne annet enn at dette er naturtalenter for trekking. Har allerede nesten slitt ned et sett bremseklosser på sykkelen fordi jeg må holde igjen på farta (vi må jo varme opp og sånt, men det skjønner jo ikke disse to, det er helst bånn pinne fra start til slutt..)

Poenget - det virker som bikkjene digger det, og jeg koser meg. Så nå ser vi på kickbike og mer skikkelig seletøy, og jaggu synes vi ikke det virker fristende å prøve oss på et barmarksløp av noe slag utpå neste sommer/høst en gang. Nå vet jeg ikke så innmari mye om nivået på slikt, men med den ubehagelig høye farta disse to legger opp til så forestiller jeg meg at det kunne være noe å hevde seg med om vi fikk trent riktig. Akkurat nå er det ikke helt under kontroll da for å si det sånn..

Skal se om ikke vi også kan få lagt ut en skrytevideo her etter hvert, men tør ikke vise fram det kjipe "oppsettet" vi bruker nå med seler og bånd og slikt, det er ikke helt godt.. :P

(For ordens skyld, det blir nye saker de nærmeste dagene ..)

Uansett, følger med litt her for tips og inspirasjon, men slenger ut et spørsmål også; er det noe lesestoff å anbefale på emnet eller er det greit å bare kjøre på og prøve seg fram på egen hånd? Kanskje da spesielt i forhold til inntrening av enkle kommandoer når vi er ute i skauen; høyre, venstre, slike ting - hva er greit å ha på plass og hvordan gjør dere / de det? Vi er litt grønne her nå, og veien har blitt litt til underveis, og vi er i alle fall ikke særlig elegante når vi flyr bortover skogsveien her men vi koser oss nå i alle fall ;)

Tenker da også litt på at det vil nok være en forskjell på det å løpe alene i skauen og det å evt delta i et løp - om vi skulle bestemme oss for å faktisk prøve det en gang. Hvordan bør man liksom forberede seg til noe sånt?

Skulle vært på Hamar og fulgt litt med i helga, men det kræsja dessverre..

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
    • Hvis du skal bruke folk som "hjelp", så pass på at de holder avstand og ikke tar kontakt med hunden først. Jeg ville oppholdt meg i områder med en del folk (ikke tette mengder) hvor det er mulig å regulere avstanden, og belønne ro og kontakt. Det valpen først og fremst trenger å erfare er at han ikke trenger å forholde seg til folk om han ikke vil. Hvis du skal trene sammen med folk, still dere på avstand og hold en samtale. Belønn all interesse hunden viser for den andre personen, hos deg selv, slik at han må søke ut igjen mot dem for å få belønning. Om han faktisk viser interesse for å gå bort til dem, la ham gjøre det, og la de kaste godbiter til ham (ikke bøye seg over ham!). Du kan hjelpe ham å hilse på folk du vil han skal møte (besøk, familie, venner osv.) med target-trening evt., så fokuset er på targeten og ikke på dem. Vær tydelig når han ikke trenger å forholde seg til folk og belønn kontakt med deg. Det skal ikke være opp til ham å måtte ta valget.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...