Jump to content
Hundesonen.no

Hva type kurs kan passe?


Recommended Posts

Jeg har overtatt en liten rampete hund, og har kommet til at vi må ha en eller annen form for aktiviserin å beskjeftige oss med. Men hva kan passe?

Bor i gåavstand til Bergen Hundehall, og der er det flere kurs satt opp.

Brukslydighet, rallylydighet, og bronsemerkekurs.

Kan noen forklare hva dette er for en som er helt blond på dette med lydighetstrening?

Link to post
Share on other sites

Hvor gammel er han?

Ville nok ha startet på grunnkurs og så avansert opp til bronsemerket, og videre derfra til det du har lyst til å bruke hunden din til. Både bruks og rl har litt krav til lydigheten til hunden din

Link to post
Share on other sites

For å få noe ut av kursing innen en spesifikk grein, er det viktig å ha litt grunnleggende lydighet på plass. Ikke bare pga det praktiske i å ha en hund med et sett egenskaper du kan bygge videre på, men også fordi at dere gjennom deltakelse på grunnkurs lærer å trene sammen og kommunisere. :) Signerer derfor Margretes råd.

Og kudos til deg for at du i stedet for å bli oppgitt bestemmer deg for å finne på noe med bikkja! :flowers:

Link to post
Share on other sites

Er 4 år gammel tispe.

Hun er jo ikke helt "umulig", bare veldig aktiv i forhold til den litt eldre cairn damen jeg har fra før. Og myyye mer "på".

Tror hun hadde digget agility, men føler jeg må ha litt mer kontroll før vi evt. tester det.

Link to post
Share on other sites

Du får sende mail/ringe til klubben og spør hva de går igjennom på kurset. Enig med Margrete at det er best å starte med grunnkurs. Som navnet tilsier går man igjennom de helt grunnleggende ferdighetene som sitt, dekk, bli og innkalling. Synes selv lydighet er veldig gøy, men det finnes jo veldig mange sporter å prøve ut. :-)

Er 4 år gammel tispe. Hun er jo ikke helt "umulig", bare veldig aktiv i forhold til den litt eldre cairn damen jeg har fra før. Og myyye mer "på". Tror hun hadde digget agility, men føler jeg må ha litt mer kontroll før vi evt. tester det.
Da ville jeg gått et grunnkurs før du prøver andre sporter.
Link to post
Share on other sites

Bronsemerket er et kurs for grunnleggende lydighet, om du vil starte med det. Men om hun har det grunnleggende på plass så kan jeg jo på det sterkeste anbefale rallylydighet, som er en slags blanding av lydighet og agility. Der begynner man også med hunden i bånd i klasse 1, om du ikke føler du har helt kontroll.

Link to post
Share on other sites

Takk for svar. T det må bli grunnkurs, er jo ikke bare hunden som er nybegynner... :)

Du får ofte ikke lov til å bli med på treninger eller kurs om du ikke har bronsemerket/grunnkurs fra før, så det der er en investering i framtida, hehe.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har ingen erfaring med fôret, men ut ifra næringsinnhold og ingredienser, er det ikke det det værste fôret du kan gi etter min mening. Lavt karbohydrat innhold. Ingen hvete eller belgfrukter, men inneholder en plass mellom 9-19% potet, mais og kyllingfett. 
  • En halvtime før? Har han faktisk tidssans til å tolke det?
  • Min erfaring er at hunder liker forutsigbarhet. Jeg pleier å si fra til minien kanskje en halvtime før jeg går: nå skal jeg på butikken, du må bli hjemme å passe på huset (sier det samme hver gang, uansett hvor jeg egentlig skal) Når jeg sier fra såpass tidlig er det fordi jeg opplever at hunder ofte skjønner at man er på vei ut i det øyeblikket man tenker på det. Nå har han blitt vant med det, så når han hører det, så går han bare å legger seg,  da vet han at det ikke skjer noe på en stund. Han trenger ikke å tenke , eller lure på om han skal være med, dermed kan han slappe av
  • Ut i fra det du beskriver så har dere 2 problemer som må løses. Hunden blir stresset på grunn av usikkerhet, og du blir stresset fordi hunden følger etter. Første problemet kan løses med å kommunisere tydelig med hunden. Når den skal være alene så sier du det, og vær tydelig med å si hadet eller natta når du skal forlate huset på egenhånd. Og når hunden skal være med så gi en tur-kommando. Det har ingenting å si om dere skal på plenen, på tur eller i bilen: kommandoen bør være den samme hver gang. Andre problemet er ditt eget stress. Det er mye vanskeligere, for det handler om akseptere at det er et behov hunden din har, og kanskje alltid kommer til å ha (de fleste blir likevel mer selvstendige med alderen). "Bli på plassen" kommando egner seg til å bruke når man får besøk, det ringer på døra, eller man må gjøre spesielle ting hvor hunden ikke kan gå rundt beina på deg. Ikke vanlige husarbeids-situasjoner som oppstår hele tiden. Hvor tror du stresset ditt kommer fra? Er det fordi du føler at du avbryter hundens hvile, eller fordi du bokstavelig talt snubler over den, eller kanskje fordi du føler at den kjeder seg/maser på deg? 
  • Håper det er godt planlagt! Å ha valp og unghund tror jeg er potensielt mer krevende enn å ha to valper samtidig. Regn med at unghunden glemmer det meste den har lært, og at begge må oppdras på nytt fra grunnen av. Jeg ville lagt mye arbeid i å jobbe med dem separat på alenetrening, båndtrening og passeringstrening, så det ikke utvikler seg til å bli problemer der de påvirker og girer opp eller forsvarer hverandre. Så lenge unghunden går greit med de fleste andre bør det ikke være noe problem. Jeg ville luftet dem sammen på et nøytralt sted før dere kommer hjem, og så la valpen utforske sitt nye hjem i egen tempo uten at den andre er der (vente i bilen, ute med hundepasser e.l.) før de kommer sammen der.
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...