Gå til innhold
Hundesonen.no

Min neste hund *drømmetråd*


Heidihj
 Share

Recommended Posts

  • Svar 158
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Er det lov å gjøre slik? X 10?

Ganske urealistisk men jeg kunne godt tenkt meg en hund som Soleil Rase: Amerikansk pit bull terrier Kjønn: Tispe, en liten sak på mellom 13 og 17kg. Farge: Ikke så farlig, men helst ikke brindl

Min absolutte drømmehund: Rase: Shikoku Kjønn: Hann Farge: Svart sesam Størrelse: Standard Navn: Hokori (stolthet)

Posted Images

Jeg drømmer om en jaktgolden fra et bestemt oppdrett og en dual purpose labrador fra bestemte linjer. Vet at de skal ha kull i 2016, så fristelsen er stooooor :wub: men han jeg har trenger mer tid til å falle på plass og bli voksen før jeg kan vurdere det.

Åååh, jeg blir nysgjerrig! Hvem hva hæ? Om du ikke vil skrive her tar jeg gjerne i mot PM :innocent:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror listan på hundar som jag inte hade kunnat tänka mig hade varit kortare än hundar som jag faktiskt drömmer om men topp 5 på önskelistan är:

Rase: Australian shepherd
Kjønn: Hane
Bruk: Bruks
Farge: Röd Tri med stora vita tecken, Leading Angel’s Eclipse Of The Moon är ett fint exempel på just den färg som jag är så förälskad i.

Rase: Welsh corgi cardigan

Kjønn: Hane
Bruk: Maskot
Farge: Vilken som bara den har lika stora öron och fantastiska charm som den individ jag träffade på en utställning som smälte mitt hjärta.

Rase: Australian kelpie

Kjønn: Hane
Bruk: Lydnad
Farge: Rökblå eller svart

Rase: Pyreneisk vallhund, korthårig

Kjønn: Hane
Bruk: Agility
Farge: Fawn

Rase: Chodsky pes

Kjønn: Hane
Bruk: Lydnad/bruks

Jag skulle kunna fortsätta listan en halv evighet till... Jag menar, det där vart ju bara ur grupp 1, finns så fantastiskt många vackra drömhundar i de andra grupperna också...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har to store drømmer, men blir nok ikke noe før om mange år.

Rase: malle

Kjønn: tispe

Bruk: lydighet først og fremst. Veldig nysgjerrig på redninghundarbeid,så om det en gang blir aktuelt så er det et ønske

Rase: border collie (korthåret)

Kjønn: tispe

Bruk: lydighet, kanskje litt agility

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Rase: Portugisisk vannhundKjønn: HannhundNavn: CasinoFarge: Sort med hvitt "slips", wavy pelsStørrelse: 25 kg, 54 cm - idealen for rasenJeg ønsker meg en staselig, sterk hannhund med en perfekt blanding av arbeidskapasitet og ro. Han skal være stabil i gemyttet, snill som et lam, men tullete og blid. I ringen skal han skinne som en stjerne og i skogen skal han spore som en skikkelig brukshund. Pelsen skal være lang og glansfull. Kort, kompakt kropp og kraftig snute, men moderat bygget for rasen. *sukk* Er så kresen at jeg aldri kommer til å kjøpe meg ny hund :P Mitt tidsperspektiv? Minst 2 år frem i tid... trolig ennå lengre.

Jeg drømmer ennå. Men jeg vil ha tispe, tror jeg. Det ER det jeg aller helst vil ha. Ønskene for henne er de samme, men hun kan godt være brun, MÅ ikke være svart. Hun må ha et fremoverlent lynne, gjerne happy Go lucky-type personlighet. Ideelt vil jeg at hun skal være en nett tispe under 50 cm. Moderat vinklet bak og godt steg. Godt utfylt i kinnene. Og hun skal overhode ikke være krøllete. Det er helt uaktuelt med en krøllete til :P

Håper jeg kan begynne å tenke seriøst på valp igjen mot slutten av året. Men jeg må ha samboer på laget. Og rette kombinasjon må dukke opp til rett tid. Vi får nå se!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 years later...
På 3.9.2014 at 1:26 PM, Heidihj skrev:

Tenke vi kunne vise hvilke hund vi drømmer om som vår neste :) Skriv gjerne rase, kjønn, navn, evt. farge på hunden, hva den skal kunne brukes til, og kanskje linjer/foreldre.

 

-------------------------------

 

Rase: Alaskan malamute

Kjønn: Hannhund

Navn: Arrluq

Farge: Agouti, mørk
Størrelse: 35-40 kg. Ikke blant de største hannene.

Han kommer til å være en sterk og flott hund med nydelig arbeidsmoral. Trekker godt både på ski, sykkel og pulk. Bærer kløv som en helt, og er en flott turhund. Ellers er han en kosegris som trives både i sofaen og liker å ligge på fanget (eller halvveis på fanget :P)

Kommer nok ikke til oss på noen år, men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves :wub:

Den hannhunden jeg beskriver over er veldig lik min Frost, en voksen malamutegutt som jeg overtok sist år. Han er nesten perfekt :wub:

Jeg har nylig kjøpt meg en ny valp. En malamutejente av fargen agouti (lys). Jeg håper og tror jeg kan få en sosial, vakker og herlig arbeidshund i henne. 

Ser jeg har skrevet i denne tråden at jeg ville ha en siberian husky. Jeg tror nok ikke det kommer en sh i hus på en god stund, om noen gang. Flott rase, men jeg tror nok malamute og grønlandshund er hunder som passer meg bedre. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 5.9.2014 at 9:08 PM, Sprettballen skrev:

Rase: Whippet

Farge: En eller annen variant av blå eller blå tegninger, evt hvit med cream tegninger.

Kjønn: Tispe

 

Planen realiseres forhåpentligvis en gang i 2015. En kosete, rask og stabil hund som elsker sofakos og leking med røffe schäferjenter :) Skal egentlig ikke brukes til noe spesielt, men kanskje snuse litt på agility og spor.

Det ble en cream-frøken gitt :)

På 5.9.2014 at 9:08 PM, Sprettballen skrev:

Nest hund etter det, når Nemi har gått av med pensjonen, såh om 4-5 år til kanskje?

Rase: Schäfer

Farge: Mørk grå

Kjønn: Tispe

 

Stabil, stødig og frisk hund som skal bli godkjent redningshund.

Det ble ikke neste hund etter whippeten, da det ble en whippet til i mellom der. Men det ble schäfer! Spørs om hun blir så mørk, men hun er hvert fall grå. Hun skal ikke bli redningshund, men blir en aktiv konkurransehund med tiden. Foreløbig er hun frisk i både hode og kropp, men hun er bare 14 uker da. Det ble heller ikke "når Nemi pensjoneres", for Nemi er ikke blant oss lenger :( 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er sååå usikker på rase? Jeg prioriterer hvertfall god arbeidskapasitet og helse + godt gemytt. Planen er å bruke den til agility, og mye trening både fysisk og mentalt? Farger spiller ingen rolle, kommer til å bli høyt elsket uansett❤️❤️

Her er rasene det står mellom: 

- Jakt cocker spaniel

Kjønn: Tispe

Navn: Må se hundens personlighet og utseende før jeg klarer å bestemme navn?

Størrelse: 40-42 cm i mankehøyde

Den skal være hyperaktiv, men ikke bikke over i stress. Gemyttet må være bra og den bør elske alt og alle. Lettlært og førerorientert hadde også vært et pluss. Jeg vil helst unngå problemer som seperasjonsangst. På turer i skogen hadde det vært topp om den holdt seg i nærheten. 

- Ny sheltie

Kjønn: tispe 

Navn: 

Størrelse: 34 hadde vært perfekt.

Jeg har sheltie fra før av, og det er en del krutt i henne, men jeg kunne ha tenkt meg enda litt mer. Så nøye planlegging av kennel og linjer bakover er viktig. Jeg vil helst unngå den resserverte væremåten som mange sheltier har. Gemyttet bør også være bra. 

- Australsk kelpie

Kjønn: Tispe

Navn: 

Størrelse: 42 eller rundt 50

Jeg vil gjerne ha en aktiv hund, og godt gemytt her også. Jeg kjenner ikke rasen veldig godt, men har hørt at de kan slite med litt forskjellige problemer. 

-Dansk svensk gårdshund

Kjønn: Tispe

Navn: 

Størrelse: 34 hadde vært perfekt, men de færreste gårdshunder er så høye.

En aktiv type, med herlig gemytt. Lettlært, førerorientert og rask.

C92B6F62-05D8-4699-BF69-C99C5B121DDE.png

D4D1F439-2456-419E-84FC-37C840BE0457.jpeg

68E253DF-AB3A-45F5-871B-FDBAD20A8D30.png

9ED3274C-EBE8-4404-9944-6C3EBB37F023.png

Endret av Sina
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 11.12.2014 at 6:46 PM, Ginaml skrev:

Tenker mye på valg av rase, selvom det forsatt er en del år (3 år +-) til før jeg kjøper hund :) Liker mange raser, men havner i grunne alltid tilbake igjen på de samme.

Drømmehund 1:
Rase: Whippet
Kjønn: Tispe
Farge: Ikke veldig viktig, men liker best whippeter med en del hvit på.
Bruksområde: Turhund, utstilling, kosehund og så vil jeg prøve forskjellige hundesporter for å finne noe som både hunden og jeg trives med.

Tobias300R.jpg

Drømmehund 2:
Rase: Shetland sheepdog
Kjønn: Tispe
Farge: Tricolor eller blue merle
Bruksområde: Agility, kanskje litt lydighet, utstilling og tur- og kose hund.

Luca47_bw.jpg

Drømmehund 3:
Rase: Basenji
Kjønn: Tispe
Farge: Det er det samme.
Bruksområde: Utstilling, tur- og kosehund og prøve forskjellige hundesporter for å finne noe hunden og jeg trives med.

basenji-11.jpg

Har faktisk både whippet og sheltie? Veldig forskjellige hunder. Sheltien gjør alt for sin eier, men Whippeten derimot krever at hun skal bli behandlet som en dronning? 

På den andre siden, krever Whippeten mindre trening enn sheltien. Whippeten ligger med glede inne på sofaen om det regner ute, mens sheltien er klar for tur uansett vær.

Da sier det seg litt selv hvilken som er enklest å trene, men vi får til mye med Whippeten også siden vi er så heldige og har fått en godbitfokusert Whippet. 

Whippeten elsker å løpe runde på runde på jorder, mens sheltien gjerne vil lede «flokken» sin på tur. 

Kjempefine hunder begge to på hvert sitt vis❤️❤️ Basenji vet jeg lite om, men er ganske så sikker på at den har mer tilfelles med en whippet enn en sheltie. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 9/3/2014 at 6:57 PM, Rocket said:

Er jo ikke aktuelt enda, men det må nesten være noe slikt:

Rase: Collie Langhåret

Kjønn: Hannhund/Tispe. Ikke bestemt meg enda, har lyst å prøve tispe, men jeg føler jeg er et hannhundmenneske.

Navn: Aner ikke, men liker Frost og Loke. Loke utgår nok iom jeg kjenner 2 katter som heter det. Må nok se ann litt personlighet tenker jeg.

Farge: En mørkt skygget sobel eller Blue Merle.
Størrelse: Akkurat passelig :P

Må ærlig inrømmet at jeg falt pladask når jeg så hannhunden som @ bruker på langhårskullet sitt nå. Fy flate for en vakker hund!
Så en sånnen skulle jeg gjerne hatt. :wub:
7be98687-63c7-4d60-bd5d-c878b66e3b11nrie

Ang Blue Merle så er jeg veldig kresen på tegningene mtp hva jeg synes er pent, men en pent tegnet og bygd BM er rett og slett "To die for".


Det blir mer og mer aktuelt! Har vel anslått at jeg forhåpentligvis har fått solgt leiligheten i Volda og kjøpt meg noe her i Rogaland innen de neste 6 - 12 månedene!!! 
Spørs på hvor kjapp papirmølla er så jeg kan få klarsignal fra bank til å kunne få lån, og deretter markedet, håper salget der oppe går fort! Krysser alt jeg har for at vedkommende jeg venter på nå er tilbake i midten av august og at det ikke drar ut lenger. 

Rasen er fremdeles den samme. :D 
Kjønn: Tispe. 
Navn: Har et på lager som jeg er rimelig sikker på at jeg vil bruke, men må nesten se når valpen er i hus om det passer den. 
Farge: Fremdeles veldig lyst på BM, men tiden får vise hva jeg ender opp med. :) 

Rocky er jo dessverre ikke her lenger, og savnet etter hund er stort. Ei venninne skal antageligvis snart skaffe seg en staffe, og jeg tror jeg nesten gleder meg mer enn henne. :lol: 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 30.12.2014 at 9:42 PM, Tonje skrev:

Min neste hund blir enten en sheltie eller en australsk kelpie. Tror jeg :P Det er jo forhåpentligvis mange år til (jeg har ei max-grense på to hunder) så jeg har nok til å gruble på.

 

Det skal være en hannhund. Blir det sheltie spiller det egentlig ikke så stor rolle hvilken farge, men en blue merle hadde ikke vært å forakte.

Kelpien er det heller ikke så møye med, men de sjokoladebrune er jo lekre. Det samme med de sorte og de med tan-tegninger.

Så artig å lese dette! 3,5 år senere har jeg visst glemt max-grensa mi og sitter her med en nydelig, sjokoladebrun kelpie hannhund :P

 

  • Like 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

cfvvdbdbdg

15 timer siden, Sina skrev:

Har faktisk både whippet og sheltie? Veldig forskjellige hunder. Sheltien gjør alt for sin eier, men Whippeten derimot krever at hun skal bli behandlet som en dronning? 

På den andre siden, krever Whippeten mindre trening enn sheltien. Whippeten ligger med glede inne på sofaen om det regner ute, mens sheltien er klar for tur uansett vær.

Da sier det seg litt selv hvilken som er enklest å trene, men vi får til mye med Whippeten også siden vi er så heldige og har fått en godbitfokusert Whippet. 

Whippeten elsker å løpe runde på runde på jorder, mens sheltien gjerne vil lede «flokken» sin på tur. 

Kjempefine hunder begge to på hvert sitt vis❤️❤️ Basenji vet jeg lite om, men er ganske så sikker på at den har mer tilfelles med en whippet enn en sheltie. 

Ja, to ganske forskjellige raser, som virker herlige på hver sin måte. :)

På 11.12.2014 at 6:46 PM, Ginaml skrev:

Tenker mye på valg av rase, selvom det forsatt er en del år (3 år +-) til før jeg kjøper hund :) Liker mange raser, men havner i grunne alltid tilbake igjen på de samme.

Drømmehund 1:
Rase: Whippet
Kjønn: Tispe
Farge: Ikke veldig viktig, men liker best whippeter med en del hvit på.
Bruksområde: Turhund, utstilling, kosehund og så vil jeg prøve forskjellige hundesporter for å finne noe som både hunden og jeg trives med.

Tobias300R.jpg

Drømmehund 2:
Rase: Shetland sheepdog
Kjønn: Tispe
Farge: Tricolor eller blue merle
Bruksområde: Agility, kanskje litt lydighet, utstilling og tur- og kose hund.

Luca47_bw.jpg

Drømmehund 3:
Rase: Basenji
Kjønn: Tispe
Farge: Det er det samme.
Bruksområde: Utstilling, tur- og kosehund og prøve forskjellige hundesporter for å finne noe hunden og jeg trives med.

basenji-11.jpg

Whippet og sheltie står ikke på drømmehund-listen min lenger, selvom de begge virker som fine raser. Det er bare andre raser som tiltaler meg mer, og som jeg tror jeg hadde trivdes bedre med enn disse to.

Basenji er fortsatt en favoritt, men planen er å gå til anskaffelse av hund i løpet av det neste året, og det blir ikke basenji denne gangen. Dette fordi jeg har funnet en annen rase som jeg tror vil fungere bedre med meg og min hverdag slik den er nå. Skal ikke se vekk i fra at hund nr 2 eventuelt blir en basenji da. :wub:

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Da denne tråden ble laget hadde jeg akkurat fått i hus min drømmehund :wub:  5 år gammel i dag, og hun er fantastisk! 

eventyrskogtidi.jpg?w=683&h=1024

Men drømmene mine for fremtiden som jeg hadde da er litt forandret, men ikke mye. Jeg stod mellom brukshunddrømmen om det er sålangt frem i tid at jeg trenger ny brukshund, da stod det mellom: Kelpie, Pyrre, Sheltie også siklet jeg litt på Aussie og Korthårscollie. 

I dag er brukshunddrømmen enda Kelpie eller Pyrre, og jeg slutter aldri å sikle på Aussie :drool: Men sistnevnte er det minst sannsynlighet for. Men jeg vurderer også jakt cocker eller jakt springer. De er skikkelig fine, men jeg er litt redd de kan bli for intense og virrete for min del. Farge spiller ingen rolle, syns alle jaktcockere er søte :wub:

kokos.png

 

Ellers var drømmen min en maskot som da skulle være en Basenji :wub: En drøm jeg har hatt lenge. Men etter å ha fått sett en del videoer av hva en jeg kjenner sin basenji finner på, så ble jeg brått usikker :lol: Jeg vet ikke om jeg vil ha en hund som ikke hører på meg og som er såpass selvstendig. Fy de er vakre, men ikke til en hver pris altså! Jeg får finne ut om alle er så ille eller om det går litt på linjer først. 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 2.8.2018 at 11:49 AM, MegaMarie skrev:

Da denne tråden ble laget hadde jeg akkurat fått i hus min drømmehund :wub:  5 år gammel i dag, og hun er fantastisk! 

eventyrskogtidi.jpg?w=683&h=1024

Men drømmene mine for fremtiden som jeg hadde da er litt forandret, men ikke mye. Jeg stod mellom brukshunddrømmen om det er sålangt frem i tid at jeg trenger ny brukshund, da stod det mellom: Kelpie, Pyrre, Sheltie også siklet jeg litt på Aussie og Korthårscollie. 

I dag er brukshunddrømmen enda Kelpie eller Pyrre, og jeg slutter aldri å sikle på Aussie :drool: Men sistnevnte er det minst sannsynlighet for. Men jeg vurderer også jakt cocker eller jakt springer. De er skikkelig fine, men jeg er litt redd de kan bli for intense og virrete for min del. Farge spiller ingen rolle, syns alle jaktcockere er søte :wub:

kokos.png

 

Ellers var drømmen min en maskot som da skulle være en Basenji :wub: En drøm jeg har hatt lenge. Men etter å ha fått sett en del videoer av hva en jeg kjenner sin basenji finner på, så ble jeg brått usikker :lol: Jeg vet ikke om jeg vil ha en hund som ikke hører på meg og som er såpass selvstendig. Fy de er vakre, men ikke til en hver pris altså! Jeg får finne ut om alle er så ille eller om det går litt på linjer først. 

 

Først; For en nydelig hund du har!!:wub: Er litt morsomt at jeg spekulerer/spekulerte på nesten de samme rasene:P Men tror nok jeg lander på en jaktcocker, siden jeg enda ikke har funnet noe jeg ikke liker ved den:D Pyrren har jeg lagt fra meg, pga at jeg har hørt den kan ha litt dårlig gemytt. Ellers virker de som superkule treningskompiser! 

Men hva synes du om kelpie? Har de mye mentale problemer?:icon_confused::ahappy:

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

13 minutes ago, Sina said:

Først; For en nydelig hund du har!!:wub: Er litt morsomt at jeg spekulerer/spekulerte på nesten de samme rasene:P Men tror nok jeg lander på en jaktcocker, siden jeg enda ikke har funnet noe jeg ikke liker ved den:D Pyrren har jeg lagt fra meg, pga at jeg har hørt den kan ha litt dårlig gemytt. Ellers virker de som superkule treningskompiser! 

Men hva synes du om kelpie? Har de mye mentale problemer?:icon_confused::ahappy:

Takk :D
Så moro! Great minds think alike, eller hva? :ahappy: Jaktcockeren virker herlig! Jeg er oppvokst med vanlig cocker, så jeg har nok en liten kjærlighet for disse langørene! Men den vanlige er litt for tam for meg, pluss den har alt for mye pels. Vi har en jakt cocker i klubben nå, så jeg tenkte å følge med på hvordan den blir med alderen :ahappy: 

Ja, jeg har også hørt mye om mentale problemer på pyrren, i tillegg til dårlig helse. Men jeg klarer ikke å gi opp den rasen helt! Er man heldig så får man jo en virkelig knall hund, men vil jeg satse på å være heldig? Det kan jo ha skjedd noe innen avlen frem til den dagen jeg skal ha ny hund, så jeg får følge med!

Kelpien er fantastisk! :D Jeg syns ikke det er mye mentale problemer på rasen, de er godt kartlagt når det gjelder mentalitet i og med at nesten alle oppdrettere mentaltester avlsdyrene sine og avkommene. Men det finnes jo helt klart. Noen sosiale problemer, andre som kanskje har aggresjon mot andre hunder. Men jeg tror det er lett å avdekke om man bare undersøker grundig før man får seg en kelpie. Hilser på foreldre og kanskje annen slekt først og ser hvordan de er mot andre hunder osv. 

Endret av MegaMarie
  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, MegaMarie skrev:

 

Ja, jeg har også hørt mye om mentale problemer på pyrren, i tillegg til dårlig helse. Men jeg klarer ikke å gi opp den rasen helt! Er man heldig så får man jo en virkelig knall hund, men vil jeg satse på å være heldig? Det kan jo ha skjedd noe innen avlen frem til den dagen jeg skal ha ny hund, så jeg får følge med!

Flaks trenger du ikke ha da, det er å svartmale det litt. Men viktig å gjøre gode undersøkelser der som på feks  Kelpie ;) 

men dårlig helse? Det kjenner jeg veldig lite til.. tenker om jrg har hørt om noen tilfeller av dårlig helse, men kjenner meg ikke igjen i den påstanden. Gjerne opplys meg i hva du tenker på :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min drømmehund finnes ikke.  

Den skal være Max 45 cm og minst 30. Enkel og ukomplisert, Ikke røyte noe særlig, kunne gå løs overalt  , være vennlig mot alt med puls, tåle all slags vær, bjeffe minst mulig, kunne tåle veldig rolige dager og veldig aktive dager.  Ha gode poter så man slipper styr når man skal på langturer.  Ikke kreve for mye pelsstell. Og helst ikke ha hengeører.  

Jeg har begynt å innse at oppdretteren sannsynligvis blir IKEA :innocent:

  • Haha 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 hours ago, Garp said:

Flaks trenger du ikke ha da, det er å svartmale det litt. Men viktig å gjøre gode undersøkelser der som på feks  Kelpie ;) 

men dårlig helse? Det kjenner jeg veldig lite til.. tenker om jrg har hørt om noen tilfeller av dårlig helse, men kjenner meg ikke igjen i den påstanden. Gjerne opplys meg i hva du tenker på :)

Ja, flaks var vel kanskje litt feil.

Jeg drømmer om poil long, og det er vel ikke ukjent med en del HD der. Hvordan er korthåret i forhold til HD? Føler jeg har hørt om det der også. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, MegaMarie skrev:

Ja, flaks var vel kanskje litt feil.

Jeg drømmer om poil long, og det er vel ikke ukjent med en del HD der. Hvordan er korthåret i forhold til HD? Føler jeg har hørt om det der også. 

Det finnes HD, men det er bare å se på foreldrene og gjøre sitt beste der også. Men dårlig helse har de ikke. Ikke uvanlig at de blir 15-17 år gamle og fortsatt friske. Men HD dukker opp innimellom ja. Men de er heldigvis lette og små hunder så man merker ofte ikke så mye til HDen. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
    • Har briard, hun nærmer seg 9 år nå men er sprek ennå. Kunne tenkt meg en briardvalp mens min nåværende er sprek og rask! Hun har så herlig personlighet at jeg vil hun skal være med å prege valpen. Har forsåvidt sett litt på andre raser også som border collie (har ei på 4,5 år nå) og toller, men synes briarden har så herlig personlighet! Nå ligger det ut lite informasjon om oppdrettere i landet så jeg lurte på om noen visste om noen oppdrettere og evt kunne sende meg en pm om man ikke vil legge ut her? Vet av cathrine i trondheim men de er bortlovet, ble for sen der. 😅 men noen må da vite av noen oppdrettere? Står lite på briard/picard hjemmesiden. Litt dårlig det. 😬
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...