Gå til innhold
Hundesonen.no

Helstrup, halvstrup eller uten strup...


KiBra
 Share

Recommended Posts

På Leja bruker jeg nesten alltid sele, egentlig. Y-sele. Om jeg en sjelden gang bruker halsbånd på henne blir det vanlig nylonhalsbånd med clips på. Eneste jeg synes blir "nett" nok til den lille kroppen :)

Chess bruker stort sett et rundsydd lærhalsbånd i halvstrup med kjetting. Det sliter minst på pelsen og tåler godt vann. Passer for en langhåret badehund. Når hun er kortklippet bruker jeg nesten bare nylonhalsbåbd med clips, sånne helt vanlige, medium brede. Fordi de er fine og fordi da kan hu bruke "hva som helst". Noen form for antitrekk-funksjon er ikke nødvendig på noen av mine. Lillemor trekker uten at det merkes, derav selen, mens Chess aldri trekker i det hele tatt. Halvstrupen er forvrig det som er lettest å ta kjapt av og på. Vanlige halsbånd må jeg liksom lete etter inni pelsen for å få tatt av, også må jeg holde vekk pels så den ikke klemmes når jeg skal ta det på. :P

EDIT:

Haha, Khela!Jeg ler stadig av likhetene vi opplever med det å ha papillon. Lillefingerhund her også. Æ'kke så greit å være så liten - man kommer seg jo aldri frem enn så mye man trekker i båndet :P

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 66
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Halvstrup, slik at det strammes til inntil halsen når det er innstrupet, men uten at det struper ham.

Da kan man jo like godt ta på halvstrup, like mye kontroll der? Hvis man blir nødt til å strupe hunden for å få kontakt bør man kanskje heller ta en titt på treningsmetodene sine. Helstrup er en skikk

Heg kan ikke editere fra mobil, så det blir en dobbeltpost: Mulig helstrup er en uting for deg og ditt hundehold, det er ikke det for alle andre og det blir for dumt og for enkelt og avfeie det på de

Bruker helt vanlig halsbånd, lær vanligvis, tror jeg. Har så mye bånd og seler av alle slag. Bruker det som passer etter dagsform. Hvis jeg setter på noen av dem strup (akkurat det eier jeg ikke nå) så er det for at de av en eller annen grunn skal gå pent bak meg, eller ha dem på fot. Men hvis jeg lar dem trekke så bruker jeg ikke strupen, det blir litt feil bruk av det verktøyet, synes jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi bruker også mest sele, men halsbånd til ut og inn av bilen aktiviteter.. (reiser, utstilling, trening etc)

Bruker alltid brede halvstrup halsbånd med fleece fôring, som ikke struper, men legger seg helt tett rundt halsen om det strammes, og er umulig å komme ut av :)

http://www.far-away.org/vi2---collars.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei dette er et vanlig halvstrup, martingalen kan stilles, og er gjerne i nylon eller stoff.

Martingale/halvstrup er vel bare to forskjellige ord på de samme tingene? Martingale er halvstrup på engelsk liksom? Og halvstrup kommer jo i mange varianter, regulerbare og ikke-regulerbare. Martingale kan ikke nødvendigvis stilles på, men det er martingale likevel.

73970_Dogman_1_Halvstrup__i_svart_l_r_1.

a45242befb51b1849daec8b95ad699fe-image.j

V1734_1_4.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som oftest halvstrup... Vanlige halsbånd kommer de seg utav..

Husker sist utstilling, vanlig halsbånd, var så deilig for plutselig hadde whippeten roet seg, og sluttet å hoppe og sprette etter andre hunder. Så løfter jeg blikket, og ser henne i full whippet-sprint 50 meter lenger fremme, super lykkelig over å få hilse på aaaalt av hunder.... :| Veldig glad hun plutselig hadde super innkalling, for den er litt av og på fortiden :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fordi hvertfall mine utbrytere strammer båndet for å komme seg ut av det (rygger f.eks).

Men myndedyra kan vel stort sett bare legge ned ørene, og så er skallen like stor som halsen omtrent? :lol: Eller så har jeg sett hunder som bøyer hodet ned og så faller halvstrupen av. Samme greia, tenker jeg.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Her bruker jeg det jeg har lyst til. Er selen på får de dra og er de i halsbånd så får de oppføre seg uansett hvilke halsbånd de har på. Han eldste har vell hatt litt av alt. For 1 år siden gikk de med vanlig halsbånd hele tiden, så fikk jeg inn kjetting til å lage halvstrup så da måtte det testes ut og siden den tid har de gått med halvstrup. Helstrup halsbånd er også i bruk av og til. Enten for å trene RIK for da må de visst gå med det, elller for å "hente de inn" en sjelden gang når de får fått det for seg at de kan dra i båndene igjen. Har også retrieverkobbel som vi bruker en del til og fra skogen og sånn når jeg har planer om å ha de løs mesteparten av turene for da er det enklest men så får de ikke dra heller da. Så jo her i huset er går de med det jeg har lyst til og ingen av hundene har noen gang måttet gå med et spesielt bånd.

Eneste er fremmede hunder som har kommet inn for trening for de går somregel med strup her den først tiden rett og slett for å lære de å oppføre seg og gå fint i bånd. Når de kan de grunnleggende reglene og har åpne ører så får de vanlig halsbånd de også.

Somregel går mine med 3cm bredde på halsbånden fordi jeg synes det ser finest ut. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



  • Nye innlegg

    • Lill med Perfect image er fremdeles aktiv med collie oppdrett både med lang og korthår. Enklest er nok å ta kontakt på Facebook med henne privat, tror ikke hun har tilgang på Messenger på kennel siden sin dessverre. Hun venter et korthårskull i disse dager (uke 17) og jeg vet hun har noen spennende planer fremover også. Verdt å ta kontakt, eventuelt mase litt om du allerede har sendt henne en melding! Ikke sikkert du får svar sånn helt med en gang da den dama har mange baller i luften, kan ikke annet enn å bøye meg i støvet for arbeidet hun gjør. 😂    Tine (kennel laabanden) som er tagget over her har i hvert fall 1 om ikke 2 korthårs hannhunder ledig akkurat nå, og er vel ikke utelukket at det blir en kort/langhårsparring der i fremtiden, men det kommer helt ann på hvilken hannhund det blir på kortis tispa hennes i fremtiden.  Ann Gjertrud (Kennel NoorWay) er jeg usikker på om avler fremdeles, men er ikke sånn kjempe kjempelenge siden jeg så en annonse fra henne så sant jeg husker rett. Hun var aktiv her inne før, om du søker på Noor, Ninja eller Miyagi (usikker på hvordan det skrives) så finner du henne nok. Men er ellers vanskelig å finne på nett om dagen svjv.  Hadde anbefalt @Kensington Gate , men tror ikke hun avler pr.d.d.    Du kan søke opp norsk collie markedsplass på Facebook, der deles det annonser. 😊 NCK fikk ny nettside for ikke så kjempelenge siden, men oppdateringene har gått sakte dessverre.   
    • Jeg kan ikke se å finne Kennel NoorWay noe sted - verken gjennom Google eller Facebook. Har du mulighet til å sende en lenke? Ellers noterer jeg meg resten av det du skriver, og vil legge stor vekt på gemytt! Takk for hjelpen 
    • Tusen takk for gode tips! Her har jeg litt å sjekke ut 
    • Jeg soser rundt i valpefeber, feriefeber og ferieplanlegging...
    • Ja, det kommer til å bli brukt sekk til valpen. Men vi har lyst til å kanskje leie en hytte og ta små dagsturer med både valp og godt voksen hund.  Sykkelturer utgår pga det blir for tungt med 30+ kg i sykkelvogn.  Alt kommer til å gå på valpens premisser.  Men vi vil gjerne ha turterreng som er ganske flatt, pga eldre hund med hofteplager, og pga tung sekk i krevende, kupert terreng er skummelt.  Setter gjerne tips på turrterreng, eller lettgåtte turer: hele sørlandet, Telemark og Asker område På forhånd tusen takk
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...