Gå til innhold
Hundesonen.no

Epilepsi


Recommended Posts

Lurer på om noen har en hund med epilepsi eller erfaring med det?

Har ei Tipse på 3 år som begynte i når hun var ca 3-4 mnd å riste ukontrulert på hodet,skjønnte ikke hva som var galt men filmet det og viste det til dyrlegen og hun sa at d mulig var Epilepsi.

Så har egentlig bare konkluder med at det er epilepsi. Hun har hadd anfall mange ganger etter dette men viker ikke som det har plaget henne noe særlig ristining har hold på fra 1 min til 20 min.

I dag er d andre anfallet på to dager og det har jeg ikke vært med på før, at det har skjedd så hyppig.
Hun piper en del også. anfallet varte i 30 minutter å selv om at dette ikke er et kraftig epilepsi anfall
så lurer jeg på om det er på tide at jeg undersøker det nøyere eller om det ikke er noe vits?

Har noen no lignene erfaringer, eller hund med epilepsi? Kan dyrlegene egentlig gjøre noe med det bortsett ifra å gi de piller og finnes det sånn medisin for å stoppe et anfall som det gjør hos mennesker?


Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan ikke være head bobbing?

Jeg klipper inn et svar fra en veterinær angående head bobbing.

Hoderisting forekommer hos flere forskjellige raser i tillegg til boxer. Det kan være mange årsaker til dette, og det er derfor viktig at hunden blir undersøkt hos veterinær. Mange ganger finner man ingen underliggende årsak, og da kalles det idiopatisk (uten kjent grunn).

Det vanligste er som sagt at man ikke finner noen årsak, hunden er ellers helt frisk og fungerer normalt. Dette er ikke en alvorlig eller farlig tilstand, og det er ingen grunn til å være engstelig hvis man har utelukket mer alvorlige årsaker, og da er det ikke nødvendig å gjøre noe spesielt. Det pågår et forskningsprosjekt om akkurat dette i Tyskland: http://www.med.vetmed.uni-muenchen.de/downloads/kopftremorboxer.pdf, de har publisert en artikkel om problemet hos Dobermann, og der har de vist at det finnes en familiær disposisjon for slik hoderisting som starter hos yngre hunder.
  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om det er epileptiske anfall, er dette veldig veldig ugreit for hunden. Min veterinær forklarte det slik at det kan sammenlignes med en dør som står på gløtt. Ut av glippen kommer anfallene, og døra åpnes mer og mer for hvert anfall, slik at flere og flere anfall slipper gjennom. Derfor er det viktig å medisinere hunden om den har epilepsi, slik at den slipper dette.

Så ja, dette bør absolutt sjekkes nærmere.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror jeg har hørt fra flere som opplever head bobbing på hundene sine at de får ristingen til å gå umiddelbart over om de gir hunden en godbit eller annet å spise. På boxer er det vist ikke helt uvanlig og det sies at det er "ufarlig".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøvde mye rart i starten fordi noen trodde d kanskje av over/under stimulering.
prøve og ta hun ut i hagen så hun fikk spring eller noe men hun bare sto der og ristet.
Har prøv å få det til å slutte med go bit men gjorde jeg bare en gang for hun tok gobiten
i munnen og begynte å riste like my i mens hun hadde den i munnen og det var litt skummelt.
men nå vet jeg jo hva det mest sansynelig er, og head bobbing er noe jeg ALDRI har hørt om
så det var veldig kjekt å få vite.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Juni 2006 ble jeg medlem! 4mnd før Sasha flyttet inn. Rart å tenke på. Jeg sparte iherdig til å kjøpe hund, planla kjøp til etter komfirmasjonen, var i kontakt med ulike oppdrettere. Men så havna en smågal border collie i hus lenge før.    Akkurat nå er vi hundeløse. Med 4unger i hus der minste er 2mnd blir det nok noen år til. Men da har jeg god tid til å planlegge😁
    • Jeg jobber som hundefrisør fulltid, og det er en ufattelig krevende, men også givende jobb! Jeg fikk utdannelsen min via jobben, da jeg jobber i en dyrebutikk som også utdanner sine egne hundefrisører, og nå 3 år senere jobber jeg fortsatt i samme kjede som hundefrisør. Jeg har også tatt et par kurs i ettertid for å bygge videre på det jeg allerede har lært, og har et lite nettverk av dyktige hundefrisører jeg rådfører meg med dersom jeg trenger hjelp. Det har vært til ekstremt stor hjelp!
    • Jeg ble medlem i januar 2006. Ganske lenge siden ja Håper du får en fin påske, og mye god pelsterapi ❤️ 
    • Her synes jeg det er noe som skurrer bittelitt.. Det som virkelig forbauser meg her er at du skriver at hunden er kjent for sin uberegnelige atferd.. Da lurer jeg på hva venninna di gjorde så tett på denne hunden? Hadde jeg visst om en slik hund  i området der jeg bodde hadde jeg gått lange omveier for å verne min egen hund.  Men så sier du og at hunden utagerte helt ut av det blå? Ingen hunder gjør det. Det ligger alltid noe bak og der er det vår jobb å ha såpass oppmerksomhet på hunden vår når vi går tur at vi har størst mulig kontroll på miljøet . Ofte blir hunder bånd reaktive pga de har vært utsatt for utfall fra andre hunder. Noe å tenke på.  Håper det går bra med hunden til venninna di.  Må tillegge at for meg som er atfersterapeut og instruktør så hadde det vært interessant å hørt begge sider av saken .. Og husk en ting - for hver person som anmelder "mindre" episoder dess verre blir det å være hund i dette landet. Naturlig atferd blir allerede sett på som "farlig" .. Ingen glemmer vel Bob og mange andre hvor det i 90% kunne vært en helt annen sak hvis det hadde vært litt mer empati og kunnskap inne i bildet.. Hadde dere tatt forhåndsregler og eier av hunden som utagerte hadde brukt en vest ell. lign som sier hold avstand så hadde dette ikke vært en sak i det hele tatt.. Så om det da stemmer at denne hundeeieren er helt elendig så kan jo dere gå foran med et godt eksempel. 
    • Ta kontakt med avlsrådet i klubben, de har kanskje noe mer info om hvem som planlegger hva. De kan også si noe om hvem som har hunder som kan passe deg.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...