Gå til innhold
Hundesonen.no

Å lene seg inntil folk - dominans?


Djervekvinnen
 Share

Recommended Posts

Jeg aner en viss uvilje mot "folk som Gry Løberg" her, men det er nå greit. Jeg har ikke full oversikt over alt hun sier eller gjør, men jeg tør påstå at hun har bedre kontroll på dette enn den gjennomsnittlige norske hundeeier - som igjen gjerne er den ivrigste til å påta seg det ansvaret det jo er å ha uttømmende kunnskap om hundens atferd..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 108
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Jeg tenker at det kanskje betyr det i enkelte situasjoner, men ikke at en hver form for klenging er dominans. Men det merker man nok. Feks viss en har en hund med ressursforsvar og den begynner og bre

Vel, skal man tolke hunder på samme måte som Cesar Milan gjør, så driver de ikke med noe som helst annet enn å dominere eller underkaste seg.

Dere tar alt han sier så himla bokstavelig! Han snakker ikke slik som "vi" gjør han. For han så kan dominans være noe annet enn det dere mener. For bulldoggen i går, så handlet det om usikkerhet og hv

Phew, fult mulig å bli svett i hodet av denne tråden her. Kan man være enig i at enten hunden er dominant eller ikke, så er det hva den gjør som er av betydning? Skal man korrigere/avlede "dominans" bare fordi det er dominans, eller skal man korrigere/avlede oppførsel man misliker?

Sikkert noen som svarer at de misliker dominans og dermed slår ned på det nå, men...

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når dere sammenligner dette med at hunden ligger på gulvet, så ødeleggere dere jo bare det som kan bli en god diskusjon...

Kåmm ån da, julnil. Vi kan tulle litt, eller? Det var faktisk for å harselere litt med de som tar dette med lening så innmari bokstavelig og ikke tenker at slikt må bli sett i sammenheng med resten av hunden.

For min del er ikke dominans noe jeg tenker på i det hele tatt i mitt hundehold. Det har jeg aldri gjort med noen av mine 5 hunder jeg har eid. Det er ikke et begrep som opptar noe plass. Jeg driter i om hunden føler den har kontroll, jeg driter i om den faktisk har kontroll. Om det dukker opp problemer i hundeholdet, enten for meg, hunden eller omverden, da tar jeg det derfra. Begreper som dominans er for meg temmelig unyttige.

  • Like 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vedr. dominans; jeg anbefaler alle å lese bøker og artikler skrevet av dr. i etologi Kent Svartberg. Han skriver mye interessent, og det er skrevet på en lettfattelig måte. Og Svartberg er slettes ikke bare en teoretiker, men har mange års erfaring i praktisk trening av hund. Anbefaler f eks. bøkene Mentalitetsboken og Bra relation.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når dere sammenligner dette med at hunden ligger på gulvet, så ødeleggere dere jo bare det som kan bli en god diskusjon... Kåmm ån da, julnil. Vi kan tulle litt, eller? Det var faktisk for å harselere litt med de som tar dette med lening så innmari bokstavelig og ikke tenker at slikt må bli sett i sammenheng med resten av hunden. For min del er ikke dominans noe jeg tenker på i det hele tatt i mitt hundehold. Det har jeg aldri gjort med noen av mine 5 hunder jeg har eid. Det er ikke et begrep som opptar noe plass. Jeg driter i om hunden føler den har kontroll, jeg driter i om den faktisk har kontroll. Om det dukker opp problemer i hundeholdet, enten for meg, hunden eller omverden, da tar jeg det derfra. Begreper som dominans er for meg temmelig unyttige.
joda man kan tulle, jeg bare oppfattet det ikke slik :) My mistake Sent from my iPad using Tapatalk HD
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror at viss en diskusjon som denne skal bli mest mulig korrekt så er det greit og avklare hva som menes. CM bruker ordet dominant, men hans bruk av ordet er ikke på noen måte det samme som dominans som faguttrykk. Jeg oppfatter at CM bruker dominans om all oppførsel som innbefatter og gå mot/på/leke med mens underdannig er enten ignorering eller og vike unna, uavhengig av hva som ligger til grunn for oppførselen. CM kan feks si at en hund er usikker og dominant. Hunden er usikker, men han kaller den også dominant fordi den går på istedet for og trekke seg unna, men han annerkjenner alikevel at hunden er utrygg.

Så skal man diskutere CM sin bruk av ordet dominant så bør man legge fra seg det man har lært på skolen, og skifte fokus ellers blir det bare missforståelser uansett.. Jeg skjønner iallefall godt hva han mener, selv om han bruker feil ord til og beskrive det.

  • Like 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 months later...

Det jeg tenkte på først er at det Cesar så var ett tegn av mange.. Han var jo der fordi hunden ar en problemhund.

Jeg har 5 hunder... Spesielt Danny samojed han .. koser med å lene seg inn til folk..

Jeg har forsterket det siden han var valp.. VI koser sånn og det er kjempe sjarmerende.

Det er ingen tvil om at han gjør det for å få kos.. og for å "ta plass".. SE MEG.. men det er koooos

Den ene papillontispa trykker seg ofte inntil meg. Spesielt i sofaen.Hun er glad i kos.. men med henne

er det garantert en måte på å dominere.. Ikke noe voldsomt tegn..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en jeg.. som ikke vil flytte seg for meg om det ikke passer han.. Om jeg ber han gå ut av et rom hvor jeg sitter fordi han endten er masete eller jeg skal re opp madrass, seng hva som helst.. Så svarer han med å bare legge seg, velte seg intillføttene mine og kontrollerer den situasjonen så til de grader.. Jeg kan stå der med skarpe øyne og peke GÅ VEKK, og han fløtter ikke på seg..
Han tillater altså ikke at jeg kan få re opp den madrassen som ligger på gulvet.. i fred.. Da legger han seg oppå og sørger for at han får ha den i fred.. altså eier han alt som heter madrasser og tepper. Om jeg da hever stemmen og blir strengere, da bruker han forsvaret sitt.
til gjengjeld er dette kun når han er plaget med indre stress. Er han stabil, kan jeg gjøre hva som helst. kan ta tilbake ting han bøffer. pelle ting ut av munn på han som han ikke skal tygge på, flytte teppet og ja.. Om morran og kvelden når han er rolig,, da kommer han gjerne sittende inntil meg, for å kose.. Da føler jeg at det er som vennskap igjen. Han okuperer ikke plassen min da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive



×
×
  • Opprett ny...