Gå til innhold
Hundesonen.no

Tiggere


Gjest
 Share

Recommended Posts

Jeg gir ikke til tiggere, men jeg kjøper gjerne Asfalt eller Folk er folk av og til. Jeg er ikke så ofte innom kjøpesentre, så det er ikke så ofte jeg får kjøpt bladene, så sist gang jeg bestemte meg for å kjøpe, så kunne jeg ikke huske hvor mye de kosta. Jeg diskuterte litt med meg selv og kom fram til at jeg trodde de kosta 50 kroner. De hadde nå gjør det før en gang, mente jeg å huske. Så jeg gikk tilbake til mannen som sto og solgte Folk er folk og spurte hvor mye de kosta. De kosta 100 kroner. Jeg sa jeg bare hadde 50, men at han bare kunne få de. Han ville gi meg et blad, men jeg takket nei, han ville jo ikke tjent noe på det om han gav meg et blad. Han smilte og sa takk. 

Jeg foretrekker å gi til de som ikke bare tigger med en kopp, men heller de som står og selger noe. Være seg narkomane, romfolk eller hva det nå er som er ute og tigger. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 180
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Det handler vel mer om at man synes de har plagsom adferd enn hvem de faktisk er...

Beklager, men dette er faktisk noe av det kvalmeste jeg har lest på lenge. Det er helt greit å ikke gi, men å skryte av å gi mennesker som livet har strippet for verdighet og som faktisk ikke har va

Om man ønsker å forstå i hvert fall mitt syn på rom-folket så kan de komme å gå en tur med meg på vestsiden av Sognsvann til våren. Husk å ha bikkja i 0,5 m bånd, ha på støvler (ja selv i 30+) og ikke

12 hours ago, Margrete said:

Hva mener du?

Petter Uteligger fikk jo sikkert historiene til mange norske, fikk han historien til rumenerne også? Skulle gjerne vite hvordan de havnet som tiggere i Oslo, (og hvordan andre utlendinger havner som tiggere i Norge). Kunne være interessant å fått høre fra dem som opplever det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kan godt gi til tiggere, men jeg gir aldri til de som aktivt oppsøker, da det er en atferd jeg synes er både ekkel og plagsom. "Mama, mama, please!" og *følge etter mens man skrangler med koppen og halter* fungerer veldig dårlig for meg.

Her om dagen var det plutselig en som kom løpende mot meg idet jeg hadde gått inn i bilen, og klok av skade kjørte jeg avgårde. Sist gang det skjedde trodde jeg det var en som skulle spørre om veien - en velkledd mann med pene, rene sko... neida, han skulle ha penger. Hvis man har råd til dyrere klær og sko enn det jeg i det hele tatt har (dyr skinnjakke og helt nye, hvite merkejoggesko midt på vinteren), og likevel tigger på gata, da er det noe som ikke stemmer.

  • Like 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat dette med nye klær er en litt sånn rar greie. For det hender jo at butikker og produsenter gir hauger med klær til organisasjoner og fattighuset og sånt, som de da får. Som sannsynligvis er nye, ubrukte greier.

Jeg blir ikke klok på disse tiggerene. Det er åpenbart at noen er ofre for menneskehandel og/eller bakmenn som tar pengene synes jeg. Og garantert en del som ikke er det. Jeg gir svært sjelden. Nå er jeg lite i byen også siden jeg ikke har jobb, men kjøper =Oslo når jeg kan, og gir gjerne litt ekstra.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, simira skrev:

Akkurat dette med nye klær er en litt sånn rar greie. For det hender jo at butikker og produsenter gir hauger med klær til organisasjoner og fattighuset og sånt, som de da får. Som sannsynligvis er nye, ubrukte greier.

Jada, det kan jo skje, men tviler på at de får utdelt skinnjakker som sikkert koster tusenvis av kroner + tilhørende sko. Jeg har aldri sett noen av de kvinnelige tiggerne som sitter på gata i den type klær. Og de går jo mange uker senere rundt på samme parkeringsplassen, også nå i helt nye, fine klær og sko. Når jeg får nye sko er de ikke rene så fryktelig lenge, maks en uke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var jeg som startet tråden og jeg var litt skeptisk, men jeg har forandret meg på den tiden som har gått. Nå har jeg bestemt meg for å på en måte bare følge "hjertefølelsen." 
Det er så mye ondskap i verden og du kan ikke alltid gjøre en haug av research for å finne ut av om et menneske "fortjener" hjelp eller ikke.
Jeg tenker som Helihanthus at når samme mann sitter i minus 20 grader, i snø og i regn time etter time så er det ikke for morroskyld. 
Jeg har bestemt meg for ihvertfall alltid gi mat. 

Hos meg kom politiet og sa at tiggeren ikke fikk sitte under taket til butikken lenger, skremte sikkert de stakkars kundene så nå sitter han enda mer værutsatt. :/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, Schæferblanding skrev:

Petter Uteligger fikk jo sikkert historiene til mange norske, fikk han historien til rumenerne også? Skulle gjerne vite hvordan de havnet som tiggere i Oslo, (og hvordan andre utlendinger havner som tiggere i Norge). Kunne være interessant å fått høre fra dem som opplever det.

Ja, han kom i kontakt med noen rumenere også. Bare en som snakket ok engelsk + et par som var veldig respektert i miljøet. Han hadde også kontakt med en østeuropeer. Kan ikke si det lyste bakmenn og store inntekter hos noen av dem. Veldig tvert i mot. Bare folk som egentlig ønsket å jobbe, men som i steden må tigge og selge blader... Triste greier alt sammen...

Var jo også et innslag på "vårt lille land" for en stund siden. Om en dame som hadde blitt bestevenn med tiggerdama på hjørnet, og tatt henne inn i hjemmet sitt. Ingen bakmenn der heller, bare en dame som tjente penger til barn og barnebarn i hjemlandet, mens hun bodde på gata i Norge...

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om det er bakmenn i miljøet aner jeg ingenting om.

Men når jeg ser at de eldre av de nye " naboene " mine sitter i et vanvittig drittvær og tigger, og så møter de to yngste i full gang med å kjøpe " luksusvarer "  for kronestykker, da blir jeg skeptisk.

Når den ene i tillegg har på Napapijri parkas som koster tusenvis av kroner, og de begge generelt er pent kledd i nye klær, da stiller jeg spørsmål om hvordan fordelinga hos de som bor borti veien her egentlig er.

For meg er det merkelig at folk er så fattige at de sitter i all slags vær på gata og tigger, mens andre av samme "gjengen" ( de bor i to campingvogner ) går med knalldyre merkeklær og bruker penger på dyrt tull som sigaretter og Burn faktisk er.

Bakmenn eller ikke, noe er galt i den fordelinga!

Og når man får det på så nært hold, så blir det veldig tydelig...

  • Like 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For en del år siden jobbet kusinen mi som sjef i en av butikkene i Oslo sentrum. Jeg husker ikke nå hvordan vi kom inn på å snakke om tiggere, men vi gjorde nå det og jeg kom til å nevne han som da i hvertfall, alltid humpet rundt på en slags hjemmelaget krykke (vi bodde i sentrum begge to, så vi så han veldig ofte). Det ene benet kunne han ikke gå på. Jeg tror jeg uttrykte noe om at jeg lurte på hva som kan ha skjedd med for eks han. 
Hvorpå kunsinen min sa at han der har det helt fint han (når det kommer til benet), jeg ser han ofte skifte vakt med en annen. Kommer inn denne gaten her (som ikke til en hver tid er veldig befolket. Denne butikken lå i begynnelsen av gaten, mot en mer befolket gate, mens lenger ned var det mindre som skjedde. Hvis jeg klarte å forklare det sånn nogen lunde..), gir krykken til en annen kar som egentlig er litt lik. Ihvertfall sånn på avstand sånn hun kunne se dem. Og så humpet den nye karen tilbake med krykken der den første hadde kommet fra. 
Og da kjente jeg at jeg ble litt forvirret. Hvem trenger egentlig hjelp? Hvem spiller skuespill, hvem skal man hjelpe osv. Jeg synes det er vanskelig jeg. Og som jeg ser flere har nevnt her så har de fra hjemlandene ofte sagt at de som trenger mest hjelp er de som ikke hadde råd/mulighet til å komme seg ut av landet.

To av venninnene mine har bodd 12 år + i Italia, og der er det mange historier som den jeg fikk servert også. 
De er observert i finere hus, med biler, osv. Nå vet ikke jeg hva som stemmer og ikke, jeg vet bare at jeg blir litt forvirret og ender med å ikke gi noe til noen. Det er sikkert ikke helt bra det heller :/ 

Edit: Jeg kom faktisk på at jeg første gang jeg var i Italia, gav til en litten gutt som satt og tagg. Og jammen meg hadde jeg han etter meg hele resten av dagen. Til og med da vi satt inne på restaurant og spiste, så stod han rett utenfor vinduet vårt og gjorde abligøyer og forventet mer penger da vi kom ut. Og så hadde flere tiggere komme til. Da ble det litt voldsomt for meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 2.2.2016 at 0:09 PM, Kangerlussuaq skrev:

Det er klart, tiggerene i seg selv er en brikke i dette forj¨vlige systemet.

Jeg synes det er så rart jeg, hvordan tiggere også targets "dyre" områder. Når jeg var i Zagreb, Kroatia, var der ikke en eneste tigger på noen gatehjørner. Selv om landet nesten grenser til Romania.
Men når jeg var nede på Gran Canaria, så hadde de jammen klart å sette opp noen tiggere langs med turistgata der hvor det er mye nordmenn. De er jo pinade reine markedsføringsekspertene!

Hm, så rart. Jeg ga våre siste kona til en dame som satt på togstasjonen i Zagreb, med et dopa spedbarn i armene. Det er mange år siden nå og på den tiden var det bare narkomane som tagg i Oslo. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, ida skrev:

GHm, så rart. Jeg ga våre siste kona til en dame som satt på togstasjonen i Zagreb, med et dopa spedbarn i armene. Det er mange år siden nå og på den tiden var det bare narkomane som tagg i Oslo. 

Okei, jeg kan forsåvidt reformulere:
Jeg så ingen "tiggere". Det vil si disse som skiller seg ut med å være stereotypisk rumener/sigøyner?/ettellerannet udefinerbart men som man allikevel legger merke til skiller de fra andre generelt fattige uheldige sjeler som finnes i alle land. Alle land har uteliggere, det var det også i Kroatia/Zagreb. Det var middelaldrende menn og kvinner som raida søppelcontainere og mange som lå i hjørner. Det har vi også her i Uppsala. Det som er trist, er at de sjeldent stikker seg ut, med mindre du går og scanner bysbildet. De som ligger bortgjemt bak en benk eller under et overbygg, og som ikke gjør noe av seg. Disse kan jeg faktisk finne på å gi penger fra tid til annen, uansett hva årsaken er til at de ligger på gata. Men de er ikke organiserte bander som har de samme skiltene, den samme aggressive tigger-atferden med enten fysisk skade som de patruljerer opp og ned torggata med, eller rop og hoi og skrik, eller en jente det høres ut som de har hatt audition på for "mest stakkarslige stemme" før de sendte henne ut på gata for å si "mommy, mommy please...". Sorry. Kall meg kynisk, men det er nå uansett nok naive (i følge meg...) folk der ute som dessverre gir til disse organiserte folka. Så gir heller jeg til han som kommer med loslitte klær og spør om jeg ikke har en 100lapp å avse. Og jeg kjøper utelukkende blader fra norske narkomane.

Det er faktisk noe som rystet meg. Nylig var det en debatt på itromso.no, hvor et hotell i Tromsø åpnet for at asylsøkerene i Tromsø fikk bo gratis i jula. Men det finnes ingen hoteller som åpnet dørene for Tromsøs uteliggere. De måtte holde seg til kafe x og bymisjonen som vanlig. Så var det et debattfelt hvor noen poengterte dette. Og vet dere hva noen klarte å lire av seg? Jo, det kunne uteliggerene bare takke seg sjæl for, for de ødela jo bare rommene og hadde med seg hunder og sånt. De var så skitne at det ikke var rart de bare måtte klare seg selv. Når søken etter å være "hjertevarm" fører deg helt over til den andre sida kjenner jeg samfunnet egentlig ikke lider av noe medmennesklighet, men en evig søken etter å være mest politisk korrekt til den gruppa som er mest hipp og i nyhetsbildet at zhe moment.

En digresjon, men jeg har møtt en god del av Tromsøs løse fugler siden jeg brukte mye tid med hunden min i sentrumsområdet og dermed kom i prat med en del av disse. Det er noe galt med et samfunn som prioriterer menneskeverd etter hva som har flest overskrifter i mediene. Men det er bare min cup o' tea :)
Hovedpoenget var: Jeg så ingen organiserte tiggere i bysbildet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 minutter siden, Kangerlussuaq skrev:


Hovedpoenget var: Jeg så ingen organiserte tiggere i bysbildet.

Mitt hovedpoeng var at det gjorde jeg. Både i Budapest og Zagreb var det flust av det vi da kalte sigøynere som tagg. De gikk lystig opp gågata den ene veien og kom jamrende og haltende mot oss den andre veien, fem minutter etterpå. Onkelen min (som er fra Budapest) bare ristet på hodet og sa at vi ikke skulle gi noe til dem, for det var ikke de som fikk pengene, uansett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, ida skrev:

Mitt hovedpoeng var at det gjorde jeg. Både i Budapest og Zagreb var det flust av det vi da kalte sigøynere som tagg. De gikk lystig opp gågata den ene veien og kom jamrende og haltende mot oss den andre veien, fem minutter etterpå. Onkelen min (som er fra Budapest) bare ristet på hodet og sa at vi ikke skulle gi noe til dem, for det var ikke de som fikk pengene, uansett.

 

Kanskje de har funnet ut det er mer profitabelt å være andre steder? ;)  

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Kangerlussuaq skrev:

 

Kanskje de har funnet ut det er mer profitabelt å være andre steder? ;)  

Jeg er helt sikker på at han som går og vingler med krykker i Oslo, er den samme som vinglet i Budapest. Eller han vinglet den ene veien og gikk normalt den andre veien. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 timer siden, ida skrev:
17 timer siden, ida skrev:

Mitt hovedpoeng var at det gjorde jeg. Både i Budapest og Zagreb var det flust av det vi da kalte sigøynere som tagg. De gikk lystig opp gågata den ene veien og kom jamrende og haltende mot oss den andre veien, fem minutter etterpå. Onkelen min (som er fra Budapest) bare ristet på hodet og sa at vi ikke skulle gi noe til dem, for det var ikke de som fikk pengene, uansett.

Har vært mye i Budapest og flere byer i Kroatia de siste 3-4 årene.

I Kroatia har jeg ikke sett en eneste tigger faktisk.

I Budapest så vi et par da vi var i fjor sommer, ellers ingen, noe som er forbausende med tanke på at det er vanvittig mange uteliggere der.

Derimot så vi jo starten på den enorme flyktningestrømmen, selv om vi da faktisk ikke var klar over hvem alle disse menneskene som hadde slått seg ned på sentralstasjonen var før etter vi kom hjem og leste om det på nettet.

Så det spørs jo om ikke situasjonen er en annen der nede nå.....

Første gangen vi var ei uke der kom jeg i kontakt med en eldre, alkoholisert mann.

Vi får faste rutiner når vi er på samme sted lenge, så hver morra stod jeg utenfor butikken og venta med alle 3 hundene, mens gubben var inne og kjøpte brød.

Og hver dag dukket denne mannen opp.

Skitten, tannløs og snakket ikke et ord engelsk.

Men utrolig glad for å få hilse på hundene.

Bad ikke om noen ting, noe som gjorde at vi siste dagen gav han alle småpengene, samt noen sedler vi hadde igjen.

16 timer siden, ida skrev:

Jeg er helt sikker på at han som går og vingler med krykker i Oslo, er den samme som vinglet i Budapest. Eller han vinglet den ene veien og gikk normalt den andre veien. 

Jeg lurer på om ikke du er inne på noe der.

At tiggerne ofte er de samme, men at stedene de tigger har endret seg.

Vi har jo jevnt over mer penger her enn i mange andre land, så sjansen for å få mer her kan jo være større....

 

Vi har de siste årene reist en hel del i Baltikum, på Balkan, samt Polen, Ungarn, Slovenia og Slovakia.

Mange av disse landene er det jo "jobb eller forsvinn".

De har ikke NAV som kan fange opp syke og skadde.

Men det som er felles for disse landene er utrolig få som tigger.

Så min konklusjon er at tiggere ofte søker til land der mannen i gata jevnt over har mer penger....

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har begynt å tenke veldig over dette når jeg passerer tiggere etter denne tråden. Jeg er skyldig i å ikke like tiggere fordi jeg føler meg dårlig av å se at de har det vondt (på en eller annen måte har de det jo vondt uansett, bakmenn eller ikke) og at jeg bare går forbi og ikke gjør noe med det. Men samtidig er jeg enig med de fleste her i tråden, at jeg ikke vil støtte disse pågående tiggerne!

En dag kom det en dame opp til meg der jeg satt ute i solen på en kafe og presset koppen sin opp i trynet mitt. Da syns jeg de har gått for langt. Jeg må da få ha en hyggelig stund uten at jeg skal få dårlig samvittighet for at jeg ikke brukte pengene på et menneske som trenger det mer enn meg selv. Det ble direkte ubehagelig syns jeg. 

I Sverige da jeg var der borte for å ta MT med Tidi var det en dame på togstasjonen som tigget. Hun spurte om penger, og da jeg sa jeg ikke hadde noen kontanter ville hun at jeg skulle kjøpe en kopp kaffe til henne inne på kafeen. Når jeg sa nei til det ville hun ha hårklemmen min. Jeg får ikke lyst til å gi når noen holder på slik, ikke spør de pent en gang. Nesten som de forventer å få noe. Jeg ville ikke gitt mine egne venner noe om de hadde spurt på den måten en gang.

Jeg gir ikke til noen. Blant annet fordi jeg er redd for hva pengene egentlig går til, og fordi jeg så og si aldri har kontanter med meg. Jeg kunne kjøpt blader, for jeg syns det er bra at de ihvertfall prøver å gjøre noe :) Jeg har også hørt alt for mange historier om at de blir utakknemlig om de får noe annet enn penger. Mat, klær osv har de blitt irritert hvis de har fått, de vil kun ha penger. Da tenker jeg at de kanskje ikke har det så vanskelig likevel. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personlig kan jeg gjerne kjøpe Oslo o.l.

Men velger faktisk heller gi penger direkte til Røde Kors, KirkensBymisjon, frelsesarmeen o.l. organisasjoner som har tilbud til de som er hjemløse, rusmissbrukere osv. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, JeanetteH skrev:

Personlig kan jeg gjerne kjøpe Oslo o.l.

Men velger faktisk heller gi penger direkte til Røde Kors, KirkensBymisjon, frelsesarmeen o.l. organisasjoner som har tilbud til de som er hjemløse, rusmissbrukere osv. 

Ja, jeg gjør også heller det. Jeg støtter Røde Kors med flaskepanten min (ikke at det utgjør store skjerven, men), også gir jeg til Frelsesarmeen. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, JeanetteH skrev:

Personlig kan jeg gjerne kjøpe Oslo o.l.

Men velger faktisk heller gi penger direkte til Røde Kors, KirkensBymisjon, frelsesarmeen o.l. organisasjoner som har tilbud til de som er hjemløse, rusmissbrukere osv. 

Samme her. Jeg gir til noen faste prosjekter som jeg har troen på og innimellom til andre aktører/organisasjoner. Jeg har mer tro på det enn å gi direkte til tilfeldige mennesker. 

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...
På 22.7.2016 at 2:20 PM, ildergreier skrev:

Uansett ikke vårt problem det der.

Også jeg, da, som har levd i den villfarelsen at vi alle tilhører den samme arten og den samme verden :|

Minn oss på det om bikkja di blir begjært avlivd for å ha sølt til parkdressen til naboungen. Det er uansett ikke vårt problem!

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 2016-07-07 at 3:33 PM, Marie skrev:

En utdatert, gammel *kommentar* som forsøker å proklamere "sannheten" om rumenske tiggere? Rapporten hun baserer seg på, baserer seg på questionnaires til romfolk. Det er da klart de ikke sier sannheten om de blir spurt om hvorfor de er her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, Kangerlussuaq skrev:

En utdatert, gammel *kommentar* som forsøker å proklamere "sannheten" om rumenske tiggere? Rapporten hun baserer seg på, baserer seg på questionnaires til romfolk. Det er da klart de ikke sier sannheten om de blir spurt om hvorfor de er her.

Hva er sannheten? At de er her for å lure oss nordmenn til å føle medynk og samtidig forsøple og grise til omgivelsene? Hva har de egentlig å tape på å si sannheten i en spørreundersøkelse, hvor jeg antar at de har blitt forsikret på det sterkeste om at de svarer anonymt. Og hvem skal vi heller tro på om hvorfor "de" egentlig er her?

 

På 7/22/2016 at 2:20 PM, ildergreier skrev:

Uansett ikke vårt problem det der.

Jo, det er faktisk vårt problem også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Gratulerer med valp! Vær forberedt på en fantastisk, men også veldig krevende tid 🤭 Jeg hentet min valp ca. 3,5t unna. Han lå i fanget hele veien hjem, og fikk ingen tissepauser faktisk. Han sov store deler av veien, så det var ikke nødvendig 😄 Planen var at han skulle få sitte i sele, men ingen av selene jeg hadde med passet. Helt unødvendig: engangs-kladder! Kjøpte en stor pakke med kladder, men jeg tror jeg brukte 1 eller 2. Jeg ville ikke forvirre han med at det var OK å bruke "tøy" innendørs som toalett, så jeg tok heller hyppigere turer ut med han så han fikk gjort fra seg ute. Det ble noen uhell i starten, men han var så og si renslig ved 3mnd alder. 😃 Noe jeg har brukt mye: GJENBRUKBARE tisseunderlag!! Disse har jeg brukt i bilen (han satt i sele i baksetet til han var ca. 4,5mnd) og i buret på jobb. (Der har han et ullunderlag jeg ikke vil at han skal tisse på, det kan ikke vaskes). Disse har vært helt supre, og har han tisset på de så har jeg bare hevet det i vaskemaskinen. Kan f.eks. brukes hvis hunden lett kaster opp i bilen. For vår del så var både bur og inngjerding helt bortkastet. Han er ekstremt klistremerke og takler ikke at burdøra lukker seg. Han har et stort bur på jobb som alltid er åpent, der kan han gjerne gå inn og legge seg. Ellers så nekter han bur 🤭 Kjøp deg også en sele med masse justeringsmuligheter! Jeg har Musti sin feel active padded sele i SMALL, og den har jeg brukt fra han var ca. 5kg til nå hvor han er ca. 12-13kg. Jeg tror jeg fint kan bruke den til han er voksen hvis han ikke plutselig vokser masse 😆 MASSE LYKKE TIL, og husk at det er lov å ha blandede følelser når valpen kommer i hus! Jeg var i ekstase mens jeg ventet, men hadde det helt fryktelig når valpen min først kom i hus. Har i etterkant lest meg opp på noe de kaller "puppy blues", og jeg var veldig preget av det. Nå ville jeg ikke vært uten! ❤️
    • Nå er jeg (enn så lenge) såpass heldig at jeg ikke betaler strøm der jeg leier, så det kan jeg leve med! 🤭 Takk for alle svar! 😃 Det er jo tydelig at vom er "råbillig" kontra tørrfôr+vomkuler, så da har vi en fremtidsplan. Nå skal vi først bruke opp den 12kg sekken og 6kg SMAAK jeg kjøpte før jeg begynte å regne på dette 🤪
    • Ååh..lille Odin!! Vi savner han💖
    • Jeg møtte en gårdshund på tur i dag, som jeg hilste på. Jeg er i ferd med å bli hun gærne nabodama som nærmest løper etter hunder for å hilse på. Jeg gråt etter at vi gikk videre, hver vår vei. I morgen er det ett år siden jeg tok farvel med Odin. Bakgrunnen på mobilen min er et av de siste bildene jeg tok av ham. 
    • Hvis du kommer hit en tur så blir nok den valpefeberen kurert rimelig kjapt 😆
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...