Gå til innhold
Hundesonen.no

Student i 2014 / 2015


SoppenCamilla
 Share

Recommended Posts

Jeg er sur på HiT... Jeg studerer deltid, samlingsbasert. Det er meg, en gjeng fra Hallingdal og ei fra vestlandet som bor langt unna, resten bor ikke langt unna skolen. De i Hallingdal får ta eksamen i Hallingdal. Dette fikk jeg vite ved en tilfeldighet da jeg snakket med en av de, og de hadde også fått vite det tilfeldig via sin arbeidsgiver. Jeg ringte eksamenskontoret og sa at jeg visste at jeg var for sen til å søke, men jeg hadde jo ikke blitt opplyst om denne muligheten. Svaret jeg fikk var "Hahahaha, nei det opplyser vi ikke om det, blir så mye jobb for oss det." Med en hånende latter. Jeg søkte likevel, og fikk avslag fordi mitt "tilfelle ikke kan sammenliknes med de fra Hallingdal da de er tatt inn på spesielle vilkår". Jeg er tatt opp via samordna opptak, de har ikke studiekompetanse og har blitt tatt opp på grunn av et samarbeid med arbeidsplassen/kommunen og skolen. Men vi bor like langt unna, har like kostnader ved å reise og de samme ulempene generelt med å reise. Blæ... Så da må jeg bruke hele onsdagen på å reise, bruke penger jeg ikke har på togreisen og sette himmel og jord i bevegelse for hundepass.

Sånn bortsett fra det har jeg eksamen i anatomi, fysiologi, sykdomslære, psykiatri og jus på en gang. Juhu! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 1.5k
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hoho! Det var visst en "feil" gjort av Samordna det der. Kort fortalt pga min bakgrunn fra Steinerskolen...MEN NÅ HAR SKOLENS INNTAKSSJEF LOVET PLASS FRA 5.AUG!! Sorry caps, men det er så glad jeg er

Jeg fikk B på masteroppgaven, og har dermed oppretthold snittet som gjør at jeg en gang kan søke PhD hvis jeg vil. Hurra!!

Jeg fikk A på masteroppgaven min Nå er jeg litt overrasket og veldig glad!

Posted Images

Noen som vet hvordan jeg kan finne ut av om bacheloroppgaven kan skrives av to sammen?

http://www.uia.no/studieplaner/topic/SV-303-1

Enkleste er å sende mail til studieveileder om det ikke står noe om det på de mest åpenbare stedene. Står sikkert noe om det i universitetets forskrift. :) Det er vanlig at det er tillatt å skrive to sammen, så skulle ikke forundre meg om det er lov for dere også. Sjekk f.eks. skjema for valg av gradsoppgave e.l.

Men generelt sett anbefaler jeg alltid å sende mail til studieveileder eller studentinfo når man lurer på noe. De har jo den jobben for en grunn og sitter på oppdatert info. :)

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som vet hvordan jeg kan finne ut av om bacheloroppgaven kan skrives av to sammen?

http://www.uia.no/studieplaner/topic/SV-303-1

På min linje er man i utgangspunktet nødt å skrive bacheloroppgave sammen med en annen en..

Unntakene er hvis man har spesielle behov, ordner seg egen oppgave osv. Eller slik som meg, som havnet på gruppe med en helt håpløs fyr og dermed fikk skrive alene..

I går kveld ble jeg ferdig med utkast nr 2 av bacheloroppgaven min, og sendt til veiledning. I dag sitter jeg og leser meg grønn til eksamen.. Kjenner jeg begynner å bli bra lei av skole nå :P Samtidig så overrasker det meg at jeg koser meg faktisk litt med arbeidet også, og det er litt trist å tenke på at jeg ikke skal på skolen noen mer og treffe alle de jeg har gått i klassen med..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Klynk. Gi meg motivasjon folkens! Hvorfor valgte jeg å begynne på master egentlig? Hva i all verden var det for slags idé???

*klippet bort bilde som gir mareritt i årevis fremover*

Off topic: fysj for et grusomt bilde! :| *grøsser*

On topic: Du gjorde det fordi du var engasjert og motivert! Fordi du hadde lyst til å komme deg videre og "gjøre noe mer". Fordi du ville lære mer, og forhåpentligvis kunne bidra mer i det feltet du interesserer deg for. Hilsen hun som biter negler mens hun venter på å få vite om hun har kommet inn på master eller ikke (og jeg vingler ekstremt på om jeg har lyst til å komme inn eller ikke..)!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Siste eksamen i morgen. Har ikke gått helt veien så skal nok jobbe med ett par fag i sommer. Men det er greit nok. Litt som forventet sånn de har lagt opp semesterne her. Utrolig at en skole som allerede kommer dårligst ut i landet på ing.utdanning steber etter å gjøre det verre for studentene. De må være stein hakke gale i denna byen, jeg er ikke så begeisteret for å være forsøkskanin på ett forhåndsdødsdømt prosjekt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Hvordan har de lagt det opp, eller hva er galt med måten de har lagt det opp? Er ikke så imponert over skolen der jeg går nå heller, å være behjelpelig og smile er noe de ikke vet hva er :P

Nei er litt sånn her og, jeg oppfatter de som svært arrogante. Men tror de har fått såpass mye pepper de siste åra og kommer ikke til å få noe mindre nå. En ting er at skolen skal flyttes så semesteret er kortet ned. Ellers tilpasser de sammenslåingen av HBV og nye regler for Y-veien gjør at vi som ikke kommer y-veien har en eneste lang høstferie i høstsemesteret med deretter mye på våren. Fysikk i morgen med to dagers forberedelse føler jeg er kjørt med mindre vi får en "forkurseksamen".. :P

Ser du bor på Flisa, ikke tilfeldigvis Arnberg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp :)

Ja, arrogante kan an si at skolen er her også. Hadde praksis i høst og vi fikk kjempelite informasjon. En uke før vi skulle i praksis fikk vi et ark med info om start- og avslutningsdato som vi skulle levere til praksisplassen. Min arbeidsgiver (vi fikk ha praksis på arbeidsplassen) visste ingenting annet enn akkurat det (jeg trodde de snakket med praksisplassen da de godkjente den jeg), så jeg sendte en mail til praksiskontoret og spurte om de kunne ringe henne. Heldigvis sendte jeg samme mail til vår hovedforeleser, som har ansvaret for vårt studie. Svaret fra praksiskontoret var "Vi har gitt all nødvendig info, det er du som må gi arket til din praksisplass" (noe jeg hadde gjort, men det sto jo ikke noe om opplegget, innhold osv der), litt sånn "vi frakskriver oss alt ansvar". Mens min fantastiske foreleser ringte øyeblikkelig min arbeidsgiver og sendte mail tilbake til meg om at dette ordnet seg og dette skulle vi få til. Litt forskjell. Synd han ikke er en som har kontakt med studentene slik som eksamenskontoret og praksiskontoret...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Bergesida, eller nedenfor ? Nå er ikke jeg noen stalker altså men er derfa. Bodde mine første år på bakken. det gamle huset som råtner på rot på høyden ved dammen der veien er lagt om. :)

Det er synd det skal være sånn, jeg tror de overlever mye på at majoriteten er såpass unge og ikke sier fra. De unge godtar altfor mye, merker veldig forskjell på hvordan opplegget og foreleserne oppleves.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jammerdalen? Jeg bor på Kroken, det store huset med hvitt gjerde og flaggstang, tre etasjer og alle vinduene :P Rett før grensa til Grue :)

Ja, det er utrolig synd at det er sånn. Selv om mye ansvaret ligger hos oss studenter, så kan de i hvertfall være hyggelige og prøve å være løsiningsorienterte. Jeg får feks ikke ta eksamen der jeg bor selv om ei hel gruppe fra Hallingdal i klassa får ta der de bor. Vi har de samme ulempene ved å reise, men skolen skylder på at de får tilltatelse fordi de er tatt opp på spesielle vilkår, altså et prosjekt det skolen samarbeider med kommunen. Dog har de måtte ordne det meste selv, og skolen har ikke informert om denne muligheten, det fant de ut ved en tilfeldighet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Kroken, ja hvis det er ved hovedveien så husker jeg det. :) Tror faktisk vi pleide være på besøk der når jeg var liten. Husker ikke hvem som bodde der da eller er du derfra?.. Jammerdalen, husker ikke alt jeg men langs hovedveien, forbi gamle butikken(e) , ikke S-laget da før krysset der.. Tenk det var tre butikker der når jeg voks opp.. :o

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, tror jeg vet sånn ca hvor det er, er en del hus der, så vet ikke akkurat hvilket :)

Kroken har hatt noen eiere siden den gang :) Jeg bare leier en leilighet i kjelleren, men hunden matcher huset godt da, hehe ;) Og ja, det er ved hovedveien. Jeg går opp langs Skjærigutua på tur, veien opp mot Finnskogen og Åsnes Finnskog kirke/Dulpetorpet.

Hehe, og når er det ingen :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Nei og det er vel en stund siden det var noen.. Er ikke mange hus der, siste på høyre hånd før S-laget. Gammelt småbruk som forfaller. Sikkert 10 år siden noen bodde der. Siste jeg vet var ei sprø dame som visstnok drev ut demoner derfra. Haha.. :D

Men Skjærigutua ja, sett deg der med hundene nemlig, begynner vel bli en stund siden nå jeg hadde rotet meg litt bort ned fra skogen på sykkel med schäferbisken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ah, var det du som syklet Salbergsveien? Passerte vel oss akkurat der de har laget ny (dum, og altfor steinete) vei i skogen, og så er det ei laaang rett strekke midt mellom to jorder hvor man kommer igjen på en asfaltvei som igjen fører til hovedveien? :) Det er ei runde vi går flere dager i uka :)

Åååå, da vet jeg hvilket hus det er. Står en campingvogn der og parabolantenne, og har aldri skjønt om det bor noen der eller ikke :P Om det bor noen der ser det ut som de bor i campingvogna.

Blææ, eksamen på torsdag!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Hehhe stemmer nok det, rota meg ned den nye dumme veien fra Salberget ja og trodde jeg sku komme opp igjen til Bergesida. Må ha vært høstferien i forfjor det. I fjor var det bare elendighet og de gamle borte. :(

Tvilsomt å bo i det huset nå vel?

Usj ikke snakk om eksamen, jeg prøver bare å fortrenge eksamen i morgen. Synd men det blir nok konte med mindre det skjer ett mirakel. Vil gjerne ha litt bedre enn bestått ja.

Tilbake til skolen og admin. Emneplanen min for morgendagen: http://www.hbv.no/rffy1200/category12436.html

:D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, tror ikke det, de/den må nesten bo i campingvogna. Men den har jo stått der i snart to år nå :P

Du hadde kommet opp igjen, hvis du hadde syklet helt til grusveien møter asfaltveien etter den rettstrekka midt i mellom de jordene, tatt til høyre mot hovedveien og første grusvei til høyre, så hadde du kommet igjen et lite stykke nedenfor Salbergsveien :)

Ja, det kan nok hende. Grunnen til at jeg husker det er fordi jeg lurte på hvem dere var, for jeg kjenner liksom til de få vi kan møte på tur, hehe :) Vi bruker ikke å møte så mange :P Og tenkte kanskje det var den schæferen som bor i Skjærigutua der, eller som er der innimellom på besøk hos noen. Nå har jeg ikke sett den på lenge.

Du er på en måte heldig som har eksamen i morgen, da er du ferdig! Gleder meg til å være ferdig med denne på torsdag. Irriterende å måtte bruke hele onsdagen på å reise ned og ta den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mental breakdown incoming!!!!!!

Kunne det ikke bare vært sommerferie nå...

Jeg sitter her og sliter meg ihjel, så innser jeg at det er ikke jobb for maskiningeniører der ute lengre, så får jeg lyst å gi opp! Stygge media som skal skrive avisoppslag om arbeidsledige ingeniører HVER ENESTE DAG!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Kåre Lise

Mental breakdown incoming!

Kunne det ikke bare vært sommerferie nå...

Jeg sitter her og sliter meg ihjel, så innser jeg at det er ikke jobb for maskiningeniører der ute lengre, så får jeg lyst å gi opp! Stygge media som skal skrive avisoppslag om arbeidsledige ingeniører HVER ENESTE DAG!

I know.. Prøver overse det, Hvem år går du? Jeg har heldigvis to år igjen og satser på at mye er skjedd med en omstilling i markedet. Maskiningeniør kan være ganske bredt ( hvertfall innbiller jeg meg det ) spørs jo bare hvor høye krav man har. "Alle"som skal lage noe trenger maskiningeniører. Men det klart en uting at det blir frigjort mye ingeniør i oljebransjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I know.. Prøver overse det, Hvem år går du? Jeg har heldigvis to år igjen og satser på at mye er skjedd med en omstilling i markedet. Maskiningeniør kan være ganske bredt ( hvertfall innbiller jeg meg det ) spørs jo bare hvor høye krav man har. "Alle"som skal lage noe trenger maskiningeniører. Men det klart en uting at det blir frigjort mye ingeniør i oljebransjen.

2. året, holder på å kontakte bedrifter nå angående å skrive oppgave for de neste år, og da får jeg mye tilbakemeldinger om at de ikke har kapasitet på grunn av nedbemanninger.

Jeg også følte maskiningeniør var litt poteten, kan alltids lure meg inn i offentlig sektor på grunn av kjennskaper til pumper og motorer, men egentlig er utdanningen min rettet mot "undervannskonstruksjon".

Så jeg har ett år på at markedet skal snu... litt knapt tro jeg, du er nok litt heldigere der :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er sliten, jeg. SLITEN. Men i dag har jeg i alle fall jobbet med det faget jeg følte jeg har dårligst kontroll på, og det gikk faktisk ganske bra. Så jeg har i alle fall tro på at jeg skal klare å stå på alle eksamenene, og det er det viktigste.

Men jeg er sliten. :hmm:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Så er det jo koselig å planlegge og drømme litt også Har du noen tanker om hvilken rase du kan tenke deg i fremtiden?
    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...